2022. április 14., csütörtök

Az orvosok nem is tudják! Emberek milliói nyelik le a VENOM-ból származó gyógyszereket

Az orvosok nem is tudják! Emberek milliói nyelik le a VENOM-ból származó gyógyszereket, amelyeket viperákból, viperagyík szörnyekből, piócákból, csörgőkígyókból és halálos skorpiókból készítenek.

Amerikaiak milliói (és még többen a világon) nyelik le azokat a gyógyszereket, amelyek olyan méregpeptidekből készültek, amelyek gödörviperákból, csörgőkígyókból, mérgező kúpcsigákból, piócákból, Gila szörnygyíkokból és más gyíkokból származnak. A fejlesztés alatt álló gyógyszereket olyan élőlényekből állították elő, mint a halálosztó skorpió vagy akár a vámpírdenevérek.

Ez a felismerés most éri el az emberiség tudatát, és futótűzként terjed, Dr. Bryan Ardis és az ő ellentmondásos állítása által kezdeményezve, miszerint a covid-19 vakcinák és kezelések szándékosan kitehetik az embereket méregszerű peptideknek, amelyek mérgező hatásai erősen egybeesnek a "vakcina" mellékhatásaival és a covid-19 kezelés haláleseteivel.

Függetlenül attól, hogy az emberek mit gondolnak Ardis állításairól, az ő bátorsága, hogy előállt, újságírói kutatási hullámot indított el (legalábbis az indián médiában) a gyógyszerekben használt hüllőmérgekről.

Még egy teljes infografikát is közzétettünk, amely felsorolja az összes ismert, méregből készült gyógyszert (lásd alább).

Venomtech és ToxinTech

Saját kutatásaink során két olyan cégre bukkantunk, amelyek nagymértékben részt vesznek a gyógyszeripari cégek számára végzett méregkutatásban:

Venomtech (Egyesült Királyság)

ToxinTech (USA)

Mindkét vállalat hatalmas méregkönyvtárakat katalogizált több ezer különböző állatfajból, és ezeket a méregkönyvtárakat gyógyszergyártóknak licencelik gyógyszerkutatásra. A cél az, hogy ezekből magas profitot hozó, vényköteles gyógyszereket készítsenek, amelyeket az emberek lenyelnek, hogy elfedjék a betegség tüneteit.

A Venomtech céget most összekapcsolták Anthony Fauci "titkos szigetével", ahol majmokon és beaglikon végzett embertelen orvosi kísérletek zajlanak a Charles River Laboratorieson keresztül, amely gyógyszeripari vállalat bérelte a szigetet, és az Egyesült Államokban működteti azt. A részleteket lásd ebben a friss hírben: "A Venomtech kígyóméreggyártó cég bejelentette partnerségét a Charles River Laboratories-szal, amely Fauci "titkos szigetét", a majmokon és sasokon végzett orvosi kísérletek "titkos szigetét" működtette."

Ez azt jelenti, hogy a Venomtech licenceli a méreg peptidkönyvtárát ugyanannak a gyógyszergyárnak, amelyik segített működtetni azokat a létesítményeket, ahol Fauci gonosz "tudósai" kegyetlen, embertelen orvosi kísérleteket végeztek majmokon és beagleken. Fauci szintén kegyetlen orvosi kísérleteket végzett kisebbségi gyerekeken New Yorkban, amint azt RFK Jr. könyve, "Az igazi Anthony Fauci" dokumentálja.

Felmerül a kérdés: A Venomtech-nek vannak-e korlátai, hogy kinek ad licencet a technológiájára? Vajon a Venomtech kiadná a könyvtárát Dr. Josef Mengele modernkori változatának? Megkeressük a Venomtech-et, hogy feltegyük ezt a kérdést, és ha válaszolnak, elküldjük a választ. Összefoglalva, támogatja-e a Venomtech, hogy ügyfelei kegyetlen és embertelen orvosi kísérletekhez használják a méreg peptidkönyvtárát?

