2023. március 16., csütörtök

Valami történik Lengyelországban, hatalmas amerikai hadsereg érkezett hajókkal! Már csak idők kérdése, s a Nagy Babiloni Szajha törmelékeiből mit lehet hasznosítani

 


Lengyelországba az elmúlt hetekben hatalmas amerikai páncélos és gyalogság érkezett. Ezeket az alakulatokat értesüléseink szerint az ukrán és orosz határszakaszok mellé telepítik. Valószínű, hogy összefüggésben van az orosz invázióval. A nagy létszám és a felsorakozás arra enged következtetni, hogy nagyon is félnek attól az eshetőségtől, hogy Ukrajna elesik és eddig az oroszok csak játszadoztak a nyugatiakkal. több forrás is megerősítette, hogy sok modern hadieszközt irányítottak a déli frontvonalra, de az is lehet, hogy ez az egész, csak elterelés. Az invázió dátumával sokan tévedtek és egyenlőre nem történt meg. Nagy kérdés lesz, ha az oroszok könnyedén áttörik az ukrán védelmet, hogy ki fogja megállítani őket? A Nagy Babiloni Szajha valószínű, hogy erre a forgatókönyvre épít és csapatait nem veti be Ukrajnában. Elképzelhető, hogy attól tartanak, hogy az oroszok nem állnak meg Ukrajnában, hanem tovább nyomulnak Európába. Ez a hatalmas Bábeli mozgósítás erre ad okot következtetni. Reméljük, hogy ez nem történik meg!

https://fmr-europe.com/news.php?extend.602

Megjelentek a T-90M orosz harckocsik a fronton- Felpörgették a sorozatgyártását az oroszok!

 


Azt az értesülést kaptuk, hogy az ukrán frontra megérkeztek az első T-90M névre hallgató orosz tankok. A háborúban eddig az T-72M szériás harckocsikat vetették be az oroszok és az ukránok is. Azonban a nyugat német és amerikai tankokat szállított az ukránoknak, így valószínű, hogy az oroszok is az új tankjukat fogják bevetni a harctéren. Ez a tank könnyebb és mozgékonyabb a nyugatiakkal szemben és egyszerűbb a kezelése is. Ez a páncélos képes kilőni a leopárd és az abrahams amerikai tankot is nagyobb távolságról. Azonban ilyen jellegű modern harcban, még egyiket sem vetették be. A nyugatiak elavult orosz tankok ellen használták a páncélosaikat, amelyek egyértelműen már nem feleltek meg a mai korszerű elvárásoknak. Az új orosz tank minden extrával fel van szerelve, mint nyugati ellenfelei. Hamarosan kiderül, hogy melyik páncélos lesz az ukrajnai diadal győztese. Értesüléseink, arról is szólnak, hogy az oroszok felgyorsították a tankok sorozatgyártását. Azonban azt nem tudjuk, hogy mennyit kell legyártaniuk. Mekkora invázióra készülnek az oroszok?

https://fmr-europe.com/news.php?extend.601

Amerikai drón-ügy – Amerikai-orosz miniszteri tárgyalás

Washington, Moszkva, 2023. március 16. csütörtök (MB)

Telefonon hívta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter orosz kollégáját, Szergej Sojgut. A március 14-én Fekete-tengerbe zuhant amerikai kémdrón megsemmisülését kérte számon rajta – jelentette a Magyar Békekör tudósítója csütörtökön.

Sojgu megmondta neki, hogy sajnálatosnak tartja a drága MQ-9 drón elvesztését, hiszen Oroszország mindent megtett az ilyen jellegű incidensek megelőzése érdekében, időben tájékoztatta a nemzetközi közösséget a különleges katonai műveletre létrehozott ideiglenes légtérrezsim határairól. Bár az amerikaiak ismerhették a tényeket, a pilóta nélküli amerikai stratégiai légi eszköz a Krím partjainál repült, megsértve a jelzett légteret. Sojgu tudatta amerikai kollégájával azt is, hogy további hasonló esetekben hasonlóképpen fognak eljárni, arányos választ adnak minden provokációra.

Washington eleinte azt állította, hogy az oroszok lelőtték a drónt, majd elismerték, hogy nem ez történt. A drón elhárítására felküldött SU-27-es orosz vadászgép nem lőtt a drónra, nem is ütközött vele, hanem üzemanyagot eresztett rá tartályából, mire a drón megbolondult, össze-vissza kezdett pörögni, majd a tengerbe zuhant.

Az ellenfélre hárított felelősség miatti bosszúvágy nyomban feltolult az amerikai héják lelkében. Lindsey Graham dél-karolinai szenátor azt követelte, hogy megtorlásból lőjenek le egy orosz repülőgépet.

„A semleges légtérben egy orosz repülőgép elleni szándékos támadás nem csupán a nemzetközi jog szerint bűncselekmény, hanem nyílt hadüzenet is a legnagyobb atomhatalom ellen” – válaszolt neki Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet.

Graham szenátor nem először adta tanújelét szélsőséges nézeteinek. Tavaly arra biztatta az oroszokat, hogy tegyék el láb alól Putyint.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Richard Black: Amerika beleviszi a világot az atomháborúba

Drábik János: Miért kellett az Oroszországnak támadni ? 850 támaszpont a Nagy Babiloni Szajhának

125 méter hosszú nemzeti színű zászló Sepsiszentgyörgyön