2022. április 10., vasárnap

NÉMETORSZÁG: Bunkerek és élelmiszer tartalékok

 

Olaf Scholz német kancellár bejelentette, hogy százmilliárd euróval növelik a védelmi kiadásokat. Az orosz-ukrán helyzet miatt a hatóságok máris elkezdték megerősíteni az óvóhelyeket és vésztartalékokat képeznek.

Modernizálják az óvóhelyhálózatot, és a polgári védelemre is többet költenek.

Jelenleg közel 600 használható óvóhely van az országban, és azt vizsgálják, hányat lehet még használhatóvá tenni. Emellett tanulmányozzák, hogy a föld alatti parkolókat, metróállomásokat és bizonyos épület-pinceszinteket hogyan lehet alkalmassá tenni óvóhelynek.

A szövetségi kormány 88 millió eurót adott a tartományoknak új légoltalmi szirénák telepítésére, mert országos lefedettségük még nagyon messze van; egészségügyi felszerelésekből, gyógyszerekből és védőruházatból pedig vésztartalékot képeznek.

Berlin bunkereiből kiszorulhatnak a turisták?

Berlin egyik turisztikai attrakciójának számítottak a különféle bunker-túrák, ahol pár euróért ízelítőt kaphattak az érdeklődők, milyen védelmi egységek álltak rendelkezésre a háborús időszakokban.

Berlin 23 bunkere - ebből 19 felszín alatti és 4 felszín feletti -  összesen 27.700 ember számára tudott volna menedéket biztosítani.

Kelet és Nyugat-Németország újraegyesítése után a bunkerek egy részét befalazták, egyes területeket eladtak, az óvóhelyiségekből így lettek szupermarketek raktárai, művészeti galériák vagy motelek. Néhány múzeumként funkcionál, és szomorú mementói a 20. század borzalmainak. A kormány intézkedései alapján vélelmezhető, hogy újra készenlétbe kell helyezni őket.

https://mediaforras.com/nemetorszag-bunkerek-es-elelmiszer-tartalekok-1495

A szupergazdagok új üzleti modellje a béranyákkal - A 100 gyerekes pároké a jövő?!

 

2021 elején a 23 éves orosz milliomos, tizenegy gyermek édesanyja, Christina Ozturk bejelentette, hogy gyermekeinek számát 100-ra szeretnék növelni férjével, az 56 éves Galip Ozturkkal. Persze nem a saját terhességein keresztül - hisz ez biológiailag is lehetetlen lenne, hanem béranyaság révén.

A hír hallatán már meg is fogalmazódott a kérdés:

A gátlástalan szupergazdagok saját mega-klánjaik tenyésztésébe kezdenek?

2021 februárjában Christina Ozturk-nak egy gyermeke született Outurktól. Másik tízet béranyák hordták ki, akiknek férjével együtt biztosították genetikai anyagukat.

A házaspár be is jelentette, hogy a kívánt 100 vagy még annál is több gyermekszám eléréséig folytatni kívánják ezt a módszert. Szintén hajlandóak befektetni azt a csaknem egymillió eurót, amit a béranyáknak kell kifizetniük. 8000 euróval számolnak születésenként – legalábbis Georgiában (Grúziában), ahol a pár él, ez az "árfolyam". Ott – a legtöbb nyugati országtól eltérően – ezt a morálisan megkérdőjelezhető gyakorlatot a törvény megengedi.

Arról nem nyilatkoztak, hogy honnan származnak a béranyák. Az köztudott, hogy Ukrajna a béranyaság egyik világközpontja. Egész ügynökségek foglalkoznak ezzel a jövedelmező üzlettel. Egyesek szerint a háború további lendületet adhat az üzletnek. A " törvényes szülői lét meghatározása " Ukrajnában, mint a világ nagyon kevés országának egyikében, minden probléma nélkül lehetséges. Ott 44 ezer euróba kerül egy baba vásárlása, amelyből a bérmamák fejenként 19 ezer eurót kapnak. Olyan nagy a fellendülés ebben az iparágban, hogy a háború ellenére a szülõgépekké degradálódó nők az instabil országban maradnak. Így a gyerekek nem olyan szomszédos országban születnek, mint pl. Magyarország vagy Lengyelország, ahol a béranyaság ezen változata szigorúan tilos. Az „ügyfelek”, vagyis a „megbízó-szülők” ezekben az országokban nem lehetnének jogilag a gyerekek szülei.

