2014. augusztus 17., vasárnap

A mai nap sem kerül Valcman Dicsőségkönyvébe!

Minden valószinűség szerint ma “Újabb Fekete Nap” kerül a valcmanista hadinaplóba.

Donbasszban ugyanis a milicia – Donyeck kivételével – mindenhol aktivan támadta Nyalókakirály egyre lehangoltabb csapatait.

A rengeteg csatahelyszin miatt inkább néhány lényeges elemre hivnánk fel a Bal-Rad olvasóinak figyelmét.

Valahol Donbasszban az ukrán haditengerészeti különleges erők parancsnoka – Alekszej Zincsenko – is fűbe harapott. Társulatán rajtaütött a milicia.

Az ilyen – olyan szedett – vedett – toborzott valcmanista latorerők támadásával PÁRHUZAMOSAN a népfelkelők csapatai KIEMELT FIGYELMET FORDITOTTAK MA IS A JOBBSZEKTOROS ÉS BANDERISTA PRIBÉKHORDÁKRA!

A miliciák tutira mennek minden esetben, és úgy hullik a neonáci horda, mint a törek a cséplőgépből! Pontos tüzérségi puhitást követően finálé! Jaros banditái körében eluralkodott a pánik, és már maga Jaros is arról vonyit, hogy Avakovék kiadják őket a miliciáknak.
Teljesen mindegy miként van, sok esetben két tűz közé kerülnek a pribékek. Az utóbbi napokban – de ma is – többször is előfordult, hogy miközben a milicia elől menekült a beképzelt neonáci banditacsorda, “sajátjaik” tüze fogadta és ritkitotta soraikat.

ver3

Becslések szerint ma mintegy 150 ilyen becstelen pribék harapott fűbe Donbasszban.

Luhanszk légterében egy SzU-25-ös, mig Krasznodon – térségében egy MiG-29 – es, és egy másik SzU-25 – ös repülőgépet csalogatott le az LNR légvédelme Valcman repülőgép készletéből.
Nyalókakirály Donbasszba menesztett szárazföldi erőinek páncélosállománya és pár tucat tüzérségi lövege is havárialistára került ma! (A milicia már tegnap közölte, hogy a kijevi udvar már bőven feltöltötte a népfelkelők eszköztárát, és már tartalékra zsákmányolnak!)

Donyecknél és Luhanszknál persze erőlködik továbbra is a latortüzérség, bár megjegyzik, hogy Luhanszknál gyengül az ostromerő. Persz ez sovány vigasz azoknak az ártatlan civileknek, akik a gyengülő tüzérségi tűz miatt haltak meg. A mai szomorú mérleg Luhanszkban tizenhat civil halála.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/17/a-mai-nap-sem-kerul-valcman-dicsosegkonyvebe/




Hát igen! Pribéksors ez a javából. “Doberman” hordavezér fénykorában (a videon) és ugyanaz a “Doberman” már nem vezérként – hanem az elpusztitandók foglyaként – szerencsecsillaga leáldozásakor a fotón. Akét felvétel között alig több mint egy hét telt el. Nehéz elhinni a személyazonosságot. Pedog “Doberman” az – mindkét felvételen. A fotón már eléggé megtörten néz ki.

Mondják, hogy hordatársai pusztulását látva a “bátor és hős” falkavezér eszét vesztve vágtázott be a közeli erdőcskébe.
Rosszul tette!
Azon a vidéken nincsenek összefüggő erdők. Csak facsoportok.
“Doberman” valamenni sebét a fák és bokrog ágai okozták. (A milicia rajtaütésekor éppen békésen napozgatott Ljasko-Kolomojszkij “Donbassz” latorzászlóalja.

Szóval ezen a fotón már eléggé megviseltnek tűnik a whytézz úr! Mondják, hogy azóta még rosszabbul nézhet ki. Már közel egy hete a föld alatt! – az ilyen iszappakolást a doktorok nemigen javallják. Mondják, hogy ártalmas az egészségre!

Lehet hogy a milicisták is igy gondolták, de valószinűleg nem emiatt tették föld alá! Hogy ártsanak a whytézz úr egészségének.
A milicisták azért ennél humánusabbak! Ők az emberiséget féltették, amelyre a “Doberman” és latortársai jelentenek igen nagy veszélyt. Ezért volt a gyors iszappakolás. (Persze maradt még bőven az emberiségre nézvést káros anyag!)

“Doberman” tekintetét elnézve, valamit sejthetett a hamarosan kezdődő “kezelésről”! Egészségére!

https://balrad.wordpress.com/2014/08/18/latorsors-donbasszban/

Cristina Fernández ejti az argentín állampolgárságot azokról az argentín zsidókról kik fegyvert fognak a cionista megszállás hadseregének oldalán Palesztinában!

Fénykép: Cristina Fernández ejti az argentín állampolgárságot azokról az argentín zsidókról kik fegyvert fognak a cionista megszállás hadseregének oldalán Palesztinában!  Úgy tünik a BRICS országainak a vezetői kik Szíria oldalán állnak és egyre nagyobb léptekben lépnek fel az eddig ismert világ rend, és azt irányító korrupt cionista lobbi és bank rendszer ellen. jóval többet tesznek a palesztin ügyért mint az összes arab állam együtt Szírián kívül. a napokban láthattuk ahogy számos latin amerikai vezető és nagykövet palesztin kendőbe tartott beszédet és fejezett ki szolidaritást a palesztin nép iránt. több ország utasította ki Izrael nagyköveteit, ma viszont Cristina Elisabet Fernández argentín köztársasági elnök írta alá mindazoknak a zsidó vallású argentín állampolgároknak az állampolgári joguktól megvonását illető törtvényt abban az esetben ha Izrael hadseregének oldalán harcolnának az elnyomott palesztin nép ellen!  Mikor merne ilyen lépést tenni bármelyik európai ország hm hm? főleg hogy mára már bebizonyosodott hogy a több mint 1000 gázai halott áldozat, és több ezer szétszakad végtagú áldozat ki élet és halál között fekszik e percekben is a gázai korházakban, hamis jogtalan indokkal lettek megtámadva, miután bebizonyosodtt hogy nem a Hamasz felel a 3 izraeli fiatal elrablásáról... Szíriai Hírek         2014,07,27


Úgy tünik a BRICS országainak a vezetői kik Szíria oldalán állnak és egyre nagyobb léptekben lépnek fel az eddig ismert világ rend, és azt irányító korrupt cionista lobbi és bank rendszer ellen. jóval többet tesznek a palesztin ügyért mint az összes arab állam együtt Szírián kívül. a napokban láthattuk ahogy számos latin amerikai vezető és nagykövet palesztin kendőbe tartott beszédet és fejezett ki szolidaritást a palesztin nép iránt. több ország utasította ki Izrael nagyköveteit, ma viszont Cristina Elisabet Fernández argentín köztársasági elnök írta alá mindazoknak a zsidó vallású argentín állampolgároknak az állampolgári joguktól megvonását illető törtvényt abban az esetben ha Izrael hadseregének oldalán harcolnának az elnyomott palesztin nép ellen!

Mikor merne ilyen lépést tenni bármelyik európai ország hm hm? főleg hogy mára már bebizonyosodott hogy a több mint 1000 gázai halott áldozat, és több ezer szétszakad végtagú áldozat ki élet és halál között fekszik e percekben is a gázai korházakban, hamis jogtalan indokkal lettek megtámadva, miután bebizonyosodtt hogy nem a Hamasz felel a 3 izraeli fiatal elrablásáról...

Ellenállók figyelmébe: Hiába törlöd a telefonod, adataid megmaradnak és visszaállíthatók

A biztonsági szoftverekkel foglalkozó prágai Avast Software szerint hiába töröljük le az adatokat régi telefonunkról, mielőtt eladjuk vagy elajándékozzuk, szinte mindent vissza lehet állítani.

