2015. február 14., szombat

Halálos lövöldözés Koppenhágában

Már halálos áldozata is ven annak a lövöldözésnek, amely szombat délután történt Koppenhágában egy kulturális rendezvény közvetlen közelében, amelyen jelen volt az a svéd művész, aki évekkel ezelőtt egy rajzsorozatában Mohamed prófétát kutyatesttel ábrázolta - írja a BBC News.

Úgy tudják a 40 lövés dörrent a támadás során, és a rendőrség már komoly erőket bevetett, hogy kézre kerítse a fegyvereseket.

https://www.youtu...888uEWxGks

Korábbi hírügynökségi jelentések szerint a lövöldözésben csak három rendőr sebesült meg. Az eseményen jelen volt a francia nagykövet is.

Az első értesülések szerint a lövéseket két férfi adta le, akik elmenekültek.

www.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2015/02/14/Lovoldozes-Koppenhagaben(650x433).jpg

Lars Vilks rajzsorozata annak idején nagy vitát, a muzulmán országok részéről pedig heves tiltakozást váltott ki, több iszlám csoport pedig halállal fenyegette meg őt. Az al-Kaida terrorista hálózat 150 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére - írja az MTI.

"Művészet, istenkáromlás és véleményszabadság" volt a rendezvény címe, Lars Vilks a fő vendég volt. A 2007 óta szigorúan örzött Vilks sértetlen maradt, és a hátsó bejáraton át hagyta el az épületet. A Ritzau dán hírügynökség azt jelentette, hogy a lövéseket kora délután a bejáratnál adták le, és a tettesek rögtön elmenekültek. A rendőrség azonnal hozzákezdett felkutatásukhoz.

Vilks rajzai 2007 augusztusában jelentek meg a Nerikes Alle handa című örebrói lapban, az újság egy olyan szerkesztőségi cikk illusztrálásának szánta a karikatúrákat, amely az öncenzúra ellen és a vallásszabadság mellett emelt szót.


Forrás: Hír24

Fico: A minszki béke rövid életű lesz, Ukrajnában háború várható

Robert Fico szombati kijelentése szerint a felek furcsa játékot űznek, és hamarosan ukrán fegyverszállítmányokra érkeznek kínálatok. Az Új Szó Online beszámolóját idézzük.

A szlovák miniszterelnök szerint hamarosan kitör a háború Ukrajnában. „Felejtsük el az értékeket. Miért csak vasárnap hajnaltól lett kihirdetve a tűzszünet? Azért, hogy mindkét fél megerősítse a helyzetét. Ez kevés ahhoz, hogy a háború fenyegetése elmúljon. A körülményekből úgy ítélem meg, hogy a tűzszünetet hamarosan megszegik, Ukrajnában nagy méretű háború lesz” – figyelmeztetett a kormányfő. Úgy véli, hogy az ukrán hadsereg nem képes lépést tartani az orosz szakadárokkal. „Ukrajna kész arra, hogy idegen fegyverekkel harcoljon, ha a konfliktus folytatódni fog. Amennyiben ez megtörténik, úgy a szeparatisták is meg lesznek erősítve” – mutatott rá a miniszterelnök.

Robert Fico megerősítette, hogy Szlovákia soha nem fog azon gondolkodni, hogy szállítson-e fegyvert Ukrajnába. „A tűzszünet nem oldja meg a konfliktust, mintha mindenki azzal számolna, hogy fegyverszállítmányokra lesz szükség. Mindig többlet van a fegyverekből az országokban, de Szlovákia nem fog részt venni az átadásukban” – mondta a kormányfő. A műsorvezető kérdésére válaszolva azt még ő sem vonta kétségbe, hogy orosz katonák harcolnak-e a szeparatisták oldalán.

Bejelentette, hogy a német kormány felkérte az országot, hogy Szlovákia békekonferenciát közvetítsen. „Örülök, hogy ilyen felkérést kaptunk, és annak is, hogy ezt a konferenciát március elején Kassán meg is rendezhetjük” – jelentette be Fico. Elmondta, hogy manapság már nemzetközi szinten senki sem foglalkozik a Krím félsziget elcsatolásával. „Ezt elfogadott tényként kezelik. Mi azt mondtuk, hogy ez Ukrajna szuverenitásának megsértése, ám ma mindenki Ukrajna keleti felére figyel.”

Az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók kapcsán költői kérdést fogalmazott meg arról, hogy miért kellene Szlovákiának a nagyhatalmi harcok részesévé válnia. „Megváltozott Oroszország álláspontja a gazdasági szankciók hatására? Nem. Szlovákia kis ország, nehezen lehetünk a hatalmi-geopolitikai harcok résztvevői. Nincsenek arra eszközeink, hogy az USA-t más viselkedésre bírjuk. A mi fegyverünk egyedül a nemzetközi jog lehet” – vélekedett a miniszterelnök.

