2024. augusztus 17., szombat

Az ukrán fegyveres erők piszkos atombomba felrobbantására készülnek az ukrajnai ellenállók szerint!

Az ukrán fegyveres erők piszkos atombomba felrobbantására készülnek – jelentette Marat Khairullin katonai tudósító a Telegramon forrásokra hivatkozva. A helyzet komolyságát jelzi, hogy az orosz hadsereg elképesztő szinten igyekszik megerősíteni a térségek védelmét mind légvédelmi-, mind  terroristaellenes speciális alakulatok telepítésével.

„Az ukrajnai ellenállók arról számolnak be, hogy az ukránok nukleáris provokációra készülnek – egy piszkos atombomba robbantására. Úgy látszik, az ukránok nem nyugszanak és arra akarják használni megmaradt katonai erejüket, hogy csapást mérjenek a kiégett nukleáris fűtőelemek tárolóhelyeire” – írta Telegramon.

A katonai tudósító elmondta, hogy provokáció céljára speciális robbanófejeket már leszállították a keleti bányászati ​​és feldolgozó üzembe, Zheltye Vody városában, amely Dnyipropetrovszk régióban található.

Khairullin arra szólított fel, hogy vegyék komolyan az információkat:

“Az ukrán rezsim agóniája, és ami még fontosabb, a mögötte álló Nyugat mindent elkövet, hogy eszkalálja a háborút, még a nukeláris terrorizmustól sem riadnak vissza”.

“Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy mind a kurszki, mind a zaporozsjei atomerőművet megtámadják ” – tette hozzá.

Az ukrán fegyveres erők esetleges energodari és kurcsatovi (kurszki) atomerőművek elleni támadásáról szóló információkat az orosz bűnüldöző szerv képviselője megerősítette a RIA Novosztyinak.

„A célpont a kiégett nukleáris fűtőelemek tárolására szolgáló helyek A támadásokhoz az ellenség radioaktív anyagokkal töltött robbanófejek töltését tervezi. Ezzel piszkos bombát állít elő.” – mondta.

Mi az a piszkos bomba?

A nukleáris piszkos bomba, vagy más néven rádióaktív bomba, olyan fegyver, amely a nukleáris anyagok és egy hagyományos robbanóanyag kombinációjával működik. E célból általában a radioaktív anyagokat felhasználva, egy robbanás által szétszórják azt a környezetbe, ami súlyos következményekkel járhat. Amíg a hagyományos robbanóanyagok azonnali pusztítást okoznak, a piszkos bomba hosszú távú környezeti szennyezést és egészségügyi veszélyeket okozhat, így a témája egyre fontosabbá válik a modern biztonsági diskurzusban.

A nukleáris piszkos bomba definíciója

A nukleáris piszkos bomba alapvetően egy vegyes fegyver, amely a nukleáris anyagok és egy robbanóanyag kombinációja révén működik. Célja, hogy nagy területet szennyezzen be radioaktív anyagokkal, ezzel félelemkeltés és károkozás révén destabilizálja a társadalmat. A piszkos bomba működése alapvetően a rádióaktív anyagok hatékony szétszórására épül, ami a robbanás következtében történik.

A piszkos bomba működési elve

A piszkos bomba lényege, hogy a hagyományos robbanóanyag, mint például TNT, detonálása révén radioaktív anyagokat, például urániumot vagy céziumot szór a levegőbe. A robbanás során keletkező felhő elterjedése a széljárásnak megfelelően változik, ezzel súlyos következményeket vonva maga után. Különösen városi környezetben a radioaktív részecskék gyorsan bejuthatnak az emberek légzőrendszerébe, vagy akár élelmiszer- és vízellátó rendszerekbe is.

Főbb összetevők és anyagok

A piszkos bomba kulcsfontosságú összetevői közé tartozik a hagyományos robbanóanyag és a radioaktív anyag. A radioaktív anyagok közé tartozik például a cézium-137, a kobalt-60 vagy az uránium, amelyek mind potenciálisan halálos hatással bírnak. Az ilyen összetevők beszerzése lehetővé teszi a fegyverek elterjedését, ezért a nemzetközi közösség folyamatosan nyomon követi a radioaktív anyagok forgalmát és felhasználását.

