2014. július 7., hétfő

Így mutyizza el lakásunkat a végrehajtó maffia egy hatezer forintos parkolási bírság miatt - Császti pénzért bármire képes

Gyilkos Császti 6000 forintos parkolóbírságért 200 millás ingatlant árvereztetett el, mutyizta el az alvilági bandájával. Az utóbbi négy évben a kormány tétlenkedése, lefizetett törvényhozók végrehajtók számára kedvező törvénymódosításai, lefizetett hatóságok tétlensége odáig vezethet idehaza, hogy egy 6000 forintos parkolási bírság behajtása 200 millás ingatlanvesztéssel járhat. Hazánkban minden tényező adott, hogy ilyesmi megtörténhessen.

Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke

Itt van "gyilkos" Császti, az MBVK alelnöke, akit már bemutattunk elégszer olvasóinknak, pénzért bármire képes. A végrehajtói maffiának vannak parlamenti lobbistái, képviselők és államtitkárok, akik a végrehajtók számára kedvező törvényeket hoznak vagy hagynak hatályban, és a felügyeletet sem gyakorolják, csak a zsebelést és vámszedést. Vannak ügyészek és bírák a végrehajtók zsebében, akikről szintén tájékoztattuk már a közvéleményt. Széles elvtársról is lerántottuk a leplet, hogyan fosztogatja ő is a népet fideszes oligarchaként, vesz részt a végrehajtó üzletágban érdekeltségeivel, hogyan próbálja betolni emberét (Schmidt Zoltánt) a végrehajtó kamara vezetői székébe.
Az alábbi eset is csak megítélés kérdése, de mi megpróbálunk segíteni az ügyészségnek, hogy azt olvassák ki a történetből, ami valójában történt.
Dokumentummal alátámasztva mutatjuk be, hogyan lopja el a "gyilkos" Császti Ferenc, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke az adósok pénzét. Példánkat BÁRKIRE lehet alkalmazni, akinek van bármilyen hitele és akárkinek, akármilyen aprósággal tartozik. Ez már elég a nemrég hivatali visszaélésben is vádlott, magát természetesen ártatlannak beállító balhés fővégrehajtónak arra, hogy ne csak a jelen esetben parkolási díjhátralék végrehajtásáért neki járó kb. 12 000 forintot zsebelje be, hanem rátelepedve minden vagyonra, további 12 millió forintot is lehúzzon.

Rákattintva nagyítható


Történetünkben Tibor egy szombathelyi kiruccanása során nem vett parkolójegyet úgy 2007 környékén. Ez ugye bárkivel előfordulhat, főleg a mostani kaotikus parkolási rendszerben. Nem tudhatjuk, hogy ez neki szokása volt, vagy csak előfordult, de ez mindegy is az ügy szempontjából. A lényeg, hogy valamiért a pótdíjat sem fizette, de ez is bárkivel megeshet. Végül 2008-ban a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt. nem várt tovább a 6 000 forintjára és végrehajtásra adta az ügyet. Így került szerencsétlen Tibor ügye - lévén a balhés Császti vadászterületén lakik - a rablóvezérhez. Mint írtuk, ha korrekten végigviszi a végrehajtást, kb. 12 000 forint üti a markát, ami már eleve több, mint amit megérdemel. Valószínűleg valamelyik nála dolgozó csicska láthatta, hogy a "komoly" tartozást felhalmozó Tibor rendelkezik egy devizahitellel terhelt, új építésű lakással, és ezt jelezte balhés főnökének.
Na, most jön az okosság, mert egy végrehajtást lehet csinálni jól, rosszul és jövedelmezően. Ha ilyen üggyel találkozik a balhés gyilkos, akkor először tájékozódik, majd kivár, és kézbe veszi az irányítást. Első és legfontosabb dolog, hogy az adós ne, vagy csak határidőn túl szerezzen tudomást a végrehajtásról, mert akkor még kifizetné a tartozást, ami 6 000 forint és járulékai, ami a bűnöző végrehajtóvezérnek kevés. Viszont, ha nem kapja meg az értesítőket, önként nem áll helyt a parkolásért, lehet tovább folytatni az eljárást.
Mivel parkolásról van szó, most nyer értelmet az a kifejezés, hogy a parkolódíjat adók módjára kell behajtani.
Ezt már sokat hallottuk, csak nem mindenki tudja mit jelent. Ilyenkor ugyanis a végrehajtót nem köti a fokozatosság, vagyis a tartozást mindig az adósra nézve legkevésbé terhes dolgon kell végrehajtania, mint normál végrehajtások esetén, hanem azonnal rá mehet gyakorlatilag bármire, ami az adós nevén van. Ez történt most is. A 2008-ban indult végrehajtás során gondosan figyeltek arra, hogy Tibor ne tudjon az eljárásról és ne tudja befizetni a parkolást. Így 2014-ben az eredménytelen eljárásra hivatkozva Császti végrehajtás alá vonta Tibor lakását a II.kerületben. Mivel a lakáson volt bejegyezve 556.813,12 svájci frank (ez kb. 190 millió forint) hiteltartozás az AEGON Zrt. javára, a balhés Császti felhívta a bankot, hogy csatlakozzanak a végrehajtáshoz, különben nem kapnak az árverezésre kerülő lakás árából. A bank ilyenkor nem tud mit tenni, fut a pénze után. Először is felmondja a hitelszerződést, függetlenül attól, hogy fizetik azt, vagy sem. A felmondás indoka ilyenkor az, hogy megszűnik a jelzálog-biztosíték, ezért vagy visszafizeti a teljes összeget, vagy ők is megindítják a végrehajtást.
Ez történt, Császti kapzsiságának köszönhetően Tibor 6 000 forintos parkolási pótdíja miatt elbukta budai lakását és még tartozása is maradt, csak azért, mert így a 12 000 forint végrehajtási jutalék helyett 12 millió forint üti így a legbalhésabb végrehajtó, egyben kamarai alelnök ragacsos markocskáját. Az meg már végképp nem érdekel senkit, hogy a kb. 190 millió forint hitellel terhelt ingatlan potom 45 millióra értékelték a haveri becsüsök, csak hogy legyen rá vevő kb. 35 millióért.
Ha Császti cikkünkre reagálva megint az nyilatkozza valamelyik hiteles médiának, hogy nem így van, nézzük meg az Árverési Hirdetményen található ügyszámok keletkezési évét. A parkolás miatt a végrehajtást 2008-ban rendelték el Császtinál az 1499. sorszámon, míg az ingatlan miatt 2013-ban rendelték el a végrehajtást 1512. és 1513. sorszámokon. Nagyjából ennyi időre van szükség, hogy parkolási tartozás miatt eladjanak egy egész lakást.
Sajnos, ez csak egy ügy, az ezerből. Nem csak Tibornak ez a sorsa, hanem mindenkinek, ha a balhés Császti, vagy valamelyik tanítványa kiszemel, mert van mit elvenni tőled, legyél fiatal vagy nyugdíjas, gazdag vagy szegény, mire tudomást szerzel a tartozásodról, semmid nincs, mert elvették... Vajon a végrehajtók virágkora mikor ér véget? Mikor lesz rend a végrehajtások terén? Mikor fogják elszámoltatni és börtönbe csukni az egész MBVK vezérkarát?
Folytatjuk