A ToxinTech a gyógyszeripari fejlesztésekhez használt állati toxinokra specializálódott.

Az Egyesült Államokban található ToxinTech vállalat méreg alapú toxinok / peptidek gyógyszeripari kutatásokhoz történő biztosítására specializálódott. A honlapjukról:

A designer toxinokat egy szabadalmaztatott technológiai platform segítségével állítják elő, amely az evolúció által tesztelt, célpont-alapú állati toxinok több ezer vagy millió új kombinatorikus variánsát, valamint egy szűrési platformot hoz létre, amely izolálja azokat a találatokat, amelyek az érdeklődésre számot tartó gyógyszeripari célpontokra aktívak a natív sejtszintű környezetükben vagy tisztított formában. A designer toxinok felhasználhatók a gyógyszerfejlesztéshez szükséges új találatok vagy nyomok azonosítására...

Napjainkban az állati mérgek toxinjai számos jelentős gyógyszer forrását képezik, köztük első osztályú hatóanyagokat, amelyek a szív- és érrendszeri rendellenességektől kezdve az anyagcserezavarokon át a krónikus fájdalomig számos betegségben alkalmazhatóak. Emellett a méreganyagok számos diagnosztikai és gyógyszerkozmetikai hatóanyag forrása.

A ToxinTech cég úgy tűnik, még azt a tényt is ünnepli, hogy az állati mérgek "másodpercek alatt megölik a zsákmányt", és "a neuromuszkuláris, kardiovaszkuláris, vérzéscsillapító és egyéb életfunkciók szempontjából kulcsfontosságú létfontosságú receptorokat képesek megcélozni".

A cég azt is állítja, hogy mérgeik "kémiailag stabilak", ami természetesen azt jelenti, hogy nem bomlanak le egyszerűen a vízben. Néhány tudományosan analfabéta befolyásoló az alt médiában abszurd módon azt állította, hogy a kígyóméreg peptidek vízben megsemmisülnének. Mint általában, fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek.

A ToxinTech.com honlapról:

A ToxinTech honlapja ezt a példát kínálja arra, hogy a Mokatoxin-1 nevű specifikus toxin skorpiókból származik, és káliumcsatorna-gátlóként működik (így mérgezi és öli meg a zsákmányt):

Emberek milliói nyelik le a VENOM-ot, miközben az orvosok azt mondják nekik, hogy ez "gyógyszer".

A ToxinTech-et Takacs Zoltán molekuláris biológus alapította, aki farmakológiából doktorált (és további kutatásokat végzett a Yale Egyetemen), valamint elnyerte a Columbia Earth Institute ösztöndíját és a National Geographic Society Emerging Explorer díját.

A jegyzőkönyv kedvéért: nem tulajdonítunk semmilyen rosszindulatú szándékot Takacs Zoltánnak vagy a ToxinTech-nek. Kétségtelen, hogy Takacs zseniális kutató, és egy meglehetősen lenyűgöző méregmodellező rendszert épített fel, amelyet "Designer Toxins" néven ismerünk.

Mindezt csak azért említjük, hogy rámutassunk arra, hogy az állati mérgeket és toxinokat a gyógyszergyártó cégek rutinszerűen használják fel a gyógyszerfejlesztésben. Az eredmény az, hogy csak Amerikában naponta emberek milliói nyelik le a hüllőmérgeket. Véleményünk szerint ezek a mérgek elfedik a betegségek tüneteit, és lehetővé teszik a gyógyszergyárak számára, hogy hatalmas profitra tegyenek szert, miközben elfedik a tüneteket és elkerülik a betegségek mögöttes okait.

