2014. július 19., szombat

Balkáni bért kap a magyar munkás - belátható időn belül nem is érjük el a nyugat-európai szintet

Egy német minimálbéres kétszer annyit fog keresni, mint amennyit az a magyar dolgozó kap, aki átlagbérért dolgozik. Luxemburgban közel 600 ezer forintnak felel meg a legkisebb kereset. Ha a nettó béreket nézzük, a kép még lehangolóbb. Csaknem annyit visz haza egy magyar minimálbéres, mint egy montenegrói vagy egy szerb.
Kétszáznegyvenezer forintnál jár a magyar átlagbér - bruttóban. A magyar dolgozó átlagban így bruttó 1500 forintot keres óránként. (Ebben benne van az alapbér és a nem rendszeres jövedelmek is, mint például a jutalom, prémium.) A német minimálbéres ennek közel dupláját fogja.
Munka a Dunaferrnél (Fotó: Stiller Ákos)
Óránként ugyanis 8,5 eurós – 2600 forintos órabért – vezetnek be Németországban. Európa gazdaságilag legerősebb államában eddig csak úgynevezett ágazati bérminimumok voltak érvényben, amelyekről a munkáltatók és a szakszervezetek állapodtak meg. A minimálbér bevezetése 2015-től lép életbe Németországban, ugyanakkor egyes csoportok kimaradnak az intézkedés alól, illetve átmeneti időszakok is lesznek bizonyos ágazatokban.
A magyar munkavállalók java részének álomként hangzik az óránkénti 2600 forintos (bruttó) minimum bér. A magyar minimálbér órára lebontott - 635 forintos - összege ugyanis csak kicsivel több mint 2 eurónak felel meg. Vagyis, amit egy német dolgozó megkeres egy óra alatt, azt egy magyar fél nap alatt.
A magyar minimálbér mellesleg európai uniós összehasonlításban az alsó traktusban található meg. Igaz, a régiós vetélytársakkal egy társaságba tartozunk.
A kínai minimálbérek a leggazdagabb tartományokban rohamosan zárkóznak fel a közép-európaiakhoz. Sőt, van hely, ahol egy kínai munkás már többet keres, mint a magyar minimálbéres – erről bővebben itt írtunk. Másodsorban az, hogy a közép-európai államok minimálbérszintjei – a magyarral együtt –, ha közelednek is a nyugati szintekhez, egyelőre úgy fest, hasonló ütemű növekedéssel belátható időn belül nem érik el a nyugat-európai szinteket. Harmadrészt pedig az látható, hogy a válságban lévő délkelet-európai államok úgy reagáltak a krízisre, s igyekeztek növelni versenyképességüket, hogy nem növelték, hanem több esetben csökkentették (például Görögország) is a minimálbér szintjét.
Nem mindegy, hogy milyen árszínvonalnál
Magyar szemmel nézve elképesztően magas lehet például a holland, vagy a luxemburgi minimálbér. Előbbieknél havi 450 ezer forintot keres az, aki a legkevesebbet kapja, míg Luxemburgban kis híján a 600 ezer forintot is eléri a minimálbér. Nem tejfel azért minden, mert mindehhez magas árszínvonal is párosul, azaz a megélhetés is jóval drágább: egy termék, ami idehaza száz forintba kerül, az ott például 120 vagy 150 forintnak megfelelő euróba.
A magasabb minimálbérrel rendelkező európai országokban az árszínvonal az uniós átlag 110-120 százalékán áll. Az alacsonyabb minimálbérszintekkel rendelkező államokban az árszínvonal is lényegesen alacsonyabb természetesen.

