2022. szeptember 20., kedd

A korszellem

 

[A fordító megjegyzése:
Az Antimodernist újságban megjelent cikk egy olyan írást mutat be, mely kétszáz évvel ezelőtt, azaz a francia forradalmat követő és az egész Európán végigsöprő anti-keresztény szekularizációs és liberális történések éveiben keletkezett, és amit a közreadó sok helyen saját közbeszólásaival tarkít. A jobb érthetőség kedvéért e közbeszólások közül csak azokat fordítom le, melyek valóban hozzátesznek valamit az eredeti íráshoz – és ezeket zárójelbe teszem. A saját beszúrásaimat, mind eddig is, szögletes zárójelben közlöm. – A cikket azért fordítottam le, mert rámutat, hogy már 1821-ben – a francia forradalom után, a liberalizmus hódításának korában – is az a szellem uralkodott a világban, mint most. Ha nem tudnók biztosan, hogy a cikk kétszáz évvel ezelőtt íródott, azt hihetnők, hogy napjainkban írták. A különbség akkor és ma csupán abban rejlik, hogy a technika segítségével ez a szellem ma már nem csak az ú. n. művelt körökben rontotta meg az embereket, hanem már a legeldugottabb falu legutolsó viskójában lakókat is. Ez utóbbira Sátánnak elengedhetetlenül szüksége volt, hogy rombolása valóban sikeres, és egyúttal teljes körűvé válhasson.
A közlés másik oka az, hogy a cikk a világ történéseit és benne az emberiség sorsát a Teremtő és a teremtmények viszonyából, vagyis az alapoktól kezdve tárgyalja, ami elengedhetetlen feltétel annak megértéséhez, hogyan jutott a mai világ ide, azaz a földi pokolba. – Ezzel kapcsolatban újfent felhívom a figyelmet Turgonyi Zoltán „A kereszténység” című tanulmányára, elsősorban annak is e fejezetére: A világ teremtése és működtetése.]


Szinte pontosan kétszáz évvel ezelőtt, 1821-ben a „Der Katholik” (A katolikus) című újságban (1. év, 8. füzet) egy cikk a következő felirattal jelent meg: „A korszellem a történelem nézőpontjából bemutatva”. E cikk az elmúlt két évszázad alatt semmit nem vesztett időszerűségéből. Sőt, mondhatnánk, pont fordítva, a cikk ma aktuálisabb, mint megjelenésének idejében. A szerző Urunk szavaival kezdi írását, aki ellenségeinek, amikor azok Ábrahámra, mint atyjukra hivatkoztak, ezt válaszolta: „A sátán az atyátok” (Jn 8,44), mert „azt teszitek, amit atyátok tett.” (Jn 8,41); majd így folytatja:

A függetlenség szelleme
Még soha nem voltak számomra Urunk eme szavai annyira érthetőek, mint napjainkban [azaz 1821-ben], amikor bizonyos emberek e mondat igazát véres színekkel rajzolják szemeink elé. Minden gonoszság oka, amit a Sátán eddig elkövetett és még mindig elkövet, és ami őt voltaképpen sátánná tette, a függetlenség (gőg, önhittség, kevélység) szelleméből – „non serviam = nem akarok szolgálni” – származik. Minthogy azonban egyetlen teremtmény sem lehet soha független, vagy válhat soha függetlenné teremtőjétől – aki örökös jelenben létezik teremtményéhez képest –, az a teremtmény, aki mégis független akar lenni, direkt szembenállásba kerül Teremtőjével, akinek ezért őt ellenállhatatlan erejével szükségszerűen el kell taszítania; úgy miként a lezúduló ár mindent, ami az útjába kerül, elsodor, feldönt. Ez az eltaszítás, elhajítás lett Sátán sorsa. Le lett taszítva a pokolba, az Istentől való messzeség legtávolabbi helyére, a kitaszítottak, az elvetettek helyére.