Kuruc Info


Kapcsolódó:
   Széles elvtárs és az ufó végrehajtók
   "Célzott hitelkihelyezés" - a pénzintézetek karöltve rabolják ki ügyfeleiket a végrehajtó maffia segítségével
   Nem devizahitel, hanem tözsdén kívüli deviza határdős ügylet!
   "Ez a törvény igazságtalan a devizahitelesekkel szemben" - Lázár Dénes, PITEE
   Készülőben az újabb világméretű átverés!
   Kiderült, mikor fogják a devizahiteleket forintra váltani
   5 milliót vár vissza a bankjától Pataky
   Gyilkos Császti és az (i)gazságszolgátatás - újabb fejezet a végrehajtó maffia piszkos ügyeiből
   Betelt a pohár: az OTP perelni kezd a devizahitelek miatt
   Varga Mihály és Rogán Antal a Magyar Állam uzsorára épülő gazdaságpolitika jogfolytonosságát garantálja

Brüsszel nyomására kivezetnék a bankadót és a reklámadót

Felülvizsgálja a bankadót a kormány - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arra hivatkozott, hogy "a devizahitelesek megmentése a bankok számára költséges művelet", ezért felülvizsgálják majd a bankadót. A hazai média azt is hozzátette, hogy biztosan nem fogják megszüntetni.
Ugyanakkor azt láthatjuk, hogy a bankadó kivezetése az Európai Unió nyomására történik. Az Európai Bizottság nemrég közleményt adott ki, melyben azzal fenyegetőzik, hogy 2015 tavaszán újraindítják Magyarország ellen a túlzottdeficit-eljárást, ha a kormány nem hozza meg az általuk diktált intézkedéseket. A Brüsszel által kikényszerített "pótlólagos költségvetési intézkedések" tartalmazzák a társasági adórendszer átalakítását úgy, hogy az az európai multinacionális vállalatok számára kedvezőbb legyen. Emellett követelik olyan ágazati különadók eltörlését, mint a bankadó és a reklámadó.
Brüsszel fenyegetésének éppen az a célja, hogy az ország ne tudja egyensúlyban tartani a költségvetést és így megindíthassák a túlzottdeficit-eljárást. A nyugati országok hónapok óta tisztában vannak azzal, hogy a túlzottdeficit-eljárás újra fog indulni. A nyugati befektetők jelentős lépéseket tettek a kormány anyagi mozgásterének korlátozására, május közepén a magyar állam elsődleges hitelezőjének számító Templeton visszavásároltatta a birtokában lévő államkötvények nagy részét. Az amerikai befektetőket leszámítva is jelentős tőkekivonás zajlott le, a befektetők feltételezik, hogy a közeljövőben magyar államcsőd várható.
az Európai Bizottság fenyegetései csak erre látszanak ráerősíteni. Azért akarják egyes adók megsemmisítését elérni, hogy az állam így kevesebb bevételhez jusson, és emiatt ne legyen tartható az általuk elvárt 3%-os hiánycél. Ha papíron ezt a célt nem tudja tejesíteni a kormány, Magyarország újabb uniós forrásoktól eshet el, és a kormány anyagi mozgástere jelentősen leszűkül. Az öngerjesztő folyamat végén pedig egy újabb IMF-hitel van, Brüsszel ezt akarja minden áron kikényszeríteni.
Idén januárban a Wall Street Journal publikált egy jelentést az egyre gyorsuló kelet-európai tőkekivonásról, ami Magyarországot különösen érzékenyen érinti. Azt követően került sor a Templeton tőkekivonására, ami a forint jelentős gyengülését vonta maga után. Utólag az is kiderült, hogy az IMF küldöttsége március óta újra Budapesten tartózkodott és a kormánnyal tárgyalásokat folytatott, melynek során jelentős megszorításokat írtak elő.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/brusszel-nyomasara-kivezetnek-bankadot-es-reklamadot