Amikor új mobiltelefont veszünk, általában nem dobjuk ki a régit, hanem eladjuk vagy odaadjuk egy családtagnak, ismerősnek. A felhasználók többsége ilyenkor a gyári adatok visszaállítása funkcióval próbálja megtisztítani a telefont a kompromittáló képektől és más adatoktól. Ez a módszer azonban nem tökéletes.


Az Avast szakértői megdöbbentő eredményre jutottak egy egyszerű kísérlettel. Összevásároltak 20 használt mobiltelefont az ebay-ről, különböző eladóktól, majd megpróbálták kideríteni az elméletileg tisztára törölt telefonokról, mi volt rajtuk korábban.

A ma nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a 20 telefonról a következő adatokat tudták visszaállítani:
  • 40,000 fotót
  • 1,500 családi fényképet
  • 750 fotót különböző mértékben levetkőzőtt nőkről
  • 250 fotót különböző mértékben levetkőzőtt férfiakról
  • 1,000 Google-keresést
  • 750 emailt és sms-t
  • 250 nevet és emailcímet
A telefonokat kézhezvétel után még egyszer törölték a gyári funkciók segítségével. A fenti adatokon túl találtak hitelkérelmet, anime pornó gyűjteményt, egy szexuális zaklatásról szóló tanfolyam anyagát, illetve négy telefonon a tulajdonos személyét is ki tudták deríteni.


A telefonok elemzéséhez bárki számára elérhető eszközöket használtak, pl. az ingyen letölthető FTK Imager törölt képeket visszaállító programot, a telefonok memóriájához PC-ről hozzáférő ADB androidos fejlesztőeszközt illetve a mobiltelefonokkal foglalkozó XDA-developers fórumról kerestek modellfüggő információkat a visszaállításhoz. Az ebayen egyébként egy időben egyszerre 80 ezer használt mobiltelefon keres gazdát.

Az Avast tanulmánya természetesen oda lyukad ki, hogy használjuk a cég szoftverét a telefon teljes törlésére, de ilyen szoftvert több gyártótól is be lehet szerezni. Ha adataink védelme fontos, eladás előtt nem árt egy ilyen speciális alkalmazással valóban törölni a telefon adatait.

Hírfigyelő Szolgálat

A magyarok ősi lova: A gyönyörűséges AKHAL TEKE

Fénykép: A gyönyörűséges AKHAL TEKE Az ősmagyarok, vagyis Árpád hazatérő (Nem "honfoglaló"!) magyarjainak lovát  (ill. a sírokban talált csontvázaikat) genetikai vizsgálatnak vetették alá,  és a közhiedelemmel ellentétben, bizonyítottá vált, hogy a hazatérés kori  magyar törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz  hasonlatos lovakon érkeztek! A kutatók azt állapították meg, hogy eleink paripái megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A  középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés  táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek. Ez a fajta intelligens, erős és kitartó, jól bírja a szélsőséges körülményeket, s nem utolsó sorban: csodaszép! :) Érdemes megfigyelni néhány magyar eredetmondákból és a meséinkből visszaköszönő, vele kapcsolatos motívumokat: az égbe törő ló, a fehér ló, a tüzes ló, a réz, ezüst, és az arany szőrű paripa, stb. Ez bizony: az Akhal Teke! (Sok-sok megosztást kérnék! Ismerje meg ezeket az alapvető tudásmorzsákat magunkról, múltunkról minél több nemzettestvérünk! Mi MAGyarok, a tudás népe vagyunk!)



Az ősmagyarok, vagyis Árpád hazatérő (Nem "honfoglaló"!) magyarjainak lovát (ill. a sírokban talált csontvázaikat) genetikai vizsgálatnak vetették alá, és a közhiedelemmel ellentétben, bizonyítottá vált, hogy a hazatérés kori magyar törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz hasonlatos lovakon érkeztek! A kutatók azt állapították meg, hogy eleink paripái megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek.

Ez a fajta intelligens, erős és kitartó, jól bírja a szélsőséges körülményeket, s nem utolsó sorban: csodaszép!

Érdemes megfigyelni néhány magyar eredetmondákból és a meséinkből visszaköszönő, vele kapcsolatos motívumokat: az égbe törő ló, a fehér ló, a tüzes ló, a réz, ezüst, és az arany szőrű paripa, stb. Ez bizony: az Akhal Teke!

Ismerjétek meg ezeket az alapvető tudásmorzsákat magunkról, múltunkról minél többen nemzettestvéreink közül!
Drótos Tamás gyűjtése - Hernád Völgye H.H.K.

Széthordott ország

Széthordott ország
Az írás bristoli magyarok  facebookos oldaláról való.

Jönnek és elmennek

Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak.

Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül csak a szülők szívében lüktető fájdalom marad.
Fiatalok, akik már nem értik az országot, nem értenek minket.
Csodálkozva figyelik az egyszemélyi vezető korlátlan hatalmát, az ellenzék helyén tátongó feneketlen űrt.
Nem értik Érpatak őrült messiását, az őt megválasztó és újra megválasztó embereket, az akasztófán lógó bábot, a hóhérnak öltözött másik őrült csuklyás pózolását, a tapsoló embereket.
Nem értik az egyre kopottabb ruhában járó honfitársaik fásult közönyét, türelmetlen egymásra förmedéseit, minden-ellenességét.
Látják a lassan pusztuló országot kívülről. Úgy látják, ahogyan a benne élők soha nem láthatják.
Mert mi megszokjuk. Napról napra, egyre tompább aggyal és egyre érzéketlenebbül vesszük tudomásul, hogy most ez van.
Nem követelünk valós adatokat a statisztikusoktól, ezért elhisszük, hogy rendben van minden.
Rendben van, csak mi látjuk magunk körül a folyamatosan növekvő nyomort, a reményvesztett, jövő nélküli családok keserűségét.
Máshol, a szomszéd utcában, a másik faluban, a következő városban, a távolabbi megyében minden jó.
Csak ott nem, ahol mi élünk.
Ott nagyon nem.
Nem kapjuk fel a fejünket, ha éhezésről, kilakoltatásokról, öngyilkosságról, nincstelenségről hallunk, ha ezt magunk is látjuk.
Bénultan hallgatjuk a rothadó nyugat haláltusájáról szóló propagandát.
Tudomásul vesszük, hogy Oroszország, Kína, India a jövő útja számunkra.
Az évtizedekig sulykolt, halálosan elcsépelt kommunista jelmondatok, penészes lózungok ismét harsognak és mi lehajtjuk a fejünket.
Ismét.
Nézzük, ahogy szélsőséges csoportok randalíroznak az utcáinkon, őrült hatalommániások emelkednek fölénk, tűrjük a társadalom kirablását, jogainkról és vagyonunkról önként, szó nélkül mondunk le.
Számunkra mindez fájdalmasan természetes és megszokott.
Ha mégis tiltakoznánk, ha elmondanánk, hogy mi másként gondoljuk, ha szót emelnénk a gyalázat ellen, tulajdon honfitársaink ugranak a torkunknak.
Pénzért, morzsányi hatalomért, pozícióért, vagy egyszerű ostobaságból.
Kifordult az életünk, kifordultak a szavaink.
A demokrácia érdektelen, a szabadság káros, a gondolkodás veszélyes, a jog felesleges, a vélemény nem nyilvános.
Brazil szappanoperák, valóságsók és hazug híradók világában élünk, lehozzuk a padlásról a rég-feledett zászlókat, transzparenseket és beállunk a menetbe.
Mint egykor, régen.
Kikockázott arcú rendőrök, néhányfős tüntetések, politikai elemzők, gerinctelen sajtómunkások.
Eláruljuk egymást, eláruljuk önmagunkat és eláruljuk a hazánkat.
Eláruljuk fiainkat, lányainkat, unokáinkat.
Tűrjük, hogy hazaárulónak nevezze őket a politika és az a szomszédunk, ismerősünk, aki nemrégiben még Kádárt éltette.
Hazaárulónak azért, mert élhető életet akarnak, családot, jövőt, biztonságot akarnak.
Hazaárulónak, de a haza vált árulóvá.
Visszajönnének, ha lenne hová, ha lenne miért.
Nem gazdagság, csak biztonság. Szabadság.
Vagy ébredés. Felemelt fejek, kihúzott gerincek. Ha lenne hová állni, ha nem maradnának egyedül.
Ha nem maradnánk egyedül. Mindannyian.
Hitler, Gömbös, Mussolini, Ratkó, Rákosi, ordas eszméi, gyilkos gondolati gond és ellenállás nélkül szivárognak a médiából, a politikából, a kopott utcák kövei közül.
Államosítások, jogfosztások, a magántulajdon szentségének eltörlése, a szólás-, vallás-, lelkiismereti- és gondolati szabadság eltiprása nem visz minket az utcára.
Tudjuk, hogy egyedül maradnánk, nem állna mellénk a szomszéd.
Mert neki még van munkája. Mert a párjának van munkája. A gyerekének.
Mert még van mit féltenie.
Még.
A gyerekeink felszállnak a repülőre és nem értik.
Mi pedig nem tudjuk, félmillió, vagy már egymillió a veszteség.
Lassan megértjük, hogy a haza nem ott van, ahol túrórudit árulnak és lehet kapni lángost.
A haza ott van, ahol szabadon elmondhatjuk a gondolatainkat, ahol dönthetünk, miben hiszünk, vagy nem hiszünk.
Haza ott van, ahol lehetőséget találunk az emberi életre, ahol csak rajtunk múlik, hogy dolgozunk-e, ahol élni szabad és élni lehet.
A haza nem kívül van, hanem bennünk.
Ha megyünk, mert itt már semmink sem maradt, nem hagyjuk el a hazánkat.
Visszük magunkkal, magunkban.
Ha képtelenek vagyunk megvédeni, elrejtjük.
Széthordjuk lassan, lelkenként.
A cipőnk talpán visszük a földet, mely az otthonunk lehetne.
Ha meg tudnánk védeni.
Ha meg akarnánk védeni.
Mert egyszer el kell majd számolnunk.
Gyerekeinknek, unokáinknak, szüleinknek.
Önmagunknak.