Kitekintő

Az elit tagjai hisznek a felkészülésben – Luxus bunkerek és eldugott birtokok

diefenbunker-canadas-cold-war-museum-blast-tunnel-credit-ottawa-tourism-1

A hatalmi elit tagjai régóta készülnek valamire és sokan vásároltak közülük hatalmas birtokokat a világ eldugott szegleteiben.
A brit Mirror online kiadása például arról tudósított, hogy az alapkezelők különösen kedvelik az olyan titkos búvóhelyeket, ahová „a növekvő vagyoni egyenlőtlenség miatt kirobbanó polgári lázongások elől” menekülhetnek.
Nem egy repülőgép leszállására alkalmas terület és birtok talált új gazdára olyan országokban, amelyek az elit szemszögéből biztonságosnak mondhatók, tehát nehezen elérhetők a tömegek számára.
„A növekvő egyenlőtlenség és a 2011-ben Londonban, valamint tavaly az amerikai Ferguson városában tapasztaltakhoz hasonló lázongások hatására a pénzvilág sok vezető szereplője tart attól, hogy a nép dühének célpontjává válhat,” írja a Mirror.
Robert Johnson, a New Economic Thinking intézet elnöke a davosi Világgazdasági Fórum résztvevői előtt (akik ironikus módon maguk is az ultra gazdag 99,9 százalékot képviselik) elmondta, hogy számos alapkezelő ügyvezetője és más komoly vagyonnal rendelkező személyek, aktívan tervezik „lelépésük” részleteit.
„A világ számos pontján ismerek alapkezelőket, akik repülőgép leszállópályákat és farmokat vásárolnak például Új-Zélandon, mert úgy gondolják, hogy eljön a pillanat, amikor el kell tűnniük,” mondta.
Hozzátette, hogy az egyenlőtlenség folyamatos fokozódása miatt, a globális gazdasági helyzet egyesek számára rövid időn belül elviselhetetlenné válhat, beleértve a leggazdagabb nemzetek állampolgárait is.
„Az emberek biztosítékot akarnak, hogy a gyerekeik számára is kínálkoznak még lehetőségek, és ezek a lehetőségek nem térnek el mások lehetőségeitől,” mondta Johnson. „A visszacsatolási lánc kegyetlen. A sok pénzt kereső politikusok a sok pénzt többnyire arra használják, hogy még több pénzt keressenek.”
Johnson észrevételeit az Új Gazdasági Alap ügyvezetője, Stewart Wallis is megerősítette, aki a CNBC Afrikának nyilatkozva a következőket mondta:
„Menekülőautók, új-zélandi leszállópályák és hasonlók, tehát olyan dolgok, amik a meneküléshez szükségesek. Amennyiben fennállna a lehetőség egy másik bolygóra menekülni, némelyikük megtenné. Azt hiszem a gazdagok aggódnak és joggal. Miért érdekes az egyenlőtlenség?
Biztos mindenki ismeri az Oxfam statisztikáit, amelyek szerint a világ 80, ismétlem, 80 leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. Hamarosan pedig a felső 1 százaléknak több lesz, mint mindenki másnak, mint az alsó 99 százaléknak.”
prepbunkerA gazdag amerikaiak felkészülése a lázongásokkal szemben pár éve kezdődött. 2012-ben például a Huffington Post arról írt, hogy néhány vevő több millió dollárt költött olyan társasházak megvásárlására, amelyeket a hidegháborúból hátramaradt rakétakilövő silókból alakítottak ki.
Máshol pedig arról olvasni, hogy bizonyos tehetős amerikaiak luxus bunkereket vásárolnak az elégedetlenség miatt várható káosz elleni védelemként. A TheRichest.com (jelentése: a leggazdagabbak) a következőket írja:
A milliárdosok számára készült bunkerek egyre elterjedtebbek. Az aggodalom korában, amikor a terrorizmustól, a természeti katasztrófáktól, a médiát uraló orwelli megfigyeléstől és a háborútól való félelem uralja az embereket és ahol másról sem hallani, mint, hogy Oroszország az egyetlen hatalom, amely képes az Egyesült Államokat radioaktív hamuvá változtatni, érthető, hogy az ultra gazdagok luxus erődítményeket építenek a láthatáron lévő ítéletnapi forgatókönyvek ellen.
Forrás: NaturalNews.com

Időkjelei:
Az idők egyik jeleként Jézus figyelmeztetett, hogy „Az emberek megdermednek a félelemtől és annak sejtésétől, ami az egész földre vár, mert az egek tartóerői megrendülnek.” (Lukács 21:26)
A félelemre természetesen a megoldást is meghagyta az Övéinek: „Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, s ne féljen.” „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János 14:27, 16:33)
Tanításainak követőiként tehát, függetlenül attól, hogy valaki hisz-e a fizikai felkészülés szükségességében, egészen más szempontok kell, hogy motiváljanak bennünket. Az úgynevezett „prepperek” bizonyos csoportjára jellemző „én először” hozzáállás helyett, Jézus arra tanított, hogy „aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja.” (Máté 16:25) A mi feladatunk tehát nem elbújni a nehézségek elől, hanem segíteni másoknak megérteni és átvészelni ezeket. (Dániel 11:32-33)
Fontos azt is megjegyezni, hogy a cikk közzétételének célja nem az, hogy a jelen helyzetben bárkit a fentiekhez hasonló lépésekre ösztönözzön, csupán szeretnénk rámutatni, hogy hitbéli hovatartozástól függetlenül, sok ember érzi vagy tudja, hogy nehéz idők várnak a világra. Érdekes kérdés, hogy ezek a gazdag bennfentesek vajon saját megérzéseik alapján készülnek ezekre az eseményekre vagy pedig tudnak valamit?
A felkészüléssel kapcsolatos bibliai nézőpontról ebben a posztban lehet bővebben olvasni: A felkészülés egyenlő lenne a hit hiányával?