Például a magas vérnyomást úgy lehet "kezelni", hogy lassan mérgezik a szívet méreggel, ami a vérnyomás csökkenését és a "magas vérnyomás" tünetének megszüntetését eredményezi, de ez nem oldja meg a mögöttes problémákat, hogy miért van az embernek eleve magas a vérnyomása: Elhízás, táplálkozási szokások, a fizikai erőnlét hiánya, feldolgozott, egészségtelen ételek fogyasztása stb. Ily módon a méreg alapú gyógyszerek azt a hamis benyomást kelthetik, hogy egy betegség állapotát "kezelik", miközben valójában csak elfedik. Pedig ez a Big Pharma elsődleges működési módja - a tünetek elfedése a profit érdekében, ahelyett, hogy a betegeket a kiváltó okok megoldására szolgáló megoldásokkal ruháznák fel. (Hány orvos mondja a rákos betegeknek, hogy fogyasszanak D-vitamint? Majdnem nulla...)

Mindazonáltal szívesen fogadjuk a ToxinTech válaszát, és még egy interjút is szívesen látnánk Takacs Zoltánnal, ha el szeretné magyarázni a toxinkönyvtárának alkalmazásait, és válaszolna az állati mérgek gyógyszerekben való felhasználásával kapcsolatos kérdésekre. A ToxinTech-nek meg kell jegyeznie, hogy mi magas IQ-val rendelkező, tudományos gondolkodású újságírók vagyunk, nem pedig a szokásos butított, tudományosan írástudatlan idióták, akik a mainstream médiát benépesítik. És nyitottak vagyunk az új molekulák valóban terápiás célú felhasználásának magyarázataira, például a krónikus fájdalom kezelésére.

Az állati méregből származó gyógyszerek listája

A ToxinTech táblázatot ad az állati mérgekből származó gyógyszerekről. Az alábbi táblázatot újraalkottuk, a ToxinTech-re mint közvetítő forrásra hivatkozva, és az eredeti forrásra is hivatkozva, amely a következő: Takacs & Nathan (2014) Animal Venoms in Medicine. In: Encyclopedia of Toxicology, 3. kiadás, 1. kötet. Elsevier, Academic Press, 52.

Ez a táblázat bemutatja, hogy a Big Pharma gyógyszerei hogyan származnak skorpiókból, Gila-szörnyekből, csörgőkígyókból, piócákból, kúpcsigákból, gödörviperákból és más mérget termelő állatokból: (osszátok meg bátran ezt az infografikát a saját történetekben vagy közösségi média fiókjaitokban).

Nagyobb felbontású kép itt látható.

A mágikus kúpcsigából készült Prialt drog hallucinációkra, zavarodottságra, öngyilkosságra és megváltozott tudatállapotokra figyelmeztet (de nem említi a kúpcsiga mérgének eredetét).

Az egyik méregből származó gyógyszer a Prialt nevű, a TerSera therapeutics által gyártott gyógyszer. A gyógyszer marketinganyagát a www.Prialt.com oldalon tekintheti meg.

Ebben a gyógyszer nem tesz említést a méreg eredetéről. Semmi sincs a mágikus kúpcsigáról vagy a méreg eredetéről.

A gyógyszerfelügyelet által megkövetelt módon azonban a Prialt gyógyszer sokkoló tüneti listát tár fel, beleértve a hallucinációkat (ami miatt a kúpcsiga biztosan "mágikus"):

A PRIALT súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve a pszichiátriai (mentális) tüneteket és gondolkodási problémákat (zavartság, memóriazavarok, beszédzavarok). Az orvost azonnal hívni kell, ha a PRIALT szedése alatt Ön:

- zavarodott vagy dezorientált
- kevésbé éber
- nem valós dolgokat lát vagy hall (hallucinációk)
- hangulati vagy tudatállapot-változásai vannak

Kezelőorvosa leállíthatja a PRIALT-kezelését, más gyógyszereket adhat Önnek, vagy kórházi kezelést igényelhet, ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja.

Egy intelligens ember azt gondolhatja, hogy ha valaki "nem valós dolgokat lát vagy hall", akkor biztosan a CNN ukrajnai tudósítását nézi. De ezt a Prialt is okozhatja, amely arra figyelmeztet, hogy bizonyos emberek soha nem szedhetik a Prialtot, beleértve azokat, akiknek "pszichózisnak nevezett mentális betegségük van (a valósággal való kapcsolat elvesztése, amely általában téveszméket (téves hiedelmek arról, hogy mi történik vagy ki az illető) vagy hallucinációkat (nem valós dolgok látása vagy hallása) foglal magában".