Az anyatej szerepe - Erő és bátorság

A 20. század második felében sok asszony mondott le a szoptatásról, mert az orvosok lebeszélték őket a hagyományos táplálási módról. Egyre több csecsemő hal meg vagy gyenge immunitással kénytelen a teljes életét majd leélni (allergiák, csontgyengeség, gyakori megbetegedésre való hajlam, STB.) szerte a világon azért, mert nem jut kellő ideig vagy egyáltalán anyatejhez. Lassan azért ráébrednek ma is, hogy mennyire fontos az anyatej a csecsemő fejlődésében. Manapság azért, minden felelős kismama ha teheti, próbálja ameddig cask ven teje, azzal szoptatni szerelmetes csecsemőjét. Sajnos, a mai egészségtelen táplálkozási szokások (már legalább három generáció nőtt fel nem teljesen természetes és vegyszermentes környezetben és élelmezésben – tehát a baj elég nagy valójában) sok szoptatós anyuka dolgát megnehezítik és kénytelenek valamifajta tápszerrel pótolni a szent életerőt; az anyatejet. A kiegészítő tápanyagokról nem is beszélve…

Hétember ereje és bátorsága

A régi magyar népmesékben csak abból a gyermekből lett hős, akit az anyja évekig szoptatott. Fehérlófia azért lett a legerősebb férfi a világon, mert anyja hét évig táplálta saját tejével.

Gondoljatok bele, nem ez a valóság, mégha már csak “mesének” is fogja fel a mai társadalom?

A magyar paraszti hagyományban az anyatejnek varázslatos erőt tulajdonítottak, azzal szentelték meg az életet adó gabonát. Ma az orvosok és a védőnők hat hónapig ajánlják a szoptatást, régen az asszonyok legalább egy évig szoptattak, de nem volt ritka, ha valaki három éves koráig kapott anyatejet. Ez védte meg a gyermeket a fertőzésekkel szemben. A fent említett mesében valós tényt találunk, nevezetesen azt, sok olyan gyerek volt, aki akár 8 éves korig is anyatejen élt. Az asszonyok régen mágikus eljárássokkal kívánták megszaporítani a tejüket. Nagyon sokféle ételt kóstoltak végig pusztán azért, hogy meginduljon a tejkiválasztás. A praktikák közül a legősibbnek a mágikus módok tekinthetők. Az egyik ilyen volt, amikor az asszony egy szelet kenyeret tett ki éjszakára az ereszre, hogy harmat essék rá. Hajnalban azt bevitte a házba és éhgyomorra megette. Előfordult, hogy olyan nő tejét csepegtették bele a pogácsa tésztájába, akinek sok volt belőle. A régi hiedelem úgy tartotta, hogy az anyatej számos veszélynek van kitéve. A tejelapadás fő okát abban látták, hogy valamelyik látogatóra ráragadt a tej és magával vitte. Ezért a gyermekágyas asszony ágyára senki sem ülhetett. Ha szoptatós anya látogatta meg, ráfejt az ágyra, és ha elment, a helyére kellett rögtön ülni. Első három nap, valamint naplemente után nem adtak ki semmit a házból, mert ezzel a tejet is elvitték. Menstruáló nő sem látogathatott el a gyermekágyas anyához, nehogy elapassza a tejet. Nem volt szabad az anyatejnek a földre csöppenni, mert elvinnék a tejet a hangyák vagy a házi kígyó. Az anyatejet mágikus csomók kötésével óvták.
Szeresd anyafölded!
Nemzetünk szent anyja, mint Emese, mint Mária. Az ő szeretetük nemzetünk, magyarságunk szent anyateje, mit mélyen magunkba kell szívjunk most, hogy - mint Fehérlófia - a legerősebb nemzetek közé emelkedjünk ismét, bajnokként keveredve ki minden bajból...


Bíró Dalma

Fegyverszállítási botrány Horvátországban is?

A horvát sajtóban szombaton napvilágot látott cikk azt közli, hogy Ukrajnának adnák oda a horvátok Mi-8-as katonai szállító helikoptereiket. A jelenleg polgárháborút vívó keleti szomszédunk haderejének nagy szüksége volna olyan szovjet gyártmányú katonai eszközökre, melyeket a haditechnikát működtető állomány átképzése nélkül, gyorsan használtba tudnának venni.
Hídfő.net | Horvát Mi-8
Horvát Mi-8-as helikopter.
Ante Kotromanovic a horvát védelmi miniszter és Drago Lovric a horvát haderő vezérkari főnöke csütörtökön tárgyalásokat folytatott az amerikai Kongresszus tagjával, Harold Rogers republikánus képviselővel. A megbeszélésen elhangzott, hogy Horvátország támogatást kapna az USA egyik szövetségi alapjából, mely az Egyesült Államokkal katonai szövetségben lévő államokat segíti.
A jutarnji.hr azt közölte, hogy nem hivatalos források szerint, a találkozón szó esett a horvát légierő 14 darab Mi-8-as katonai helikopterének lecseréléséről is. Ezek helyett 20 darab, 7-8 éves, amerikai gyártmányú Black Hawk katonai helikoptert ajánlott fel vásárlásra az amerikai képviselő. Ezt az üzleti lehetőséget korábban Joe Biden amerikai alelnök is felvetette egy interjúja során. Ezek a gépek az USA-béli Minnesota állam Nemzeti Gárdájánál teljesítettek eddig szolgálatot.
Hídfő.net | Minnesota állam Nemzeti Gárdájának Black Hawk helikoptere tűzoltási feladat közben.Minnesota állam Nemzeti Gárdájának Black Hawk helikoptere tűzoltási feladat közben.
A lecserélésre kerülő szovjet gyártmányú helikoptereket pedig Ukrajna részére ajánlhatnák fel a horvátok. Ezzel bizonyíthatnák a NATO iránti elkötelezettségüket, hogy Horvátország egy olyan ország melyre az Észak-atlanti Szövetség nyugodtan támaszkodhat. Korábban ígéretet tett délnyugati szomszédunk arra, hogy segítséget nyújt az ukrán különleges erők katonai kiképzésében is.
A hadi jellegű támogatásról szóló tárgyalás a következő hónap során folytatódhat, amikor az USA vezérkarának egyik tábornoka, Martin Dempsey látogat el megtekinteni egy horvát hadgyakorlatot.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/fegyverszallitasi-botrany-horvatorszagban