Amíg azonban hatalmas különbségek vannak a minimálbérekben, az árszínvonalt nézve nincs olyan nagy eltérés. A legalacsonyabb árszinttel Bulgária rendelkezik, ott az árak az uniós árak felét érik el. Magyarországon az árak az uniós átlag 60 százalékát teszik ki.
Az is fontos, hogy mekkora az adóterhelés
Az oké, hogy tudjuk, mennyi a bruttó minimálbér, és mekkora az árszínvonal uniós összehasonlításban, de igazából talán az a legfontosabb, hogy mennyi pénzt is visznek haza a borítékban a munkavállalók a hó végén. Hazánk ebből a szempontból továbbra is csapnivaló helyzetben van – ami csak felnagyítja, hogy mennyivel el vannak maradva a magyar keresetek a fejlett országokban jellemzőtől.
A Mazars adótanácsadó cég friss kutatása szerint az élőmunka terheinek tekintetében Magyarország versenypozíciója továbbra is kedvezőtlen. Tény, hogy a személyi jövedelemadó (szja) jelentős mértékben csökkent a korábbi években, de a bérterhek régiós összehasonlításban továbbra is kiemelkedően magasak. Magyarországon 100 eurónyi nettó jövedelem kifizetése (családi és egyéb kedvezmények figyelembevétele nélkül) közel még egyszer annyi, 196 euró teljes költséget jelent a munkáltatónak. Igaz, ez a mutató az elmúlt években javult, de 2 ezer eurós, vagyis 620 ezer forintos havi jövedelem esetében a 15 ország (Görögországtól Bosznia-Hercegovinán át Oroszországig) összehasonlításában továbbra is csak a stabil utolsó helyre elég.
Mindez azt eredményezi, hogy ha bruttó minimálbérek tekintetében nem is, ám nettóban már komoly a lemaradásunk nemcsak a nyugat-európai országoktól, de még a régiótól is: a 222 eurós, vagyis csaknem 66 500 forintos magyar nettó minimálbért a szlovák, cseh, horvát és a lengyel is jelentősen felülmúlja (280, 305, 314, illetve 309 euró havonta). A magyar nettó minimálbérszint az adótanácsadó kutatása szerint egy-két tucat euró híján a montenegrói és a szerbiai szint környékén jár.
Mindenesetre a minimálbér erőltetett ütemű, a gazdasági teljesítménytől elszakadó emelése hiba lenne, erre int az elmúlt bő tíz év. A minimálbér drasztikus megemelése (a kétezres évek elején vagy 2012-ben) munkahelyek tízezreinek elvesztéséhez vezetett, mert a cégek egyszerűen nem tudták kigazdálkodni a megugró bérterheket, ezért elbocsátással reagáltak.



HVG

Tegnap reggel intézett a valcmanista latortüzérség támadást a “Rosznyeft” orosz állami tulajdonú olajipari cég Liszicsanszkban lévő olajfeldolgozó üzem “ellen.”

Nehéz dolguk nem volt. Elég volt tizenöt kilométerre megközeliteni az üzemet. Egy olajfinomitó elég nagy területű célpont. Elég oda csak egy gránát. A harmadik – találomra leadott – lövés után máris lángba borult az egész hóbelevanc! Nagyon  célozgatással sem kellett múlatni a drága időt.
olef
Nyilván Nyalókakirály “Új Taktikája” jegyében csapott le a zsoldoshorda a Luhanszktól jó száztiz kilométerre Északnyugatra lévő olajfeldolgozóra. Mint gazdasági létesitmény, pontosan beleillik az Új Taktika elgondolásába. Semmi köze nincs a harcokhoz, csupán munkát-megélhetést ad az embereknek. A Donbassziaknak! A “zoroszoknak”!
Hát lőjük szét, pusztitsuk el, oszt’ jónapot. Ha nem lesz gyár? – nem lesz meló! Ha nincs meló? – nincs megélhetés! Ha nincs megélhetés? – majd csak elmennek onnan azok a zoroszok!
Ha még néhány ráadásul el is pusztul abban az üzemben, az már tiszta haszon!
Nagyjából ezt jelenti Nyalókakirály Új Taktikája. A gazdasági infrastruktúra, a civil létesitmények – a létfeltételek – lerombolása, tömeggyilkosságokkal fűszerezve.
Az üzem második napja lángokban áll! Működik az Új Taktika!
(B-R)

Még ha hétvége van is, meg Valcman “Új Taktika” mentén pusztitja Donbasszt és az ott élő civileket, azért a háború Donbasszban folydogál a maga medrében.
A donyecki repülőteret szoros blokád alatt tartó milicia tegnap azért figyelmeztette néhány tüzérségi belövéssel a körbezárt latrokat, hogy szemmel tartják ám őket. Az egyik belövés elég jól sikerülhetett, mert valami igen nagyot “durrant” ott! Föltételezések szerint a latorhorda fölhalmozott lőszerekészletének legalább egyik részletét kapta telibe egy gránát.
Luhanszkot váltogatott tüzelőállásokból lövi a latortüzérség. A várost lövi. Jószerével célzás nélkül. Minden lövés talál, hiszen a város elég nagy.

