2014. augusztus 16., szombat

Gáza: A háború borzalmai, sőt még rosszabb...gyerekszemmel

A háború, a bombázások, a közeli családtagok halála súlyos traumákat okoz Gázában a gyerekeknek. Az enklávé legnagyobb kórházában civil szervezetek segítségével a testi sérüléseken túl a lelki károkat is igyekeznek kezelni.
- A gyerekek alvászavarokkal küzdenek. Nem könnyű nekik egyedül elaludni, sokuknak rémálmai vannak. Nagyon hiányoznak nekik a szüleik – mondta a Reutersnek Hasszan Ziada pszichológus.
Már a sebesült gyerekek bizalmának elnyeréséhez is komoly munkára van szükség, és ez még csak a rehabilitációs eljárás kezdete. A komoly pszichológiai munka később kezdődik.
Azok a gyerekek is lelki segítségre szorulnak, akik pusztán szemtanúi voltak a háború pusztításának. Az ő igényeikre is figyelnek ebben a számukra fenntartott iskolában.
- Álmomban látom az elpusztult házunkat, és olyankor sikítok. Azután az anyukám felébred, és azt mondja, nyugodjak meg, ne aggódjak – mondta az iskolában élő egyik kislány, Rabíd Hamuda.
Csoportterápia

A gázai övezetben az ENSZ becslései szerint négyszázezer gyerek szorul pszichológiai gondozásra, ezek óvatos számok. Így terjed a zsidóterror nemzedékről nemzedékre....
De talán a mi dédszüleink, nagyszüleink tudnának mesélni róla még a rákosista "békeidőkből" is.... hát még a zsidóbolsevik '45-ös morális erőszakról!

Várhegyi Kálmán

Sorra jelentik be a napokban áremelési terveiket a sütőipari és kereskedelmi partnereiknek a malmok.


Új bor, Új kenyér; Vér és test áldomása

"Így biztosra vehető, hogy szeptember elejétől 10-15 százalékkal drágul a liszt" - állítják. A molnárok arra hivatkozva hajtanak végre árnöveléseket, hogy az idei búzatermés minősége gyenge lett a folyamatos esőzés miatt országszerte, ezért a kenyérnekvaló A-osztályú búza ára a gabonaszezon 42-43 ezer forintos tonnánkénti induló árairól pillanatok alatt 50-52 ezer forintra szökött. Az árnövelés elsődleges oka, hogy az enyhe tél, a kedvezőtlen májusi időjárás és a betakarításkori heves esőzések miatt az idei búza minősége jóval rosszabb lett a sokéves átlagnál, valamint a forint folyamatos esése, amit elemzők szerint nem igen fordít meg az elkövetkezendő európai pénzügyi időszak. Tegnap a Földművelésügyi Minisztérium is megerősítette;
- az aratás befejeztével a búzatermés 65 százaléka takarmány-, 35 százaléka pedig étkezési minőségű lett, holott „normál években” éppen fordított az arány. Mennyiségi szempontból ugyanakkor az idén sincs gond, hiszen a termelők a tavalyihoz hasonló nagyságú, mintegy 5,1 millió tonna búzát takarítottak be.

A gyengébb minőséget Lakatos Zoltán szerint a hazai piac is tükrözi, mivel mára a takarmány minőségű és az étkezési termény ára jelentősen elvált egymástól.A lisztáremelés nyomán drágulhat a kenyér is, de a pékek az augusztus 20-i ünnepet "nem kívánják megzavarni újabb árnyilatkozatokkal". Szakértők továbbra is úgy vélik, hogy a piaci helyzet nem indokolja a korábban beharangozott, 25-30 százalékos drasztikus kenyérár-növelést.
Majd meglátjuk! De az őszi önkormányzati választásokig (október 12.) nem tartjuk valószínűnek az áremelést - gondolom értitek mire célzok - utána viszont bármi előfordulhat ebben a szektorban is... Addig biztosan kormányzati szintről csítítani fogják a mesterségesen szított/kialakított helyzetet.

Gölöncsér Miklós

Elesnek a jövőben a bankok bevételük 1/3-tól?

A bankok bevételeinek durván harmada köthető valamilyen fizetési, pénzforgalmi szolgáltatáshoz, ezen a területen azonban bőven akadnak trónkövetelők. A technológia gigászaitól kezdve az apró startupokig egyre többen törnek a bankok babérjaira a fizetési piacon. Ultragyorsan, kevésbé szigorú szabályoktól szorongatva ugranak rá a bankok által elhanyagolt ügyfelekre és hiánypótló szolgáltatásokra, de ezzel nem egyszer a hagyományosan banki bevételeket orozzák el a pénzintézetektől. Egy biztos: a bankok nagyot bukhatnak azon, ha nem kapcsolnak időben.



Mekkora a tét?
Globálisan 2011-ben a bankok összes bevételének éppen harmada származott fizetési szolgáltatásokhoz kapcsolható tevékenységből, ami összesen 1338 milliárd dollárt (!) tett ki. Ez az arány a McKinsey egyik korábbi tanulmánya szerint 2016-ra akár 37 százalékra is nőhet, az általuk becsült éves 5 százalék körüli növekedéssel számolva ezen bevételek összértéke elérheti az 1741 milliárd dollárt. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az említett durván egyharmados arány kicsit csalóka, ugyanis a fizetési szolgáltatások bevételeihez sorolják a hitelkártya- és folyószámla hitelekből származó nettó kamatbevételt is, amelyek a fizetési szolgáltatásokhoz sorolt bevételek kicsit több mint felét (53 százalékát) teszik ki egy európai bank esetében.

A fizetési iparághoz ennél is szorosabban kötődő banki bevételek:
  • a kártyakibocsátásból (interchange díjakból, éves kártyadíjakból) származó bevétel (17 százalék),
  • a nem kártyás tranzakciós (átutalási, csoportos beszedési stb.) díjakból származó bevétel (15 százalék),
  • a nem kártyás fenntartási díjak (számlavezetés stb., 11 százalék),
  • és kereskedőktől származó bevételek (pl. kereskedői jutalék, 4 százalék).

Hatalmas összeg forog a pénzintézetek rendszereiben Magyarországon is, 2013 egészében 603 ezer milliárd forint értékben bonyolítottak tranzakciókat, az idei első negyedévben pedig 166 milliárd forintnyit számoltak el. 2013-ban a magyar bankszektor 442 milliárd forintos bevételt ért el pénzügyi szolgáltatásokból, az idei első negyedévben 120 milliárd forint folyt be ezen a címen, az ábrán látható megoszlásban. A pénzügyi szolgáltatások bevételeit a ráfordításokkal csökkentve kiderül, hogy ebből a tevékenységből nettó 309 milliárd forintot tettek zsebre a bankok 2013-ban. Igaz, ennek nagy részét el is vitte a pótadóval együtt 200 milliárd forint feletti tranzakciós illeték, ugyanis emiatt emeltek az ábrán látható brutális ütemben a díjaikon a pénzintézetek. (Nem a tranzakciós forgalom pár százalékos, hanem az illeték áthárítása miatt megemelkedett díjak okozták a dinamikus eredmény- és bevételnövekedést.)

Hol zajlik az üzleti csata?