Fülöp-szigetek: A dzsihadisták az Iszlám Állam mellé álltak

A Fülöp-szigeteki muszlim gerillák, a (BIFF) néven elhíresült csoport a szintén ottani Abu Sayyaf Lázadó Brigádokkal bejelentették, hogy szövetséget kötnek az Iszlám Állammal.
Hídfő.net | Bangsamoro Islamic Freedom FightersBangsamoro Islamic Freedom Fighters
"Szövetséget kötöttünk az Iszlám Állammal és Abu Bakr al-Bagdadival. Nem tervezzük a radikális iszlám megközelítés bevezetését, de az Iszlám Állam létrehozásával egyetértünk. A lehetőségeink miatt jelenleg nem tudunk harcosokat küldeni Irakba vagy Szíriába." - nyilatkozta Abu Misry Mama, a BIFF szóvívője.
A BIFF 2008-ban vált ki a Fülöp-szigetek meghatározó iszlamista szerveződéséből, a 12.000 tagot számláló Moro Iszlám Felszabadítási Frontból. Amíg azomban a Moro Front aláírta a békét a Fülöp-szigeteki kormánnyal 2013-ban, a BIFF tovább folytatja a harcot az Iszlám Állam létrehozásáért.

http://www.hidfo.net/2014/08/17/fulop-szigetek-dzsihadistak-az-iszlam-allam-melle-alltak

Szíria: Al-Maliha újra kormánykézen

A tegnapi nap folyamán a Szíriai Arab Hadsereg (SAA) befejezte Al-Maliha elfoglalását. Al-Malihát emlegették úgy is, mint "A kulcs Damaszkuszhoz". A szíriai kormányerők ágyútüzzel és mesterlövészekkel "melegítettek", ami annyira hatásos volt, hogy az al-Nusra Front (a szívevők) és a Jash al-Islam terroristái inkább a kivonás mellett döntöttek.
Hídfő.net | Ünneplő SAA csapatok, Al-Maliha, 2014.08.16.Ünneplő SAA csapatok, Al-Maliha, 2014.08.16.
A nyertes mozdulat az volt, hogy a SAA rádiózavaró egységeket vetett be, aminek hatására nem tudtak dönteni a terrorista csoportok, hogy akkor most meneküljenek-e vagy ne, mivel nem érték el egymást. A teljes zavarodottságban lecsapott az SAA és kifüstölték a terroristákat a káoszban. Az áldozatok száma egyenlőre nem ismert.

http://www.hidfo.net/2014/08/17/sziria-al-maliha-ujra-kormanykezen

A Jobb Szektor Kijev ellen vonulhat

Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor szélsőjobboldali szervezet vezetője megfenyegette a kijevi vezetést, hogy amennyiben nem szünteti be a rendőrség a Jobb Szektor tagok elleni büntetőeljárásokat és nyomozásokat, és nem engedik szabadon a börtönökből a már letartóztatott tagokat, akkor a jelenleg a fronton harcoló Jobb Szektor hadosztályok Kijev ellen vonulnak. A Jobb Szektor szerint a kijevi rendőrség ukránellenes érzelmű emberekkel van feltöltve. A jelenlegi ukrán vezetés, akinek a hatalomra jutásában komoly szerepe volt a Jobb Szektornak, immáron kínosnak tartja a volt segítőit.
Hídfő.net | Dimitrij JarosDimitrij Jaros
"Amennyiben a követeléseinket nem teljesítik 48 órán belül, úgy a Jobb Szektor csapatai elhagyják a keleti frontot, és Kijev ellen indulnak egy gyors reform erejéig. A Jobb szektor katonái természetesen teljes menetfelszerelésben és felfegyverkezve érkeznek." - jelentette ki Dimitrij Jaros. Jaros emelett még más paramilitáris egységeket is felszúlított, hogy csatlakozzanak a Jobb Szektor újrarendezési tervéhez.
Arszen Avakov ukrán belügyminiszter a Facebookon válaszolt, és "misztikus, nem létező hadosztályoknak" nevezte a Jobb Szektor erőit. "Talán itt lenne az ideje, hogy befejezd a Robin Hood játszását, és akadályozd az igazi hazafiakat a kötelességük végrehajtásában, nemde Jaros?" - személyeskedett Avakov a Facebookon.
Hídfő.net | Jobb Szektor tagok a belügyminisztérium előtt, még márciusbanJobb Szektor tagok az ukrán belügyminisztérium előtt, még márciusban.
A Jobb Szektor az atlantisták csapataként NATO mesterlövészekkel megtámogatva adta a Majdan-téri forradalom alatt a "tüntetők" nagy részét. A nyugati és EU országok semmitől nem riadtak vissza, hogy az oroszbarát Janukovicsot leváltsák, az erőszakos megoldásban a szélsőjobboldali Jobb Szektornak is kiemelt szerepe volt, ezalatt az idő alatt nagymértékű támogatást kaptak anyagilag több európai országból és kiképzőket Izraelből, Katherine Ashton, valamint több EU csúcsvezető tudtával. A "forradalom" vége után a kijevi illegitim kormány elkezdte levadásztatni a Jobb Szektor vezetőket, a tagság nagy részét a frontra küldette. Miután Jarosék rájöttek, hogy végig csak ki lettek használva, többször is fenyegetöztek fellépéssel az ukrán kormány ellen.
A donyecki és luganszki milíciák még áprilisban bejelentették, hogy Jobb Szektor tagokat nem ejtenek fogjul.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/jobb-szektor-kijev-ellen-vonulhat

Magyar katonai szállítógép a kelet-ukrajnai Harkovban

0000095666_large
A Magyar Légierő C-17 Globemaster szállítógépe (SAC PÁPA 03) az ukrajnai Harkovban 2014 július 31-én

A fenti kép, a Magyar Honvédség katonai szállítógépét ábrázolja Harkov repülőterén, Kelet – Ukrajnában. – Fotó: Alexander Datsenko / Spotters. net. ua.

Ezzel kapcsolatban egy kérdés merül fel bennünk: Mit keresett a Magyar Honvédség C-17-es Globemaster tipusú, – SAC PÁPA 03 – lajstromjelű katonai szállítógépe, a kelet-ukrajnai Harkov repülőterén, – 2014. július 31-én?

Hungarian Air Force - Ukraine, Kharkov 2014 july 31 Képernyőkép
Hungarian Air Force – Ukraine, Kharkov 2014. july 31. Képernyőkép

Különös tekintettel arra, hogy Harkov, a kelet-ukrajnai harcokhoz viszonylag közel fekszik. (Lásd a lenti kép).

Harkov - Ukrajna

A Magyar Honvédség szállító gépeinek nem ez volt az első útjuk Ukrajnába:

0000077206_large (1)
A Hungarian Air Force (603) An-26, 2013.04.17. Kijev, Borispol.