A reklámadó visszavonását kéri az RTL

A brüsszeli erőfitogtatást követően megérkezett az RTL hivatalos kérelme is, - a reklámadó visszavonását kéri az RTL-csoport. A vállalat úgy számol, jövőre több mint négy és fél milliárd forintot kell majd befizetniük az államkasszába a reklámadó miatt. Vagyis 25 évben először ez a kormány első lépése, ami miatt a magyar hatóságokat tényezőnek kell kezelniük. Ez a nyilatkozatból is látható: a német RTL Group szerint az adó elkobzó jellegű, közleményüket pedig figyelmeztetésnek szánják minden Magyarországon működő külföldi vállalkozás számára.
Magyarországon a kereskedelmi médiának - a működési engedély megadását követően - mindeddig nem volt tényező semmilyen magyar hatóság, mivel az esetlegesen kiszabott bírságok is a vállalat bevételeihez mérten nevetséges összegek voltak. A hatóságok látszólagos fellépése a kereskedelmi média profitszerzését nem gátolta, vagyis semmilyen bírósági figyelmeztetés nem volt kényszerítő erejű, az a kereskedelmi médiát a törvények betartására nem kényszerítette.
Hídfő.net | RTL GroupKormányok jönnek-mennek, - az RTL marad?
Igaz, a reklámadó bevezetése annak tudható be, hogy a kereskedelmi médiák nyíltan a baloldali radikális atlantista ellenzék mellett foglaltak állást az országgyűlési választásokat megelőzően, miután a korábbi bejelentéseik ellenére nagyszámú politikai reklámot tettek közzé, mégis ez az első olyan lépés az elmúlt 25 évben, ami miatt a kereskedelmi média kénytelen számolni a magyar kormánnyal.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/reklamado-visszavonasat-keri-az-rtl



Luganszkban a felkelők saját Szu-25-öt állítanak szolgálatba

A Donyecki Népi Köztársaság védelmi minisztere szerint kisebb javításokat követően bevethető lesz az a Szu-25 vadászrepülőgép, aminek kényszerleszállást kellett végrehajtania, majd azonnal lefoglalták a népi milíciák. A politikus azt állítja, a luganszki védelmi erők részéről ezzel megkezdődik a saját légierő felállítása, és bár mindezidáig az ukrán hadsereg volt egyeduralkodó a harcterek fölötti légtérben, mostantól ez nem lesz így. Korábban a luganszki milícia jelentős veszteségeket tudott okozni az ukrán légierőnek, miután a népi milíciák mobil légvédelmi ezredeket állítottak fel.
Hídfő.net | Szu-25Ukrán Szu-25 - az ukrán csapatok ellen
Egyelőre nem tudni, hogy hova helyezik a Szu-25-ös vadászgépet, de feltételezhető, hogy nem egy gépről van szó, mivel Luganszk és Donyeck környékén is terjed a hír, hogy a milícia pilótákat keres. Könnyen lehet, hogy a Szu-25 lefoglalása valójában propagandafogás, és a visszavonulást követően a határon túlról fognak jelentősebb segítséget kapni a milíciák a légtér megtisztításával, esetenként légi csapással, amire utólag ott lesz a kézenfekvő magyarázat, hogy a lefoglalt Szu-25-össel hajtották végre.
Szlavjanszk és Kramatorszk visszafoglalása után mára Donyeck és Luganszk repülőterénél folytatódtak a harcok. Itt még orosz zászló, illetve a Donyecki Népi Köztársaság zászlaja leng. Andrej Purgin, a  felkelők helyi vezetője szerint sokkal többet is elérhettek volna, de nincs utánpótlás, nincs elég fegyver, lőszer. Vagyis a hírek alapján minden jel arra utal, hogy Moszkva nem ad segítséget a felkelőknek. Azonban a háború egyben propagandaháború is. Ha a szakadárok a közeljövőben jelentős orosz operatív segítséget kapnak, a médiában megállja majd a helyét, hogy a sikereket önerőből érték el. Hiszen légvédelmük is van, önerőből. Mostmár légierejük is van, természetesen önerőből. Ha orosz légi csapás éri az amerikaiak helyi irányító központját, a média szerint azt is a szakadárok érték el, hiszen minden feltételük adott hozzá.
Donyeck központjában eközben mintegy ötezer felkelő gyűlt össze, akik a város védelmére készülnek a közelgő kormányerőkkel szemben. Pavlo Gubarev, a megye kormányzója már bejelentette, hogy gerillaháborút kezdenek Donyeck területén és hosszú távon felőrlik az ellenséges erőket.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/luganszkban-felkelok-sajat-szu-25-ot-allitanak-szolgalatba