A bankok fenti bevételeiből próbálnak meg minél nagyobb szeletet kihasítani a piac új, nem banki szereplői, de azért egyelőre inkább a torta csipegetéséről van szó, mintsem habzsolásáról:
  • elsősorban a kereskedőknek szóló fizetési szolgáltatásokkal támadnak: legtöbbször jól kiépített online jelentéttel és mobilappal rendelkeznek, például innovatív kártyás elfogadási/fizetési szolgáltatásokat nyújtanak,
  • olyan megoldások is előfordulnak, amelyek (például egy virtuális pénzt vagy egy online tárcát közbeiktatva) megkerülik a kártyarendszereket, így a bankok kártyás bevételeit is (interchange) veszélyeztetik,
  • az egyéb, nem kártyás tranzakciós díjakból származó banki bevételt csökkentik a cégek és személyek közötti direkt átutalási megoldásokat (B2B, P2P payment) kínáló, vagy éppen a nemzetközi átutalások elszámolását végző cégek,
  • bár a kamatjellegű bevételeket közvetlenül egyelőre nem igazán veszélyeztetik a nem banki szereplők, de a fentiek következtében a bankoktól kicsatornázódó összegek következtében mégis csökkenthet ez a bevételi típus is.


Néhány szám arról, mennyire kell tartani nem banki szereplőktől
A PayPallal például egyedül 2013 utolsó negyedévében 52 milliárd dollár értékben fizettek a felhasználói. Az amerikai fizetési óriás kínai megfelelője, az Alipay is impozáns számokat tudhat magáénak: több mint 100 millió mobilról regisztrált felhasználójuk 2013 egészében összesen 2,78 milliárd mobilfizetési tranzakciót bonyolított összesen 150 milliárd dollár értékben, ezzel a mobilfizetések terén már megverték a PayPalt.


Mit csinálnak jobban a támadók, mint a bankok?

A fizetési iparág új szereplői a folyamatos innovációra épülő üzleti modellben dolgoznak, gyakran frissítik, fejlesztik a termékeiket és szolgáltatásaikat. Mivel a már létező banki és kártyás rendszereket jól ki tudják használni, így könnyebben koncentrálnak a magas hozzáadott-értékű területekre, a gyors és ügyfélbarát kiszolgálásra, saját szoftvereik fejlesztésére.

A PayPal és a Square például egy napon belül bármelyik kereskedőnél biztosítja saját fizetési módjának az elfogadását, míg egy átlagos bank a kártyaelfogadást körülbelül egy hét alatt tudja bevezetni náluk. Az Adyan, amely összesen 250 nemzetközi fizetési és elfogadási módszert képes integrálni személyre (illetve kereskedőre) szabottan a világ bármelyik hivatalos pénznemében, 2-3 hetente ad ki friss fizetési szoftvereket.

Mit tehetnek a bankok?

Díjak és kamatbevételek duzzasztása: lakossági oldalon a mobilfizetési, személyek közötti átutalási, nemzetközi tranzakciós szolgáltatások, a kkv-k kártyaelfogadásának támogatása nem csak az ügyfelek interakcióinak a számát növelik, hanem a díjköteles tranzakciók számát, és a banki rendszereken átfutó összeget is. Vállalati oldalon a keresztértékesítésből lehet hasznot húzni, így a vállalati betét- és hitelállományt is lehet növelni.

A szolgáltatások személyre szabása: azokra is érdemes odafigyelni, akiket eddig nem is igazán céloztak meg a bankok, vagyis az "alulbankoltakat" (underbanked) és más marginális jelentőségűnek tartott csoportokat. A kiskereskedők, a fiatal piacok szereplői, a nemzetközi utazók, bevándorlók, alacsony jövedelműek kiszolgálása növelheti a bankok rendszereiben pörgő pénzmennyiséget is.

A meglévő adatok felhasználása: a bankok nagy mennyiségű nyers adattal rendelkeznek az ügyfelek viselkedéséről, a mobilcsatornák révén ezt az adathalmazt helyadatokkal is ki lehet egészíteni. Ezek felhasználásával értékes információkat lehet szerezni az ügyfelek várható szokásairól, döntéseiről, melyekkel versenyelőnyt szerezhetnek a digitális tárca szolgáltatókkal szemben, és maguk vehetnék át a helyüket.

Amiről ne feledkezzünk meg: Bitcoin

A jelenleg egyeduralkodónak is tekinthető banki és kártyás fizetési/átutalási rendszereket a tech-óriások mellett a virtuális pénzek koncepciója, ezeken belül is elsősorban a Bitcoin fenyegeti. A legkedveltebb virtuális pénz és társai, más coinok, teljesen megkerülik a bankokat és kártyatársaságokat, egyedül annyiban kapcsolódnak hozzájuk, hogy a devizáról oda-vissza váltásuk azért még nehezen elképzelhető nagy volumenben teljesen függetlenül a hagyományos pénzintézetektől. A Bitcoin térnyerése folyamatosan zajlik, meglátjuk, hogy a jövőben mekkora fejfájást okoz majd a bankoknak a területen.

Bíró Dalma összeállítása

Az emberbe ültethető csipek hamarabb elterjedhetnek, mint gondolnánk

Microchips_Will_Be_Implanted
Mark Gasson brit kutató még 2009-ben chipet ültetett saját kezébe. A rendelkezésre álló információk szerint egy olyan típust használt, ami a kisállat tulajdonosok számára ma már kötelező változatnál fejlettebb technológiát képvisel és segítségével Gasson egy két lábon járó beléptető kártyává változott.
„Egyetlen kézmozdulattal megnyithatja a Reading Egyetem laboratóriumának biztonsági ajtóit, ahol a kísérletek folynak vagy feloldhatja mobiltelefonja biztonsági zárát, csupán azáltal, hogy kézbe veszi,” írja a Business Insider.
implanted
Egy évvel a beültetést követően Gasson megfertőzte a csipet egy számítógép vírussal, ami képes a többi rendszerre is átterjedni, amennyiben az ahhoz csatlakozó bármelyik eszköz alkalmas a csip leolvasására. Az épületben járva megfertőzte az összes rendszert, aminek eredményeként többi kollégája nem juthatott be a magasabb biztonsági fokozatba tartozó helyiségekbe.
A kísérlet idején Michio Kaku, elméleti fizikus, Az elme jövője című könyv szerzője, a Fox News csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a számítógépes vírusok elterjesztésének képessége a csip által nagyon fontos felfedezés, mert „hamarosan minden ember testében több csip lesz.”

Több mint tolakodó

Ma már több millió emberben vannak beültetett orvosi eszközök. Ezek közé tartoznak a szívritmus-szabályozók és apró defibrillátorok, cochleáris és egyéb implantátumok.
Mark Gasson szerint azonban a jövőben nagyobb hangsúly kerül az egészséges embereknek szánt implantátumokra. Ennek egyik oka, hogy a kutatók a kényelmet kiszolgáló újításokra összpontosítanak. Az egyik legfontosabb kérdés azonban, hogy a fogyasztók meddig lesznek hajlandóak elmenni. A megbélyegzést a legtöbben elutasítják, de mi a helyzet a kényelemmel, a biztonsággal és a szórakozással? Gasson és sok hozzá hasonló szakember úgy gondolja, hogy az egyelőre ismeretlen következmények ellenére, a lakosság jelentős hányada hajlandó lesz átadni a saját teste feletti irányítást az új technológia kínálta lehetőségek javára.
A Business Insider a következőket írta:
A beültethető mikrocsipek intimebb kapcsolatot biztosítanak az ember és a technológia között, mint bármilyen hordozható elektronikus eszköz, mert beültetés után a jegy a test közvetlen részévé válik. Az implantátumok „átírhatják annak fogalmát, hogy mit jelent embernek lenni,” mondta Gasson egy 2012-es TED előadásban.
Gasson szerint a beültethető számítógépes csipek sebezhetősége a kibertámadásokkal szemben csupán egy gond a sok közül, ő azonban az adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos aggodalmakon túlmutató tényezőket is fel akarja tárni.
Éppen ezért kísérletét két fázisban végzi: A sebész először egy „tiszta” csipet ültetett a kezébe, a vírust pedig egy évvel később tette rá. Az első évben Gasson és csapata a beültetett eszköz pszichológiai hatásait vizsgálta.