Sátán függetlenség utáni vágyálmát az első emberbe is beültette. Ádám a Sátántól kapott eszköz segítségével önmagától akart azzá válni, amivé kizárólag az Istentől való függőség, tehát az Istenhez való ragaszkodás által válhatott volna, és kellett volna válnia. Emiatt Isten őt is eltaszította magától. Ádám azt tette, amit Sátán. (Ezért kiűzetett a paradicsomból, és Sátán szolgájává vált, és elszenvedte a gondok, bajok és halál büntetését.)
Ha tehát ezután is létre kell jönnie egy új kapcsolatnak ember és Isten között, akkor ennek a kapcsolatnak szükségszerűen az Istentől való abszolút függőségen és az Istenhez való abszolút ragaszkodáson lehet és kell alapulnia. Ugyanis egyedül a függőség-érzülete képes az emberből a gőgöt, a függetlenség szellemét kiirtani, és az embert Istennel ismét harmonikus kapcsolatba emelni. Ezért szól a Kinyilatkoztatás egész tanítása a hitről vagy alárendeltségről, az Istennel szembeni engedelmességről. Az engedelmes szellem aláveti magát Isten kinyilatkozó szellemének.
(Valóban, a magát kinyilatkoztató Istennel szembeni engedelmesség a hitnek legfontosabb, legmeghatározóbb lényege. Nem annyira az a döntő, hogy mit hiszünk, hanem hogy kinek és miért hiszünk: Azért hiszünk, mert Isten így nyilatkoztatta ki, és nekünk az Egyház így írja elő, hogy higgyük. A megnyilatkozó Istenben való hit és az Ő nevében tanító Egyház alapvető fontosságú. A hit nem „több mint az engedelmesség”, hanem a hit lényegében engedelmesség!)

Ez az Istennek való tökéletes odaadás (engedelmesség, hit) Jézus Krisztusban, Isten Fiában láthatóvá vált szemeink előtt. Isten Fia azért öltött emberalakot, hogy az emberiség tagjaként, tehát az emberiség képviselőjeként engedelmes legyen Atyjának a kereszten elszenvedett haláláig. Az az ember születik tehát Istenből, aki Jézus Krisztussal és Jézus Krisztus által egészen kiüresíti magát (megtagadja magát), és teljes engedelmességgel átadja magát Istennek, az ilyen embernek lesz az atyja az Isten, aki ebből a függőségből fakadóan „azt teszi, amit Isten tesz”. Pont úgy, ahogy a gőgös, a függetlennek lenni akaró teremtmény azért cselekszi Sátán műveit, mert az ő atyja a Sátán.
Ezért hangzik így Jézus nyomatékos felszólítása: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét és kövessen engem.” (Mt 16,24)

Nos, a mostani korszellem [= 1821-es] nem más, mint éppen az a függetlenségi szellem, amit Sátán az emberek között felgerjesztett, hogy ennek segítségével elpusztítsa Isten művét. Napjainkban [= 1821-ben] persze az emberek tagadni szeretnék Sátán létezését vagy a világra gyakorolt hatását: Mindazonáltal, nekem az a véleményem, hogy Sátán eddig még soha nem volt a földön annyira szorgos, mint éppen most. De hogy romboló tevékenységét minél biztosabban és nyugodtabban folytathassa, létezését követői által előbb letagadtatta. Ez a tagadás is Sátán tervei közé tartozik. (Ezt a munkát senki nem végzi buzgóbban, mint a modernisták, köztük például egy Herbert Haag nevű ember „Búcsú az ördögtől” című fércművével.)
Aki Sátánt valóban látni akarja, az nézzen azon úgynevezett emberek fúriáira, akik Franciaországban tomboltak, akik Spanyolországban és Amerikában most tombolnak, akik Nápolyban tomboltak, és akik Németországban, Angliában és Svájcban a háttérben lesben állnak.
[Lásd ezzel kapcsolatban a honlap cikkei közül ezt: „Itt az iránytű veszett el”.]

Az igazság akaratlanul is ezt mondatja velünk: Igen, ez valóban csak sátáni gonoszság lehet – mert belsőleg meg vagyunk győződve arról, hogy ekkora gonoszság nem lehet az ember sajátja, hacsak nem kívülről erre buzdítják, vagy erre kényszerítik. (Való igaz: létezik egy olyan fokú gonoszság, ami magasan meghaladja az emberi „normális” gonoszságot, és ennek sátáni eredetűnek kell lennie. És ez az ami most, a 21. század elején elöntötte az egész világot,)
És mindennek alapja éppen az a függetlenségi eszme, ami Sátánból született, és amit Sátán szór szét a világban, és amit ő a titkos társaságokon keresztül szorgalmasan „ápol és eltakar”, hogy birodalma a földön minél tovább fennmaradhasson. (Ez a gondoskodás az elmúlt kétszáz évben nem hagyott alább, és az ember azt kívánná, hogy a katolikusok bárcsak ugyanekkora gondossággal ápolták/ápolnák volna hitüket, mint ahogy a Sátán a saját eszméjét gondozza.)