A miliciáknak pilóta, a latorhordának vezér kellene Donbasszban
Az ITAR-TASSZ jelentéséből nem derülki hogy hol?-csak az, hogy egy SzU-25-ös repülőgépet szerzett a milicia.
szu25

Igor Plotnyickij a Luhanszki Népköztársaság védelmi minisztere jelentette a a “történelmi fogást”.
A beszámoló szerint a gép kényszerleszállást hajtott végre-a milicisták meg megkapartintották. Szinte kézlegyintéssel elintézték a hibáját, mondván-kis renoválás és máris bevethető.
Az SzU-25-ös kimondottan földi célok-köztük páncélosok-megsemmisitésére szánt repülőgép. (Mint tudjuk, a kijevi latorhatalom légiereje csak végszükséges esetben mer a levegőbe emelkedni, mert a donyecki légvédelmi rakétaezred technikájának megszerzését követően a milicia olyan fegyverzethez jutott, ami a földön tartja a latrokat. Most viszont, hogy akár egy-két napos renoválás után már a zsoldoshad páncélosait-esetleg-képesek lesznek a levegőből megsemmisiteni, komoly fenyegetés a legnagyobb szükség esetén!
Szeverszket BM-21-esekkel lőtte a latortüzérség.
sev
Kijevben a “Genstab”-ban (vezérkar) pánikhangulat alakult ki. Rosszkedvük és borúlátásuk oka, hogy a népi milicia egyszerűen kislisszolt a “szigorúan körülzárt” Szlavjanszkból és Kramatorszkból, és a “szigorúan ellenőrzött és birtokolt” területen átvonult Donyeckbe, Luhanszkba, és Gorlovkába.
A rossz hangulatot erősiti, hogy a Szaur-Mogil bevételéről le kellett tenniük. Nincs meg hozzá a kellő technika. A légierő pedig…

Ma kiderült egy eddig rejtegetett tény. Mihail Kucin vezérkari főnök (aki ugye személyesen vezette a latorhorda büntető műveleteit) július 3.-án “BARÁTI TŰZBEN” rendkivül súlyosan megsebesült. (Vájtfülűek másként nevezik ezt a “baráti tüzet”) Kucina helyett mindenesetre kellene gyorsan lelni valakit-csakhát a kinálat igen-igen szűkös. Legalábbis hozzáértés vonatkozásában.
A “Genstab” elkeseredetten állapitotta meg, hogy stratégiai fontosságú helyeket meg sem tudtak közeliteni-miközben mind élőerő, mind technika vonatkozásában “aránytalanul hatalmas veszteségeket szenvedtek”.
A dicstelen bagázs fejfájását tovább növeli, hogy a határtérségben jönnek-mennek a népek. Elképesztő veszteségeik hiábavalóknak tűnnek, hiszen ha egy helyen felbukkannak, ott azonnal lesből rájuk csapnak-és kész a baj. Ugyanakkor lőtávolon kivül pedig “vigan zajlik a határátkelés”-napról-napra hosszabb szakaszon. A környéken már akár minden hivatalos határátkelőt be is zárhatnának, hiszen arra már szinte senki nem jár.
A Kreml feje is kezd fájni. Március vége óta majdnem duplájára nőtt azok száma, akik szerint lehetséges egy háború Ukrajnával.
Hogy ez szükséges lenne, az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (ВЦИОМ) felmérése szerint a VÁLASZADÓK 27%-a állitja. Kimagaslóan sokan vélekednek igy Moszkvában és Leningrádban (41%) mig a politikai pártok körében a kommunisták a legharciasabbak. A KPRF támogatói 35 százalékban akarnának háborúzni.
Összességében az oroszoknak már csak kétharmada (66%) ellenzi jelenleg a háborút, és arányuk csökken, és csak 33 százalék gondolja azt, hogy semmiképpen sem kéne háborúzni! (Itt mindenképpen meg kell jegyeznünk: az oroszországi foglalkoztatási mutatók legutóbb 96 százalékos foglalkoztatottságot jeleztek, azaz: az oroszországi munkanélküliségi ráta 4 százalékos! B-R)


Az orosz lakosság nem támogatja a dél-kelet ukrajnai katonai beavatkozást


Az Összoroszországi Közvélemény-kutató Központ legújabb publikált felmérése szerint a lakosság kétharmada ellenzi, hogy Moszkva a konfliktus gyors rendezése céljából katonai beavatkozást hajtson végre dél-kelet Ukrajnában. A katonai beavatkozást ellenző több mint 66% közt többségben az idősebb korosztály és a nagyvárosok lakosai vannak. A válaszadók mindössze 27%-a adta azt a választ, hogy egyértelműen szükség van a katonai beavatkozásra. Arra a kérdésre, hogy milyen körülmények közt támogatnának egy esetleges offenzívát, a többség azt a választ adta, hogy semmilyen körülmények közt nem támogatna egy katonai beavatkozást Ukrajna területén.
Hídfő.net | Orosz csapatok a Krím-félszigetenOrosz csapatok a Krím-félszigeten
Korábban egy a Levada Center által publikált felmérés adatai alapján Vlagyimir Putyin népszerűsége több mint 8%-ot nőtt, miután megtartotta a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozását támogató beszédét a parlamentben.

http://www.hidfo.net/2014/07/07/az-orosz-lakossag-nem-tamogatja-del-kelet-ukrajnai-katonai-beavatkozast

Edward Snowden: Az ISIL terrorszervezet vezére a MOSZAD által lett kiképezve!