Egyre több a gyermektelen nő Magyarországon is

A 41 év feletti gyermektelen nők aránya Magyarországon 2001-ben 7,8 százalék volt, 2011-re 11,2 százalékra emelkedett - írta a Magyar Hírlap szombaton a Népességtudományi Kutatóintézet adatai alapján.
A gyermektelen nők 31 százaléka Budapesten élt, 21 százaléka megyei jogú városokban, 25 százaléka kisvárosokban és 22 százaléka községekben 2011-ben. A fővárosiak arányát iskolai végzettségtől, gazdasági aktivitástól és más demográfiai jellemzőktől függetlenül magasabbnak találták a gyermektelen nők körében a felmérésben.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya a gyermektelen nők körében 31, míg a gyermekes nőknél 22 százalék, ugyanakkor a gyermektelen nők között azok is többen vannak, akik a nyolc általánost sem végezték el.

A vizsgált időszakban 20-ról 24 százalékra nőtt a gyermektelen nők aránya a nyolc általánost el nem végzők között, 6-ról 10 százalékra emelkedett a nyolc általánossal rendelkezők között, s jelentős volt a növekedés a diplomások körében is: 11,5 százalék után 15 százalék.

A statisztikák szerint a párkapcsolattal nem rendelkező 41 év fölöttiek között több a gyermektelen, azonban míg 2001-ben még a 41-45 éves hajadonok 67 százalékának nem volt gyermeke, 2011-re arányuk 51 százalékra csökkent, ráadásul úgy, hogy közben a hajadonok száma megduplázódott, 21,5 ezerről 47,5 ezerre nőtt - írta a lap.

MTI

Hogyan lesz a búzaszemekből kenyér, tészta, kása?

Ne érezzük magunkat tehetetlennek. Bízzunk az Úrban és nemzetünk, nemzettársaink összetartó erejében. Mindig cselekedjünk jót. Átmeneti korszakokban még a nagyon kis változások is nagy átalakulásokhoz vezethetnek. Ezért nem gondolhatjuk azt, hogy egyetlen ember úgysem számít és az erôfeszítései úgyis hiábavalóak. Ilyen idôkben mégjobban igaz, hogy legyünk hasonlatosak a mustármaghoz vagy a kovászhoz. Valamennyien személyesen is felelôsek vagyunk azért, hogy milyenné válik világunk.



Fazekas Tamás:
Az elütött óra

Az éjsötét zsigeri zsugori gyűlölet
had kukorékolja csak tele
sáfári fenyegető árnyszavakkal
minden hajnalra a sófárt!

Mire megvirrad, új napra ébred
úgyis az Igazság minden népben
és a Szent Nemzeti Öntudat, minden áldott nappal
erősebben és erősebben, várja az órát:

- mígnem felülkerekedik
és az Igazság lesz a Szabadság a Jónak! És hirdeti;
- az ármányt már senki sem féli,
csak betudja a szükséges rossznak, míg e gonosznak ólált -




Várhegyi Kálmán

Rosszullét és ájuldozás az itélet hallatán! Miként fognak viselkedni a NAGVADAK?! Az országot tönkretevők! Az életfogytiglan és a teljes vagyonelkobzás hallatán! No ott-akkor lesz csak igazán ájuldozás! (Mentő meg nem!)

Súlyos fegyházbüntetéseket szabott ki a Gyulai Törvényszék egy áfacsalással foglalkozó kecskeméti társaságnak, amelynek tagjai papíron utaztatták a gabonát. Azért Gyulán tárgyalták az ügyet, mert a jogász vádlott korábban ügyész volt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen.
Emberölésért sem szoktak ennyit adni – 10 év fegyházbüntetést kapott az elsőrendű, 9 évet a másodrendű, 8 évet a harmadrendű vádlott. Összesen 43 vádlottja volt annak a pernek, amelynek során több mint 80 év szabadságvesztést osztott ki az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék. Mivel a vádlottak egy része az ítélet szerint bűnszervezet tagjaként követte el tettét, ők feltételesen sem bocsáthatók szabadlábra.
A kecskeméti Hírösvény szerint az elsőrendű vádlott, B. István, akit Kecskeméten a fél város csak Cucu néven ismer, Olaszországban alapított egy céget. Ez a vállalkozás magyar cégektől vásárolt gabonát – rendszerint olyanoktól, amelyek maguk is „Cucu” érdekkörébe tartoztak. Az ügyletek csak papíron mentek végbe, az áru közel sem került Olaszországhoz, hanem lábon adták el magyar termelőktől, de az áfát visszaigényelték utána, mintha exportálták volna.
A fővádlottnak hatékony segítői voltak: először is a barátnője, dr. K. Edit, aki a jobb jövedelem reményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen végzett munkáját hagyta ott a gabonaüzlet érdekében. (Őmiatta került Békés megyébe a vádemelés és az ügy tárgyalása.) Aztán egy könyvelő, D. Szilvia, aki a hamis számvitelt végezte. Volt egy tippadó, továbbá egy ruhakereskedő, aki szintén rájött, hogy milyen jó üzlet papíron exportálni és fölvenni rá az áfát. Ő ruhákat „adott el” az elsőrendű vádlott olasz cégének.
Enyhébb büntetést kaptak a gabonatermelő vádlottak. Ők a bíróságon azzal védekeztek, hogy Magyarországon a szabályszerű gyakorlatot folytató gabonakereskedők sokára, vagy egyáltalán nem fizetnek a búzáért. A fővádlottak ezzel szemben készpénzzel, azonnal fizettek. Igaz, tudták, hogy adót csalnak, de így legalább nemcsak elkelt a termésük, hanem az árát is megkapták. A termelők nem minősültek bűnszervezet tagjainak.
A súlyos ítélet hallatán először a másodrendű vádlott, D. Szilvia könyvelő ájult el, miután elhangzott, hogy adócsalás, magánokirat-hamisítás miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte őt a Gyulai Törvényszék, és feltételes szabadlábra sem bocsátható. A bíró mentőt hívott, ők pedig a vádlottat a kórház sürgősségi osztályára szállították – írja a beol.hu.
Amikor rá került a sor, és elhangzott, hogy 6 év fegyházra ítélte a bíróság, továbbá ő sem kerülhet feltételesen szabadlábra, a negyedrendű vádlott, a volt ügyésznő, dr. K. Edit rángatózni kezdett, kapkodta a levegőt. A mentők őt is elvitték a sürgősségi osztályra.
A kiszabott több mint 100 millió forint vagyonelkobzás, illetve pénzbüntetés egy része a vádlottakat sújtja, más része a cégeiket. Csak azokat a vállalkozásokat nem büntették meg, amelyek időközben megszűntek.
(NOL)