Sátán taktikája
A mai korszellem első magjait Sátán az úgynevezett reformációval vetette el (valójában már az úgynevezett humanizmussal és „reneszánsszal”). Miként ma ezt a folyamatot [= szekularizáció, liberális fordulatok] az államok megreformálásának nevezik, akkor ezt az Egyház megreformálásának nevezték. Sátán súgta akkor a gőgös, elbizakodott első reformátor fülébe az Egyház hatalma elleni függetlenségi tervet, ébresztett fel benne minden lehetséges téves következtetést és szofizmát, melyek segítségével az Egyház tekintélyét szétzúzta. Mikor ez sikerült neki, áttért az úgynevezett filozófusokhoz, és megmutatta nekik az oly természetes konzekvenciát, nevezetesen, hogy ugyanezek a szofizmák az államok hatalmának megsemmisítésére is kiválóan alkalmasak. És a Sátán apostolai olyan ügyesen végezték dolgukat, hogy mostanra a világ nagy része se az embereknek, se Istennek nem akar szolgálni többé. (Ez nem más, mint a liberalizmus, ami az egész világot az örvénybe taszította.)

Ezen függetlenségi szellem [megszületésének és elterjedésének] előkészítésére Sátán sokfajta embert felhasznál. Elsőnek a magukat felvilágosítónak (nagykorúnak, racionálisnak, tudományosnak, ellentétben a szerintük bigott és babonás vallásos fanatikusokkal) nevezőket. Másodszor Sátán azokat az ifjoncokat használja fel, akik a mi új nevelőintézeteinkből kerülnek ki. A harmadikok a gazdagokká vált bankárok, akik képtelenek felfogni, hogy miért nem ők a királyok már (az is a 21. század elejének egyik nagy "vívmánya", hogy amire ezek kétszáz évvel ezelőtt csak vágytak, az mára valósággá vált: mára már valóban ők a "királyok"), az éhes ügyvédeket, akik beképzelik maguknak, hogy sokkal méltóbbak lennének arra, hogy a bírói székekben üljenek, mint a korlátok előtt állni; a kéjenceket, akiket egy jó kormányzat megakadályoz abban, hogy egészen disznókká váljanak. A negyedik fajtához tartozók azok, akiket kifejezetten nem Sátán maga használ fel, hanem akiket a függetlenség szellemének apostolai vadászkutyaként alkalmaznak. Ezek a vallás és erkölcs nélküli emberek, akik a jobbmódú polgárokra bőszült irigységgel tekintenek, miközben csak a gyilkolásra, rablásra és fosztogatásra szóló első jelre várnak. (Az irigység nemcsak a tömegeket sarkallta/sarkallja forradalmi rémtettekre, hanem valójában ez az, ami az ördögöt hajtotta és hajtja ma is, hogy az embereket is romlásba taszítsa: „A sátán irigysége révén jött a világba a halál.” (Bölcs 2,24))

A sajtószabadság valójában nem más, mint a Sátán vehiculuma, amivel függetlenségi szellemét minél gyorsabban el tudja terjeszteni a nép között: Olyan dolgokat nyomtatnak ki, melyeken jól látható, hogy a Sátán mondta tollba őket. Úgynevezett „olvasó-társaságokat” hoznak létre, hogy a nép-felvilágosítás címszó alatt mindenki olcsón hozzájuthasson az újságokhoz, melyekben a sajtószabadság leple alatt gyűlöletre izgatják őket. Ezen kívül nevelő intézeteket rendeznek be, melyekben a nevelés fő célja arra irányul, hogy az embereket, miként ők kifejezik, „önállókká” tegyék, azaz beoltsák őket a függetlenségi szellemmel.
(A sajtószabadság vagy a véleményszabadság azonban a liberálisoknál csak olyan mértékben és addig van érvényben, amíg az az ő elképzeléseiknek megfelel, és amíg nem ők vannak hatalmon. Mert ahogy a liberálisok hatalomra kerülnek, a sajtó- és véleményszabadságnak máris vége lesz. Ma már nincs szükség olvasó-körökre és külön nevelőintézetekre, hogy szellemiségükkel az egész világot megrontsák: A mindent behálózó média és az általános iskolakötelezettség gondoskodik arról, hogy a fiatal emberek a "helyes" szellemet átvegyék és "politikailag korrektül" gondolkozzanak és éljenek.)