Ennél már messzebb tartunk

„Létezik egy olyan vélekedés, hogy [egy beültetett eszköz] idegen jelenségnek számít,” nyilatkozta a kibernetika szakértő Gasson a Business Insider-nek, hozzátéve, hogy csupán egyetlen módon vizsgálhatta meg az implantátum pszichológiai hatásait: ha magába is beültet egyet.
A kutatóba beültetett RFID, azaz rádiófrekvenciás azonosító csip, ma már nem ismeretlen technológia. A kísérletben használt modell nem rendelkezett beépített akkumulátorral, a szükséges áramellátást a leolvasóból kapja és csupán a leolvasás idejére. A csip egyedi azonosítóját a leolvasó összeveti az adatbázissal. Ma már nagyon sok hétköznapi tárgyban megtalálhatók ezek a csipek, a bankkártyáktól kezdve egészen a ruházati cikkekig. (IJ: Magyarországon megtalálhatóak a 2011 után kiadott útlevelekben és az új diákigazolványokban is.)
disney-magicband
„A Disney Word hasonló, de talán még hátborzongatóbb technológiával kísérletezik az új MagicBand (varázskarkötő) formájában, ami folyamatosan nyomon követi viselőjét a parkban és hozzárendeli az információkat a személy fiókjához,” írja a BI. „Ezek a technológiák nemcsak a Disney cég, de a látogatók számára is hasznosak, mert zökkenőmentessé teszik az élményt.”
Természetesen ezeket a technológiákat fizetésre is alkalmazzák, mint például a Google pénztárca esetében, aminek segítségével a mobiltelefonunkkal fizethetünk.

Forrás: Natural News
http://idokjelei.hu/2014/08/az-emberbe-ultetheto-csipek-hamarabb-elterjedhetnek-mint-gondolnank/comment-page-1/#comment-44071

Tank-ügy: nem életszerű a minisztériumi magyarázat

Ugye emlékszünk még az egyszerű lány meséjére, mely szerint hozott is meg nem is, jött is meg nem is - avagy el is adták meg nem is. Valahogy így van ez a honvédségi készletből Kalocsáról kikerült, és vasúton Gödöllőn át útra kelt páncélosok történetével is.
A teljesen nyilvános, interneten is közzétett adatok szerint a Honvédség erre szakosodott cége értékesítésre kínált föl hadrendből kivont páncélos technikákat, melyekre pályázatot írt ki. Az érdeklődők számára Kalocsán, majd Gödöllőn is megtekinthetővé tették a portékákat. Érdeklődő is akadt, nem is egy.
Aztán egy bizonyos, állítólagos cseh magánszemélyek tulajdonában lévő cég alig egy hónap múlva meg is nyerte a tendert. Nem is lenne ebben semmi különös: megnyerte, megvette, hát elvitte - és hogy mindezt mennyiért, még az is mellékes (leszámítva a tényt, hogy állami vagyontárgyakról van szó), mivel bizonyára az eladónak és a vevőnek is kölcsönösen előnyös volt a vásár.
No de ebben az elképesztő infokommunikációs világban akadt valaki, aki mobiltelefonjával lencsevégre kapta az ukrán határ felé tartó, páncélosokkal megrakott vasúti szerelvényt. Bezzeg a régi időkben, amikor harminc évet is kellett várni egy telefonvonalra, na meg szigorúan leponyvázva szállították a harci technikákat (lássuk be, azért ennyi eszük most is lehetett volna), sőt, még fényképezni is tilos volt a pályaudvarokon (hát még lakatanyák és haditechnikák közelében) – ugye-ugye milyen jó is volt akkor, és még internet sem létezett, melyen megosztva percek alatt értesülhet a világ bármiről, képekkel, videókkal alátámasztva.
Tehát adva van egy szállítmány T-72-es harckocsi, amelyet valakik megvettek, így már nem képez honvédségi/állami tulajdont, ám a Minisztérium szerint mindez átkerül a Honvédség egy másik raktárába. Nos hát persze, értjük mi, teljesen életszerű ez a magyarázat. Eladtuk, aztán jó pénzért megutaztatjuk a MÁV-val, hogy aztán majd újabb évekig rozsdásodjanak az ország másik felében.
Természetesen nem állítjuk mi azt, hogy mindez szemenszedett hazugság, csupán megjegyezzük: ez a magyarázkodás meglehetősen távol áll az életszerűségtől.
http://www.hidfo.net/2014/08/16/tank-ugy-nem-eletszeru-miniszteriumi-magyarazat


Moszkva ukrajnai fegyverszállítással vádolja Magyarországot




Az orosz külügyminisztérium hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint Magyarország megsérti az uniós fegyverexport szabályait azzal, hogy egy közvetítőn keresztül T-72-es tankokat szállít Ukrajnának. A magyar külügyminisztérium határozottan cáfolta ezt. A tárca szerint a harcjárműveket csak egy másik raktárba szállítják át, azok nem lépték át a magyar határt. Moszkva furcsa módon egy eddig ismeretlen magyar portál, a Hídfő.net információira támaszkodik. Az oldal erősen oroszpártinak tűnik, első Facebook-bejegyzését cirill betűkkel írták.
Az orosz külügyminisztérium egy széles körben eddig ismeretlen magyar nyelvű portálra hivatkozva közölte a honlapján, hogy Magyarország megsérti az Európai Unió 2008-as állásfoglását azzal, hogy
páncélosokat, köztük T-72-es tankokat szállít Ukrajnának.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban cáfolta, hogy Magyarország haditechnikát szállítana Ukrajnába. A tárca péntek este kiadott közleménye szerint a magyar honvédség csak az egyik raktárbázisból szállít át harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket vasúton a honvédség másik hadianyagraktárába.
A szállítmányok nem lépték át a magyar országhatárt, és nincsenek összefüggésben az ukrajnai eseményekkel,
azok a honvédség logisztikai ellátórendszerének több éve tervezett átalakításával kapcsolatosak – olvasható a kommünikében.
2014-08-12-nyiregyhaza-5
A hifdfo.net három olvasói fotóra hivatkozik, melyek augusztus 2.-án készülhettek a magyar T-72-esekről Nyíregyházánál.
Fotó: hidfo.net
A KKM közleménye azonban nem cáfolja az eredeti orosz állítást. A Hídfő.net szerint ugyanis nem közvetlenül juttatja el a fegyvereket Magyarország Ukrajnának, hanem közvetítőkön keresztül.

Magyar portál cirill betűs beköszöntővel?