Ukrajna legmodernebb olajfeldolgozó üzeme Liszicsanszkban olthatatlanul lángol. Az egyetlen-egy négyzetkilométeren elterülő-polipropilént is előállitó üzem 50 ezer tonnás nyersolajtárolója, kétszer húsz tonnás benzintartálya, és a 100 tonna kénnel megrakott raktár olthatatlanul ég.
Igor Sztrelkov tegnap rossz előérzeteiről beszélt. A maláj repülőgép esete nem könnyitette meg a miliciák-és általában a Népköztársaságok és Újoroszország ügyét. Nem mondta ki szavakkal, de mondandójának sorai közül ki lehet silabizálni: szerinte Moszkva az eset miatt Oroszországot ért vádak hatására magára fogja hagyni Újoroszországot.
(B-R)

Mintha Liszicsanszknak nem lenne elég a Valcman-terroristák által szétlőtt olajfeldolgozóból a városra zúduló kénfüstből és annak “áldásos” hatásaiból.
A “maláj reményen” felbuzdult zsoldoshordhorda tüzérsége az este foszfort is küldött a VÁROSRA! Mondani sem kell, hogy a 800 fokon működő foszforgránátok megtették a magukét. Liszicsanszk pokollá változott.
Egy erdélyi olvasónk küldte be hozzászólásában az alábbi – tegnapi – megfigyelését:
Jó napot kívãnok tisztelt szerkesztőség.Én egy 5öd évet végzett orvostanhallgató vagyok és most jövök haza a nyári praktikáról Marosvásárhelyről Szatmárnémeti fele.Nyilván ebben semmi érdekes nincs csakhogy Marosvásárhely és Kolozsvár közt kb 7 darab amerikai rendszámu Hummer H1es katonai terepjáró ment Vásárhely fele kb 15:15 perc fele és onnan gondolom Gyergyószentmiklós Bicaz Suceava Siret azaz az ukrán határ fele.Onnan gondolom Csernyivci Kamenets Podolsky Kirovograd Dnyepropetrovsk Donyeck vonalon.Sajnos fotókat nem tudok közölni.Kérem szépen ha lehet 1 cikkükbe 1 mondat erejéig foglalják bele ezt a tényt ki tudja 1 vérengzést állithatunk meg.Köszönöm szépen.
A Bal-Rad köszöni az információt-ami azért eljutott oda, ahol talán nagyobb hasznát veszik, mint mi.
http://balrad.wordpress.com/2014/07/20/ken-es-foszfor-liszicsanszknak-egy-kis-info-erdelybol/

Életünk a víz!



Földünk felszínének jelentős részét víz borítja. A nagy mennyiség ellenére azonban mégis azt mondhatjuk, hogy az ember számára fogyasztható víz csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.
A Föld felszínének folyamatos változása, a globális éghajlatváltozás mellett és annak hatásainak kiaknázásával, saját hasznára fordításával az ember mindennapi tevékenysége során is hatással van és lehet a vízkészlet megújulására, a vízen keresztül pedig a tiszta biológiai életre. Hiszen a víz a legtöbb valamirevaló kulturában a tisztaság szinonímája.

Sajnálatos módon kutatások eredményei azt mutatják, hogy a felmelegedésnek, a felelőtlen vízgazdálkodásnak, a mezőgazdasági vegyianyagok „víztaszító”, magyarán szikesító, nem vízkötő hatásának köszönhetően, - mely hatás a kulturnövények vízkészletét demoralizálja - az emberiség által elérhető vízkészlet folyamatosan csökken. A helyzetet tovább rontja, hogy ez a probléma ott ölt súlyos méreteket, ahol már eddig is kevés volt az éltető víz. Ami korábban csak jóslat volt, az már a valóság, miszerint a jövőbeni legsúlyosabb problémát a vízhiány fogja okozni a Földön.
Miután a víz a földi élet egyik alapfeltétele, fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk a vízre, tudatos és környezetkímélő eljárásokkal óvjuk az éltető forrásokat, hogy a jövő nemzedékének ez az alapvető életelem továbbra is rendelkezésére álljon.