A brit védelmi minisztérium elismerte, hogy tankokat szállítottak Ukrajnába

A brit védelmi minisztérium elismerte, hogy egy magánvállalaton keresztül fegyvereket szállított Ukrajnába, többek között páncélozott harcjárműveket is. A kiszállítást egy 2013-ban kötött szerződésre hivatkozva intézték, és a hatóságok végig felügyelték azt. Az ukrán nemzetbiztonsági bizottság szerint 20 páncélos érkezett meg hozzájuk, további 55 kiszállítása még folyamatban van. Olekszandr Turcsinov szerint ezeket nemsokára hadrendbe állítják.
Hídfő.net.ru | Turcsinov
Turcsinov szerint a harceszközöket fegyverezet nélkül szállítják ki, és Ukrajnába érkezését követően látják el a Nemzeti Gárda által használt eszközökkel. A fegyverszállítás így papíron a "nem-halálos" fegyver kategóriába esik, az ukrán határ átlépését követően viszont nagyon is halálossá válnak.
Nyílt titok, hogy az európai országok már a 2014 februárjában történt kijevi puccs óta fegyverekkel látják el Ukrajnát. A közvetítő cégeket keresztüli eladás eközben lehetővé teszi a diplomáciai bonyodalmak elkerülését; nem közvetlenül egy-egy ország adja el a fegyvereket az ukrán hatóságoknak, hanem több országban bejegyzett magáncégek közbeiktatásával. Így a fegyverszállítások útvonala a civil sajtó számára gyakorlatilag lenyomozhatatlan, és jogi értelemben véve nem adtak el fegyvereket Ukrajnának, mert az ukrán hadsereg papíron csak sokadik vevő az "értékesítési láncban".

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/14/brit-vedelmi-miniszterium-elismerte-hogy-tankokat-szallitottak-ukrajnaba

Putyin leleplezi az USA a 2001. szeptember 11-i merényletekben játszott szerepét?

A State of the Nation elnevezésű hírportál a Pravda egyik cikkére hivatkozva közölte: Oroszország arra készül, hogy nyilvánosságra hozza azokat a műholdfelvételeket, amelyek alapjaiban kérdőjelezik meg a 2001. szeptember 11-i merényletek hivatalos magyarázatát.

Egyes amerikai elemzők szerint annak ellenére, hogy az USA és Oroszország kapcsolatai a hidegháború befejezése óta nem voltak olyan feszültek, mint napjainkban, Vlagyimir Putyin mindeddig nem okozott még komolyabb fejfájást Obama elnök számára. A mostani helyzet azonban leginkább a vihar előtti csendhez hasonlítható - közölték a közelebbről meg nem nevezett elemzők, akik meg vannak győződve arról, hogy "Putyin egyszer fog odacsapni, de az erős ütés lesz". Ez az "erős ütés" az lesz, hogy Moszkva nyilvánosságra hozza azokat a bizonyítékokat, amelyek igazolják: az USA kormánya és titkosszolgálatai szerepet játszottak a 2001. szeptember 11-i támadások végrehajtásában. A bizonyítékok között a terrorakcióról készült műholdfelvételek is megtalálhatók.
 

A leleplezés nyomán állítólag nem csak az fog kiderülni, hogy az amerikai kormány részt vett a támadások megtervezésében és kivitelezésében, hanem a közvélemény sikeres manipulációjáról is lehull a lepel. A merényleteket az USA kormánya tervezte ugyan, de másokkal hajtatta végre azért, hogy az USA elleni támadás a nemzetközi terrorizmus agressziójának tűnjön. A cél pedig a Közel-Kelet meghódítása az Egyesült Államok olajérdekeltségeinek és a nagyvállalatoknak a kívánságára.

A szakértők úgy tudják, a bizonyíték olyan mértékben meggyőzőek lesznek, hogy teljes mértékben leleplezik a 2001. szeptember 11-i merényletek hivatalos magyarázatát. Oroszország azt szeretné bizonyítani, hogy Amerika kész úgynevezett hamis zászlós önmerényletek végrehajtására is a saját polgárai ellen, azzal a céllal, hogy legyen ürügy katonai agressziók megindítására idegen államok ellen. A perdöntő bizonyítékot pedig a műholdfelvételek fogják szolgáltatni - vélik a Pravdának nyilatkozó amerikai szakértők.