Sátán igazi apostolai közvetlenül nem láthatóak, hanem cinkosaikon keresztül agitálnak. Ha aztán ezek a talajt már előkészítették, akkor megnyílik a pokol, és a nép önjelölt képviselői előbújnak, akiket állítólag a nép választott, holott valójában semmit nem tudnak róluk; és követelik a szabadságot, ami nem jelent mást, mint hogy ne gondolkozz és ne viselkedj másképp, mint ahogy ezek a forradalmárok parancsolják, különben biztosan meghalsz. Egyetlen más zászló alatt sem voltak annyira tele a börtönök, és folyt az ítélet-végrehajtás helyén rendszeresen annyi vér, mint e sátáni szabadság zászlai alatt.
(Ma már nincs szükség arra, hogy Sátán apostolai a háttérben maradjanak. És ha valaki politikailag nem korrekt, akkor sem biztos, hogy szó szerint életével fizet ezért, "mindössze" csak társadalmilag és egzisztenciálisan lehetetlenítik el, teszik tönkre. Nem túlzás azt mondani, hogy soha nem uralkodott a világon nagyobb rabszolgaság, mint ebben a korban, amiben az egész világ a "szabadságot" tűzte ki a zászlóira.)

Isten birodalma és a Sátán birodalma
Mivel a függetlenségi szellem terjedésének semmi nem áll jobban az útjában, mint a vallás, és mert pont a vallás veti alá az embereket – bár szabadon és szeretettel – de mégis kérlelhetetlenül Istennek, ugyanakkor pap nélkül nem tud meglenni, azért törekszik a Sátán olyan sürgősen arra, hogy az egyházi javakat megsemmisítse, és ezáltal a papokat megfossza materiális életalapjaiktól.
(Ma már erre sincs szükség, hiszen Sátán új utakat talált a papság kikapcsolására. Ebben leghatásosabb eszköze az ú. n. II. Vatikáni Zsinat volt, és az abból létrejött embercsinálta-egyház az ő ál-miséjével és ál-papságával.)
De hogy ez a terv az igazi Sátán-terv, az Isten birodalma alapideájának és a Sátán birodalma alapideájának összehasonlításából egyértelműen kitűnik. Isten birodalma a lehető legmagasabb egységből indul ki, és a legmagasabb egység felé vezet. Ezzel szemben a Sátán birodalma az egyenetlenségből, a felbomlásból indul ki, és összeomláshoz, pusztuláshoz vezet. Szétszakítja az Isten és ember közötti köteléket és az emberek közötti egység kötelékét. Ahol ez a sátáni birodalom elkezdi működését, ott a természet és a barátság legszentebb kötelékei mind elszakadnak, fiak az atyákkal és testvérek a testvérekkel szemben vádlókká és hóhérokká válnak.
Ezek után azt is könnyű megmagyarázni, hogy honnan ered ez a szólás: a forradalom elsőnek saját gyermekeit falja fel: mert mindenki független akar lenni, mindenki elsőnek akar kasszírozni. Ezért áll mindenki mindenki másnak az útjában, de mivel egyesével mindegyikük gyenge, a legrafináltabbak megalakítják frakcióikat, aminek segítségével az egyik társulás meg tudja dönteni a másikat. De hogy a legyőzött ne tudja magát később megbosszulni, megölik őket. Ezután jön a rombolás – valójában a saját otthoné, hazáé, a legjobb és legpompásabb intézményeké, még az épületeké is. Tulajdonképpen nem lenne érthető, hogyan képesek az emberek saját maguk ellen így tombolni, ha nem ismernénk a pokoli tervet, amit Sátán elvetettségében kiagyalt. Itt is látható, hogy „gyümölcseiről lehet megismerni a fát”.