Ebbe valószínűleg beletartozna minden olyan demokrata is, aki szerint az inflációt Putyin okozza, nem pedig az amerikai kincstár pénznyomtatása, de ez már egy másik történet.

"A PRIALT leggyakoribb mellékhatásai közé tartozik a szédülés, hányinger, zavartság és a kontrollálatlan szemmozgások" - teszi hozzá a Prialt honlapja. A gyógyszer teljes - valóban sokkoló részleteket tartalmazó - betegtájékoztatóját elolvashatja a Tersera.com weboldalról származó PDF dokumentumban.

Valójában azért ilyen súlyosak ezek a mellékhatások, mert a Prialtot a mágikus kúpcsiga idegmérgező mérgéből állítják elő. Ha az orvosok (vagy a betegek) tisztában lennének a gyógyszer eredetével, talán kétszer is meggondolnák, hogy használják-e, vagy talán jobban tudnák, honnan származnak a neurológiai mellékhatások.

A tanácstalan orvosok vakon írják fel a mérget a betegeknek, nem tudván, honnan származik.

A helyzet az, hogy az orvosoknak fogalmuk sincs arról, hogy mérget írnak fel a betegeknek, amikor kiírják a gyógyszerrecepteket. Ez azért van, mert a legtöbb orvos megdöbbentően el van szigetelve az általuk nyomott gyógyszerek tényleges eredetétől, így előfordulhat, hogy csörgőkígyóméreg (vagy más toxinok) szedésére utasítják a betegeiket, és fogalmuk sincs arról, hogy valójában hüllőméreg peptideket osztogatnak, amelyeket az FDA által jóváhagyott gyógyszereknek címkéznek át.

Meglepő-e, hogy az Amerikai Orvosi Kamara logóján egy hüllőszerű kígyó látható, amely egy hatalmi botot vesz körül? (Értsék meg a szimbólumokat, emberek. Mindent a szemetekbe mondanak...).

https://www.pokolafoldon.hu/blog/az-orvosok-nem-is-tudjak-emberek-millioi-nyelik-le-a-venom-bol-szarmazo-gyogyszereket

Sanghaj káoszba süllyed, miközben a tajvani hadsereg túlélési kézikönyvet osztogat a polgároknak a kínai invázióra való felkészülés jegyében

A Sanghajból érkező jelentések szerint a kétségbeesett emberek között most zavargások törtek ki, amelyek ellen a rendőrség karantén koncentrációs táborokba kényszeríti az embereket.

A Sinovac COVID-19 vakcinák szörnyű mellékhatásai miatt az emberek állítólag röviddel az oltás után holtan esnek össze.

A közeli Tajvanon a hadsereg példátlan intézkedéseket tesz: egy 28 oldalas vészhelyzeti kézikönyvet osztogat, hogy felkészítse polgárait egy közelgő kínai invázió kezelésére. (Forrás.)

Eközben itt, az Egyesült Államokban a vállalati média továbbra is Ukrajnára koncentrál, míg az alternatív médiában sokan az elmúlt napokban a "kígyóméreggel" foglalkoztak, amely állítólag megfertőzte a városi vízkészleteket.

Sokan küldtek nekem e-mailt azzal a kéréssel, hogy foglalkozzak ezzel a történettel, de nem csak, hogy nem fogok foglalkozni ezzel a történettel, de még a videókat sem fogom megnézni, mert ez most nem több, mint egy hatalmas figyelemelterelés, mivel mindenkinek fel kellene töltenie az élelmiszer készletét és fel kellene készülnie arra, ami a következő lépés a Nagy Visszaállítás és az Új Világrend megvalósításában, ami a szemünk előtt bontakozik ki Kínában.