Külön meglepő, hogy az orosz külügyminisztérium a hír forrásaként a 2012 októberében bejegyzett Hidfő.net oldalt jelöli meg. Az első látásra magyar szélsőjobbos portálnak látszó oldal egyértelműen oroszpárti, olyan, mintha a Kijev-ellenes orosz háborús propagandára és dezinformációra kitalált orgánum lenne.
Árulkodónak tűnik, hogy a Hídfő.net első, 2012 őszi Facebook-bejegyzését cirill betűkkel írták: Новый новостной сайт запущен! – így számolnak be arról, hogy új hírportál indult.

Jól értesült kis hírportál

Az erősen oroszpárti portál péntek esti vezető cikkének ajánlója eléggé átlátszó módon ezzel kezdődik: „A kijevi kormány kudarcot vallott – Ukrajnában idén télen nem lesz fűtés. Tömegesen költöznek vidékre Kijevből, fafűtésre alkalmas falusi házakba.” A lapról bővebben oldalsó keretesünkben olvashat.
Katonai ügyekben mintha a nagy hírügynökségeknél is jobban értesült lenne a portál. A kivédekezett győzelem, helyzetjelentés a keleti frontról című anyag részletesen összefoglalja, hogy "augusztus első hetében lezárult a Donyecki és Luganszki Népi Milícia július elején indított hadművelete, melynek célja a felkelők uralta terület és az ukrán-orosz határ közé beékelődött, közel 5500-6000 főt számláló három ukrán katonai egység (72. gépesített dandár, 79, és 24. légi mozgékonyságú ezredek) felszámolása volt, és az általuk ellenőrzött, megközelítőleg 120 km hosszú határszakasz feletti hatalom átvétele".
A b...meg, ezek visszalőnek című cikk a nyugati zsoldosokat akarja elrettenteni az ukrajnai harcokban való részvételtől. A cikk ezzel kezdődik: „Az elmúlt hónapokban számos külföldi zsoldos halt meg az új-oroszországi harcokban az ukrán 'kormány' oldalán”, míg A Grúzia kiveti magából az atlantizmust című cikk szerint Orbán Viktor nagy barátja ellen elfogatóparancs van érvényben és 11 év szabadságvesztésre ítélik.
A konkrét ügyről ez a furcsa oldal azt írja – a moszkvai külügyi reakciót idézve –, hogy Magyarország a hagyományos fegyverek exportjának területén vállalt kötelezettséget azzal sérti meg, hogy „egy megbízott cégen keresztül” olyan országnak adja el a fegyvereket, amelynél fennáll a veszély, hogy azokat saját területén a lakosság elnyomására fogja felhasználni.
A „felhatalmazott ügynökség” állítólag a cseh Excalibur cég lehet, amely elsősorban orosz fegyverrendszerek továbbfejlesztésével foglalkozik. A szakágat ismerők szerint az Excalibur a legkomolyabb közép-európai fegyvergyártónak számít, amely az izraeli Rafaellel is együttműködik.

Tankok ócskavasáron

A Hídfő.net-en megjelent cikk képekkel kezdődik, amiket állítólag a nyíregyházi vasútállomáson készített egy szemfüles olvasó. Tankok látszanak rajta piros MÁV-teherkocsikon, az egyik képen öt tank egymás után. Az olvasó állítólag azt is látta, hogy a tankokat szállító szerelvény Záhony felé tartott, ahol átlépte az ukrán-magyar határt.
A Hídfő.net azt írja: az ukrán válság kirobbanása óta a Magyar Honvédség készleteiből kivont eszközöket árusító HM EI Zrt. két pályázatot is kiírt használt T-72-es harckocsikra. Mindkettőt a csehek által alapított Excalibur Defense Kft. nyerte meg. Az elsőre 2014. év márciusától lehetett pályázni. Ez 58 db, főként belorusz gyártású harcjárműre vonatkozott. A második pályázaton 22 db T-72-est hirdettek meg. Erre 2014 júliusában lehetett ajánlatokat tenni, és augusztusra már el is bírálták a pályázatot.
A cikk szerint olyan, mintha a magyar Honvédelmi Minisztérium direkt azért adta volna el a T-72-eseket, hogy aztán az Excalibur átjátszhassa őket Ukrajnának. Ezt abból gondolják, hogy szerintük a tankonkénti kétmillió forint nagyon alacsony ár. A nagyon jól értesültnek tűnő Hídfő.net szerint ma a világpiacon egy ilyen állapotú, használt, de még hadra fogható harcjármű értéke legalább 100 ezer USA dollár ( megközelítőleg 24 millió Ft), tehát itthon a piaci ár tizedéért, azaz a hulladékvas árában értékesíthették a harcjárműveket. Azzal zárul a cikk, hogy az USA már kérte a szovjet technikát használó NATO-tagokat, hogy szállítsanak fegyvert Ukrajnának. Azt is megjegyzik, hogy Magyarországnak 2013 óta van eladó MiG-29-ese is, és lehet, hogy ezeket is Ukrajnának szánjuk.

Emberi jogokat sért Kijev

Moszkva szerint Kijev nem tartja tiszteletben az emberi jogokat illető nemzetközi normákat, hiszen saját településeit lövi, saját lakosságát veszélyezteti Kelet-Ukrajnában, ahol a hírek szerint egyre közeleg az oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött Luganszk és Donyeck városok ostroma.
Moszkva arra a 2008-as állásfoglalásra hivatkozik, amely az EU 1998-ban elfogadott, a fegyverexportra vonatkozó kódexet egészítette ki. Emellett az orosz fél úgy véli, az EU-nak azon tagjai, amelyek fegyvert szállítanak Ukrajnába megsértik a fegyverkereskedelemről szóló nemzetközi egyezményt is.
Az orosz külügyminisztérium reakciója erre a három nappal ezelőtti hírre elég különös – nemcsak a háromnapos csúszás miatt, hanem azért is, mert Orbán Viktor épp a pénteki rádióinterjújában fogalmazott meg európai szinten meglehetősen kritikus véleményt a Moszkvát sújtó európai uniós szankciókról. Azt mondta, hogy az EU ezzel lényegében saját lábába lőtt, és hogy az Oroszországgal szembeni gazdasági szankció ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.
A szavai nem maradtak visszhangtalanok uniós szinten: a litván külügyminiszter éles hangon kikelt ellene, azt mondta, inkább lőjük magunkat mi lábon, mint mások lőjenek minket fejbe. A magyar kormányfő látszólagos oroszbarát szavainak az időzítése sem volt tökéletes: épp pénteken hatoltak be orosz páncélosok Ukrajnába – igaz, azokat javarészt megsemmisítette az ukrán hadsereg.

Legutóbb a délszláv háborúban történt hasonló

Magyarország 1991-ben keveredett egy súlyos fegyverszállítási botrányba. Az év elején jártunk, még nem tört ki a délszláv háború, amikor a belgrádi televízió híradójában felvételeket mutattak az éjszaka sötétjében botorkáló kamionokról, amelyekről azt állították: Magyarországról érkeztek az akkor még létező Jugoszlávia horvát tagköztársaságába, és rakományuk kalasnyikovokból állt.
A szerbek azt állították, hogy mi fegyverezzük fel a függetlenerdni vágyó Horvátországot. A vádakat Jeszenszky Géza külügyminiszter tagadta, de később a magyar kormánynak bocsánatot kellett kérnie a jugoszláv hatóságoktól. Kiderült, hogy a magyar munkásőrség arzenáljából tízezer Kalasnyikov géppisztolyt és néhány millió töltényt adtunk el Horvátországnak.