A Hungarian Air Force 603-as lajstromjelű, An-26-os szállítógépe, 2013. április 17-én landolt a Kijev, Borispol repülőtéren. (Lásd fenti és lenti kép).

HAF An-26 603 Kijev 2013.04.17.
HAF An-26 603 Kijev 2013.04.17. – Képernyőkép

A Hungarian Air Force 110-es lajstromjelű, An-26-os szállítógépe, 2010. május 14-én szállt le a Kijev, Borispol repülőtéren:

0000043383_large (1)
A Hungarian Air Force (110) An-26. – 2010.05.14. Kijev, Borispol

HAF An-26 . 110. 2010.05.14. Kijev
HAF An-26 . 110. 2010.05.14. Kijev – Képernyőkép

A fenti tények ismeretében feltesszük a további kérdéseket is: Milyen kapcsolata van a Magyar Honvédségnek Ukrajnával?

Milyen kapcsolata volt Janukovics idején, s milyen kapcsolata van Janukovics megbuktatása után, – a Magyar Honvédségnek a kijevi rezsimmel, s az Ukrán hadsereggel? – Valamilyen kapcsolata biztosan van, különben nem landolt volna a Magyar Honvédség C-17-es Globemaster szállítógépe, a harcoktól nem messze fekvő Harkov repülőterén, 2014. július 31-én.

Azt tudjuk, – hogy a kelet-ukrajnai Harkov városában lévő Osnova repülőterét, (ahol a Magyar Honvédség fent említett gépe is leszállt), a NATO is használja. Egyes jelentések szerint ez a légikikötő, – a polgári légiforgalom elől hónapok óta zárva van, – bár mi találtunk olyan polgári gépet a Spotters.net.ua oldalon, mely landolt ott. – Igaz az az ukrán légitársaság B-737-ese volt.

Az alábbi videó pedig azt bizonyítja, hogy a NATO szállítógépei is használják az ukrajnai Harkov repülőterét.

Így szállt le egy C-17-es Globemaster óriásgép Harkovban, 2014. augusztus 8-án. (A gép felségjelzéséről nincsen információnk, abban azonban biztosak vagyunk, hogy Ukrajna hadserege nem rendelkezik ilyen típusú, nagy technikai hátteret igénylő szállítógéppel).


Források: Spotters.net.ua – Before it’s news.com – Videó: ИА Новороссия

USA: Bevetik a Nemzeti Gárdát a határátlépők ellen

A texasi Nemzeti Gárda egységei elkezdtek felsorakozni a Mexikó-USA határszakaszon Texas államban. Rick Perry kormányzó szerint a lépést azért rendelte el, mert az illegális bevándorlók száma az Egyesült Államokba drasztikusan növekedett. A hivatalos verzió szerint egyelőre csak pár tucat katonáról van szó, de Perry rendelete szerint ez a szám 1000 főre növelhető. A csapatok jelenlegi állomásoztatása havi 12 millió $-ba kerül Texasnak minden hónapban.
Hídfő.net | A texasi határőrség embercsempészt tartóztat leA texasi határőrség embercsempészt tartóztat le
"A feladatot egyértelmű. Segíteni a rendvédelmi erőket mindenfajta illegális tevékenység felszámolásában a határon." - mondta el Perry a csapatok előtt. "Texas állam nem várhat tovább a Washingtoni döntéshozókra, és nem ülhetünk ölbetett kézzel, amíg a lakosság biztonsága nem garantált. Amíg a szövetségi kormány nem ismeri fel a veszélyt, amit a határ nem megfelelő kézben tartása jelent, a texasi rendvédelmi erők kötelessége megtenni mindent ez ügyben." - tette hozzá.
A becslések szerint 2013 októbere óta legkevesebb 60.000 kiskorú lépett be illegálsian az Egyesült Államok területére. A bevándorlásellenes szervezetek deportálásra szólítják fel a kormányt, meglepő módon Obama is támogatja az illegális bevándorlással szembeni keményebb fellépést.

http://www.hidfo.net/2014/08/17/usa-bevetik-nemzeti-gardat-hataratlepok-ellen

Kirgizisztán 4 új vízerőművet épít az eurázsiai csatlakozás részeként

hídfő.net | Putyin és Almazbek Atambajev
Almazbek Atambajev kirgiz államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban megbeszélést tartott a kétoldalú kapcsolatok bővítéséről, valamint Kirgizisztán vámuniós csatlakozásáról és az ország Eurázsiai Gazdasági Unióhoz történő csatlakozásával kapcsolatos kilátásokról. A Mir24 tévécsatorna részletezte a megállapodások témaköreit; Kirgizisztán vámuniós csatlakozását számos közös projekt övezi. Olyan közös befektetések lettek megvitatva a találkozón, mint négy új vízerőmű építése, valamint, hogy Moszkva több mint 1 milliárd dollár értékben biztosít forrásokat a projekt megkezdésével kapcsolatos munkálatokra.
A jelenleg Oroszország, Kazahsztán és Belorusszia által alkotott vámunió egy az Eurázsiai Gazdasági Unió alapját képező közös piac, ami a várhatóan 2015-ben megalakuló Eurázsiai Unió gazdasági alapját jelenti.
2011 novemberében egy moszkvai konferencián elhangzott, hogy Magyarország is egyike azoknak az országoknak, melyek lehetőséget kapnak majd az Eurázsiai Unióhoz csatlakozásra, - a térségi országok által épített új szövetségi rendszerhez, ami valós alternatívát jelent a saját tagállamait ipar nélküli felvásárlópiaccá degradáló Európai Unióval szemben.
Az Eurázsiai Unió jelenlegi és potenciális tagállamai


http://www.hidfo.net/2014/08/17/kirgizisztan-4-uj-vizeromuvet-epit-az-eurazsiai-csatlakozas-reszekent

A (“Fekete Százak”) elnevezésre hallgató neonáci valcmanista zászlóalj is hidegre lett téve már virradóan.

Az elhiresült pribékhorda rettegett társaság volt Ukrajna szerte. A toborzott nemzeti gárda és a civil lakosság belborzongott a nevük hallatába. A ritkaságszámba menő kegyelenkedéseiről elhiresült újfasiszta pribékhorda méltán keltette fel a miliciák figyelmét, akik kitörő örömmel vették tudomásul, hogy a neonáci fenevadakból verbuvált orgyilkosbanda kézzel fogható közelségükbe került.

Miután pedig végeztek Ilovajszk latormentesitésével, a közelben tanyázó “feketéket” vették kezelésbe!

fekete

A hirek szerint az utolsó szálig elpusztitották a fenevadakat.

A dolog érdekessége: az UKRÁN CSAPATOK TÖMEGESEN ÁLLNAK ÁT a miliciák oldalára, ám a jobbszektoros és banderista újnáci különitmények “valahogy mindig” kirántják a gyufát a népfelkelőknél. Mert arról még nem hallottunk, hogy “kimélték volna” ezeket a valóban elfajzott bérgyilkoshordákat a miliciák, akik az utóbbi időkben valahogy mindig nagyon pontosan (!) kiszimatolták a férgek tartózkodási helyeit!

Valcman légierejét ismét veszteség érte. Mára virradóan egy MiG-29-est kapott le Luhanszk környékének egéről a milicia légelháritása. A valcmanistákat szomoritó hirt Leonyid Matyjukin a kijevi katonai műveleti parancsnokság szóvivője közölte az udvari sajtóval, amelynek – hirek szerint – megdöbbent és elszörnyedt képviselői kis hiján meglincselték a hirhozót, a “hadsereg tehetetlenkedése” miatt.

Matyjuhin vigasztalásképpen elmondta nekik, hogy a pilótát viszont sikerült megmenteneni. (Az, hogy hol van? – titok!)