Lehetséges következmények és veszélyek

Ha egy piszkos bomba detonál, a következmények széles spektrumot ölelnek fel. A legfőbb veszélyek közé tartozik a közvetlen életveszély, a hosszú távú egészségügyi problémák, mint például a rákos megbetegedések, valamint a társadalmi és gazdasági destabilizáció. A radioaktív szennyezés nemcsak a detonáció helyszínére korlátozódik, hanem a szél irányától függően nagyobb távolságokra is eljuthat.

A nukleáris piszkos bomba létjogosultsága és kockázatai arra figyelmeztetnek, hogy a hagyományos védelmi stratégiák nem elegendőek az ilyen típusú fenyegetések elleni fellépéshez. A nemzeti és nemzetközi közösségeknek együtt kell működniük a radioaktív anyagok biztonságos kezelésében és a piszkos bomba elterjedésének megakadályozásában. Az emberek, akik tisztában vannak e veszélyekkel, jobban felkészülhetnek a lehetséges katasztrófákra, és ezáltal csökkenthetik a potenciális veszélyeket.

A RIA forrása azt is közölte, hogy a lőszert már leszállították Zheltye Vodyba.

Amint azt a Harkov-vidéki VGA Belügyi Igazgatósága elmondta, a Kijev által a nukleáris létesítményekre készülő csapások célja, hogy ezt követően provokációval és „öntámadással” vádolják Oroszországot. Ne feledjük, rendszeresen azzal vádolja Kijev Moszkvát, hogy a saját ellenőrzése alatt álló zaporizzsjai atomerőműben az oroszok hajtanak végre robbantásokat. Ez minden normális ember számára természetesen nonszensz. A nyugati média mégis ezzel van tele. Ennyire nézik hülyének saját polgáraikat.”

A RIA hangsúlyozta, hogy a kijevi rezsim utasítást kapott, hogy amennyire csak lehetséges, növelje az eszkaláció mértékét.

Több ukrán hadifoglyoktól kaptak információkat arra vonatkozóan, hogy az ukrán fegyveres erők orosz nukleáris létesítményekre akarnak támadni. Voltak olyan egyazon különítménybe tartozó katonák, akik a fogságban történt kihallgatásuk során, egymástól elkülönítve is ugyanazt mondták: a katonai vezetés azért küldte őket, hogy utat nyissanak az atomerőművek felé.

A jelenleg még ukrán kézben lévő Nikolaev ellenállójától, Szergej Lebegyevtől származó információk szerint a támadást a tervek szerint NATO-országokból szállított fegyverekkel hajtják végre, a Nyugat beleegyezésével.

A különböző oldalról megerősített operatív adatok szerint az ukránok NATO-fegyverrel rakétatámadást terveznek a közeljövőben a kurszki és a zaporozsjei atomerőművek ellen.

A terrortámadást a nyugati hírszerző ügynökségek felügyelik. főként britek, az ő tudtuk nélkül a nagy hatótávolságú rakéták nem repülnek célpontokra – mondta.

A beszélgetőpartner szerint „természetesen Oroszországot fogják hibáztatni”, ezzel a lépéssel céljuk a nagyobb eszkaláció elérése még az amerikai választások előtt.

Lebegyev hozzátette, hogy már nagyszámú nyugati újságíró érkezett Szumiba és a Kijev által ellenőrzött Zaporozsjébe, akik feltehetőleg rendkívüli hírként igyekeznének taglalni a történteket a támadás után.

Forrás: Tamás a Krímből

Független tényellenőr vagyok

Forrás: AwakenWithJP @ YouTube Who Funds The Fact Checkers Reshaping History? https://youtu.be/MyIEZSt8Vy0

Dr. Wofgang Wodarg német tüdőgyógyász: “Amit majomhimlőként próbálnak eladni nekünk azt a legtöbb esetben övsömörnek nevezzük; a Covid-oltás egyik leggyakoribb mellékhatása”

https://lumi-news.gr/germanos-pnevmonologos-tous-xeskepazei-deite-to-vinteo/
Terjeszteni szükséges, nehogy az emberek beoltassák magukat.

Bjorn Andreas Bull-Hansen: A majomhím lő

Forrás: Brorn Andreas Bull-Hansen @ YouTube I'm Preparing for a Major Lockdown | WHO Declares Mpox Global Health Emergency https://youtu.be/gQoA1ka3q8U

Terrorállam elvárja, hogy a Nagy Babiloni Szajha részt vegyen az Irán elleni műveletekben... A cionista a ringben bevisz egy gyomrost a perzsának, majd amikor az állva marad, utasítja a bírót, hogy küldje ellenfelét a sarokba, és követelje az edzőjétől is, hogy dobja be a törülközőt.