Ha Putyin akciója sikerrel jár, akkor az USA elveszíti hitelességét a nemzetközi színtéren, és többé aligha léphet fel a terrorizmus elleni harc irányítójaként. A leleplezések nyomán tömegtüntetésekre is sor kerülhet az USA-ban, melyek egy általános felkeléshez is vezethetnek - mutatnak rá az amerikai elemzők, akik a vártnál sokkal súlyosabb következményeket is lehetségesnek tartanak.

Perge Ottó - Pravda - State of the Nation nyomán

Kapcsolódó:
   Elkerülhetetlen a cionáci vereség, a Pentagon úgy tesz, mintha nem tudná, hogy Oroszország, Irán és Törökország kicsinálja Szaúd-Arábiát

Van-e Ukrajnának erkölcsi és jogi alapja bármely áldozatot követelni Kárpátalja magyarjaitól?

Az MVSZ Elnökségének második nyilatkozata az ukrán válságról  
De honnét ez az elvakult hév,
amely elevenbe vágva hasítaná le Ukrajnát,
azt a részt is, ahol soha híre sem volt a régi Ukrajnának,
mint amilyen például a nomád pásztorok "Vad Mezeje",
Novorosszija vagy a Krím, vagy a Donyec-medence,
csaknem egészen a Kaszpi-tengerig?
Alekszandr Szolzsenyicin
(Hogyan mentsük meg Oroszországot? - 1990. július)

"A Magyarok Világszövetsége mélységes aggodalommal követi a drámai ukrajnai fejleményeket. A fiatal ország sérülékeny demokráciája hónapok óta elhúzódó válsággal küzd, amely szinte megfékezhetetlen erőszakba torkollott" - írtuk Felelosségünk az ukrán válság idején című nyilatkozatunkban egy évvel ezelőtt.

Mára a helyzet Ukrajnában tovább romlott és a térség a világpolitika legsúlyosabb konfliktusgócává vált, ami a magyar nemzet és az emberiség egésze iránt érzett felelősségünk jegyében újbóli megszólalásra késztet minket.

Míg egy évvel korábban még csak figyelmeztettünk, mára már tiltakoznunk kell. Tiltakoznunk kell, hiszen Kárpátalja magyar és ruszin népei akaratuk ellenére egy belháború részeseivé váltak, amelyben őket áldozatok, sőt véráldozat meghozatalára kényszeríti a saját országában háborút indító kijevi vezetés.

A Magyarok Világszövetsége tisztában van azzal az állam-rezonnal, amely minden időkben elvárja polgáraitól, hogy az állam védelmében - külső támadás esetén - áldozatot hozzanak; ha kell, akár véráldozatot is! Csakhogy, ehhez az is kell, hogy az adott államnak legyen erkölcsi és jogi alapja ezt az áldozathozatalt megkövetelni. Márpedig ez az a feltétel, amelynek Ukrajna semmilyen tekintetben nem felel meg.

Vegyük számba, hogy mit is kapott Kárpátalja népe - ruszinok és magyarok - Ukrajnától.

Kapott Szovjet-Ukrajna idején népirtást (genocídium), tömeges deportálást, gyarmatosítók beözönlését (kolonizáció) és katonai megszállást. Jutott Magyarországnak is Szovjet-Ukrajna "jótéteményeiből", hiszen az "ukrán" Hruscsov innen indította az 1956-os Magyar Forradalmat és Szabadságharcot vérbe fojtó katonai intervenciót...

A szuverén Ukrajnától kapott rögtön az elején - 1991. december 1. után - egy elsikkasztott népszavazást, amely 80%-os többséggel autonóm státust követelt Kárpátaljának.

Kapott végtelen korrupciót, lepusztított környezetet, kiirtott erdőket, és az egész Közép-Európában legmélyebb szegénységet.

És kapta a Vereckei-hágón a Magyarok Világszövetségének kezdeményezésére és pénzéből megépült honfoglalási emlékmű folyamatos rongálását, és végül felrobbantását...

Ennyit Ukrajna erkölcsi alapjáról. Eközben pedig egy pillanatig sem feledhetjük, hogy Kárpátalja a Szovjetunió felbomlásakor anélkül csöppent az ölébe, hogy ezért Ukrajna bármi módon megszolgált volna. Tisztában volt ezzel Leonyid Kucsma, Ukrajna államelnöke is, aki informálisan felajánlotta Magyarországnak ezt az ezer éven át a Magyar Királysághoz tartozó területet.

Ám jogi alapja sincs Ukrajnának áldozatot követelni Kárpátalja népétől! Hiszen nem érte külső támadás, sőt ellenkezőleg: maga Kijev indított háborút saját államának területén, saját állampolgárai ellen, akik mertek élni a minden népet elidegeníthetetlenül megillető önrendelkezési joggal, és merték e szándékukat kinyilatkoztatni.

Ha Kijev háborúzni akar saját országa polgárai ellen, akkor találjon magának ehhez önkénteseket, vagy fizessen meg erre kapható zsoldosokat.

Sem erkölcsi, sem jogi alapja sincs tehát Ukrajnának áldozatokat követelni a kárpátaljai magyaroktól!