Közben hosszadalmas hercehurca után a “Fehér Konvoj” első 16 teherautója ma délelőtt kilenc órakor elindult végre a határra.

Miután Valcmanék már semmibe nem tudtak belekötni, és a donbasszi helyzet egyre gyásosabban alakul az udvar számára, sőt Jaros már jobbszektoros lázadással is befenyitette Nyalókakirályt, hát úgy gondolta, hogy induljon az a konvoj. Ne nyomja több bűn a lelkét!


http://balrad.wordpress.com/2014/08/17/donbassz-ma-delelott-3/



Donbasszban gyakorlatilag minden fronton támadást inditottak a népfelkelők csapatai Nyalókakirály hordái ellen.

Luhanszknál, Jaszinovata és Nyizsnyej Krinki térségében megtizedelték az ellenséges élőerőt. Szinte lehetetlenség felsorolni a listát a technikai veszteségeikről.

Szergej Titarenko őrmester. 1992-ben született Csernyigovban. “Önkéntesként” vonultatták be, és a V 1688 – számú alakulattal ment Donbasszba. Önjáró lövegének tüzére volt.

http://cs620717.vk.me/v620717876/1ee4/oQJndlMF8BI.jpg

Falvakat lőtt, civileket ölt! Mindössze ez a fénykép maradt utána.

Valcman latorjai közül jószerével már csak a vontatott tüzérség áll még, ám úgy tűnik, hogy a számukra rossz hirek már nem egy helyen megelőzik a milicisták érkezését. Lutugino és Mihajlovka térségében szinte tűzkész üteget hagytak hátra. A személyzet fölszivódott. Némelyik jobbszektoros buzi még a piros-fekete tangáját is elfelejtette magával vinni nagy sietségében. (Poénkodnak is rajta a milicisták!)

Luhanszktól északra – északnyugatra még tartja magát a latortüzérség, de a “kollégák” Ilovajszkból való kitakaritása után a hátuk védtelenné vált. Jobb, ha a csomagolás gondolatával mielőbb megbarátkoznak.

Luhanszkot továbbra is bőszen ágyúzzák, de komoly megszeppenést okozott köreikben a “Tocska” és a MiG – lelövése. Ráadásul a városba bemenekült bérgyilkosok már csak percekben mérik a még hátralévő idejüket.
Jelen állás szerint – mire a “Fehér Konvoj” első teherautói elindulnak Izvarinoból, könnyen megeshet, hogy a város köré vont ostromgyőrű elemeire hullik szét!

Mologyogvardiszka és Nyikolajevka viszont ma reggelre megszenvedte a pribékhad tüzérségét. A két településen legalább ötven civil halt meg a tüzérségi tűzben.

Hjasevatojénál és Nyizsnyij Nagolcsnál gyakorlatilag teljesen megsemmisült két latorzászlóal. (Ezt úgy kell érteni, hogy “mindösszesen csak” 50 zsoldos adta ki a páráját, a többi pedig megadta magát. Őket – teljes lefegyverzésük után teherautókra pakolta a milicia, és rájuk parancsoltak: takarodjatok! Nem kellett kétszer mondani nekik! Ugyanakkor huszönnégyen közülük nem szálltak fel a Kamazokra. Ők a milicia sorait gyarapitják.)

Novoannovkánál (Krasznodonszki – járás, Luhanszktól délkeletre) a milicia szintén “letakaritotta” a terepről a szemetet, úgyhogy csak a dombok közés, az erdős – bozótos területekre bemenekült bitangokat kell összefogdosni.

Összességében elmondható, hofy a Donyeck “hátában” leselkedő veszély kezd megszűnni. Amely latorbandák még arrafelé tanyáznak, már inkább a kijevi rádiót figyelik, hogy Nyalókakirálynak mi lesz a sorsa. Ők már nem Donbassz fővárosának a bekeritésével vannak elfoglalva.

A Bal-Rad-nál okosabb és értőbb helyzetelemzők szerint küszöbön áll a valcmanista latorhad donbasszi katonai összeomlása.

Hallo! Aggódom!

http://balrad.wordpress.com/2014/08/17/donbassz-2014-08-17/

Hat év telt el a grúz háború óta - Orbán pozíciója változatlan

Hat év telt el azóta, hogy a Kaukázus térségében kitört az ötnapos háború, melynek végén Oroszország megállította Grúzia agresszióját Dél-Oszétia ellen. A közelmúlt eseményeiből mindenféleképpen le kell vonnunk a tanulságokat, hiszen a jelenlegi történésekre nézve is fontos vonatkozásai vannak.
2008 augusztus 8-án éjjel a grúz csapatok megkezdték Dél-Oszétia fővárosa, Csinvali megrohamozását. A grúz hadsereg össztűz alá vette a főváros lakónegyedeit. Az akkor még NATO tagságra várományos Grúzia elrettentő erővel lépett fel a szabadságra vágyó civil lakosság ellen. Az a próbálkozás, hogy Grúziát a NATO kötelekébe behúzzák a nyugati hatalmak, az ügy különösen fontos vonatkozása, annál fogva, hogy mára egy velünk határos országban zajlik a nyugat agressziója a civil lakosság ellen. Ahogy Grúzia a NATO tervei szerint cselekedett - a jövőbéli NATO tagság reményében -, az illegitim kijevi kormány is a NATO tagság reményében folytat népirtást dél-kelet Ukrajnában. Abban a dél-kelet Ukrajnában, melynek abszolút többségi lakossága (70-80%-os többségről beszélünk) etnikai orosz, orosz anyanyelven beszél és elutasítja az ő anyanyelvének használatát betiltó, fasisztákból verbuválódó kijevi kormány fennhatóságát.
Hat évvel ezelőtt, a tömegessé váló civil halálesetek miatt az Oroszországi Föderáció döntött az Oszétiában élő oroszok védelmében történő beavatkozásról. Az oszétok többsége orosz útlevéllel rendelkezik, emiatt Moszkva békére kényszerítő katonai beavatkozásról döntött és megkezdte a nyugati haditechnikával Csinvalit megszálló grúz csapatok kiszorítását a térségből. 2008 augusztus 14-én a magyar politikusok épp olyan elkötelezettek voltak a nyugati érdekek kiszolgálása felé, akár csak ma. Orbán Viktor nyilatkozata sokakat megdöbbentett: "Olyasmi történt, amely a hidegháború vége óta nem fordult elő. A nyers erőpolitika birodalmi szemléletű és erejű érvényesítése, amelyet Oroszország most vállalt, az elmúlt 20 évben ismeretlen volt". Az európai média - közte a magyar média is - az előzmények ismertetése nélkül bejelentette, hogy Oroszország megtámadta Grúziát. Orbán Viktor pedig követelte, hogy a NATO akadályozza meg az "orosz agressziót", vagyis a jelenleg hazánk élén álló politikus közvetlen katonai konfrontációt sürgetett Oroszországgal.
Hídfő.net | Orbán Viktor
Ne feledjük, hogy Magyarország a NATO tagállama, vagyis egy ilyen katonai konfrontáció azt jelentené, hogy a magyar politikusok háborúba vitték az országot. Hat év telt el azóta, és a magyar külügy közönyössége mit sem változott. A dél-kelet Ukrajnában zajló népirtásról a magyar média hallgat, hazánk külügye nem ítéli el a kijevi junta civil lakosság elleni megtorló akcióit. Eközben az Orbán-kormány hallgatólagosan és tevőlegesen is támogat egy olyan kormányt, amely demokratikus legitimációval nem rendelkezik, a nyugati országok által fegyveres hatalomátvétellel lett hatalomra juttatva.
Bizonyítható, hogy az úgynevezett kijevi forradalmat civilként mutatkozó nyugati zsoldosok kezdték meg, ahogyan az is fotókkal, videofelvételekkel bizonyított, hogy azok a mesterlövészek, akik a kijevi tüntetőkre és a rendőri erőkre egyaránt lőttek - vagyis a tüntetések radikalizálását folytatták - a NATO iraki és afganisztáni misszióiban is feltűntek korábban. Elfogadhatatlan, hogy hazánk külpolitikája támogasson egy fegyveres hatalomátvétel által pozícióba tett kormányt a szomszédos országokban. A magyar külügy hallgatólagos és tevőleges támogatása nem csak a magyar lakosságot sodorja veszélybe, de a térség stabilitását is aláássa.
2008 augusztus 15-én írta alá a háborús bűnös Szaakasvili, Grúzia akkori elnöke a fegyverszüneti megállapodást, miután a konfliktus az atlantista gyarmatosítás meghiúsításával végződött. Augusztus 16-án Dimitrij Medvegyev orosz elnök is aláírta a megállapodást a fegyvernyugvásról. Orbán Viktor azonban hatalomra jutott Magyarországon, és a magyar külügy számos olyan tevékenységet folytat, amire más értelmes magyarázat nincs, mint hogy hazánkban a nyugati érdek gátlástalan kiszolgálása jutott hatalomra.
Elfogadhatatlan, hogy hazánk kormánya - legyen az jobboldali vagy baloldali - részt vegyen a nyugat gyarmatosító háborúiban, és a NATO egy felforgató művelete által hatalomra juttatott, több ezer civil halálához vezető tragédiákért felelős kormányt támogató politikai erő álljon Magyarország élén. Határozottan ellenezzük a nyugati kormányok beavatkozását az ukrajnai háborúba, ami egy nyugatról vezérelt forradalommal kényszerítette ki az orosz többségű területek szabadságharcát. Ellenezzük a magyar katonák bevetését külföldön, idegen országok érdekében folytatott missziókban, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy hazánk kormánya egy szomszédos ország demokratikusan megválasztott kormányának fegyveres puccsal eltávolítását ne ítélje el.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/hat-ev-telt-el-gruz-haboru-ota-orban-pozicioja-valtozatlan