És ha azt hiszik, hogy túlzok, ez volt a címlapon a hét elején egy nagy német kiadványban, amely 23 millió olvasóval és havi 417 millió oldalmegtekintéssel büszkélkedhet. Figyelje meg a címsor pontos méretét és az „Apokalipszis” szó használatát.

Sanghaj Kína legnagyobb városa és legnagyobb kikötője, és ami ott történik, az hatással van a világ többi részére, különösen az összeomló ellátási lánc tekintetében.

Íme egy videóriport, amely a Bitchute csatornánkról származik. Az Odysee csatornánkon és a Telegram csatornánkon is megtalálható.

 

A lakóházaikba bezárt emberek cserekereskedelmi rendszert alakítanak ki, hogy megpróbálják elkerülni az éhezést.

 

 

Ami Sanghajban történik, annak mindenkinek ébresztőnek kellene lennie, hogy elkezdjenek felkészülni arra, ami ezután következik.

Tajvan ezt teszi azáltal, hogy információkat osztogat az embereknek, hogy készüljenek fel és készüljenek fel, de úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban az emberek figyelmét most elvonja az információ túláradása, és ha nem koncentrálsz arra, hogy felkészülj valamire, ami olyan mértékű, mint ami Sanghajban történik, az szó szerint az életedbe kerülhet.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/sanghaj-kaoszba-sullyed-mikozben-a-tajvani-hadsereg-tulelesi-kezikonyvet-osztogat-a-polgaroknak-a-kinai-invaziora-valo-felkeszules-jegyeben

Lásd még :

Videó: Tömeggyilkos Sátánfatty Fauci kijelenti: "Lezárásokat használnak, hogy beoltassák az embereket"

Nemzetgyilkos Anthony Fauci szerdán az MSNBC műsorában megjelent, és elárulta az igazságot a zárlatokról... hogy azok színházi céllal készültek, hogy az embereket rémületbe ejtsék, hogy beoltassák magukat.

Amikor a műsorvezető Andrea Mitchell a Kínában kibontakozó zárlatos pokoli helyzetről kérdezte, Fauci tulajdonképpen dicsérte a kommunista kormány akcióit.

Népirtó Fauci kijelentette: "Kínának számos problémája van, amelyek közül kettő az, hogy a teljes lezárás, ami az ő megközelítésük volt, a legszigorúbb lezárás, amit az Egyesült Államokban soha nem lehetne végrehajtani. Bár ez megakadályozza a fertőzés terjedését, emlékszem, hogy korán azt mondták, és azt hiszem, pontosan, hogy jobban csinálják, mint bárki más".

Aztán jött a csattanó, amikor Fauci kijelentette: "A zárlatokat arra használjuk, hogy az embereket beoltassuk, hogy amikor megnyitjuk, ne legyen fertőzéshullám".

Teljesen figyelmen kívül hagyva a természetes immunitás fogalmát, Fauci hozzátette: "Mert a vírus immunológiailag naiv populációjával van dolgunk, mivel a zárlat miatt nem voltak kitéve a vírusnak".

 

 

A továbbiakban kijelentette, hogy a kínai vakcinák nem elég jók.

"A probléma az, hogy az általuk használt vakcinák közel sem olyan hatékonyak, mint az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az EU-ban és más helyeken használt vakcinák. Tehát nem rendelkeznek az optimális védettséggel" - állította Fauci.

Majd így folytatta: "Emellett sok az idősebb lakosság, akik a legveszélyeztetettebbek közülünk, így ez kettős negatívumot jelent. Egyrészt nincsenek védett embereik, másrészt azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá, nem kapják meg az oltást. Ez a probléma forrása Kínában".

Nézze meg!

NÉZZE - Fauci dicséri a kommunista Kína drákói zárlatát.

"Korábban [Kína] azt mondta - és szerintem pontosan -, hogy jobban csinálják, mint bárki más".

SANGHAJ: Zéró-covid szigor a helyiekkel szemben, vagy inkább üzenet a Nyugatnak?