Nem tudni, hogy a 23 éves milliomos menyasszony és férje meddig jutottak el a saját klán felnevelésének tervével, és "elvetették-e már a magokat", de az biztos, hogy a jövőben nem egy ilyen hírrel fogunk  szembesülni.

Hogy mi állhat a családi-gigaklán-építők döntésének hátterében, talán jobb, ha nem is tudjuk - de néhány utópisztikus film, filmsorozat adhat némi támpontot.

https://mediaforras.com/a-szupergazdagok-uj-uzleti-modellje-a-beranyakkal-a-100-gyerekes-paroke-a-jovo-1497

A jövő, ami ránk vár Amiről nem beszéltek a kampányukban!

 

Kedves olvasónk! Ha Ön FIDESZ-es, akkor ezt ne olvassa végig, hiszen valószínű, hogy az Ön nézeteire teljesen ellentmondást fogunk közölni. Aki reálisan gondolkodik, annak nem kell mást tennie, mint a boltokban vásárolni és érezni a különbséget, hogy a termékek ára napról napra változik, és az a kiszámíthatóság, amelyről Orbán beszél egyáltalán nem tapasztalható! Gyakran halljuk tőle azokat a szavakat, hogy megvédjük a magyarokat! Mégis belement a járvány színjátékba, hiszen ezzel sok embert megfélemlített és kezelhetővé tett. Jó volt megmentőként tetszelegni a magyarok előtt, előtte pedig a migránsoktól mentette meg az országot. Most a háborútól mentette meg az országot, pedig valójában erre semmi szükség nem volt. Nincs hadereje Magyarországnak, amely az ukránokat, vagy más országokat feltudna tartóztatni. Ukrajnának nem érdeke hogy a nyugattal hadakozzon, így érdeke sincs, hogy egy NATO országot támadjon, hiszen ő is csatlakozni szeretne és az EU tagja akar lenni. Ezért semmi háborús fenyegetés SOHA NEM ÁLLT FENT! Orbán ismét kihasznált egy ziccert, hogy eladja magát. Orbánt nem a nyugat irányítja? Ön ezt gondolja? Ha nem így lenne, akkor Magyarországon sem lett volna járvány, mert valójában nem is volt. Ebben az évben ismét be fogja jelenteni, hogy a vírus visszajön, és újból korlátozásokat fog bevezetni, természetesen ezeknek semmi alapja nem lesz, de megteszi! Nem beszélt azokról az emberekről, akik az ellátatlanságba haltak meg és nem a covidba. Az orvosok és ápolók megfélemlítése és a pártba való integrálása tudta elhitetni az emberekkel, hogy járvány van. Brutálisan kifogja zárni azokat az embereket, akik nem lesznek oltva, így tesz kedvére a nyugatnak, amit elvár tőle. A gazdaságunk már nem képes sokáig működni, hiszen nincsenek olyan cégek, amelyek a jólétet tudnánk finanszírozni. Előreláthatóan májusban lesznek érzékelhetőek a gazdasági válság jelei, amelyek drasztikus áremeléssel fognak kezdődni. Természetesen ezt is kidumálja a vírussal és a háborúval. természetesen ezeknek semmi köze a magyar válsághoz, hiszen 2012 óta a csőd szélén áll Magyarország. Sok család fogja megszenvedni az Orbán rezsimet, de azok akik a FIDESZ-ből élnek, azok valószínű nem fognak nélkülözni. Összefoglalva Orbán egy showman, aki jól eltudja adni magát és minden hülyeséget eltud adni a magyaroknak. Így esett meg a magyarokkal az is, hogy 2012-ben a saját rendszerét vezette be és már nem köztársaság Magyarország. Az emberek többségének erről sincs tudomása, míg nyugaton ezt mindenki jól tudja. remélem, hogy minél előbb lesz ébredés az országban és nem polgárháborúval ér véget Orbán hatalma.