Edward Snowden Oroszországba menekült volt CIA ügynök leplezte le az Abu Baker Al-Bagdadi néven ismert ISIL terrorszervezet vezér valódi kilétét, Snowden szerint Bagdadit a Moszad képezte ki, és alapos teológia és nyilvános beszéd kiképzéseken esett túl a különböző katonaitanok mellett!


Snowden kiszívárogtatott jelentései alapján 3 ország titkoszsolgálata dolgozik évek óta egy terrorszervezet létrehozásán, melynek célja egy Izraellel ellenséges ország létrehozása, melynek a látszata a háborúzás Izraellel és a cionista érdekek veszélyeztetése, de szerepe a valódi Izraelt fenyegető erők elleni harc és folyamatos poglárháború keltés a régióban.
A titkos műveletet melyet a volt CIA ügynök fedett fel "Darázs fészeknek" hívnak, és nem meglepő módon az amerikai az izraeli meg a brit titkosszolgálatok műve.
Érdemes tudni hogy Snowden a Nyugat által egyik legkeresetebb ember kit az orosz állam védelmez, és sokak szerint az egyik legerősebb kártyája Putyin elnöknek az Amerikai Egyesült Államok hazugságainak teljes leleplezéséhez.
Kapcsolódó:
   ISIS és a III. világháború - David Icke

Szíriai Hírek









AMERIKA TEHETETLEN A KÖZEL-KELETEN
Úgy tünik új helyzet állt elő a Közel-Keleten. Az, hogy az izraeli-palesztín csatározások folynak már megszokott dolog, de az már figyelemre méltó, hogy a Hamas megsorozta újabb rakátákkal Izrael déli részét és semmi károkról nem számoltak be. Hallgatnak arról is, hogy a zsidó légvédelem miért nem képes lelőni a primitív rakétákat? A hazai hirekbe elég szűken és elnagyoltan foglalkoztak azzal a terror-bandával, amelynek az angol rövidített neve ISIS és muzulmán birodalmat akarnak kiépíteni, ami már Iránnak sem tetszik. Ez a banda szinte az összes fegyverét elrabolta az iraki hadseregnek és a más korszerű fegyvereik is vannak és egyelőre nem tudja megállítani őket senki. Ezek pedig megmozgatják a közelkeleti helyzetet. A külföldi képeken a banda területfoglalásai, fölesketik a Koránra az átált katonákat, de a többieket kivégzik, ahogy a nyugati képeken látni. Úgy látszik a nagyhatalmak várják a banda fejleményeit, de már szír területeken is ott vannak.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/iraki-terrorbanda-nyomul%C3%A1sa

A csapda...

A csapda...Júliust írunk. Néhány nap múlva hatályba lép a deviza-adósokat "mentő törvény", ha elfogadja az Alkotmány Bíróság és aláírja a Köztársasági Elnök, amely 30 napot ad a bankoknak az ÁSZF-ik felülvizsgálatára és 90 napot a hitel-károsultak kárrendezési tételeinek kiszámítására. A "változás" így is csak részleges lehet.
Nem csodálatos, hogy az Orbán-kormánynak négy év nem volt elég a jogtalanságok kiküszöbölésére és a törvények érvényesítésére? Arra, hogy észrevegyenek egy világra szóló törvénysértés -és csalás sorozatot. Meg kellett várni az aranyrubel bejelentése miatt, a nyugat és az USA által pénzelt és kirobbantott "ukrajnai válságot", valamint az Európa keleti és középső részének energiaellátása elleni "merényleteket"... Bár látszólag nincs összefüggés, mégis van. Három hónap múlva október lesz, fűtési szezon. Az amúgy is feltöltetlen gáztárolók kiürülnek, főleg, hogy Ukrajnát is Magyarország látja el gázzal. Az ukrán néptől, függetlenül attól, hogy megvezették őket, még nem is sajnálná senki, feltéve, hogy fizetni tudnak érte, de Valcman Porosenkóba és "csapatába" fizetés ellenében kár még a levegő is.