Újabb ukrán egységek szorultak ismét katlanba

Az ukrán hadvezetés még augusztus 6-án indított offenzívája áttörte a Donyecki és Luganszki Népi Milícia gyenge védelmét Sztyepanovka térségében, majd Miuszinszk és Kransznij Lucs térségében érte el lendületének végét. Vele párhuzamosan az akkori déli katlanból (Dibrivka térsége) megindult ukrán kitörés az erősen leharcolt 79. légi szállítású és 24. gépesített ezredek részvételével. Az utóbbi két egység túlélői itt csatlakoztak a támadó ék erőihez, a 30. és 95. gépesített ezredekhez. A jelentések szerint az addigra jelentős veszteségeket szenvedett 79. légi szállítású ezred maradékát azon nyomban ki is vonták a támadás zónájából. Augusztus 9-10-én Debalcevo irányából hatolt előre egy ukrán gépesített egység, mely hátba kívánta támadni Varuseve település mellett a Milícia ott védekező alakulatait. Ekkor az eredetileg délről érkező ukrán egységcsoport már Krasznij Lucs és Antratszit városban vívott helységharcot a milícia erőivel. A kijevi junta seregének célja a fenti települések közelében lévő jelentős közlekedési csomópont ellenőrzése, és Donyeck és agglomerációjának utánpótlástól való megfosztása volt, melyet végül csak pár nap erejéig tudtak elérni. Ekkor a nyugati sajtó már Donyeck és tágabb térségének bekerítésének tényéről cikkezett, holott messze volt még a kijevi "győzelem".

Új-Oroszország hadereje azonban a következő napon sikeres ellenlökéseket hajtott végre, melyekkel megtisztították Miuszinszk, Krasznij Lucs és Antratszit településeket az ellenségtől.
Miuszinszk visszafoglalása után, a Népi Milícia tagjai szétlőtt nyugati kevlársisakot mutatnak a fotósnak, egy kiégett ukrán rakéta-sorozatvető roncsai előtt.
Ez azzal az eredménnyel járt, hogy a 30. és 95. gépesített ezredeket egy kisebb katlanban, Krasznij Lucs városától északkeletre kerítették be, a Debalcevo felől érkezett ukrán egységeket pedig Varuseve településnél szorították védekező állásokba, menekülésüket megakadályozva. Ekkor még fennállt az addig friss alegységekkel feltöltött 24. gépesített ezred utánpótlási vonala is Amvroszijvka felé.
A sztyepanovkai csata utáni terepbejárás felvétele.
Augusztus 12-én a milícia egy gyors támadással elvágta a fent említett ezred visszavonulási útját azzal, hogy ismételten elfoglalta Marinovka határátkelőhelyet és Sztyepanovkát is. Ez utóbbiért komoly csata alakult ki. Tehát ismét bezárult egy katlan és két kisebb zsák, melyben négy ukrán ezred maradéka védekezik éppen. A felkelők Marinovkától nyugatra elhárítottak egy felmentési jelleggel indított ukrán offenzívát is a következő nap során. Augusztus 13-14-én a népi milícia egységei Debalcevo felé támadást intéztek, hogy elejét vegyék egy újabb ukrán offenzívának északnyugati irányból, valamint, hogy ideiglenesen tehermentesítsék Gorlovka városában védekező társaikat is.

Várhatóan a milícia leginkább tüzérségével - melynek száma jelentősen növekedett az augusztus eleji hadizsákmánnyal - fogja sakkban tartani a katlanba szorult ukrán egységeket, hogy a lehető legkevesebb saját veszteség mellett tudják szűkíteni a védekező kijevi alakulatok által uralt területet. Arra számítunk, hogy a Kijevhez hű erők ismételten kitöréssel próbálkoznak majd, hogy egy leendő, másik ukrán - felmentő jellegű - támadással egyesülve kerüljenek ki felkelők halálos szorításából. Az is elképzelhető, hogy megadás helyett, fegyvereiket hátrahagyva, lényegében dezertálva, ismét átkeljenek majd az orosz határon, mint tette azt több száz bajtársuk a néhai déli katlan augusztus első napjaiban történt felszámolása során.


http://www.hidfo.net/2014/08/17/ujabb-ukran-egysegek-szorultak-ismet-katlanba

Valcmanék beismerték katonai vereségüket!

Katonai támogatást kért országa számára az oroszbarát szeparatisták elleni harchoz a NATO-tól és az Európai Uniótól az ukrán külügyminiszter. Kijev közben elismerte, hogy humanitárius segélyt szállít az orosz konvoj.

Pavlo Klimkin a Deutschlandfunk német rádióállomásnak adott interjúban úgy vélekedett, hogy a nyugati katonai szövetség részéről új stratégiára van szükség Ukrajnával kapcsolatban.

Szerinte a NATO-nak és az EU-nak fontolóra kell vennie, hogy milyen lépéseket tehetnek, illetve tesznek akkor, ha „megszegik a szabályokat, amint azt a Krím félsziget annektálása, valamint a kelet-ukrajnai oroszbarát szeparatisták támogatása bizonyítja”.

Csak később tudnak fizetni

A hírügynökségek által szombat éjszaka előzetes ismertetett interjúban Klimkin hangsúlyozta, hogy Ukrajna egyértelműen katonai támogatást kér. Utalt arra is, hogy az ország gazdaságilag és pénzügyileg rendkívül nehéz helyzetben van, ezért a most szükséges katonai segélyt csak később tudja visszafizetni.