https://press.fmr-europe.com/news.php?extend.495

A Földnek csak 3 hónapra elegendő élelmiszerkészlete van - Ha leáll a termelés, az emberiségnek "90 napon belül" nincs mit ennie.

Sokkal közelebb vagyunk egy lehetséges globális kataklizmához, mint azt a legtöbben el merik képzelni.

Jelenleg a politikai spektrum minden vezetője nyíltan figyelmeztet bennünket, hogy világméretű élelmiszerválság közeleg. De amikor a nyugati világban az emberek ilyen figyelmeztetésekről hallanak, a legtöbben azt feltételezik, hogy ez csak az afrikai vagy ázsiai szegényeket érinti. Sajnos ezúttal nem ez lesz a helyzet. Valóban példátlan területen vagyunk, és olyan dolgok fognak történni az előttünk álló hónapokban, amelyek korábban teljesen elképzelhetetlenek voltak.

A globális éhezés már az elmúlt néhány évben is folyamatosan nőtt a COVID világjárvány miatt, és most az események összefolyása itt 2022-ben egy igazi globális rémálommal fenyeget.

Ebben a pillanatban még mindig olyan élelmiszert eszünk, amit korábban termesztettek, de az igazi problémát az jelenti majd, amit az elkövetkező hónapokban nem fognak termeszteni.

Mert az igazság az, hogy egyáltalán nincs sok pufferünk, amivel dolgozhatunk.

David Friedberg "a Google egyik korai vezetője, aki megalapította a Climate Corporation nevű mezőgazdasági biztosítótársaságot", és épp most mondta az All-In podcastban, hogy a Föld "90 napos élelmiszerkészlettel" működik...

"Az egész Föld bolygó 90 napos élelmiszerkészlettel működik, ez azt jelenti, hogy ha egyszer leállítjuk az élelmiszertermelésünket, az emberek 90 napon belül kifogynak az élelemből."

Becslések szerint jelenleg körülbelül 7,9 milliárd ember él a bolygón, és mindenkit ellátni igazi kihívás, még akkor is, ha minden tökéletesen megy.

Sajnos a globális körülmények az elmúlt néhány évben sokkal kevésbé voltak tökéletesek, és Friedberg szerint az új globális energiaválság olyan szintre emelte a kulcsfontosságú műtrágyaösszetevők költségeit, ami teljesen őrületes...

"A nitrogén ára 200 dollárról 1000 dollárra, a kálium ára 200 dollárról 700 dollárra, a foszfor ára pedig 250 dollárról 700 dollárra emelkedett. Így most már olyan drága a termesztés, hogy világszerte sok gazdálkodó kivonul a termelésből. Tehát idén kevesebbet fognak termelni, mint amennyit egyébként termeltek volna, mert annyira drága, és nem tudnak műtrágyához jutni" - magyarázta. "Az élelmiszer-ellátás csökkenni fog, és ez katasztrofális lesz".

Világszerte sok gazda próbál majd műtrágya nélkül termelni idén, de ez azt fogja eredményezni, hogy sokkal kevesebb élelmiszert fognak termeszteni.

Egyik legutóbbi videójában Chris Martenson összehasonlította a foszforral termesztett rizsnövényeket azokkal a rizsnövényekkel, amelyek nem kaptak foszfort.

Teljesen ledöbbentett a különbség.

Ahogy a globális élelmiszertermelés meredeken csökken, egyszerűen nem lesz elég élelem mindenkinek az elkövetkező hónapokban.

