2018. július 10., kedd

“Elveszett” küldemény: már nem működik a posta a migránsgettókban

Svédország migránsok által lakott övezeteiben már nem működnek bizonyos közszolgáltatások: a levélküldemények kiszállítása nem lehetséges, mert a postások testi épsége veszélyben lenne, ha be kellene menniük a migránsgettóba.
Malmö bizonyos részein a migránsok tömeges megtelepedése miatt már nem működik a posta: a helyiek évek óta arra panaszkodnak, hogy sérülnek a jogaik, mert nem kapnak meg semmilyen küldeményt, a postásoknak azonban testi épséghez való joga sérülne, ha az állami tulajdonú PostNord beküldené őket a migránsok által lakott területekre. Az alkalmazottak ezeken a helyeken nem is vállalják a küldemények kézbesítését, az utóbbi egy év során emiatt rengeteg reklamációt kapott a helyi posta az “elveszett” küldemények miatt.
A Szputnyik hírügynökség az SVT svéd hírszolgáltatóra hivatkozva azt írja, a PostNord egyszerűen megszűnt működni Malmö bizonyos részein, mert léteznek olyan sebezhető területek, ahol igen nagy a valószínűsége annak, hogy az alkalmazottak rablás és más erőszakos bűncselekmény áldozatává válnak.
Az Expressen ráadásul beszámol arról, hogy mielőtt a migránsgettóban leállt a csomagok, levéküldemények kiszállítása, a postások gyakran kaptak fenyegetéseket, és éveken át folyamatosan érkeztek reklamációk a munkáltató felé az erőszakos cselekmények miatt, vagy pusztán a fenyegetett helyzet okán, ami ezeken a területeken tapasztalható.
A PostNord regionális igazgatója szerint egyszerűen túl nagy a rablás és testi sértés veszélye ahhoz, hogy a szolgáltatást tovább tudják működtetni.
Sajtóhírek szerint ráadásul webshopok is hamar értesültek arról, hogy ezeken a helyeken nem szállít ki a posta, így Malmö egyes migránslakta részein már eleve nem lehet megrendelést leadni.

http://www.hidfo.ru/2018/07/elveszett-kuldemeny-mar-nem-mukodik-a-posta-a-migransgettokban/