Célunk,
hogy felhívjuk a figyelmét a természet szeretetére, a környezetünk megóvására, hogy olvasóink, nemzetünk, társadalmunk belátó aktivitásukkal, munkájukkal, odafigyelésükkel értékeket tudnak megőrizni, teremteni, környezetüket szebbé, egészségesebbé tudják tenni. Továbbá felhívásunkkal szeretnénk a magyar szülők felelősségét felébreszteni és rajtuk keresztül a jövő gyermekeinek figyelmét felhívni erre a világméretű problémára illetve olyan ötletekre-praktikákra, melyekkel már gyermekkorban sokat tehetünk Földünk vízkészletének védelméért, legfőképpen annak, fontosságának a tudatosításával védelmünk érdekében.
Magyarország kiemelt és kivételes figyelmet ígényel ebben a tekintetben, főleg tőlünk, magyaroktól…
…és ezt mások is tudják, nem véletlenül bitorolják és dézsmálják vízkészletünket!

Dr. Madarasi Pál

Törökország is kiszorítja a dollárt

Törökország Gazdasági Fejlesztési Minisztériuma felkérte Oroszországot, hogy a továbbiakban saját nemzeti valutáikat használják a külkereskedelemben, ami indirekt módon annyit jelent, hogy megkezdik a dollár kiszorítását a keleti gazdasági kapcsolatok tekintetében. A két ország gazdasági miniszterei megállapodtak a kétoldalú kapcsolatok bővítéséről. 2013-ban az Oroszország és Törökország közti kereskedelmi kapcsolatok mintegy 32,7 milliárd dollárt tettek ki, így az orosz gazdaság Törökország második legnagyobb partnere.
Az orosz hatóságok több térségi állammal is tárgyalásokat kezdtek a nemzeti valutában folytatott kereskedelem újbóli bevezetéséről, mert az ukrán helyzet súlyosbodása miatt minden, a dollárt a külkereskedelemben fizetőeszközként használó ország fokozott kockázatot jelent. Az orosz gazdasági miniszter megjegyezte, a közelmúltban az orosz-török kereskedelmi kapcsolatok összértékében 4,5%-os csökkenés volt tapasztalható, de ez főként a kedvezőtlen gazdasági környezetnek tudható be. Most mindkét ország fokozott erőfeszítéseket tesz arra, hogy a kétoldalú kapcsolatok korábbi pozitív trendjeit helyreállítsák.
Jelenleg egy közös munkacsoport dolgozik a két ország bankrendszereinek összehangolásán, hogy a nemzeti valuták használata biztonságosabb legyen. A török gazdasági miniszter már bejelentette, hogy érdekeltek egy orosz szállítmányozási és logisztikai központ létrehozásában, amiben összekapcsolják a tengeri kikötőket, reptereket, a vasúti útvonalakat és az úthálózat főbb csomópontjait.
Törökország Moszkva felé fordulása végleg bezárhatja a kaput a Nabucco projekt előtt, amit az Európai Unió továbbra is fel akarna éleszteni. Brüsszel a békés üzleti kapcsolatokon keresztül elérhető orosz gáz helyett inkább politikailag instabil közvetítő országok tucatjain át szállítaná a gázt, amivel megalapozná nem csak az amerikai haderő térségi jelenlétének szükségességét, de az Európai Unió egészének energiaellátását Washington szénhidrogénekért vívott háborúitól teszi függővé.

http://www.hidfo.net/2014/07/19/torokorszag-kiszoritja-dollart

Még a Birkameneteken edződött erős idegzetű magyarokat is megviselheti a tegnap Kijevben történtekről szóló video.