Természetesen a gazdag nemzetek felvásárolják majd a rendelkezésre álló mennyiséget, és ezzel felhajtják az árakat, a szegényebb nemzetek pedig hoppon maradnak.

Valójában ez már most elkezdődött. Márciusban az élelmiszerek világpiaci ára a valaha mért leggyorsabb havi ütemben emelkedett...

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) márciusi élelmiszerár-indexe 159,3 pontot nyomtatott ki márciusban, ami 19,15 ponttal több, mint februárban, amikor már rekordmagasságot ért el. Az index 33,6%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

Az élelmiszerárak márciusi emelkedése megdöbbentő, 12,64%-os havi szintű emelkedést jelent, ami majdnem kétszerese az előző havi rekordnak...

Ha "vörös zászlókat" keresel, most találtál egyet.

A világ egyes részein máris élelmiszerlázadások kezdődtek. Például itt láthat egy klipet a perui zavargásokról.

Az elkövetkező hónapokban ez csak rosszabb lesz.

Az ukrajnai háborúnak köszönhetően a búza ára csak a múlt hónapban majdnem 20 százalékkal emelkedett...

A háború hozzájárult ahhoz, hogy a gabona ára 17%-kal emelkedett az elmúlt hónapban, mivel a kikötők lezárása megfojtotta a búza és a kukorica ukrajnai exportját. Az orosz exportot is lelassították a pénzügyi és szállítási problémák.

A búza világpiaci ára márciusban 19,7%-kal emelkedett, míg a kukorica ára 19,1%-kal nőtt a hónaphoz képest, és az árpa és a cirok árával együtt rekordot döntött.

Amint arról korábban már beszéltem, Oroszország és Ukrajna általában hatalmas mennyiségű élelmiszert exportál a világ többi részébe.

De ez idén nem így lesz.

Sajnos az előrejelzések szerint Ukrajnában a kukoricatermelés 2022-re több mint a felére csökken...

Ukrajna a világ egyik legnagyobb kukorica-, napraforgóolaj- és búzaexportőre. Az Oroszország ukrajnai inváziójából eredő zavarok a Bloomberg szerint felerősítették a háború sújtotta országban a termés 50%-os visszaesésétől való félelmet az idén.

Az UkrAgroConsult mezőgazdasági szakértő előrejelzései szerint Ukrajna kukoricatermelése akár 19 millió tonna is lehet, ami a tavalyi 41 millió tonnának körülbelül a fele.

Az ukránok pedig már bejelentették, hogy idén egyáltalán nem fognak exportálni a termésből, mert a háború alatt saját lakosságuk élelmezésére van szükségük.

Itt az Egyesült Államokban a madárinfluenza-járvány tovább fokozódik, és ennek következtében a tojás ára az elmúlt hetekben több mint kétszeresére emelkedett...

A halálos és rendkívül fertőző madárinfluenza arra kényszeríti az amerikai gazdákat, hogy tojótyúkok millióit öljék le, csökkentve ezzel az ország tojáskínálatát és felhajtva az árakat.

Csütörtökön a kiskereskedők 2,80 és 2,89 dollár közötti összeget fizettek egy tucat nagyméretű, A osztályú fehér tojásért a középnyugati régióban az USDA napi középnyugati regionális tojásjelentése szerint. Ez több mint kétszerese a márciusi 1,25 dolláros árnak - derül ki Brian Earnest, az agráriumnak pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Cobank vezető fehérjeipari elemzője által összeállított adatokból.

Ez rendkívül aggasztó.

Mi fog történni, ha ez a járvány továbbra is havonta több millió csirkét pusztít el?

Eközben bizonyos, már régóta lappangó hiányok mostanra elérik a kritikus szintet. A Walgreens például bejelentette, hogy elkezdi adagolni a bébi tápszert...

A világjárvány okozta ellátási lánc problémái miatt kialakult országos bébi tápszerhiány arra kényszerítette az amerikai kiskereskedőket, például a Walgreens-t, hogy adagolja a rendkívül fontos terméket.