Mindezek alapján felhívjuk a magyar kormányt, hogy védje meg Kárpátalja magyar állampolgárait a katonai behívóktól, a kényszersorozástól. Mondja ki a magyar kormány is, hogy Ukrajnának nincs sem erkölcsi, sem jogi alapja áldozatot követelni Kárpátalja magyarjaitól, és hasson oda, hogy ezt a kijevi vezetés is belássa.

A magyarság megtapasztalta, milyen sorsra számíthat azoktól a pénzhatalmi és világpolitikai erőktől, amelyek két világháborúba is belehajszolták térségünk európai hatalmait.

Az MVSZ ezen az alapon kapcsolódott be aktívan a Magyar Békekör munkájába, miután úgy ítélte meg, hogy az ukrán válság messze túlnőtt magán Ukrajnán, és a teljes világégés veszélyével fenyeget. A Magyar Békekör szervezeteivel együtt támogatjuk a magyar kormánynak a vészhelyzet diplomáciai eszközökkel történő rendezésére tett erőfeszítéseit, az Angela Merkel kancellárral, továbbá Porosenko és Putyin elnökökkel létrehozott személyes találkozót.

Ugyanakkor épp 20. századi tapasztalataink alapján óva intünk attól, hogy pénz- és világhatalmi nyomásra mai kormányunk is a második világháború utáni elődei, így Antall József és Jeszenszky Géza példáját követve visszatérjen a nemzeti önfeladás politikájához, mert ez népünkre immár végzetes lenne, és senki se menthetné fel a nemzetvesztés vádja alól.

Budapest, 2015. február 14-én
A Magyarok Világszövetségének Elnöksége

A kiadmányt hitelesíti Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke

Kapcsolódó:
   Nem csak sorozás zajlik Kárpátalján, betelepítésre is készülnek - de a Fideszt csak Ukrajna "területi épsége" érdekli
   Ezreket soroznak be Kárpátalján
   Kárpátaljai fiatalok indultak Magyarországra a sorozás elől
   Jacenyuk: Tűrhetetlen, hogy a megyevezető úgy viselkedik, mintha egy Kárpátaljai Autonóm Köztársaságban élne
 

Kijev elárulta a fronton bekerített több ezer ukrán katonát

Luhanszkot a tegnap esti támadást követően ma ismét lőtte “Uragan”-rakétákkal a bérgyilkosok gyülekezete. Négy civil lakos belehalt, egy fél lakótelep romhalmazzá vált.

Gorlovkát Dzserzsinszkből lőtték a martalócok.
Donyecket egész nap érték a latorgránátok, mint ahogyan a repteret is.
(Ясиноватая)Jaszinovataja ma szintén a martalóctüzérség belövéseitől szenvedett.
(Докучаевск)Dokucsajevszkben a latortüzérség az 1-es számú iskolát lőtte szét.
(Курахово)Kurahovonál egy éppen készülődő “Tocska”-ütegre csapott le a milícia. Két kilövőállvány, és négy páncélozott járművet leolvasztottak, a latorszemélyzetből mindössze kettő úszta meg az akciót. Ők fogságba estek.
(Красногоровка)Krasznogorovka pribékhordája sem járt jobban! Itt nyolc páncélozott jármű, egy egész “Grad”-üteg, hat teherautó, és száznál is több pribék veszett oda.
rakt
Teljes a káosz és a pánik a martalócok között a lőszerraktáruk megsemmisülését követően. A robbanás hatalmas volt. Mág három órával a detonáció után is ott lebegett a füstfelhő Gyjebalcevo fölött. A legújabb hírek szerint rengeteg külföldi bérgyilkos pusztulhatott el. Főként lengyeleket emlegetnek, de amerikai “tanácsadók” igen népes csapata is tanyázott azon a környéken.
A katlanhelyzetről: a gyjebalcevoi katlan komoly harcok helyszíne. Valcman martalócai kétségbeesetten próbálkoztak ma egész nap a kitöréssel, da már legalább háromszáz körül jár csak a mai napon, és csak a Logvinovonál zajló harcokban fűbe harapott latrok száma. Logvinovoból ráadásul teljesen kiverte őket a milicia, úgyhogy az utolsó esélyüket is elvesztették a pribékek, hogy ki tudjanak valahogyan törni.
128
Gyjebalcevoból konvojba verődve, mentőautóban, teherautóban és minibuszban igyekezett kimenekülni egy csapat valcmanista. Rajtavesztettek. Sajnálatos dolog, de mind a 18 valcmanista a Munkácsi 128-asok állományába tartozott. Némi örömre ad okot, hogy magyar nem volt köztük.
(Тельманово)Telmanovot viszont bőszen ágyúzta ma Valcman latortüzérsége (Мирный)Mirnyijből.
A Novoazovszk felé irányuló banditatámadás is rosszul sült el a bűnbandák számára. A sík terepre kicsődült fasiszta csürhe rettenetes veszteségeket szenvedett, és végülis feladva nagyívű elgondolásaikat, most vánszorognak vissza Mariupolba. Gyógyítkozni egy kicsit.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/13/nyakunkon-a-donbasszi-beke/