Kéremszépen: TÖMEGES SZEÁNSZ VOLT NYALÓKAKIRÁLY ÉS KIJEVI HELYTARTÓJÁNAK – KLICSKONAK – A DICSŐITÉSÉRE!
Volt ott hallelujázás, közös imamormolás – láthatóan teljes átéléssel – meg himnuszéneklés.
A szeánszot természetesen élő egyenesben közvetitte minden magára valamit is adó UKRÁN televiziós csatorna, és ismétlik azóta is éjjel-nappal.
A megigézetteket pedig az elcsukló hangú valcmanista papok a Donbasszban dúló ukránellenes terror feltartóztatásának szükségességéről győzködték – nem is eredménytelenül.
A roppantul látványos és alaposan megszervezettnek tűnő igehirdetés láttán még a legkényesebb izlésű banditisztáni döbrögisták is csak csettinthetnek. (Talán már ma repül Kijevbe a CÖF-CÖKA a forgatókönyvért.)
Szerdán és csütörtökön meglehetősen sok ukrajnai városban voltak elégedetlenkedő megmozdulások Valcmanék keleti TEHETETLENKEDÉSEI ÉS FUKARSÁGA (nem a mészárlások miatt ám!) MEG NEMTÖRŐDÖMSÉGE MIATT!
Itt van hát a válaszdemo! Igy kell ezt fijúk!
A kijevi Dicsőitéssel egyidőben persze zavartalanul zajlott Donbasszban a civilmészárlás. Az ukránellenes orosz terror feltartóztatásának jegyében.


A “fejlett” nyugati világ pedig erről mit sem tud!


https://balrad.wordpress.com/2014/07/19/orulet-kijevben-orulet-donbasszban-de-micsoda-kulombseg/

“Taktikát váltunk”-hördült fel Valcman Nyalókakirály a maláj repülőgép lelövése utáni örömében.

Ezt a taktikaváltást a kijevi latorhatalom feje nem politikai taktikájának változására értette, hanem a jelek szerint a donbasszi oroszirtó hadjáratának eddigi gyakorlatára.
A “B”-terv alapja az volt, hogy latorhordája kereste a milicistákat, hogy harcba bocsátkozzon velük. Közben – járulékos tevékenységképpen – válogatás nélkül irtották a civil lakosságot.
A “B”-ter látványosan összeomlott. Dél-Donbasszt feladni kényszerült a banditasereglet. Kijevben is megjelent a NATO – latorszövetség még több “operativ tanácsadója” – és megváltozott a zömmel még mindig bérgyilkosokból verbuválódott latorhorda Észak-donbasszi “harci taktikája”!
Elsődleges cél immáron a polgári lakosság legyilkolása, “járulékos tevékenység” gyanánt pedig ha a civilmészárló munkálkodásuk közepette megjelennek az önvédelmisek, akkor a zsoldosok elfuttukban megpróbálnak visszalőni.
Ez tehát Valcman Nyalókakirály új taktikájának a lényege. Minél több civilt legyilkolni Donbasszban, hogy a milicistáknak ne legyen mit védelmezni.
Az “Új Taktika” első akciónapjának “örömteli kijevi mérlege” 49 donbasszi civil halála. Csak Luhanszk környékén. A kezdetek-kezdetén.
tak
Ám ha elsajátitják és tovább csiszolgatják a taktika részelemeit, lesz az ezer is/nap! Minden kezdet nehéz! De majd belejönnek a fijúk, és el fogják érni a kivánt hatást!
Ha pedig a milicisták megtalálnák az Új Taktika ellenszerét, az kész nyereség lenne az udvarnak. Tekintélyes summát lehetne megtakaritani a zsoldon. Döglött zsoldosnak nem kell fizetni! Ha pedig minden kilőtt zsoldos legalább kettő legyilkolt oroszt eredményez Donbasszban – hát az már tiszta nyereség!
A kilőtt bérgyilkosok helyére akad utánpótlás bőven, a munkanélkülivé tett, lenyomoritott, behülyitett és félrevezetett ukránok tömegeiből. Mert ugye a hiteleket valamiből törleszteni is kell, meg hát ott van az asszony, a gyerek – szóval a család. Akikről gondoskodni kell!
Jah! Hogy Donbasszban is vannak családok? Legyilkolandók?
HÁT AZOK OROSZOK! MIT KERESNEK AZOK UKRAJNÁBAN?! AZ ŐSI SZENT FÖLDÖN?!


https://balrad.wordpress.com/2014/07/19/megujult-a-valcmani-taktika/

Hamarosan eljön a perek ideje (is)...