A vállalat - az Egyesült Államok második legnagyobb gyógyszertári áruházlánca a CVS után - pénteken közölte, hogy az ellátási lánc szűkössége közepette a vásárlók számára egyszerre három csecsemő- és kisgyermek-tápszer vásárlását korlátozza 9021 amerikai telephelyén.

Ennek nem kellett volna megtörténnie.

Az optimisták szerint a dolgoknak mostanra vissza kellett volna térniük a normális kerékvágásba.

Ehelyett azonban a dolgok még rosszabbra fordultak.

A Daily Mail szerint "a legkelendőbb formulák 29 százaléka nincs készleten az ország üzleteiben" jelenleg.

Sajnos ez még csak a kezdet.

Abban mindenki egyetért, hogy a globális élelmiszerválság az elkövetkező hónapokban tovább fog fokozódni, David Friedberg pedig arra próbál figyelmeztetni minket, hogy mi történhet, ha széleskörű pánik tör ki...

"Halálról nem tudok, éhínség lesz. Az éhínség azt jelenti, hogy kevés lesz a kalória. Stratégiai tartalékokat fognak felszabadítani, de ez nem lesz elég. Nem lesz elég. Ahogy az ellátási láncok fel vannak építve, nem lesz elég" - mondta. "Mint tudjuk, minden piacon, amikor hiány van, az emberek bejönnek és gyorsabb ütemben vásárolnak. Ez tehát egy piaci dinamika. Nem arról van szó, hogy az emberek fizikailag kenyeret gyűjtögetnek, de az árukereskedők, az országok, a stratégiai tartalékok elkezdik felvásárolni, amit csak tudnak, hogy felkészüljenek az éhínségre... az árak még magasabbra mennek, és ez másokat kiszorít a piacról. Az egész dolog gyorsan elfajul."

Újra és újra figyelmeztettek minket, hogy ez jön, és most itt van.

Talán észrevettétek, hogy a cikkeim mostanában hosszabbak a szokásosnál, és ez azért van, mert sokkal több információ van, amit minden nap meg kell osztanom veletek.

Valóban egy teljes körű planetáris vészhelyzetbe lépünk, és én igyekszem mindent megtenni, hogy megkongassam a vészharangot.

Sajnos a lakosság nagy része még mindig nem veszi komolyan ezt a válságot.

Nagyon sok ember odakint teljesen meg van győződve arról, hogy mindig is számíthat a rendszerre, és sokan közülük továbbra is ezt fogják hinni, még akkor is, amikor a rendszer szó szerint összeomlik körülöttük.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-foldnek-csak-3-honapra-elegendo-elelmiszerkeszlete-van-ha-leall-a-termeles-az-emberisegnek-90-napon-belul-nincs-mit-ennie

 

Ausztrália is küld felszerelést az ukránoknak

 

Az oroszok hátrálására a világ megmozdult és már nem félnek Putyin fenyegetésétől és már hivatalosan is indítanak felszereléseket Ukrajna megsegítésére. Az elmúlt napokban az oroszok hátrálni kényszerültek, hiszen az orosz katonák meghátrálnak és nem félnek tőlük. A hadjárat elején, az ukrán katonák hamarabb elmenekültek, mint a lakosság. Azonban a fanatikus ukránisták jelentős és kiemelt figyelmet kaptak, mint például az AZOV hadtest, mely erős náci ideológiát vall mind ezt legálisan. A világ próbál úgy tenni, mintha ez nem lenne igaz. Az orosz invázió kezdetén minden nemzet félt az oroszoktól, még Ausztrália is. Azonban a nyugati fegyverek mégis beszivárogtak Ukrajnába és meghátrálásra kényszerítették az oroszokat. Az érdekessége a dolognak, hogy eddig soha egy ország sem szánta meg az ukránokat, hiszen jól tudták, hogy borzasztó erős a korrupció az országban, most viszont áldozatként emeli ki a nyugat. A nyilvános megszégyenítések napi szintűek, mégis a médiák hallgatnak erről. Kell egy ország az oroszok szomszédságában, mindegy milyen ideológiát vallanak, lényeg, hogy nyugatbarát legyen. Ausztrália egyenlőre tudomásunk szerint nem küld fegyvereket, csak egészségügyi felszereléseket és járműveket. A cél az orosz ellenes hangulat a világban.