Index



Írtam Stefánnak, hogy a FSB foglalkoztatja-e. Most várom a választ. A bankszámlájuk Sberbankos.

14100048-22135401-01000001
A számla megnyitásának dátuma: 2014/01/23.
A pénzforgalmi jelzőszámot a Sberbank Magyarország Zrt. Székesfehérvári fiók (8000 Székesfehérvár, Táncsics Mihály utca 7.) kezeli.
Cégjegyzékszám:
Bejegyzés kelte: 2014/01/27
Hatályos: 2014/01/27 ...



45. A cég elektronikus elérhetősége
45/1.
A cég e-mail címe: t.stefan@seznam.cz t.stefan@seznam.cz
Bejegyzés kelte: 2013/11/07 Közzétéve: 2013/11/28
Hatályos: 2013/11/07 ...



49. A cég cégjegyzékszámai
49/1.
Cégjegyzékszám:
Vezetve a Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága nyilvántartásában.
Bejegyzés kelte: 2013/11/07 Közzétéve: 2013/11/28
Hatályos: 2013/11/07 ...



II. Cégformától függő adatok
1. A tag(ok) adatai
1/1. Dr. Stefan Turay (an.: Major Anna)
Születési ideje: 1954/06/20
Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
CZ 56206 Usti nad Orlicí, Lansperská 124.
Kézbesítési megbízottja: Volsik és Juhász Ügyvédi Iroda - Dr. Juhász Balázs ügyvéd
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 11.
A tagsági jogviszony kezdete: 2013/11/07
Bejegyzés kelte: 2013/11/07 Közzétéve: 2013/11/28
Hatályos: 2013/11/07 ...



1/2. Ida Turayová (an.: Mária Mészárosová)
Születési ideje: 1980/01/22
Külföldi lakása, illetve tartózkodási helye:
CZ 56206 Usti nad Orlicí, Lansperská 126.
Kézbesítési megbízottja: Volsik és Juhász Ügyvédi Iroda - Dr. Juhász Balázs ügyvéd
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 11.
A tagsági jogviszony kezdete: 2013/11/07
Bejegyzés kelte: 2013/11/07 Közzétéve: 2013/11/28
Hatályos: 2013/11/07 ...

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7924

Újabb tartomány szakad le Olaszországról


Az olasz Res Publica Furlane civil szervezet népszavazást szervez Olaszország észak-keleti tartománya, Friuli függetlenedésének megszavazására. Az októberre szervezett referendumot a Veneto tartományban rendezett online népszavazás mintájára valósítanák meg, végeredményként pedig egy alternatív parlamentet választanak meg a Rómától függetlenedő Friuli Köztársaságnak.
A referendumot népszerűsítő egyik szervező, Adriano Biason több helyi médiának is interjút adott, az Európai Unió azonban úgy tűnik, újabb médiacsendet tart ezügyben, ahogy a Veneto régióba történtek kapcsán is tette. A szervező elmondása szerint folyamatban van a szavazás lebonyolításához szükséges bázis kiépítése, sorban jelentkeznek a független Friuli Köztársaságot támogató vállalatok, aki anyagi támogatást biztosítanak a referendum lebonyolításához. Elmondása szerint a szavazásra használt online platform már készen áll, de azt októberig nem teszik hozzáférhetővé a nyilvánosság számára.
A szervező szerint a referendum október elsejétől fog tartani, és október 31-ig a válaszadóknak több kérdésben kell majd véleményt nyilvánítaniuk. Végül egy alternatív kormányt állítanak fel közvetlen népszavazással, ami a függetlenséget támogató vállalatokkal le tudja bonyolítani a Rómától elszakadást.

Adriano elmondása szerint jelenleg folyamatban van egy eszközrendszer kiépítése, amivel a szervezési nehézségek ellenére is 2% alá tudják szorítani a leadott érvénytelen szavazatok számát. Róma nem támogatja a referendum megtartását, ezért van szükség magánvállalatok bevonására és a népszavazás online szervezésére - a hatóságok így nem tudják fizikai agresszióval megakadályozni, hogy az emberek leadják a szavazataikat. A referendum megvalósításához a régió minden választásra jogosult lakosa egy személyre szabott kódot fog kapni, amivel leadhatja szavazatát az e célra létrehozott online szavazófelületen.
A Friuliai Front függetenségi mozgalmat jelenleg az Olaszország északi régióinak függetlenedését népszerűsítő Északi Front országos párt támogatja. A párt korábban már segített egy másik népszavazás megszervezésében is. Idén március 23-án a Veneto tartomány mintegy 3,8 millió lakosa vett részt egy ehhez hasonló online referendumon, amin 89%-os többséggel megszavazták a Rómától függetlenedést és a független Velencei Köztársaság kikiáltását. A referendumon arról is megkérdezték a szavazókat, hogy továbbra is akarnak-e az Európai Unió és a NATO tagja maradni, ahol a válaszadók közel fele az Európai Unió és NATO elhagyása mellett döntött. Az európai média teljes médiacsenddel rendezte le a sikeres referendumot. A venetoi népszavazást nem hozták le a hírekben, majd a referendum lebonyolítását követően a hatóságok őrizetbe vették a függetlenségi mozgalom 24 szervezőjét, akik azóta is börtönben ülnek.
A Friuliban tartott népszavazáson a választók szintén szavazhatnak az Európai Unióból és NATO-ból való kilépésről, ezért az európai média ezt a referendumot is elhallgatja. Az Európai Unióban az embereknek nincs demokratikus módon lehetősége arra, hogy kinyilvánítsák véleményüket az EU-tagságról. Hazánk szintén egy olyan választási törvénnyel csatlakozott az Európai Unióhoz, ami szerint elég a választásra jogosultak 25%-ának megjelenése a népszavazáson. Magyarország EU-csatlakozása előtt a szavazók kevesebb mint 50%-a jelent meg a népszavazáson, a politikusok ennek elenére behúzták hazánkat a nyugati hatalmi tömbbe.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/ujabb-tartomany-szakad-le-olaszorszagrol

Örményország is csatlakozik az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz

Az örmény államfő Szocsiban Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozót, majd bejelentette, hogy Örményország még idén ősszel csatlakozhat az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz.
Örményország közeli kapcsolatokat épített ki Moszkvával, hogy biztosítsa magát a szomszédos Azerbajdzsánnal és Törökországgal szemben, mert a szomszédos országok közt régóta fennálló területi vita az utóbbi napokban különösen elfajult. Tavaly Örményország már bejelentette, hogy csatlakozik az eurázsiai vámunióhoz, ami az alapító Oroszországon felül jelenleg Belorussziát és Kazahsztánt foglalja magában, és az Eurázsiai Gazdasági Unió előszobájának tekinthető.
"Soha nem gondoltuk volna, hogy még idén lehetővé válik a csatlakozás. De úgy gondolom, még idén ősszel aláírjuk az Eurázsiai Gazdasági Unió csatlakozási szerződését." - mondta Szerzs Szargszjan örmény államfő az Armnews tévécsatornának adott interjúban.
Az államfő azt is elmondta, hogy az épülő gazdasági közösség és az arra épülő Eurázsiai Unió a megoldás arra, hogy a térség ellenséges országai rendezzék vitás ügyeiket és békében éljenek egymás mellett.
Hídfő.net | Eurázsiai UnióSzületőben lévő nagyhatalom - az Eurázsiai Unió jelenlegi és potenciális tagállamai
2011 novemberében egy moszkvai konferencián elhangzott, hogy Magyarország is egyike azoknak az országoknak, melyek lehetőséget kapnak majd az Eurázsiai Unióhoz csatakozásra, - a térségi országok által épített új szövetségi rendszerhez, ami valós alternatívát jelent a saját tagállamait ipar nélküli felvásárlópiaccá degradáló Európai Unióval szemben.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/ormenyorszag-csatlakozik-az-eurazsiai-gazdasagi-uniohoz