Hamarosan eljön a perek ideje (is)...Nem csak a deviza-hiteles pereké, de az ukrajnai és palesztin népirtási pereké is. A látszólag "meggyengült" nyugat, összpontosított támadásokat hajt végre minden lehetséges fronton. Ukrajnában a jól megszokott módszer szerint próbál kiprovokálni "indokolt" beavatkozást, de nehéz lenne "nem párhuzamot vonni" a maláj "utasszállító" és a "dél-koreai utasszállítónak nevezett és álcázott kémrepülőgép" esetével (1983. szeptember 1., de talán nem halottakat szállítva, mint a maláj gépnél sejlik). A fősodratú média természetesen ferdít: "nemzetközi légi folyosóban haladt" (HVG vs. Hídfő). Arra már gondolni sem szabad, hogy "esetleg" Putyin gépét akarták lelőni, mert ezesetben egyetlen államfő, politikus sem lesz biztonságban. Az idő haladtával egyre jobban eldurvul a helyzet, bár a "nyugat" eddig sem tartotta be a maga gyártotta egyezményeket, rendelkezéseket (népirtások, Genfi Egyezmény, tiltott tömegpusztító fegyverek, civil lakosság elleni támadások, vegyi -és biológiai fegyverek bevetése, stb.). Ilyen a lengyel ukrajnai "beavatkozás" is, amelynek célja, hogy az eltávolított és lemészárolt lengyel Lech Kaczyński-kormány helyett, az USA, EU, Izrael, Oroszország által Lengyelország élére ültetett bábkormány, az 1954-óta Ukrajnához csatolt orosz területek és lakossága ellen folytathasson (ENSZ határozati törvényesség ellenére), NATO égisz alatt, elég súlyos következményeket produkáló "álháborút". Ez utóbbi, a "nemzetközi összefogás" és Oroszország "segítsége" mellett, először Ukrajnát, majd Kelet-Európát fogja, szétmorzsolni, likvidálni, mert Donyeczk és Luhanszk népe már most is egyre jobban fogy, de hamarosan a kelet-európai is még jobban. A lelőtt malajziai repülőgép katasztrófája csak azt a cél szolgálta, hogy Oroszország beszüntesse a milíciák fegyverutánpótlását.


Nem árt tudni, hogy a Putyin elleni merénylet feltételezése mit indíthat el. Minden országnak megvan a saját maffiája, amely feje általában a mindenkori kormány erős embere vagy elnöke. Az orosz maffia a peresztrojka után megerősödött a nagy létszámban szélnek eresztett specnaz különítményesek tevékenysége miatt. Nem egészen három hét alatt "ették meg" az olasz maffiát, majd az összes többit, a "félelmetes" japán jakuzát, a kínai triádokat, vagy az amerikai maffiákat. Ezek a csoportok mindenkor együttműködnek a kormányaik titkosszolgálataival. Már J.F. Kennedy merénylete esetén is kizárt volt, hogy "idegen", más országbeli követhessen el merényletet, kivéve Izraelt. Ez minden esetben "belső munka", és ha a legfelsőbb irányítás nem ad rá felhatalmazást, kizárt, hogy "külsősnek" lehetőséget biztosítanának erre. A "politikus bűnözők" jobban vigyáznak egymásra, mint a saját családjukra, mert ez az "életbiztosításuk". Továbbá, nem szabad megfeledkezni a műholdas megfigyelésről sem. Ezerszám keringenek katonai és egyéb rendeltetéssel is bíró műholdak többek közt Ukrajna felett is. Kizárt, hogy ne látta volna több is, honnan indították a Buk-M1-es rakétát a malajziai gép ellen, de "ilyen" esetekben senki sem akar tudni semmiről, miközben a légy potrohán is kifigyelik a kelést.