A vesztes a nép
Mindezen folyamatok eredményeképpen az, amit népnek neveznek, jár a legrosszabbul. (Ami nem is történhet másképp, hiszen a nép fiai a gyengék, a fölöslegesek, akiknek Sátán szolgái nem tartoznak semmivel, akiktől a legszívesebben a legrövidebb úton megszabadulnának.)
Korábban léteztek alapítványok, melyek a vallásért, a szegényekért, egyszóval, mindenért, ami az emberek szellemi és testi szükségleteit szolgálta, illetékesek voltak, úgy hogy ez a népnek egyetlen fillérébe sem került, hiszen a gazdagok alapították és tartották fenn őket. Ezek munkájából szinte egyedül a nép húzott hasznot. De amint a világra telepszik a kor-, azaz a Sátán szellemisége, mindezeket tönkreteszik. De mivel e szükségleteket valahogyan mégis ki kell elégíteni, az ezekre fordított kiadások az adóbevételek oldalán jelennek meg, és a népnek, mely korábban csak profitált ezek működéséből, most magának kell mindezt megfizetnie.
(E mondatokat olvasva, tényleg alig hihető, hogy ezeket 1821-ben írták le, és nem napjainkban a lassan horrorisztikus magasságokba szökő különböző adókkal, és illetékekkel.)

Ugyanez a szétforgácsolódás található meg minden úgynevezett alkotmányban. Eddig egyetlen uralkodó néhány tanácsadóval, vagy a köztársaságokban néhány tanácsos csinált mindent, ők gondoskodtak mindenről, ők intéztek mindent. A népnek tehát nagyon kevés embert kellett eltartania. Most mindent szétforgácsolnak, a törvényadó hatalom, az adminisztráció, a bírói, és ahogy még mind ezeket a hatalmi szervezeteket nevezik –mindennek külön kell lennie. Egyszóval minden közfeladat elvégzését egyre növekvő számú különböző csoportra bízzák. És mindezen hatalmaknak megvannak a maguk hivatalnokai, a titkárok, másolók egész légiói – azért, hogy Sátán a maga segítőiről és ezek segítőiről a neki tett szolgálatukért úri módon gondoskodni tudjon. Ehhez jönnek még az új állami gyűléstermek gazdag előkészítésének költségei, a 200, 300, 400 vagy még több úgynevezett népképviselő, és az összes többi ezekhez tartozó dolgok díjai. És most mindezt a szegény népnek kell megfizetnie. Nem csoda, hogy szinte megrokkan az adók súlya alatt, és rosszkedvűvé, majd kétségbeesetté kell válnia – de pont ez szerepel Sátán tervében. E terv szerint a nép szeretetének, ami korábban az őket kormányzó hatalommal összekötötte, el kell szakadnia, és helyette egy sátáni harag, marcangolás és kétségbeesés terjed szét, és ezáltal a pokol birodalma már a földön el lesz ültetve.
A szerencsétlenség, a baj nem alulról felülre, hanem felülről indul ki és úgy éri csak el az alsó rétegeket (a forradalmak sem indulnak soha alulról, hanem mindig felülről kezdeményezik őket).
Ennek folyamata így zajlott/zajlik le: A hatalom birtokosai jólétükben élvezetekbe merültek, majd egyre jobban elfojtották a vallást, kerülték Istent. De Istenen kívül csak az van, ahol Sátán uralkodik, aki valójában maga vakította el a régenseket, olyannyira, hogy az egyházi vezetők figyelmeztetéseit figyelmen kívül hagyták, akiket számukra gyanússá tettek, akiket nem tiszteltek, miközben a titkos társaságokat eltűrték, sőt némelykor még ők maguk is e társaságok élére álltak, és ily módon segédekként maguk hordták a fát a tűzhöz, aminek éppen őket kellett elemésztenie.
Távol állok attól, hogy a kormányzók hatalmát bíráljam, hiszen vallásom azt tanítja, hogy hatalmuk Istentől származik. De ha Sátán barátaitól hagyják magukat rászedni, és azt képzelik, hogy kényük-kedvük szerint uralkodhatnak, vagy saját erejükből képesek Sátánt elűzni, és nincs szükségük semmilyen vallásra, akkor egy becsületes ember kötelességének azt tartom, hogy hangosan rájuk kiáltson: Nem látjátok be, hogy éppen ezzel feleltek meg a Sátán függetlenségi szellemének, ami kikerülhetetlenül a saját hatalmatok ellen fog fordulni, és azt szét fogja zúzni? „Nos, királyok, térjetek észre, föld urai, hadd intselek benneteket! Szolgáljatok az Úrnak félelemmel!” (Zsolt 2,10-11)
Ha a régensek elismerik, hogy a hatalmat, amivel bírnak, Isten helyezte kezeikbe, és hogy ezért nekik azt az Ő előírásai szerint kell gyakorolniuk, akkor Isten rendületlenül megtartja saját hatalmát e régensek kezeiben Sátán és az ő függetlenségtől ittas segédjeinek minden vakmerő támadásával szemben.
(Csak az uralkodóknak Istenhez és a hithez való visszatérése tud a jelenlegi reménytelen helyzetnek véget vetni. Ahol nem Isten uralkodik, ott előbb vagy utóbb a Sátán veszi át az uralmat.)