Donyeckbe spanyol önkéntesek érkeztek a fasizmus elleni harcra

Spanyol önkéntesek érkeztek a Donyecki Népi Köztársaság védelmére, - a Mateo Cartarega és Rafael Munoz által vezetett csoportok a napokban elérték Donyeck térségét, hogy csatlakozzanak a fasiszta Nemzeti Gárda alakulatai ellen folytatott harcokhoz. A spanyol önkénteseket a milícia a Vosztok zászlóaljhoz rendelte, ami egyben a térség légvédelmét is ellátja.
A 22 éves Mateo Cartarega elmondása szerint számára az Odesszában történt tragédia jelentette a fordulópontot, amikor a neonáci Jobb Szektor tagjainak köszönhetően több mint 40 civil tüntető élve égett el egy épületben, amibe a baseball-ütőkkel felfegyverzett jobb szektorosok beterelték őket. Mateo azt mondta, akkor döntött arról, hogy nem hajlandó többé elviselni a nyugati fasizmus barbárságát és Ukrajnába utazik, hogy harcoljon a megszállókkal szemben. Az általa vezetett alakulat számára egy "No pasarán" feliratú zászló készült, amit a harctéren maguknál fognak tartani.

A média szerint a Mateo által szervezett spanyol önkéntesek a Kommunista Párt ifjúsági tagozatában kezdték, mindannyian aggodalommal figyelték a nyugati országok agresszív gyarmatosító tevékenységét. Többen önkéntes munkákat vállaltak az ifjúsági szervezet keretén belül, de végül úgy látták, hogy ez a fajta érdekérvényesítés vakvágányon jár és közvetlen kell cselekedniük nem csak a donyecki civilek, hanem minden ország békés polgárainak érdekében. A Kommunista Párt ifjúsági tagozatában elkezdték toborozni a hasonlóan gondolkodó fiatalokat, végül július 23-án repültek Ukrajnába. A csoport 2-3 emberenként érkezett, többen autóval utaztak egészen a dél-keleti régiókig.
Mateo elmondása szerint ugyanakkor a reptérre érkezőket fogadó biztonsági szolgálat már nem is ukránokból állt, a biztonsági őrök angolul faggatták őket, hogy mi célból érkeztek az országba, miért mennek keletre. A biztonsági őrök ezen felül arra is nagyon kíváncsiak voltak, hogy a beutazók miként tekintenek a kijevi kormányra. Keresztkérdésekkel próbálták kiszedni belőlük, többek között, hogy legitim kormánynak tartják-e a kijevi atlantista juntát, valamint, hogy orosz beszivárgásnak tartják-e a keleten zajló függetlenségi harcokat.
Mostanra sokan megérkeztek a térségbe. Mateo szerint nem értik a nyelvet, csak a parancsnok becenevét tudják, de egyszerűbb feladatokban így is segítséget tudnak adni, főként az út menti ellenőrző pontok védelmében.

A spanyol önkéntes alakulat a legkülönbözőbb társadalmi csoportokból verbuválódott, vízvezeték-szerelők, villanyszerelők, tanárok fogtak fegyvert. Mind vallják, hogy a nyugat a demokrácia látszata ellenére ma is fasiszta hatalomként lép fel más országokkal szemben, ha - pl. kisebb országok esetében - megengedhetik maguknak az erőből politizálást. Az önkéntesek életkora is igen változó, 20-tól egészen 60 éves korig vannak a jelentkezők közt. Többen kifejezték, hogy abban az esetben, ha a fasiszta kijevi junta hatalmát sikerül megdönteni, szeretnének letelepedni Donyeck térségében.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/donyeckbe-spanyol-onkentesek-erkeztek-fasizmus-elleni-harcra

Tiszaroffi Kastély után méregdárga irodaházat vett az MNB

Újabb előkelő ingatlannal bővült a Magyar Nemzeti Bank portfóliója. A jegybank az elmúlt hetekben a tiszaroffi kastélyszálló mellett megvette a főváros egyik legdrágább irodaházát is, az V. kerületben található márciusban átadott Eiffel Palace-t. A jegybank akár 11-12 milliárdot is fizethetett az offshore cégek mögött rejtőző tulajdonosoknak.
Egy hete nagy sajtóvisszhangot váltott ki a hír, hogy a Magyar Nemzeti Bank 415 millió forintért megvette a tiszaroffi kastélyt. Még a nyugati lapok is felfigyeltek a beruházásra: az MNB ugyanis azzal a jegybankoktól szokatlan magyarázattal indokolta a váráslást, hogy így kíván üdülési lehetőséget biztosítani saját dolgozói számára.
A kastélyvásárlás körüli jelentős érdeklődés ellenére az MNB egy szóval sem jelezte, hogy párhuzamosan egy sokkal nagyobb méretű ügyletet is lebonyolított.
Az Index információi szerint az MNB augusztus 1. óta bejegyzett tulajdonosa a Belvárosban, a Bajcsy-Zsilinszky út 78. alatt található vadonatúj irodaháznak.
A tulajdoni lap szerint a bank az építészeti különlegességnek számító ingatlan építtetőjét, az Eiffel Palace Kft.-t váltotta tulajdonosként, és ezzel egyidőben megszűnt az Unicredit Bank 28 millió eurós jelzáloga, valamint elővásárlási joga is. Szakértők szerint a piac által valószínűsített vételár megközelíthette a 40 millió eurót, azaz a 12 milliárd forintot.
A XIX. századi műemléképület egyes részeit és a modern megoldásokat ötvöző sarokház építését 2012-ben kezdte meg az Eiffel Palace Kft. és a jelentős vezetői átfedést mutató fejlesztő és kivitelező cégekkel együtt idén tavasszal fejezték be a munkálatokat. Az új épület ünnepélyes átadását márciusban tartották.
Az Eiffel Palace Budapest egyik legdrágább irodaháza lett: a legfelső szinten havi 20 euró/nm-ért lehet az üres irodát bérelni. A 8 szintes ház 14 500 négyzetméternyi területére költözött be többek között a PriceWaterhouseCoopers és a Brit Kereskedelmi Kamara.
3
Az Index megpróbálta megkérdezni a tranzakció hátteréről az MNB sajtószóvivőjét, Binder Istvánt, de őt telefonon nem sikerült elérnünk. A bank sajtóosztályát írásban is megkerestük, egyelőre azonban onnan sem érkezett válasz arra, hogy mennyit költöttek a tranzakcióra, és valójában mik az MNB tervei az épülettel.
Az Eiffel Palace Kft. ügyvezető és fejlesztési igazgatója, Kovács Attila viszont elismerte, hogy megtörtént a tranzakció. Kovács szerint amikor több külföldi érdeklődő mellett az MNB is jelentkezett befektetési szándékkal a ház megvásárlására, örültek, hogy továbbra is magyar kézben maradhat az épület. Az igazgató pontos összeget nem mondott, de szerinte a piaci áraknak megfelelően értékesítették az épületet.
A komoly kritikai sikert bezsebelő Eiffel Palace-t márciusban Rogán Antal, az V. kerület polgármestere mellett Kovács Attila nyitotta meg. Kovács, a fejlesztő Horizon Development Kft.-t, Czár Balázs, pedig a tervezést és a kivitelezés végző DVM Groupot képviselte az átadási ünnepségen. Kovács és Czár azonban az építtető cég, a 2011-es alapítású Eiffel Palace Kft-ben is irányító szerepkört töltött be az építkezés idején.
A szövevényesen összekapcsolódó céghálóból nem lehet kideríteni, hogy az MNB által kifizetett vételár végül kinél landoltatott, mivel az Eiffel Palace Kft. tulajdonosi hálója egy ciprusi és egy Saint Vincent és a Grenadine-szigetekre (Kis-Antillák) bejelentett offshore cégben végződik. Kovács az Indexnek szombaton azt mondta, az eladás után további magyarországi befektetésekben gondolkodnak.
2
Fotó: Google Streetview