Mindezeket csak azért foglaltam röviden össze, mert az őszre-télre tervezett háború indításának kiprovokálásában fontos szerepet játszik az "előkészítés". Gyakorlatilag "egy-két jól ismert nemzettől" eltekintve senki sem akar háborúzni (azok is másokéval szeretik verni a csalánt), kivéve a világ bábkormányait. A nevezett "kormányok" vagy azért akarnak háborút, mert a fegyverkezésből, szervkereskedelemből húznak hasznot, mint "vállalat", vagy azért mert a rájuk gyakorolt nyomás miatt úsznak az árral, és ehhez a csalással megtévesztéssel megszerzett "demokratikus népi támogatást" használják hivatkozási alapnak. Viszont minden "ilyen kormány" jól tudja, hogy a "támogatásuk" még pénzzel, rablási és gyilkolási lehetőségek biztosításával is csak - felhasználva az etnikai és vallási ellentéteket - mindössze 20-50% lehet. És "50%-os a betervezett "veszteség" is, " kb. 25-75% arányú megoszlásban a gyilkolásra hajlandók és a védtelenek arányaiban. Vagyis hozzávetőleg akkora mértékben, mint amennyit "létszámcsökkentésként" az ENSZ 2010. szeptemberi jelentése előírt, de a 2050-es dátumhoz nem feltétlenül kell ragaszkodni, mert a vállalatokat képviselő pénzemberek közötti harc üteme is gyorsul.

A Közel-Keleten sem véletlenül lángolt fel a kazár-zsidó - palesztin ellentét, bár ott is "érnie kell" a helyzetnek. Ahhoz, hogy az ISIS kellően megerősödjön, még "kell egy kis idő". Gáza elfoglalása esetleg beindíthatja a közel-keleti háborút, de az időzítés itt is fontos, el kell húzni még egy "kicsit", mert a deviza-hitelesek kárrendezése is ezért őszre datált. Egybe kell esnie, vagy kis időtávolságra kell lennie az ukrajnai összpontosított támadástól, mert csak így terelhető el Nyugat-Európa figyelme érintettség okán Kelet-Európáról, saját veszélyeztetettségük miatt. Az ISIS szándékos létrehozása és Európa elleni veszélyforrássá tétele lehetővé teszi Európa térképének és lélekszámának "átrendezését". A már régen betervezett, de újra és újra jelentkező "tervmódosítások" miatt elhúzódó "Grand Chess" játszma még nem ért véget a "vállalatok" között. Aki csak országokat lát, nem látja a fától az erdőt.


Az "ország megnevezés" csak arra szolgál, hogy az adott kormány és sleppje jobbik esetben rendelkezzen egy hatalmát biztosító zsoldoshadsereggel és adózó réteggel, ami a " " hazudott struktúrában csak virtuálisan létezik. Rosszabbik esetben olyan bábkormányok irányítanak papíron, amelyeknek már nincs támogatottsága, és idegen megszálló haderő biztosítja hatalmukat egy számukra fenntartott, "őrző-védő magánhadsereggel" kiegészítve. Az elnevezésük sokféle, de általában "terrorista elhárítás" néven futnak, sok esetben mellé vagy hozzárendelve az idegenből vezérelt titkosszolgálatokat is. A "Grand Chess" tábláján csak gigászi konzorciumok szerepelnek. Egy-egy bábú "életerejét" saját "országvállalatának" ereje, hatalmasságainak összefogási képessége határozza meg. A tábla, a csatatér megtisztítása az "apróbb szeméttől", még folyamatban van, és ez "zavarja a tiszteket", de a megmaradt "gyalogok" mozgását is. Számunkra a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a lakosságnak, a békésen éldegélő, esetleg egy kicsit tüntetgető népnek, nem osztottak lapot. A filozófia egyszerű: harcolj a téged kifosztó, megosztó és meggyilkoló, esetleg halálba küldők érdekei védelmében, hogy a harcban rabszolgatartóidat "megvédve" gyermekeid, rokonaid, barátaid rabszolgák lehessenek...

Ki kell térni még egy "helyi érdekeltségű" kérdéskörre is. A "magyar gazdaságpolitika" sohasem volt önálló az elmúlt 70 évben, még ha egyesek ezt is gondolják, ahogy az Orbán-kormányé sem. Ez utóbbi "gyarmati kormányzat", nevében hordozza korlátait. Nem hozhat olyan rendelkezéseket amelyek ne szolgálnák az általános elégedetlenkedés kiváltását vagy az ország még nagyobb szintű lerombolását, elnéptelenítését és kifosztását. Abban nem tévednek egyesek, hogy az Orbán-kormány támogatottságát módszeresen lebontják, és abban sem, hogy a szintén támogatottság nélküli DK-ba terelgetnek, de... a "keleti orientáltság" ez esetben azt fogja jelenteni, hogy művi úton kitermelt kőkemény áligazságok hangoztatásával az ukrajnai Jobb Szektor nacionalistáihoz, fasisztáihoz fogják hasonlítani és kötni a magyar nemzeti mozgalmakat. Ukrajna, ahogy Kelet-Európa országai, szétverésre, elfoglalásra és halálra vannak ítélve. Az a média, amelyik most Donyczkről, Luhanszkról hazudozik, előtte rólunk hazudott, és Ukrajna szétverésével párhuzamosan már rólunk is fog, mert zsidóéknál mindenki, aki népét védi terrorista, fasiszta, náci. Ehhez csak a "bűnös népnek" (bűnben fogant), a "gyűlölet népének" van joga (szerintük).