https://press.fmr-europe.com/news.php?extend.494

A szlovákok is küldenek fegyvert Ukrajnának

 

Szlovákia S-300-as védelmi rendszert küld Ukrajnának Eduard Heger szlovák miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy országa S-300-as védelmi rendszert küldött Ukrajnába. A szlovákiai védelmi minisztérium közzétett egy videót, amelyen látható, hogy a rendszert vonattal szállítják Ukrajnába. A rakéta rendszer a szovjet korszak egyik legerősebb fegyvere volt, és képes megsemmisíteni a támadó repülőgépeket és rakétákat. A szlovákok is vonakodtak a segítséget adni az ukránoknak, de most, hogy az oroszok vissza szorultak, így egyre több ország küld fegyvereket Ukrajnába. A nyugati fegyverek egyszerűen elárasztják az ukránokat. A világ úgy gondolja, hogy az oroszok le vannak gyengülve és már nem képesek olyan offenzívára, amellyel képesek lennének Európát lerohanni. Az biztos, hogy az elmúlt 2 hétben, az orosz haderő tekintélye jelentősen zuhant a világban és amitől rettegtek, valójában már nem jelent veszélyt a környező országokra, hiszen jelentős pozíciókat vesztettek és jelentősek a veszteségeik. Putyin felsült, mint az egyik nagyhatalom? Vagy tartogat még meglepetéseket?

