2023. augusztus 21., hétfő

Forrás örökké áramló cseppje vagy

Tanár Úr nem oltat ... A propaganda és a kicsúszott igazság az oltással kapcsolatban.

Végül csak kimondták ...hogy mitől döglik a légy

Griga Zsuzsanna: Európa tönkretétele...kutyának több esze van

BRICS csúcsértekezlet Johannesburgban sorban álló tagjelöltekkel

Johannesburg, 2023. augusztus 21. hétfő (MB)

Johannesburgban kedden elkezdődik a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és a Dél-Afrikai Köztársaságot tömörítő BRICS csoport háromnapos csúcsértekezlete.

Az egyenjogúság és a kölcsönös előnyök elvére épített együttműködési szervezet nagy jövő előtt áll. Huszonkét ország nyújtotta be hivatalos felvételi kérelmét, további 23-an pedig nemhivatalos kérelemmel álltak elő.

A csúcsértekezletre 71 ország vezetőit hívták meg, köztük az össze afrikai országét. Huszonkét ország nyújtott be hivatalos felvételi kérelmet, további 23-an pedig nemhivatalos kérelemmel álltak elő.

A Financial Times „földmozgás-szerű” változásra számít Johannesburgban.

A BRICS vonzereje abban rejlik, hogy a benne résztvevő államok között nincs alá- és fölérendeltség, hanem szuverén nemzetállamként működnek együtt. Az érdeklődés iránta azt jelzi, hogy a világ egyre több országa akar megszabadulni a nyugati kényszerítő módszerektől és elindulni az önálló nemzeti fejlődés útján.

Lásd: https://bekekor.wordpress.com/2023/06/01/kozos-valuta-letrehozasan-dolgozik-a-brics/

Kiadta: Magyar Békekör

 

A térképen pirossal jelölték a BRICS tagállamait és halvány pirossal a tagjelölteket.

Johannesburg, 2023. augusztus 24. csütörtök (MB)

A Brazíliát, Dél-Afrikát, Indiát, Kínát és Oroszországot tömörítő BRICS johannesburgi csúcsértekezletén csütörtökön döntés született Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek felvételéről a közösségbe. A hat ország tagsága hivatalosan 2024. január 1-jén lép életbe.

Zárónyilatkozatában a BRICS abban jelölte meg célját, hogy alakítsák sokpólusúvá a világrendet, bontsák le a nyugati hatalmak különféle ürügyekkel kiépített kereskedelmi korlátait, ennek megfelelően reformálják meg a Kereskedelmi Világszervezetet, az ENSZ-ben biztosítsanak nagyobb szerepet a fejlődőknek, és biztosítsanak helyet nekik a Biztonsági Tanácsban, a nemzetközi konfliktusokat rendezzék békésen.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Akkor most van világvége! - Jakab István, Juhász Zoltán

Itt mindig otthon voltunk

Ezeket ki fogja felelőségre vonni ?

Putyin ugyanabban a csónakban evez

A Nemzetközi Közegészségügy feletti egyeduralom elutasítása!

 

Összefoglaló a 2005.-évi Nemzetközi Egészségügyi Szabályozás (IHR) javasolt módosításairól és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárványügyi egyezményéről.

Egy politikatudományi és jogi szakértői csoport 45 oldalas, részletes szakpolitikai összefoglalót készített az 2005.-évi Nemzetközi Egészségügyi Szabályozás (IHR) javasolt módosításairól és az Egészségügyi Világszervezet világjárványügyi egyezményéről/megállapodásáról (WHO CA+). A politikai összefoglaló szakmai betekintést nyújt a javasolt jogi eszközökről. Emellett egy múltbéli beszámolót is tartalmaz a COVID világjárvány során megtörtént hibákról, ismerteti a kísérleteket, amelyekkel ezeket a hibákat elfogadott szabványként igyekeznek rögzíteni, valamint értékes belátást nyújt abba, hogy még mielőtt túl késő lenne, miként lehet javítani az irányvonalon.

A politikai összefoglaló központi pontjait az Ön kedvéért itt az alábbiakban felvázoljuk:

https://worldcouncilforhealth.org/wp-content/uploads/2023/08/WHOPolicyBriefSummary_HUNGARIAN_MAGYAR_V2.pdf


https://worldcouncilforhealth.org/

https://orvosokatisztanlatasert.hu/a-nemzetkozi-kozegeszsegugy-feletti-egyeduralom-elutasitasa/