Az ukrán háborús bűnösökre vár saját igazságszolgáltatásuk, mert Hágában nem bíznak, miért bíznának, Obamát sem akasztották még fel, de itthon az emberek sem bíznak a bankokban és még kevésbé a kormányban. Jó nagy átverés az "ilyen kárrendezés kártérítés nélküli" formája, októberi-novemberi polgárháborúval megspékelve, mivel őszre nem csak visszatérített pénz nem lesz ebből - megeszi az infláció - de lelépnek a tolvajok és itt hagyják a didergő, kifosztott országot. Persze, nem mindenki "megy el"...
Kegyetlen és utolsó dolog beleterelni az embereket egy olyan vég kifejlettbe, ami ellen nem tudnak tenni, nincs másik út. Visszafoghatnák, illetve nem is hagyták volna megválasztani az ukrán hóhért, Valcmant, ha nem szándékosan idézték volna elő a jelenlegi állapototokat. Itt, Orbánék is nagyon jól tudják, hogy ekkora, rohamosan csökkenő támogatással már csak rövid ideig tudják fenntartani a diktatúrát. A némileg kitolható három hónap mindössze annyit jelent, hogy ha Putyin esetleg meggondolná magát, meg tudná akadályozni Kelet-Európa kivégzését. Előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, előre kitervelt módon, különös kegyetlenséggel végrehajtott megtévesztés és támadás, de inkább kivégzés az, hogy felszámolva az utolsó tartalékokat is, ígérgetéssel még eltolják őszig-télig "kikapcsolást". Töméntelen mennyiségű gáz van, de hallgatnak róla, nem engedik kitermelni.


A saját, még kiaknázatlan nagy volumenű gázkészleteinket 1990-óta nem engedik feltárni, termelésbe állítani (a kutató és feltáró fúrásokat fokozatosan lecsökkentették 1996-ig). Gyakran hallani "illetékes" elvtársaktól", hogy Magyarországon 4000 m alatti fúrás nem volt, ami nem igaz! 1989-ben fúrták le a Tiszaalpár-I.-es 5400 m-es lyukat, majd 1990-ben a kivizsgálásakor 1200 atmoszféra gőz jelentkezett "talpon", amit a lyuk lefúrását finanszírozó Világbank nem engedett erőművi felhasználásra kiaknázni. Szintén 1990-ben került lemélyítésre a "Halas-I" jelű fúráspont, 4800 m-es mélységgel egy nagy mélységű fúrásokhoz akkor vásárolt diesel-elektromos 550 tonnás horogkapacitású Rotary berendezéssel (az alpári lyuk még egy öreg, "nyugdíjazás előtt álló" Wirth-400-as berendezéssel lett lefúrva), miközben titokban már eladták az egész MOL-t, tokkal-vonóstól Szabó Ivánék a szoborba öntött Antall József "kormányzása" alatt. Ekkor már a makói területen a szeizmikus mérések jelezték, hogy 6200 m-en hatalmas tároló található. Az akkori számítások szerint 15 ezer milliárd köbméter gázzal a mélyben, ami Magyarország szükségleteit akár 100 évre is fedezné. Az új berendezés ennek a makói tárolónak a kiaknázásához került beszerezésre, mert akkor hozzávetőlegesen 15-20 Rotary 160-200 tonnás, és legalább 30 egyéb, 30-150 tonnás horogkapacitású berendezéssel rendelkezett a MOL fúrási leányvállalata, a Rotary Kft., majd később Rotary Rt., de az 550 tonnás berendezés már 8000 méterig volt alkalmas a fúrásra. Nem mellesleg, a világ egyik legjobb fúrómérnök gárdájával is rendelkeztünk. A Falcon-Oil, a kisbefektetőket a 4200 és 4268 m.ben végzett teszteres rétegvizsgálat eredménytelenségével verte át 2009-ben.

Nem csak a makói, felgyűrődéses tárolóval (nem palagáz) rendelkezik az ország. Több ilyen tárolónk is van. Az északit most próbálják leszívni a szlovákok, bár Ficóék is alapos korlátozás alá esnek. Nem csak a hatalmas, nagy mélységben található lelőhelyeket, de a korábban fúrt, olajat vagy gázt nem tartalmazó, termálkút kiképzésre alkalmas "vaklyukakat" is bespájzolták maguknak az ország izraeli "honfoglalói". Szinte lehetetlen ilyen kutakhoz hozzájutni, de erről többet tudna mondani a Rotary Rt. volt vezérigazgatója.
Főleg az alföldi területeken, de gyakorlatilag az ország bármely pontján termálvízhez, és/vagy gőzenergiához lehetne hozzáférni mélységtől függően, ha ezt nem akadályoznák meg ugyanazok, akik a 70 éve regnáló "magyar" gyarmati kormányok pórázát tartják. Orbán hadakozása az EU-val ugyanolyan színjáték, mint Rákosi vagy Kádár dróton rángatása. Legfeljebb most több felé kell egyeztetni. Ezért rohangászik Orbán és a sleppje az USA-tól az EU-ig, Izraeltől Putyinig mindenkihez.


