2017. október 23., hétfő

“Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét” – Az ellenállás központjává vált Közép-Európa

Ahogy 1956-ban, Magyarország napjainkban is a nemzetköziség és globalizmus elleni harc bástyájává vált. Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európát – mondta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde során.
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen a Szovjetunió és napjaink európai bürokráciája közt vont párhuzamot. A kormányfő hangsúlyozta; az 1956-os forradalom nemzeti forradalom volt, ami a nemzetköziséggel és globális feloldódással szembeni ellenállásból mutatott példát a világ országainak. A nyugat nem értette a magyarok szabadságharcát, emiatt nem értik ma sem, miért nem akar a magyar nemzet feloldódni a globális olvasztótégelyben, elveszítve saját identitását és keresztény kultúráját.
“Nem értették, miért harcolunk olyan túlerővel szemben, amelyet emberi számítás szerint aligha győzhetünk le. Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében”mondta, hozzátéve, hogy a gyárakban dolgozókról egy csapásra kiderült, hogy nem nemzetközi proletárok, hanem magyar munkások.
A kormányfő kijelentette; a szovjet uralom meg akarta semmisíteni a múltunkat, a kultúránkat, és bár reménykedhettük abban, hogy a történelem nem ismétli önmagát, ma ugyanezzel a törekvéssel kell szembesüljünk az európai bürokraták részéről.
Elmondása szerint
pénzügyi spekulánsok kidolgoztak egy tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani.
A miniszterelnök szerint ma minden választás sorsdöntő Európában, mert az országgyűlési választások ma arról szólnak, hogy az európai népek visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól. Miközben a nemzetközi spekulánsok Nyugat-Európát már kevertté tették, Közép-Európa az ellenállás központjaként lép fel ezzel a tervvel szemben, mert ide még nem tudtak betelepíteni elegendő migránst ahhoz, hogy a folyamat visszafordíthatatlanná váljon.
“Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat” – mondta. “A tét nagy, semmit sem vehetünk félvállról. Nem ringathat minket tétlenségbe és kényelmességbe a mai erőnk. Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét.”
A kormányfő értékelése szerint lehetséges a népvándorlás megállítása, a globalizáció fékentartása, és az Európai Egyesült Államok létrehozásának megakadályozása, de ehhez arra van szükség, hogy Közép-Európában a lengyelek, a csehek, a szlovákok, a románok és a magyarok összefogjanak.

http://www.hidfo.ru/2017/10/sohase-becsuljuk-le-a-sotet-oldal-erejet-az-ellenallas-kozpontjava-valt-kozep-europa/

SPARS pandémiás forgatókönyv

 

A Központ SPARS Pandemic testnevelése egy futurisztikus forgatókönyvet tartalmaz, amely szemlélteti az orvosi ellenintézkedésekkel (MCM) kapcsolatos kommunikációs dilemmákat, amelyek elfogadhatóan felmerülhetnek a nem is olyan távoli jövőben.

Célja, hogy arra ösztönözze a felhasználókat, hogy egyénileg és másokkal is megbeszélve képzeljék el azokat a dinamikus és gyakran konfliktusos körülményeket, amelyekben a sürgősségi MCM fejlesztése, terjesztése és felvétele körül zajlik a kommunikáció. Miközben szigorúan szimulált egészségügyi vészhelyzetben vesznek részt, a forgatókönyv-olvasóknak lehetőségük van arra, hogy mentálisan "gyakorolják" a válaszokat, miközben mérlegelik cselekedeteik következményeit is. Ugyanakkor az olvasóknak lehetőségük van megvizsgálni, hogy a mai környezetben megvalósított lehetséges intézkedések miként kerülhetik el a hasonló kommunikációs dilemmákat vagy dilemmák osztályait a jövőben.