Sanghajban disztópikus körülmények uralkodnak. A lakosokat csaknem egy hónapja zárták be otthonaikba, és a korlátozásokat április eleje óta tovább szigorították. (Megj.: Sem az esetszám, sem a súlyosság nem indokol ilyen intézkedéseket!) A pozitív eredményt adó lakosokat karanténtáborokba viszik, a gyerekeket pedig elválasztják szüleiktől. A szabadon kóborló kutyákat és macskákat, legyen az házi kedvenc vagy kóbor, elkapják és megölik. Robotkutyák járőröznek az utcákon. Ez a legbrutálisabb eszkaláció azóta, hogy 2020 elején napvilágot látott a „bezárás-politika” Vuhanban.

Márciusban, amikor a két részletben történő lezárás híre megjelent a nemzetközi hírekben is, 50 covid-fertőzöttről és 3450 tünetmentes covidost  regisztráltak a közel 30 milliós városban, ami Kína pénzügyi központjának számít, és a legjelentősebb nemzetközi kikötővel rendelkezik.

A világ sok mindent látott azóta: a katonaság Európa utcáin is a saját polgárai ellen ment, karanténtáborok létesültek Ausztráliában, egy sor országban oltáshoz kötötték a munkavégzést. Óriási védőoltási nyomás alá került sok százmillió ember - és eközben a sajtószabadság és a szólásszabadság új értelmezést nyert

A lista hosszú, hogy melyik ország mit engedett meg a saját állampolgárok jog-korlátozása terén.

Csak a vak nem látta, hogy már régen nem egészségügyi kérdésként kezelték a covid járványt. Egy tudományellenes közegészségügyi politika volt, ami mindent deviánsnak mondott - nagyjából ahogy John Ioannidis 2021 tavaszán fogalmazott. Akkoriban abban reménykedett, hogy a „kísértetnek” már vége, elvégre most már vannak védőoltások. Egy évvel később azonban egyes országok még mindig nem menekülnek előle. Ázsiában Kína, azon belül Sanghaj az, ahol a legbrutálisabb állapotok vannak - annak ellenére, hogy 90 % közeli oltottsága van a felnőtt lakosságnak.

Ettől a héttől kezdve egy meghatározott körzet lakói legalább rövid időre ismét elhagyhatják a házat, de csak meghatározott körzetben, és mert ott 14 napja nem volt pozitív eset. Az emberek valójában csapdába estek saját otthonaikban.

Épp csak kicsit háborognak a nyugati jogvédők

Az EU eddig csak azért kritizálta Kínát, mert nem ellenségként tekint Oroszországra az ukrajnai háborúban. Ursula von der Leyen vagy Olaf Scholz tett egyetlen mondatnyi említést Sanghajról? Nem! És az Amnesty International. Őket sem zavarja, hogy mit művelnek 26 millió emberrel.

Ausztriában a liberális Beate Meinl-Reisinger, akinek pártja következetesen támogatta a kötelező védőoltást és a bezárásokat, így nyilatkozott:

„A lehangoló sanghaji jelentésekkel most már mindenki számára világossá válik, hogy a zéró covid-stratégia valójában totalitarizmussal végződik.”

A „Zero-Covid” osztrák hívei úgy látják, hogy nem lehet általános következtetést levonni a sanghaji példából. Szerintük Kína tekintélyelvű állam, azért hoztak ilyen embertelen intézkedéseket - és persze egészen másként nézett volna ki a zéró-covid Európában. Miért is?! Ők ugyanúgy az élet teljes lebénítását követelték, nemcsak a szabadidőben, ahol már korábban is voltak kilépési korlátozások, hanem munkaidőben is.

Állítólag az elmúlt két napban drámaian romlott a helyzet Sanghajban. Úgy tűnik, az élelmiszer-ellátás már nem működik megfelelően, valószínűleg már emberek milliói éheznek. De nehéz képet alkotni Kínáról. Mit enged kiszivárogtatni a rezsim és mit nem?