Visszatérve az őszi deviza-hiteles elszámolásra, ősszel már nem csak fűtés, de a villamosenergia termelés is veszélybe kerül, amit súlyosbít majd az energiaárak miatt rohamosan növekvő infláció is. Ez utóbbi oka pedig pont a beszerzési ár drágulása lesz. Pedig van gáz Európának, nem is kevés, csak gyorsan elfelejtették a legtöbben, hogy miért kellett Ciprus görög oldalát önálló EU-s tagállammá kényszeríteni, amikor ez ugyanolyan folyamat eredménye, mint az oroszok lakta ukrán régiók leválása. Senki sem hallott Görögország fegyveres fellépéséről a ciprusi görög területek "önállósodása" miatt.
Nem is hallhatott, mert a görögöket csőbe és a kifosztó EU-ba a Goldman-Sachs Megabank húzta be, pedig a "kormányzat" is tudott az 1975-76-os francia földközi-tengeri óriási gázmező felfedezéséről. 2013-ban az oroszok és a nyugat "békésen megosztozott" a Lévi-medencén, majd 188 orosz oligarcha ciprusi összelopott vagyonát síbolták el. Igaz, hogy Egyiptomban máig tartó polgárháborút hoztak létre ez miatt, az is igaz, hogy Kadhafinak és Líbiának nem csak az arany alapú fizetés követelése miatt kellett pusztulnia, ahogy Szíriát sem véletlenül támadták meg. És a szerencsétlen palesztinokat 1976-óta irtják mint a patkányokat, pedig a felfegyverzésüket nagy részben Izrael pénzeli-pénzelteti. A sort még annak idején Irak kezdte. Nem véletlenül tűnt el a Forth Kox-i aranykészlet, ahogy a brit és német készlet is, ahogy a legtöbb országé is.


Amíg Szaddam Husszein az Irak-Irán közötti konfliktussal volt elfoglalva, Kuvait lekanyarintott egy több száz négyzetmérföldes területet Irakból, és megerősített katonai állásokat hozott létre a területen, természetesen amerikai biztatásra és támogatással. "Véletlenül" épp egy 30 milliárd hordós olajlelőhely volt a kérdéses terület alatt. Husszein ezért támadta meg Kuvaitot, de pechjére "pont akkor jutott eszébe" a Bush kormányzatnak és bűntársaiknak, hogy az al-Kaida nevű terroristákat nyilvántartó adatbázisra hivatkozva, Osszama bin-Ladenre fogják a merényletet "iraki támogatással". A CIA által aláaknázott és felrobbantott, európai biztosítók által biztosított és lejárt kihordási idejű WTC-tornyok "terrortámadását" és közel 3500 amerikai halálát is az al-Kaidára fogták, pedig az al-Kaida egy amerikai terroristákat nyilvántartó adatbázis neve volt. Az al-Kaidát az USA hozta létre. Innen már csak egy "újabb" vád kellett, Irak nemlétező vegyi-fegyverei... ami közel 1,5 millió iraki halálát és az ország teljes kifosztását és nyomorba döntését hozta magával. Azóta sok víz és lúg folyt le a Dunán, de a módszerek nem változtak. Afganisztánban, Szíriában, Egyiptomban, Ukrajnában és még felsorolhatnánk a Közel-Kelet, valamint Afrika számos országát, ahogy az USA-Izrael duó brit és francia támogatású egyéb, Dél -és Közép Amerikában, vagy a Távol-Keleten elkövetett bűncselekményeit is.

Legrosszabb esetben itt is gondoskodnak, hogy a fegyvertelen magyar "fellázadhasson", és ehhez fegyvere is legyen. 1848-ban is a zsidók adtak pénzt és fegyvert a "Szabadságharchoz". Az RTL Klub "pálfordulása", a DK előretörése, a Jobbik elzsidósodása és jobbközépre húzása látszólag komoly események, de igazából nincs mögöttük senki aki harcolna is ezért. Marad az általános elégedetlenség kiprovokálása, amit még meg lehet sózni a román korrupciós botrányok által kiváltható, feszültséggeneráló hangulat előidézésével és fokozásával, ahogy megkísérlik ugyanezt "borsozásként" Szlovákiában és Lengyelországban is. Egyenlőre "csak" Kelet-Európát és a Balkánt szeretnék lángba borítani, de tudják, a "tűz" úgyis továbbterjed. Európában. A teljesen törvényes Donyeczki és Luhanszki Köztársaságok orosz megvédése is ráér, mert egy füst alatt a lázadó kelet-európai országokkal mind leverhető egyben. Ban Ki-Moon majd erre is azt mondja, hogy "szovjet adminisztrációs terület"...


A felerősödött közel-keleti konfliktusok, és az ISIS vagy ISIL City of London által támogatott "megjelenése" sem váratlan esemény a Közel-keleten. Egyesek arra gondolnak, hogy Kurdisztán ismételt létrehozása orosz érdekeket is képviselhet, de ezek szerint nem ismerik a "vonatkozó amerikai-izraeli" Yinon és a Bernard Lewis tervet (vagy más néven a Nagy-Közel-Keleti tervet). Sohasem lenne ismét Kurdisztán, ha a nyugati "befektetőknek" nem lenne szüksége kurdokra a Távol-Kelet elleni támadáshoz, amit az amerikai hadsereg támogatása nélkül, "helyi emberanyaggal" kell megoldani. Erre, és a nyugat és kelet összevont ISIL elleni megtorlásához hamarosan össze kell fogni a "tervezőknek". Az USA-ban és Európában a "terrorizmus elleni harchoz" elég alapot szolgáltat a dzsihadnak nevezett kalifátusalapítás, ami közvetlenül érinti Iránt, de a tervek szerint Európát is, a betelepített 50 millió muszlimmal. A közeljövőben Európában és az USA-ban, de még Oroszországban is "előfordulhatnak" iszlám terrorcselekmények. A Közel-Keleten Irán, Szíria, Libanon, Egyiptom és Izrael tudná felszámolni Al-Baghdadi hagymázas álmait, de a nyugat teljes közel-keleti felszámolást akar...