Spirk József

Donyeckre foszforbombákat dobtak a lakosság megfélemlítése érdekében?

A donyecki lakosok több videót is feltöltöttek a világhálóra, miszerint az ukrán hadsereg valószínűleg foszfortartalmú rakétákkal vagy bombákkal lőtte a várost éjszaka. A helyiek csak "fehér esőnek" hívták. Hasonló eset már történt júniusban, amikor az ukránok szintén foszfortartalmú lövedékellel lőtték Szlavjanszkot. Az ukrán hadsereg szerint már nincs sok hátra Donyeck elfoglalásából, de ez alatt az idő alatt is bőszen lövik a várost nehéztüzérséggel és rakétákkal.

Hídfő.net | Donyeckre foszforbombákat dobtak a lakosság megfélemlítése érdekében?

A lakosság terrorizálása az elmúlt három napban 74 halálos áldozatot követelt Donyeckben, többségük gyermek. Az ukrán hadsereg május óta lövi a várost, eddig mintegy 1000 civil halálos áldozatról tudni.

Hídfő.net | Kiégett ház a donyecki lakónegyedbenKiégett ház a donyecki lakónegyedben

Ilovajszk kisvárost - 35 kilometerre Donyecktől -, az elmúlt kilenc napban folyamatosan ágyúzta az ukrán hadsereg. Miután az ukránok több támadását visszaverték, bosszúból azok Ilovajszk lakónegyedeire irányították az ágyútüzet. A GRAD rakéták tüzében a helyi lakosok elmondása szerint odalett egy iskola, több gyár és a lakónegyedek egy része. A várost elvágták a víztől, a gáztól és az elektromosságtól. A halottak egy részét parkokban és hátsókertekben temetik el, mert az ukránok ágyútüze megakadályozza a temetői temetéseket. A lakosok nagy része, akik nem tudtak elmenekülni a tömegközlekedés túlterheltsége miatt, a pincékben keresnek menedéket.

A dnyepropetrovszkiak megsejtették…

A luhanszki repülőtéren jó másfél hónapja körbezárt latorerő átkozottul csúfosa véget ért – szenvedett tegnap.

A lembergi hires – hirhedt neonácikból összekolompolt 95. Légiszállitású Dandár komoly ereje volt a kijevi puccsista rezsimnek.

Elsők között érkeztek Luhanszkba, de a repülőtérnél tovább nem jutottak. A dnyepropetrovszki NEM ÖNKÉNTESEKBŐL ÁLLÓ, hanem a reguláris ukrán hadsereg szervezeti állományába tartozó ejtőernyős dandárral együtt. Az LNR miliciái ott körbezárták őket – és hagyták kiéhezni – kiszáradni a társulatokat.

Jó hónapja már annak, hogy a dnyepropetrovszkiak beleuntak a tábori létbe, és némi kakaskodás után elhagyták a repülőteret, és megadták magukat a miliciának.

Nem úgy a lembergiek, akik tisztában voltak a létüket övező undorral. Ez a pribékhorda belátta, hogy ha megadják magukat, abból csúnya vég lesz.
Tegnapig húzták a dolgokat. Aztán félreértették a szituációt. Úgy gondolták, hogy a Luhanszk környéki harci lárma az ő felmentésük miatt van. Nagyot tévedtek. A milicia nekifogott a Luhanszkot gyűrűbe fogó valcmanista latorerők fölszámolásához. Ezért volt a szokatlan csatazaj. Amin fölbátorodva, a tévedésbe esett 95-ösök megpróbáltak kitörni dél felé.

Eredetileg 1500-an voltak.

https://balrad.wordpress.com/2014/08/16/a-dnyepropetrovszkiak-megsejtettek/

"Gyerekkel, kutyával, fiatal nővel mindent el lehet adni"

Újra kezdi visszaszerezni az MSZP korábbi szavazóbázisát, miután a kormánymédia felhagyott Simon Gábor nevének emlegetésével. Az országgyűlési választásokon szerzett vereséget követően az MSZP korábbi kampányszakértőjétől is megszabadult, így az októberi önkormányzati választásokra már egy olyan kampányszakértővel készülnek, aki nem a kirekesztettség elleni harcot és toleranciát tartja legfontosabb témának, emellett egy női karaktert helyez a kampány középpontjába. A "gyerekkel, kutyával, fiatal nővel mindent el lehet adni" marketingbölcsességet alkalmazva az MSZP már majdnem beérte a kiskutyákkal pózoló Vona Gábor pártját.
Hídfő.net | Kunhalmi Ágnes, az MSZP "új" női karaktereKunhalmi Ágnes, az MSZP "új" női karaktere.
Az MSZP szavazóbázisa júniusban már történelmi mélyponton volt, azóta másfészeresére növelték szavazóik számát. Az Ipsos legfrissebb adatai szerint 10-ről 12%-ra nőtt a párt támogatottsága, ami így lassan beéri a Jobbikét. A biztos pártválasztók körében a Jobbik 19, az MSZP pedig 18 százalékon áll. Az Ipsos szerint a többi párt szavazótábora változatlan.
Korábban a Fidesz egyszerű karaktergyilkos stratégiát alkalmazott a választások megnyerésére. Az országgyűlési választások előtt egy véletlenszerűen kiválasztott MSZP-s politikus illegálisan szerzett vagyonairól, hamis személyazonosságról és kétes halálesetekről hallhattunk napi rendszerességgel. A "napi 1 Simon Gábor hír" sikeresen vágta földhöz a szocialista pártot, többek között ennek köszönhető a Fidesz kétharmada. Az EP választásokat megelőzően pedig a szélsőjobboldali szavazók elbizonytalanítására volt szükség, így a Kovács Béla kémügyei című előadást lehetett hallani napi rendszerességgel a fővonalú médiából. A második felvonás is sikeres volt, a Jobbik szavazóit sikeresen elbizonytalanította a kormánypropaganda és a Fidesz tarolt az EP-választásokon.
Most, hogy az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett halad, közelednek az önkormányzati választások.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/gyerekkel-kutyaval-fiatal-novel-mindent-el-lehet-adni

Németországban előkerültek az írógépek (az írás nem tér ki, de már Franciaországban is)