Korunk szellemisége a Sátán szellemisége
A mostani idő szellemisége ezért valódi Sátán-szellemiségnek, a hazugság szellemiségének bizonyul – hazudnak a népnek, melynek tagjait állítólag boldoggá akarják tenni, miközben szerencsétlenné teszik az embereket. Ennek bizonysága minden forradalmi népnél világosan felismerhető a széthúzás, a harag szellemiségében, mely e szellemiség minden megnyilatkozásánál szintén kikerülhetetlenül feltör, és a családokban a szeretetet és egységet több generáción keresztül szükségszerűen tönkreteszi; mint a rombolás szelleme, ami minden meglévőt lerombol, és a romokból képtelen bármi jót felépíteni; mint a lázadás szelleme, melyben ez a sátáni szellem a leginkább elemében érzi magát, mert Istentől és az embertől elszakadva függetlennek érzi magát, és még büszke is saját nyomorúságára; mint a kétségbeesés szelleme, mellyel ez az egész szomorújáték végződik, amikor a nép ráébred tévedésére, magát becsapottnak találja, és mindent, ami jó volt körülötte, elpusztítva lát.
A forradalmak mind annak bizonyítékai, hogy egy és ugyanazon tervet követnek, melyet Sátán agyalt ki, és amit csatlósai által az egész világban elterjesztett. Úgy tűnik nekem, hogy látom őt, a pokolnak a fejedelmét, egy még félig álló romos templom vagy kórház párkányán ülni, pokoli kacajban saját magának tetszelegve, ahogy lent a vértől csöpögő áldozatain saját függetlenségi tervének megvalósulását nézi, és mindazt az istengyalázást hallja, amit emberi sátánfiókái a zendülés mámorában a menny felé üvöltenek, miközben a vallás eltörlésén örvendenek. Akkor velük örül, és kétségbeesett gúnnyal ordítja: Nézzetek oda! Ez az én művem!
Ez az igazi korszellem, ha alapjaiban vizsgáljuk meg, és társadalmi kibontakozásában vesszük szemügyre. Tagadjátok le Sátán létezését és az emberekre gyakorolt hatását, és utána, ha tudjátok, magyarázzátok meg nekem azt a szerencsétlenséget, ami az emberiséget napjainkban sújtja! Ez az állapot a korszellem gyümölcseiből elárulja, mely atyának a gyermeke! Most értem meg, mit akarnak ezek a szavak mondani: A Sátán a ti atyátok, hiszen az ő műveit cselekszitek!

A kétszáz évvel ezelőtt közreadott írás itt végződik.
Az Antimodernist újság szerzője a leírtakhoz még egy teljes fejezetet, és néhány megjegyzést fűzött:

A „sátánizmus formulája”
Néhány hónappal ezelőtt egy baloldali hírportál újságírója „A sátánizmus formulája” című írásában arról számolt be, hogy „elbűvölten” olvasott egy könyvet a sátánizmusról, amit „e szellemi beállítottság egyik támogatója” írt. Szemben azzal, amit várt, a könyvből nem „ördögimádásról és fekete misékről” tudott meg valamit, hanem „inkább józan gondolatok felsorolását” találta benne, „melyeket, ha a könyv címoldalán nem a 'sátánizmus' szó állna, akár a liberális gazdaság kézikönyveként lehetett volna értelmezni”.
Ő maga, vallja be a cikk szerzője, nem hisz Sátán létezésében, és nem akar senkit sem a sátánizmustól megóvni. Ő a sátánizmus alatt pusztán azt a világnézetet érti, amit Anton LaVey (1930-1997) a Church of Satan (Sátán temploma) megalapítója és főpapja, kidolgozott, és az 1969-ben kiadott könyvében, a sátáni "bibliában" felvázolt. (És amiben Sátán tanítványai úgy imádkoznak az ő idoljukhoz, ahogy a keresztények Istenhez imádkoznak: „Jöjjön el a Te országod!”)