Mivel Orbánék Magyarországon is hasonló módszerekben okoskodnak, összegezve: a lakosság kapott egy nagy "ha" ígéretet, amit ha megvizsgálunk, még rosszabb eredményt kapunk, mint Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője: "a törvényi vélelem alapján minden egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen volt 2004. május 1. óta, amely egyoldalú kamatemelést, költségemelést, díjemelést lehetővé tevő szerződéses kikötés az egyedileg megtárgyalt feltétel kivételével”. Érdekes módon sehol sem említették meg a folyamatban lévő kilakoltatások "felfüggesztését", sem azt hogy a bankok várható "vesztesége", nem veszteség, csak olyan, mint amikor az orgazdával egyezkedő tolvaj többet vár a zsákmányból, és siratja azt a pénzkülönbözetet, amit a lopásáért elvárt volna.
A bankoknak nincs "vesztesége", csak nagyobb zsákmányra számítottak a jogtalanul, csalással beszedett befizetésekből... Ezt kell kiszámolni. Valójában csak időhúzás az egész.


Az autó hitelek károsultjainak azért kínál valami ütőset a TEMPO Párt (letölthető dokumentum: Autóhitel szerződés jogszerűtlenség). A végrehajtások még mindig elkerülhetők az egyoldalú adósság elismerő nyilatkozatok közjegyző előtti díjmentes visszavonásával (Vht. 41.1), a bírósági tárgyalásokon számítani lehet a fentebb jelezett pártra. A deviza-hiteleseket, de az egész országot is, érni fogja még egy nagy megrázkódtatás. Magyarország illegitim kormánya nem jogképes, és ez alapján a bíróságok sem azok (letölthető dokumentum: Legfőbb ügyészség). Persze egy darabig még fenn fogják tartani a látszatot, mert minden az időzítésen múlik, de célszerű megelőlegezni a bankok számára adósságuk törlesztését, és beszüntetni a fizetést, túlfizetésre, csalásra hivatkozva. Végeredményben nem ártana feljelenteni néhány banktisztviselőt sem, és a velük összejátszó kormányt, (nem a pénztárosokra gondoltam), mint közreműködő bűnrészest, mert még megléphetnek a "jutalékokkal"...

/Tulok/

A többség gyászos uralma

A minap egy nyilvános tévévitában újfent bebizonyosodott, hogy a román politikum és a média hogyan képzeli el a „többségi demokráciát”. A nagy összeröffenéshez az adta a puskaport, hogy az RMDSZ újfent felemlítette Székelyföld területi autonómiájának kérdését, s igényelné, hogy az országos közvita tárgyává tétessék. Hát nem kell ennél vörösebb posztó a román nacionalizmusnak, mely kínjában újra és újra a többségi elvre hivatkozik, mintha bármilyen számbeli fölény magát az igazságot testesítené meg.
Bár attól, hogy többségi szavazással el lehet utasítani valamilyen jogos elvárást, nem az igény lesz hamis és túlzó, hanem a tőle való makacs elzárkózás. Még akkor is, ha ezt úgy teszik, hogy szüntelenül az önmaguk által összetákolt alkotmány leghazugabb, de egyenesen tabunak kikiáltott bevezető passzusára hivatkoznak mindannyiszor, miszerint Románia „nemzetállam”. Ez a szemenszedett hazugság aztán „jogforrása” minden további jogfosztásnak. Úgy lehet hivatkozni rá, ragaszkodni hozzá, akár a keresztény-zsidó világ a tízparancsolathoz, a hithű mohamedánok a Kába kövéhez. Kritika nélkül, kábán. A tízparancsolathoz való hasonlítás egy kicsit sántít, de a másik, az döbbenetesen igaz és találó.
A nagy tévés hőzöngés jeles szereplői nem csupán azt nehezményezik, hogy az RMDSZ egyáltalán valami országos közvitát igényelne az autonómia ügyében, hanem azt is, hogy a román politikai szereplői nem eléggé egységesek a magyarok autonómiáskodásának letörésében, szószólóik elhallgattatásában, pedig pártállásra való tekintet nélkül ez lenne a kötelességük és a hivatásuk. Nem az ország dolgainak jobbra való fordítása, nem a civilizált világhoz való valamelyes felzárkóztatás, nem! Egyedüli küldetésük a nemzetállam érinthetetlen szentségének megvédése.
Ha ez elég politikai programnak, hát legyen, de további „elvárásaik” már az elemi emberi és az állampolgári jogokat is fenyegetik, hiszen azt óhajtanák, tűnjön el a politikai palettáról mind az RMDSZ, mind az MPP, mind az EMNP, mind a Székely Nemzeti Tanács, minden magyar jellegű civil szerveződés, önkormányzat, szóval minden, ami csak valahogyan ellentmondhat az emeletes nemzetállami hazugságnak.

Magyari Lajos
Székely Hírmondó