Donbassz “utolsó teljes háborús éjszakája” (mert hisz tudjuk: ma éjféltől egycsapásra a béke, a szeretet, és a kölcsönös tisztelet fog elhatalmasodni a térségben) minden tekintetben méltó folytatása volt a tegnapi nappalnak.
latt
A népköztársasági erők fokozták a szorítás a megszálló martalócbanda torkán, az pedig kézzel-lábbal, foggal-körömmel csíp-rúg-mar-harap, hogy szabadulhasson a biztos pusztulásból.
Donbassz pribéktüzérsége által elérhető települései egész éjjel támadás alatt álltak. Luhanszk, Donyeck, Gorlovka, Dokucsajevszk, Makejevka. Lángolnak a városok és falvak. Mára virradóan becslések szerint legalább száz civil halt bele a megszállóktól megtisztított terület peremvidékén.
Rotyogott mára virradóan a gyjebalcevoi katlan. Uglegorszk, Logvinovo, Szvetlodarszk környékén Valcman kétségbeesett martalócai egyik kitörési kísérletét követi a másik. Egész éjjel próbálkoztak minden helyen, minden formában. A katlan eddig sejtett titka kezd bizonyossággá válni. Ezerszám pusztulnak ott a külföldi zsoldosok. A nyugati világ szemetét seperte itt össze a “világelit”!
Gyjebalcevoban egész éjjel igen heves utcai harcok dúltak, és azok reggel csak fokozódtak. A város már közel kétharmadát a milicisták ellenőrzik.
Tegnap a kora esti órákban a népköztársasági erők leszedtek a katlan fölött négy darab latordrónt.
(Курахово)Kurahovoba az éjjel nagy kijevi latorerő érkezett. Latoregyedek ezernyi, és rengeteg harci technika. Tankok, önjáró lövegek, mindenféle reaktív tüzéreszköz, és sok-sok csapatszállító páncélos! A kijevi junta készül a békére!

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/mar-csak-egy-felet-kell-aludni-a-bekeig-donbasszban/
789
A legfrissebb hírek szerint ma reggel (helyi idő szerint) 9-órakor minden eddiginél hevesebb “harcok” törtek ki a gyjebalcevoi katlanban.
Azért idézőjelben a harcok, mert minden jel szerint egy rendkívül egyenlőtlen és a valcmanista martalócok számára kudarcra ítélt cselekménysorozat kezdődött ma reggel a katlanban. A zsoldoshordák végső elkeseredettségükben és kilátástalanságukban ismét egy minden eddiginél nagyobb méretű, tömeges kitörési kísérletbe fogtak.
A Gyjebalcevoból kiszorított-zömmel külföldi pribékek-és egyéb más katlanbéli latorbandák egyenesen a sík terepre özönlöttek, és ekkor akcióba léptek a népköztársaságiak eddig hallgató, ám a környékbeli magaslatokra telepített tüzérségi ütegei. Elképesztőek a kijevi junta bandáinak technikai veszteségei. Alig egy óra leforgása alatt tankjaik tucatjai olvadtak le. Mindenfelé lángoló páncélozott csapatszállítók és teherautók. A latoregyed-veszteséget még csak meg sem meri becsülni sem a milicia, amely “kényelmes” pozícióiból, távcsöveken keresztül nézi “Ilovajszk II.” (illetve az mostmár csak a második legnagyobb tragédiája lehet a kijevi juntának) kialakulását.
Ma reggel a donyecki reptér ellen is egy újabb pribékroham indult. Ezt az új terminál környékén kezdték meg nyolc óra tájban Valcman banditái, de fél kilencre mind a nyolc rohamozó latortank acélgyártási adalékanyaggá nemesülve füstölgött. A jelentés megemlíti, hogy láttak NÉGY(!) visszafelé vánszorgó sebesült latoregyedet is a buli végén.
Peszki határában a 95. Légiszállítású dandár kb. százfős hordája pusztult el egy “útszéli” milicista rajtaütésben. Négy “Ural” furikozta a banditákat, a konvoj élén egy “Uaz”-zal. A maradványok szerint ebben egy VALAKI tért meg teremtőjéhez.
Avgyejevkánál nemrégen a népköztársaságiak ismét támadást indítottak a búnözők ellen.
Ugyanakkor Donyeck-a város-ismét latortüzérségi támadás alatt áll reggel óta.
Mariupol környékén (Рассадки)Rasszadki falunál a népköztársaságiak tüzérsége megsemmisített egy lőszer és üzemanyagszállító latorkonvojt. Tizenkettő teher-és tartályautó, valamint három tank és három páncélozott csapatszállító-no meg a bennük tartózkodó-latrok már nem érik meg a ma éjfélkor “beköszöntő békét”.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/itt-van-hat-ilovajszk-ii/