"Minden út Rómába vezet", vagyis a vállalati érdekekhez, bár igen érdekes cégbejegyzéseket lehet találni a DnB portálján is, amely több, mint 130 millió céget, adataikat és pénzügyi mozgásaikat, mérlegeiket tartja nyilván. http://www.dnb.com/
Miután a Magyarország nevű cég kaliforniai bejegyzéséről már eddig is tudtunk, még mindig tudnak érdekességekkel szolgálni kifosztóink: Bíróságok
Kétségtelen, hogy sok "Kúria" található országszerte, de a Markó utca 16-ban csak egy: Kúria
Kérdés, hogy a "törzsvendégek" milyen kedvezményeket kapnak a "cég" ajándékaként"...
A részletes mérlegadatokért már fizetni kell, ahogy a deviza-hiteles pereinket sem tudja senki ingyen felvállalni, de biztos, hogy tapsolni fognak örömükben azok az adósok, akiknek a duplájára, de nem ritka, esetenként több, mint az ötszörösére felpumpált deviza-hiteléből "akár" 1 millió forintot is "jóváírhatnak".
Szintén nem kártalanítják a már kilakoltatottakat, hacsak, mint az előbb említettek, nem perelnek. A perekben érdemi képviseletet ellátni tudni akaró, és képes ügyvédet nehéz találni. Megfizetni még nehezebb. Aki azt szeretné, hogy a pere még elinduljon ősz előtt, jobban teszi, ha perel, mert szeptemberben, EU-s és osztrák pénzintézetek érdekei szerint már lehet, hogy nem fog az üzemanyag és fűtési költségek drasztikus emelkedése miatt. De mindenképp jobb, ha perel, mert a bíróságok nem jogképesek, még jobban jog-képtelenebb maga az államnak nevezett, önjelölt, illegitim, népi felhatalmazás nélküli gyarmati bábkormány és jogalap nélkül létrehozott erőszakszervei.


Az előbbiekben felsoroltak természetesen nem fognak automatikusan megszűnni, ahogy a deviza-hiteles és egyéb banki "túlkapások" elleni fellépést sem teszi meg helyettünk senki, de elvárják tőlünk. Védelmünkben csak saját magunkra számíthatunk, vagy nézhetjük élőben azokat a képeket, amelyeket Kelet -és Dél-Ukrajnából, Palesztinából nap mint nap láthatunk, mert ezt a sorsot szánták nekünk is, de azoknak is, akik vakon, de legalábbis béna tétlenséggel szemlélik az eseményeket. A "katonanemzeteket" még nem merik megtámadni, mert nincs használható és harcolni hajlandó haderő. Nem szabad elfelejteni, hogy a féreghad ereje abban rejlik, hogy megtévesztik az "embereket", és saját érdekeik megvalósítása miatt generálnak ütköző felületeket. Minél butább, minél fanatizálhatóbb egy népcsoport, annál könnyebb téveszméket elültetni bennük. Az ukrajnai Jobb Szektor erre is jó példa, de arra is, hogy milyen módszerekkel tud "mészárszékre" küldeni nemzetiszocialistákat egy rasszista, fajgyűlölő kazár-zsidó kormány az eszközökben és módszerekben nem válogatva. Valcman-Porosenkó bizonyítja, hogy milyen jól megfér a talmudi felfogás a nácizmussal, hisz a szülő atyja...

/Tulok/

(Akinek banki problémája van, még időben vegye fel a kapcsolatot a TEMPO Párttal, vagy a Székesfehérvári Jogsegély Szolgálattal: kormanyzo@apostolimagyarkiralysag.hu)