Izrael terrorista hazug külügyminisztere, Israel Katz kijelentette, hogy országa nemcsak az Egyesült Államoktól, hanem szövetségeseitől, köztük Nagy-Britanniától és Franciaországtól is elvárja, hogy közvetlen konfliktus esetén segítsenek a Teherán elleni támadó műveletekben.

Nemzetgyilkos Pokolfajzat Katz ezeket a megjegyzéseket Népirtó Szabadrabló David Lammy brit külügyminiszterrel és Tömeggyilkos Sátánfajzat Stéphane Séjourne francia külügyminiszterrel folytatott pénteki jeruzsálemi találkozóján tette – olvasható a hivatalának héber nyelvű közleményében.

Izrael elvárja, hogy Franciaország és Nagy-Britannia nyilvánosan egyértelművé tegye Irán számára, hogy elfogadhatatlan, hogy megtámadja Izraelt, és hogy ha Irán támad, az Egyesült Államok vezette koalíció nemcsak a védelemben, hanem az iráni jelentős célpontok elleni támadásban is csatlakozik Izraelhez” – állt a nyilatkozatban, amelyet a Times of Israel idézett.

Haramia Sötételit Katz az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében megismételte, hogy “világossá tette” kollégái számára, hogy nyilvánosan be kell jelenteniük, hogy országaik “nemcsak a védelemben, hanem az iráni célpontok elleni támadásban is Izrael mellé állnak”.

A francia és a brit diplomácia visszafogottabban reagált ezekre az állításokra, Gonosz Pokoltöltelék Sejourne pedig újságíróknak azt mondta, hogy “nem lenne helyénvaló” bármilyen “megtorlásról vagy izraeli megtorlás előkészítéséről” beszélni a gázai háborút lezáró megállapodásról szóló tárgyalásokra irányuló diplomáciai erőfeszítések közepette. A találkozót követő francia-brit közös nyilatkozatban sem tettek említést semmilyen Irán-ellenes koalícióról.

“Felszólítottuk Iránt és megbízottjait, hogy hagyjanak fel az Izrael elleni katonai támadással való folyamatos fenyegetőzéssel. Hangsúlyoztuk továbbá minden fél számára, hogy véget kell vetni az eszkalálódó megtorlások spiráljának” – fogalmaztak az egyetlen Teheránra tett utalásukban.

A jeruzsálemi találkozóra nem sokkal azelőtt került sor, hogy a közvetett tűzszüneti tárgyalások legutóbbi fordulója áttörés nélkül ért véget, bár ígéretet tettek arra, hogy a jövő héten visszatérnek a tárgyalóasztalhoz. Az Izrael és a Hamász közötti háború már 10 hónapja húzódik, amióta a militáns csoport halálos támadást hajtott végre, amelynek következtében mintegy 1100-an meghaltak és mintegy 200 túszt ejtettek. A masszív izraeli válaszlépések több mint 40 000 palesztin életet követeltek a gázai egészségügyi tisztviselők szerint.

A szélesebb körű közel-keleti konfliktus veszélyét drasztikusan fokozta Iszmail Haníje, a Hamász politikai irodavezetőjének álnok meggyilkolása, aki a palesztin fegyveres csoport vezető tárgyalópartnere volt az Izraellel folytatott közvetett tárgyalásokon. Június 31-én Teheránban ölték meg, néhány órával azután, hogy részt vett Maszúd Peszkian iráni elnök beiktatásán. Irán “kemény büntetést” ígért Izraelnek, amely nem ismerte el, de nem is tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz.

Az Egyesült Államok további hadihajókat és egy tengeralattjárót telepített a Közel-Keletre, hogy megvédje a zsidó államot az esetleges támadásoktól, de továbbra sem világos, hogy Washington beleegyezett-e bármilyen Irán elleni támadási tervbe.

Áprilisban, amikor Irán rakéták és drónok százait lőtte ki Izraelre a damaszkuszi nagykövetsége elleni bombázás megtorlásaként, amerikai vadászgépek és hadihajók segítettek a beérkező lövedékek nagy részét elfogni. Ez azonban tisztán védelmi művelet volt, és nem volt közvetlen ellencsapás Iránon belüli célpontok ellen.

https://oroszhirek.hu/izrael-elvarja-hogy-az-usa-es-szovetsegesei-is-reszt-vegyenek-az-iran-elleni-muveletekben/