A közegészségügyi kommunikátorok és a kockázatkommunikációs kutatók számára készített önálló gyakorlati forgatókönyv számos témát és kapcsolódó dilemmákat ölel fel a kockázati kommunikációban, a pletykák ellenőrzésében, az ügynökségek közötti üzenetek koordinálásában és következetességében, a kérdések kezelésében, a proaktív és reaktív médiakapcsolatokban, a kulturális kompetenciában és az etikai kérdésekben. Annak biztosítása érdekében, hogy a forgatókönyv gyors technológiai innovációt eredményezzen, és meghaladja a résztvevők elvárásait, a Központ projektcsapata információkat gyűjtött a témakör szakértőitől, a korábbi orvosi ellenintézkedési krízisek történeti beszámolóit, a korabeli médiajelentéseket, valamint a szociológia, a sürgősségi készültség, az egészségügy tudományos irodalmát. oktatás, valamint a kockázat- és válságkommunikáció.

A forgatókönyv hipotetikus; a fertőző kórokozó, az orvosi ellenintézkedések, a szereplők, a sajtórészletek, a közösségi média bejegyzése és a kormányzati szervek válaszai teljesen kitaláltak.

A projekt csapatvezetője: Monica Schoch-Spana, PhD

A projekt csapata: Matthew Shearer, MPH; Emily Brunson, PhD, a Texasi Állami Egyetem antropológia docense; Sanjana Ravi, MPH; Tara Kirk Sell, PhD, MA; Gigi Kwik Gronvall, PhD; Hannah Chandler, a Központ volt kutatási asszisztense

A befejezés dátuma: 2017. október

Erőforrások:

 


1. SPARS 2025-2028-as pandémia: Futurisztikus forgatókönyv a közegészségügyi kockázatok közlésére

Forrás: Egészségbiztonsági Központ [Johns Hopkins Egyetem, Bloomberg Közegészségügyi Iskola]

Megjelenés dátuma: 2017.10.23

Formátum: PDF

Megjegyzés: Ez a 89 oldalas dokumentum egy önvezérelt hipotetikus gyakorlati forgatókönyv a közegészségügyi kommunikátorok és a kockázati kommunikáció kutatói számára, akik mélyebben szeretnék megérteni azokat a kommunikációs dilemmákat, amelyek felmerülhetnek, amikor egy pandémia során orvosi ellenintézkedéseket dolgoznak ki és terjesztenek. A SPARS szcenárió az új SPARS koronavírus kitörését mutatja be, amelyet először egy nagy amerikai városban azonosítottak 2025-ben. Az Egyesült Államokban a SPARS tüneteinek kezelésére egy meglévő gyógyszert alkalmaznak, míg a szövetségi szabályozók egy gyógyszergyárral működnek együtt a egy SPARS vakcina. [Lásd kevesebb]

URL: http://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/pubs_archive/pubs-pdfs/2017/spars-pandemic-scenario.pdf

Típus: Jelentés

ID: 16075 . Feladó: Disaster Lit ® az Egyesült Államok Országos Orvostudományi Könyvtárának adatbázisa.

https://besthirdetes.hu/tudasfa/spars-pandemias-forgatokonyv.html

A Veneto tartomány 98%-os többséggel szavazott az autonómia megszerzésére



Veneto kormányzója, Luca Zaia történelmi eseménynek nevezte a véleménynyilvánító népszavazást, aminek komoly következményei lehetnek, mert az olasz régióban a választók 98%-a az autonómiát támogatta szavazatával.
Olaszország Veneto régiójának lakossága 98%-os szavazati aránnyal támogatta az autonómia megszerzését vasárnap egy nem ügydöntő népszavazás során. A választási bizottság adatai szerint a részvételi arány meghaladta az 57%-ot, és a szavazatok többségét már feldolgozták.
Veneto kormányzója, Luca Zaia szerint
“ez egy történelmi esemény, aminek komoly következményei lesznek. Több mint kétmillió lakos szavazott az autonómiára. Ez Veneto új történelmének kezdete.”
A választási bizottság már hivatalosan is közölte; a részvételi arány elég magas ahhoz, hogy a népszavazás érvényes legyen.
Veneto és a szomszédos Lombardia egyaránt – nem ügydöntő – népszavazást tartott az autonómia megszerzéséről, ami a modernkori Olaszország esetében példátlan esemény. Mindkét tartományban az Északi Liga párt volt a népszavazási kezdeményezés egyik elsődleges támogatója.

http://www.hidfo.ru/2017/10/megszavazta-az-autonomiat-olaszorszag-tartomanya/