https://press.fmr-europe.com/news.php?extend.493

A BioNTech előzetes tudomása a Covid-19-ről, előfinanszírozás és válságprofit

A BioNTech 2021-ben üstökösként robbant be a gyógyszergyártási iparágba, és neve hamarosan világszerte ismertté vált. Míg a vállalat a 2019-es évet még 181 millió eurós veszteséggel zárta, 2021-re már legalább kilencmilliárdos nyereségre számított. Érdekes lenne a sikerreceptjüket közelebbről megvizsgálni, hiszen ki ne szeretne ilyen gyorsan meggazdagodni? A Biontech 2019 évi, nyilvánosan megtekinthető jelentésében az "mRNA" hatóanyag-osztályban a „BNT162” terméknév alatt szerepel a „COVID-19” megnevezés. Ez azt jelenti, hogy a COVID-19 elleni védőoltást már 2017-ben, de legkésőbb 2018 végéig ki kellett, hogy fejlesszék, hiszen a 2019 évi jelentés elkészítésekor a preklinikai vizsgálatok, sőt az 1. tesztfázis fele is már le lett zárva. Egy szakértő megkérdezte a BioNTech vezetőségét: "Hogyan tudott az Önök vállalata egy olyan terápiás szert kifejleszteni, melynek preklinikai tesztfázisát már 2019 végéig befejezték, holott a vírus csak 2019 decemberében jelent meg egyáltalán?" - Erre soha nem kapott választ. Türeci (Kiejtés: türedzsi) ügyvezető igazgató később kénytelen volt elismerni a sajtónak, hogy előzetes tájékoztatást kapott. Az, hogy a BioNTech egy még nem létező betegség elleni védőoltáson dolgozott, mi másra is utalhatna, mint arra, hogy a járványt hosszú ideje, alaposan megtervezték. Ezt érdemes közelebbről is szemügyre venni. Honnan származtak az előzetes ismeretek? Minden évben Berlinben tartják a Világegészségügyi Csúcstalálkozót (WHS). Ezen a rendezvényen 2018 októberében többek között Angela Merkel, Bill Gates, Norvégia miniszterelnöke, a WHO igazgatója és a korábban kevéssé ismert és pénzügyileg sikertelen BioNTech vállalkozó, Uğur Şahin (Kiejtés: Uur Sahin) vett részt. A BionTech már 2018 augusztusában szerződést írt alá a Pfizerrel egy influenza megelőzésére szolgáló, mRNS-alapú vakcina kifejlesztéséről. A Pfizer 305 millió dollárt fektetett be 2018-ban, tehát egy olyan időpontban, amikor a BioNTech-nél még semmilyen jel sem utalt egy esetleges későbbi sikerre. A Bill & Melinda Gates Alapítvány az Egyesült Királyság gyógyszereket és egészségügyi termékeket felügyelő hatóságának (MHRA) fő finanszírozója. Ez az alapítvány 2019 szeptemberében, tehát nem sokkal a Covid-19 világjárvány kitörése előtt, 55 millió dollár értékben vásárolt BioNTech részvényeket. Az Európai Beruházási Bank (EIB) is biztosított 50 millió eurót a BioNTech-nek. "Az egyetlen vakcina, amely – ha minden jól megy - 2020 október végéig megkaphatja a sürgősségi felhasználási engedélyt, a Pfizer lenne." – állította akkoriban Bill Gates. Érdekes módon a Gates által finanszírozott MHRA meghosszabbította a Pfizer/BioNTech mRNS-oltóanyagának sürgősségi felhasználási engedélyét az Egyesült Királyságban, ráadásul úgy, hogy az oltást 2021. június 4. óta 12 és 15 év közötti gyermekeknek is be lehet adni. Így nem csodálkozhatunk a BioNTech üstökösként való felemelkedésén. A világjárvány előtt, az addig leginkább veszteséges 2019-es évben a BioNTech közel 1000%-kal emelte egyes igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak fizetését. Számokban kifejezve: Şahin ügyvezető igazgató éves fizetését a korábbi 653 000 euróról 7 000 064 euróra emelték. Az említett befektetőknek az évek óta súlyosan eladósodott cégbe való jelentős beruházása és az elképesztő mértékű fizetésemelések arra utalnak, hogy az érintettek biztosan tudták, hogy hamarosan milliárdos nyereség van kilátásban. Ez a Covid-puzzle egy további darabja, amely a 2020 márciusában kihirdetett világjárványt, plandémiaként leplezi le, melynek egyik döntő kulcsfigurája Bill Gates. Figyelem! Azért nevezzük ezt plandémiának, mert egy előre megtervezett, mesterségesen előidézett válságról van szó, amelynek lefolyása alatt annak tervezői és befektetői - természetesen a világközösség rovására - betegre keresik magukat. Nem kellene itt pénzvisszatérítést követelni? És hogy ilyen bűnténynek minősülő üzleti modellek ne is jöhessenek létre, nem kellene-e alapvetően betiltani minden válságból származó nyereséget, vagyis azt, hogy egyesek egy krízisen vagyonokat keressenek?

ettől bri; ew; mbo; nis; hm

Források/Linkek: Verluste und Gewinne bei BioNTech https://www.achgut.com/artikel/die_boerse_wird_mistrauisch_biontechs_fall
Pandemie-Vorwissen bei BioNTech https://bit.ly/3rRgdvG
https://bit.ly/3sO5mSf
Treffen der Pandemietreiber schon 2018, mit BioNTech https://report24.news/merkel-gates-sahin-dubioses-treffen-der-pandemie-treiber-schon-2018/
Bill Gates – Finanzier von MHRA und BioNTech https://queged.wordpress.com/2021/08/12/bill-gates-ist-der-wichtigste-geldgeber-der-mhra-und-besitzt-grose-anteile-an-pfizer-und-biontech-ist-es-da-ein-wunder-dass-die-mhra-den-impfstoff-fur-kinder-zugelassen-hat/
https://dailyexpose.uk/2021/05/30/shocking-86-of-children-suffered-an-adverse-reaction-to-the-pfizer-covid-vaccine-in-clinical-trial/