Egyre több kritikus üzletágban tevékenykedő vállalkozás vált vissza írógépre a jelentések szerint. Amióta az NSA kémkedése Németországban napvilágra került, az Olympia és Bandermann írógépek eladásai megtöbbszöröződtek a gyártók beszámolói szerint. Az egyik nagy német hadiipari cég, a Diehl szóvívője, Michael Prymelski elmondta, hogy a Diehl visszaváltott írógépekre bizonyos "érzékeny" üzleti területeken.
Júliusban több német politikustól is halhattuk, hogy irodáik elkezdték felhozni a raktárakból az írógépeket, és azokat újra rendszerbe állítják. Patrick Sensburg, az NSA kémkedést vizsgáló bizottság elnöke a Guardian riporterének a kérdésére elmondta, hogy "Ez nem vicc. Tényleg több írógép visszakerült az irodáinkba, és van egy nem-elektronikus írógépünk is."
Hídfő.net | Patrick SensburgPatrick Sensburg
A német megfigyelési botrány kirobbanása óta több amerikai kémet is elfogtak, a legismertebb eset, amikor egy kettős ügynököt kapcsoltak le, aki információkat adott át a CIA-nak a Patrick Sensburg vezette bizottság munkájáról. Németország azóta kiutasította a berlini CIA irodát minden munkatársával az országból. Egyértelművé válhatott mindenkinek, hogy az USA által csak "legfőbb európai szövetségese"-ként emlegetett Németország helyét valójában az Egyesült Államok hova is képzeli el.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/nemetorszagban-elokerultek-az-irogepek

Tűzharc az ukrán hadsereg és a Nemzeti Gárda alakulatai közt

A dél-kelet Ukrajnából kiszakadó Donyecki Népi Köztársaság miniszterelnöke, Alexander Zaharcsenko elmondása szerint az ukrán hadsereg alakulatai tömeges jelleggel állnak át a DNK oldalára. "A 25. légiszállítású dandár parancsnokainak egyike elvitt egy BMP-t és átállt a mi oldalunkra. Az ilyen esetek tömeges jellegűek. Elképzelhető, hogy a közeljövőben Dimitrovka környékén más csoportok is megadják magukat."
Hídfő.net | Alexander Zaharcsenko
Zaharcsenko egy sajtótájékoztató alkalmából kifejtette, mostanra közismert tény, hogy az ukrán hadsereg professzionális katonái nem értik, miért vannak itt, miért harcolnak és miért kell meghalniuk. "Idejönnek és azt látják, hogy mi az otthonunkért, családjainkért harcolunk. Nekünk van miért harcolni, és egy az otthonát, családját védelmező katonának jóval magasabb erkölcsi alapja van a harcra, mint a pénzért ideküldött zsoldosnak, aki valójában nem is érti, mi célból küldték ide."
Zaharcsenko közleménye szerint az ukrán hadsereg többsége nem ellenség, hanem szövetséges, és ezzel ők is tisztában vannak, mikor a frontra érkeznek. "Vannak olyan helyzetek is, amikor az ukrán hadsereg alakulatai a helyszínre kiérkezve felveszik a harcot az újonnan alapított és Dnyepr és Ajdar különítményekkel, mert azt látják, hogy ezek büntetőosztagok, melyek a civil lakosság ellen hajtanak végre megtorló akciókat. Jelenleg is, Ilovajszk környékén tűzharc zajlik a reguláris ukrán hadsereg és Nemzeti Gárda alakulatai közt."

Az ukrán hadsereg és a Nemzeti Gárda közti helyi összecsapások kapcsán azt is tudni kell, hogy utóbbi jelentős mértékben épít nyugati zsoldosokra, akiket többnyire amerikai "instuktorok" irányítanak. Az ukrán katona sok esetben annyit lát egy Nemzeti Gárda alakulatból, hogy többnemzetiségű, idegen katonai alakulat. A csapatmozgásokat, még a legegyszerűbb harctéri cselekményeket is angolul koordinálják. Korábban több esetben gyakorlati problémákba ütközött az idegen zsoldosok és az ukrán katonák összehangolása, mert egy-egy harcoló alakulat esetében a parancsok angolul hangzanak el, eközben az ukrán katonáknak saját anyanyelvükre is azonnal le kell fordítani az olyan alapvető instrukciókat mint "tartsd szemmel azt az ablakot" vagy "behatolunk".




http://www.hidfo.net/2014/08/16/tuzharc-az-ukran-hadsereg-es-nemzeti-garda-alakulatai-kozt

Gagarin szobrot avattak El Salvadorban

San Salvadorban, az elnöki palota előtt leplezték le a Gagarin szobrot. An ünnepségen jelen voltak az salvadori kormány képviselői, a nicaraguai orosz nagykövet, Nikolas Vladimir, aki elmondta, hogy ez az első emlékmű a szovjet asztronautáról Közép-Amerikában. A Gagarin-szobor felállítását a Párbeszéd a Kultúrákért ottani alapítvány kezdeményezte.
Hídfő.net | Gagarin szobor El SalvadorbanGagarin szobor El Salvadorban
"Az elmúlt években kifejezetten aktívan építettük a kétoldalú kapcsolatokat Oroszország és El Salvador között. Jelenleg a kereskedelmi együttműködés terén szeretnénk előretörést elérni a két ország között." - jelentette ki Hugo Martinez, El Salvador külügyminisztere a szobor állításának kapcsán.


http://www.hidfo.net/2014/08/16/gagarin-szobrot-avattak-el-salvadorban

Az LNR éjszakai helyzetjelentése szerint “végzetes csapást mértek” az ukrán hadseregre.

térkLuhanszktól északra teljes mértékben megtisztitották a környéket Valcman hordáitól. A luhanszki repülőtéren rekedt lembergi légiszállitásúakkal sem cicóztak tovább. A neonáci-fasiszta lvovi bandát végleg kiiktatták a hordavezérrel együtt, aki pedig Ljasko országos jó barátja volt. Csapás – csapásra!

Néhány kétségbeesett valcmanista terroralakulat Luhanszkba menekült. Felszámolásuk folyamatban van.

Donyeck latortüzérség általi lövöldözése nem lankad. A várost folyamatosan ostromolja Valcman-hordája. Az éjszaka ismét foszforgránátokkal lőtték Donbassz fővárosát, ám csak a civil halottak számát szaporitottk-de azt nagyon.

tulip

Pedig Donyecknél is komoly meglepire számithatnak. A várostól keletre szétroppantott ostromgyűrű hatalmas résén keresztül a milicia új technikája tegnap kora este megérkezett. Most pedig, hogy Donyecktől délkeletre megtisztult a terep az orgyilkos bandától, a milicia háta is biztositottnak látszik.

A jelek szerint Nyalókakirály és udvartartása újabb “Fekete Napra” készülhet!

https://balrad.wordpress.com/2014/08/16/csapas-az-ukran-haderore/



Motorola visszatért :) Képriport a Milícia életéből – Luganszk régió, aug. 15.


Milícia aug 15 - 1Motorola parancsnok, középen, sebesüléséből felépülve, immáron újra a fronton.
Milícia aug 15 - 2
Milícia aug 15 - 23jpg
Milícia aug 15 - 4jpg
Milícia aug 15 - 5jpg
Milícia aug 15 - 6jpg
Fotók: Крыса из нержавеющей стали