Mit akar Kína?

A nagy kérdés továbbra is fennáll: miért teszi ezt Kína? Michael P. Senger amerikai jogász, aki kiterjedt kutatások alapján arra a következtetésre jutott, hogy Kína valóban ki akarta terjeszteni a „zárlatot” 2020-ban, de a legtöbb ország "feladta" a harcot, és ezen Kína korlátozó politikája már nem változtat.

Más megfigyelők gazdasági magyarázattal próbálkoznak: A világ legnagyobb kikötőjének számító sanghaji kikötő bezárása hatalmas nyomás a nyugati gazdaságra. Ezt támasztja alá az is, hogy a Nyugatot kevésbé aggasztják az emberi jogok megsértése, sokkal inkább a világgazdaság sérülése.

Michael Hudson „A dollár felemészti az eurót” című elemzésében úgy véli, hogy máris eszkalálódott a gazdasági háború Nyugat és Kelet között . A logikus kérdés tehát az lenne: Kína meg akarja-e mutatni a Nyugatnak, hogy egyik napról a másikra le tudja kapcsolni az ellátási láncokat? Kína megmutatja a Nyugatnak, hogy mennyire függnek tőle? És a vírust, amelynek Omicron variánsa még az éves influenzavírusnál is gyengébb, ismét felhasználják erre a célra. És ezt közel 30 millió ember kényszer-bezárásával kívánják szemléltetni. TKP

https://mediaforras.com/sanghaj-zero-covid-szigor-a-helyiekkel-szemben-vagy-inkabb-uzenet-a-nyugatnak-1499

 

Ürügyek a harmadik világháborúra és az ukrán konfliktus mérföldkövei

 

A konfliktus 49. napja azzal kezdődött, hogy április 13-ról 14-re virradó éjjel jelentették, hogy az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója, a Moszkva cirkáló súlyosan megsérült vagy elsüllyedt.

Az orosz állami média a védelmi minisztériumot idézve azt állította, hogy a cirkáló lőszereket robbantott fel a tűz következtében. A legénységet evakuálták.

Más források arról számoltak be, hogy a Moszkvát az Odessza és Nyikolajev közötti partvidékről rakétákkal támadták. A rakéták a bal oldali oldalát találták el, ami miatt a hajó erősen megperdült. A cirkáló úszását a tengeri időjárási viszonyok nehezítették. Az összes kumulatív tényező eredményeként az előzetes információk szerint a cirkáló elsüllyedhetett.

Egy ilyen osztályú hajót a fekete-tengeri körülmények között sikeresen támadhatott volna akár hajóelhárító rendszerek komplexuma, beleértve a rakétákat és a repülőgépeket is, akár egy tengeralattjáró. Nagy a valószínűsége annak, hogy a NATO hadsereg közvetlenül részt vett a támadásban.

Ez is megfelelő elterelés lett a Mariupolban zajló eseményekről. Április 12-én és 13-án több mint 1300 ukrán katona és tiszt adta meg magát önként orosz fogságba, vagy kényszerült erre az ottani megsemmisítés veszélye alatt. Ez a második világháború óta példátlanul magas számban adták meg magukat a hadviselő hadseregek katonái és tisztjei.

Kijev azonban azt állította, hogy a 36-os dandár katonáinak jelentős része be tudott olvadni az azt erősítő azovsztali helyőrségbe.

Maga az Azovstal területe egy erősen megerősített erődítmény, kiterjedt, többszintes földalatti kommunikációval. Azovstal erődítési foka messze felülmúlja a második világháború idején a náci Könisberg erődítményét.

Az Illich-gyár melletti erődített területet, amelyet ma már csak részben ellenőriznek a kijevi erők, kivéreztették.

A tengeri kikötő teljes mértékben az orosz és a DPR erők ellenőrzése alatt áll. Minden túszt, köztük a külföldieket is, szabadon engedték. Elszórtan Kijev-párti egységek védekeznek a Primorszki kerület lakónegyedeiben.