Az általa említett új stratégiával kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy szeptemberi csúcstalálkozóján a NATO elfogadja azt. A stratégia részeként említette a politikai támogatást, a katonai segélyt, a reformok segítését, továbbá támogatást olyan területeken, mint a terrorizmus elleni harc vagy a kiberbiztonság.
Kijevbe hívták Angela Merkelt

Az ukrán külügyminiszter Berlinben tartózkodik, ahol vasárnap orosz, továbbá német és francia kollégájával találkozik.

Szombat késő este vált ismertté a német fővárosban, hogy Petro Porosenko ukrán elnök a jövő hétre kijevi látogatásra hívta meg Angela Merkel kancellárt. A kancellár szóvivője szerint jelenleg tanulmányozzák a meghívást.

Segély jön az oroszoktól

Petro Porosenko ukrán elnök rendeletet adott ki, amely szerint a Nemzetközi Vöröskereszt koordinálásával érkezett humanitárius segítségnek tekintik a határon veszteglő orosz szállítmányt. Ezzel közelebb kerültek ahhoz, hogy a 300 teherautóból álló konvoj átléphesse az ukrán határt.

Kijev korábban hangoztatott aggodalmai szerint a konvoj katonai célokat is szolgálhat. Oroszország mindvégig azt állította, hogy humanitárius segítségről van szó a jelentős arányú oroszbarát lakosságnak otthont adó térség számára.

A vöröskereszt egyik illetékese, Pascal Cuttat szombat éjjel elmondta, hogy Ukrajna és Oroszország már megállapodott az 1800 tonnányi rakomány átvizsgálásának módjáról. Ahhoz azonban, hogy a rakomány átléphesse a határt, a kijevi vezetés egyértelmű engedélyére és biztonsági garanciáira is szükség van. Az ukrán kormány előzőleg azt hangoztatta, hogy a konvoj biztonságáért Moszkva a felelős.
(Origo)

Bal-Rad komm: Klimkin BEISMERTE A DONBASSZI KATONAI VERESÉGET!

És még csak most “jön a java”! Rettegnek Kijevben és a latorszövetségek főhadiszállásain a gyors és totális POLITIKAI ÖSSZEOMLÁSTÓL UKRAJNÁBAN!

Rettegnek a gazdasági katasztrófa nyomán bekövetkező forradalomtól! (Pedig mily sok milliárd dollárocskát beleöltek a kijevi cionfasiszta rendszerbe, és az most mind menjen a “levesbe”?)

Ugyanakkor a “Jobb Szektor” tegnap hadüzenetet intézett Nyalókakirályhoz!

“…Долой пособников террористов в милицейских мундирах с украинской земли! Слава Нации! Смерть врагам!»”

ÉS KÖZBEN UKRAJNA NÉPÉNEK VÉLEMÉNYÉRE SENKI SEM KIVÁNCSI!

A kijevi latorhatalom a bőrét mentené, a NATO-EU latorszövetség pedig a már régen elveszett tekintélyét!

UKRAJNA NÉPÉNEK MOST KELL FELLÁZADNIA!

ВСТАВАЙ УКРАИНА! ТЕПЕРЬ! СЕЙЧАС НАСТАЛО ВРЕМЯ!
https://balrad.wordpress.com/2014/08/17/valcmanek-beismertek-katonai-vereseguket-%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B9-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%8C-%D1%81%D0%B5%D0%B9%D1%87%D0%B0/

Nyalókakirály újabb keserve…Lehet, hogy Kijevben augusztus 24.-én kimarad a “Győzelmi Jelentés”?

A valcmanista bérgyikoshad kétségbeesett erőfeszitéseket tesz Luhansz megkaparintásáért.

Kijevben augusztus 24.-én ugyanis katonai parádét akarnak tartani. “Ezerrel” gyakorolják a disszemlét a kijelölt alakulatok, amelyek a “Függetlenség Napja” ünnepén fognak parádézni Nyalókakirály és udvartartása előtt. Ám ezen a napon győzelmi parádét is rendeznének, a Donbassz és az oroszok fölött aratott diadal jegyében.

(Ez utóbbi esemény alighanem kitolódik, de arra is jó esély mutatkozik, hogy teljesen elmarad!)

Pedig a kijevi udvar mindent elkövet – pl. Luhanszknál – hogy jussanak már végre valamire, hogy legalább a hőn áhitott célhoz közelebb kerüljenek. Legalább a “Fehér Konvoj” célját – ha mást nem – idejét múlttá sikerüljön tenni. Hogy mennyire elszánta magát Valcman Nyalókakirály és az udvari nyaloncsereglet, mi sem jellemzi legjobban, hogy a már három hete blokád alá vont Luhansz ellen rohamra vezényelték valamennyi, a térségben még hadra fogható latorhordáikat. Ám minden erőfeszitéseik sorra borulni látszanak. Olyannyira, hogy megbizható banditacsapataikat sorra morzsolják fel a miliciák Luhanszk környékén, és egyre inkább ropogtatják a régióközpont köré vont ostromgyűrűt. A kétségbeesetten védekező latorcsapatok egyre kilátástalanabb helyzetét és a város teljes lerombolásával való megkaparintását könnyitendő, Őfelsége Nyalókakirály elrendelte Luhanszk földig rombolását, az ott lévőkkel együtt.

Hogy ezt mennyire komolyan gondolja, arra a legjobb példa a tegnapi. Bevetette a kijevi udvar az egyik leghatékonyabb tömegpusztitó fegyverét, a “Tocska-U” ballisztikus rakétákat is! Az sem számit már Valcmannak, hogy a rakétacsapásokkal saját latorjait is pusztulásba küldi! Pusztuljon Luhanszk! – pusztuljon Donbassz! – pusztuljanak az oroszok!

Rakétát nekik!

Csakhogy!

Az első Luhanszkra küldött rakétára felfigyelt a milicia is! Pontosabban a becsapódására. Nem is lehetett rá nem felfigyelni. A pusztitása rettenetes volt. A népfelkelők pedig úgy gondolták, hogy ennek már a fele sem tréfa!

Gyorsan ki kell hát találni valamit a “Tocska” ellen. Amit nagyon nem is kellett kitalálni, csak elő kellett venni! Hát elővették!

A második rakéta már nem érkezett! Érkezett volna az, hiszen elinditották Luhanszk ellen.

Nyalókakirály első rakéta becsapódása fölötti örömét azonban lelohaszthatta a rémisztő hir: (már ha eljutott füleihez, ha el merték neki mondani a nyaloncok a rettenetet) A MÁSODIK RAKÉTÁT MÁR LELŐTTE A MILICIA!

Ami azért nem semmi! Mert a jelek szerint Donbassz képes rá, hogy a királyi rakéták ellen hatékonyan védekezzen. Amihez azért eszközre, és némi tudásra is szükség van. Márpedig – a jelek szerint – van mindkettő! És még ki tudja mi van a népfelkelők eszköztárában? Amiket már – esetleg – kezdenek kicsomagolni! (Megtakaritani konzerváló zsirtól, kosztól, stb.)

Силовики обстреляли Луганск баллистическими ракетами "Точка-У"

Valcman Nyalókakirálynak sok oka az örömre nincs! Sőt! Semmi oka Valcman Nyalókakirálynak az örömre!

Sőt! Valcman Nyalókakirálynak nyomós oka van az aggodalomra!

Minőségi változás állott be Donbassz önvédelmi erőinél!

Ez pedig rettenetes hir Valcman Nyalókakirály számára! És hát “természetes barátai és szövetségesei “- no meg a Megbizó – számára.

Lehet, hogy Kijevben augusztus 24.-én kimarad a “Győzelmi Jelentés”?


Павел ГУБАРЕВ 17 08 2014 Обращение к Киеву и Порошенко Украина
https://balrad.wordpress.com/2014/08/17/nyalokakiraly-ujabb-keserve-lehet-hogy-kijevben-augusztus-24-en-kimarad-a-gyozelmi-jelentes/