Debalceve településről nem esik szó a nemrég aláírt minszki megállapodásban, ami azt jelenti, Kijev elárulta a településen tartózkodó mintegy 5000 ukrán katonát.
A Donyecki Népi Köztársaság beszünteti a tüzet mindenhol, kivéve a köztársaság belső területein, ahol továbbra is tartózkodnak ukrán katonák. Alexander Zaharcsenko donyecki államfő szerint minden olyan kísérletet, amiben Kijev fegyveresei megpróbálnak áttörni a Debalceve körüli ostromgyűrűn, vissza fognak verni. "Mindenhol beszüntetjük a tüzet, kivéve a belső területeken. Minden próbálkozást, amellyel a kijevi katonák el akarják hagyni a katlant, megállítunk. Erre már kiadtam a parancsokat."
Zaharcsenko az újságíróknak nyilatkozva kifejtette, hogy a minszki megállapodás egyetlen szóval sem említi Debalceve helyzetét. Eduard Baszurin, a milícia helyettes vezetője szerint Kijev arra adott parancsot, hogy az ukrán katonák ne adják meg magukat, mert február 15. után az EBESZ fogja kihozni őket. Ugyanakkor a minszki megállapodásban egyetlen szó nem esik a településről, és Kijev tagadja, hogy ott lennének bekerített csapatai. Zaharcsenko szerint azonban mintegy ötezer ukrán katona van bekerítve, akik nem jutnak ellátmányhoz, és úgy tűnik, Kijev egyszerűen elárulta őket.
A Donyecki Népi Köztársaság fegyveres erői felajánlották a várost védő ukrán katonáknak, hogy békés elvonulási utat kapnak, de ehhez le kell tenniük a fegyvert. A kitörési kísérleteket meg fogják hiúsítani.
Debalceve település a volt Ukrajna legnagyobb vasúti csomópontja, ami összeköti Ukrajna nagyvárosait Oroszország nyugati régióival. Egyes jelentések szerint több mint tízezer ukrán katona tartózkodik a településen, a milícia minden eddigi, a város elfoglalására tett kísérlete kudarcba fulladt. Ugyanakkor az ukrán csapatok nem jutnak ellátmányhoz, mert a milícia ellenőrzés alá vonta a településhez vezető főútvonalat, amit Kijev eddig az ott tartózkodók ellátására használt.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/14/kijev-elarulta-fronton-bekeritett-tobb-ezer-ukran-katonat

tizennégyhttp://militarymaps.info/
Legújabb térkép:https://pbs.twimg.com/media/B9zlOORIEAAEClG.jpg

Minden valószínűség szerint ütött az utolsó órája a Gyjebalcevoban tanyázó latorhordának. Mintegy egy órával ezelőtt a népköztársaságiak “Grad” vetőgépekkel-szinte közvetlen irányzással-mértek irtózatos tűzcsapást a városban lévő valcmanista “katlanparancsnokság” épületére.
A jelentés szerint nincs és nem is lesz szükség túlélők után kutatni a romok alatt. Hírek szerint kézrekerítési akció indult Szemenycsenko latorparancsnok kézrekerítésére!
Sztarobesevonál is folyik a latorbanda felszámolása. Az Ilovajszknál a nyáron “akciózó” milicisták szerint ami ma történik a gyebalcevoi katlanban, az akkor és ott barátkozásnak tűnik már.
Donyeck elképesztő latortüzérségi támadás alatt áll reggel óta. A város minden pontjára záporoznak a tüzérségi gránátok. Ugyanez a helyzet Makejevkában is.
vér

A fenti videon Valcman martalócai igazi rablóhordaként viselkednek. Fosztogatnak, és verik a civileket. A zsákmány: alkohol!
Mariupol környékén az “Azov” latorbanda ismét kitörést kísérelt meg Sirokinonál. Az akciót a népköztársaságiak ismét lefújták, bár két milicista harckocsi, és kilenc milicista elesett. El lehet akkor gondolni, gogy a latorbanda veszteségei mekkorák lehetnek, ha feladták ezt a kísérletet is.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/ehhez-kepest-ilovajszk-baratkozas-volt/



Donbasszban mindjárt béke lesz!

A kijevi udvar is készül a békés építőmunkára. Nyalókakirály fölfogadta személyes tanácsadójának Szaakasvili bukott grúz alomtestvért. (Mondják, a derék narancsvalagú nyakkendőfaló már be is rendelt egy csomó nyaktekerészeti mellfekvencet, amit izgis időkben csócsálhat. Lesz rá alkalma!)
vili
Nyalókakirály az udvartartás jelenlétében ma bejelentette: amennyiben mégsem lesz béke, egész birodalma területére érvényes statáriumot fog kihirdetni!
Alekszej Karjakin az LNR Népi Tanácsának elnöke bejelentette, hogy a tűzszünetet éjféltől életbe léptetik. A csapatok továbbra is pozícióikban maradnak, anehéz fegyverzet visszavonása pedig megkezdődik. Bár-tette hozzá-a gyjebalcevoi katlanból nem kéne, hiszen Kijev szerint az nem is létezik. Így akár maradhatnának is azok a fegyverek, de mi visszavonjuk őket.
hogy
A katlanban most már abszolút bizonytalan minden. Beállt a sötétség, és a népköztársaságiak tüzérsége fölöslegesen nem lövöldöz. Ami világít-az már nem mozdul. Az ugyanis már ég.
Információink szerint viszont a miliciák olyan szoros páncélosblokádot vonnak a katlanban a latrok köré, hogy még egy nyúl sem lenne képes kibújni észrevétlen.
Csjernuhinoban még mindig éri meglepetés a milicistákat. 79 latorhullát találtak egy udvarban, egy találatot kapott mobil krematórium mellett. Némi tudakolódást követően kiderítették, hogy több száz martalócot égethettek el azon a helyen.
Mariupol környékén az “Azov” latorzászlóalj ma már a fene tudja hány csapást volt kénytelen elszenvedni. Késő délutánra (Пищевик)Piscsevik falunál is utolérte őket a sors.
(Павлопольe)Pavlopoljenál még este is verte őket a milicia.
(Саханки)Szahankitól is véres fejjel, kivert fogakkal kellett elkotródniuk. Az utóbbi két napban jó sokat spóroltak az őket abrakoló Kolomojszkijnak. Benyának zsebben marad egy csomó zsoldra szánt összeg. Vagy kétszázötven martalóca végleg lekerült a zsoldlistáról.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/14/donbasszban-mindjart-beke-lesz/