Április 14-től folytatódik az Azovstal ipari övezet melletti lakónegyedek különálló épületeinek felmorzsolása. Az Azov zászlóalj harcosai lakóházak pincéiben próbálnak menedéket találni azzal a céllal, hogy később civileknek álcázva elhagyják a várost.

Óvatos becslések szerint a kijevi erők legharcképesebb és legképzettebb katonái közül legalább 14 ezren tartózkodtak Mariupol területén a város bekerítése előtt. Április 13-án a megmaradt erők létszámát 4000 és 6000 közöttire becsülték, a harcképes ukrán katonák számát.

Az Ukrán Fegyveres Erők további egységei és külföldi zsoldosok érkeztek Donyeck, Luhanszk és Harkiv régiókba, hogy részt vegyenek az ezekért a keleti területekért folyó közelgő harcban. Az orosz hadsereg kihasználta a lendületet és lecsapott a kijevi csapatok koncentrációjára. Az orosz tüzérség például a 24. független gépesített dandár egységeinek hat erődítményét találta el Popasna falu közelében. Az egység 120 katonájára vetítve tizenegy páncélozott járművet és tizennégy különböző rendeltetésű járművet semmisítettek meg.

Harkivból arról érkeztek jelentések, hogy a városban az ukrán fegyveres erők három új nacionalista zászlóalja alakul. Ezek a zászlóaljak állítólag délről blokád alá veszik Harkivot, és semmiképpen sem engedik a helyi lakosságot elhagyni a várost.

Az Izyum szektorban északról orosz egységek nyomulnak Szlovjanszk és Kramatorsk felé.

Eközben az oroszországi Belgorod régióban nagy mennyiségű haditechnikai eszközt és katonákat összpontosítottak. Ezeket az egységeket valószínűleg arra szánják, hogy részt vegyenek az Ukrajna keleti részéért folytatott közelgő csatában.

Április 13-án este az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy szabotázskísérleteket és az ukrán erők által az orosz területen lévő létesítmények elleni támadásokat regisztráltak. Közölte, hogy ha az ilyen incidensek folytatódnak, Oroszország csapást mér az ukrán döntéshozatali központokra, beleértve a kijevi központokat is, amitől az orosz hadsereg eddig tartózkodott. Ez a kijelentés számos kérdést vet fel: Oroszország katonai és politikai vezetése például még nem ismerte fel, hogy teljes körű háborúban áll, legalábbis a "NATO-barát" kijevi rendszerrel Ukrajnában, és valószínűleg a NATO-val is, ha közvetve is? Miért tartózkodott az orosz hadsereg a "döntéshozó központok" elleni csapástól, amikor megpróbálta blokád alá venni Kijevet? Mi Medinszkij, Peszkov és néhány más politikus valódi szerepe a jelenlegi eseményekben? Miért nem volt egészen a közelmúltig katonai egység az orosz védelmi minisztérium ukrajnai katonai műveletében, amint azt a brit hírszerzés, a szemtanúk és a frontvonalakon zajló események kijelentik és bizonyítják?

Fokozódik a NATO-országokból Kijevbe érkező fegyverek, köztük harckocsik szállítása. Napirenden van a NATO-egységek közvetlen részvétele a konfliktusban. A konfliktus mindkét oldalán lévő helyi források szerint a legharcképesebb ukrán egységek akár 40 százaléka már most is NATO-tagállamok állampolgáraiból áll.

A Moszkva orosz cirkálóval történt incidens kiváltó oka lehet a konfliktus éles eszkalálódásának, ami az úgynevezett "globális elitek" nagy részének érdeke. Az Egyesült Államok, Németország és Franciaország nehéz belpolitikai helyzete táplálja az uralkodó elit azon vágyát, hogy a hatalmat a harmadik világháború kirobbantásával és ürügyén megőrizze.

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/urugyek-a-harmadik-vilaghaborura-es-az-ukran-konfliktus-merfoldkovei