A szerző ezen kívül Carl Amerys könyvére: „Hitler, mint előfutár” is hivatkozik, melyben Amerys egy "Hitler-formulát" ír le, mely a nemzetiszocializmus speciális gondolkodási modelljén alapszik, amit azonban a történelem során mások is felhasználtak. Ez a formula körülbelül úgy szól, hogy egy véges, behatárolt térben elhelyezkedő és behatárolt mennyiségű forrásokkal rendelkező világban nincs elegendő hely és lehetőség minden ember szükségleteinek kielégítésére. Ezért bölcs szelektálással ki kell alakítani egy elitet, mely eljárás során szükség esetén a hagyományos erkölcsi előítéleteket el kell vetni – azok érdekében, akik jogot kaptak a túlélésre – eddig „A sátánizmus formulája” című írás szerzője.

Az Antimodernist-szerző ezeket a gondolatokat fűzte mindehhez: Nem kell sokáig kutatni, hogy e gondolkodás nyomait egészen a napi politikáig felfedezzük. A sátánizmus formulája ennek megfelelően úgy szól, hogy minden jog az erősek kezében van, akik minden erkölcsi kategória felett állnak, akiknek a gyengékkel szemben semmiféle kötelességük nincs, és akiknek a cselekvési szabadságát a gyengék irigysége ellen az állami intézményeknek védeni és támogatni kell.

Csak csodálkozni lehet, hogy egy ilyen embert megvető program láttán valaki nem ismeri fel az e program mögött álló szerzőt, aki nem más, mint az, aki „kezdettől fogva gyilkos” (Jn 8,44), azaz a Sátán. Micsoda feneketlenül romlott ember-képpel kell bírnia annak, aki – miután nem hisz az ördög létezésében – azt hiszi, hogy közönséges emberek ilyen ördögök lehetnek. Mint ahogy az emberek a Szentlélek befolyása nélkül nem válhatnak szentekké, ugyanúgy nem válhatnak az emberek Sátán befolyása nélkül ördögökké. Nem! a sátánista szellemiség ilyen térhódítása az emberek között nem magyarázható meg a sötét hatalmak befolyása nélkül!
Korunk szellemisége az Apokalipszis szellemisége, az Istentől való nagy elszakadásé – és ki volt az első aposztata, aki ezt a romlást a világba hozta, ha nem a Sátán?

Végszó
„Ha az emberek istentelenekké válnak, akkor a kormányok tanácstalanok, a hazugságok határtalanok, az adósságok visszafizethetetlenek, a tárgyalások eredménytelenek, a felvilágosítás esztelenség, a politikusok jellemtelenek, a keresztények ima nélküliek, az egyházak erőtlenek, a népek békétlenek, az erkölcsök féktelenek, a divat szemérmetlen, a gaztettek mértéktelenek, a konferenciák végtelenek, a kilátások reménytelenek.” (Antoine de Saint-Exupéry, 1900-1944)

(forrás: Antimodernist – 2022. július)

[A témával kapcsolatban lásd még a következő cikket: A Sátán és a gonoszság szolgái]

https://katolikus-honlap.hu/2201/1821.htm

Az oltási tétovázás a főáramba kerül: A politikusok és a gyógyszergyárak megőrülnek!

 

Mint a világ vezető "oltásellenese" - ez a megtisztelő kitüntetés, amelyet az oltáspártiak megtagadnak tőlem, akik inkább kitérnek és elrejtik több évtizedes befolyásomat, és az "oltásellenesek" nagy többségétől is, akik bénán kijelentik, hogy "mi nem ellenezzük az oltásokat, csak biztonságosabbá akarjuk tenni őket" -, győzelmet aratok a világjárványos őrület és a politikai képmutatás felett.

Az az abszurditás, hogy a "gyorsított" COVID-19 vakcinák "biztonságosnak" bizonyulhatnak a 2020-as elnökválasztás előtt vagy nem sokkal utána, meghaladja a hihetőséget. Szövetségeseim erőfeszítései, hogy leleplezzék ennek a téveszmének a bűnösségét, valamint a COVID-19 vakcinákat támogató "öntudatlan" politikusok erőfeszítéseit, nyilvánvalóan "minden esély ellenére" sikerrel járnak.

A COVID-19 oltások "politizálása" drámaian leleplezi az endemikus ostobaságot és a halálos csalást, amely ezt az egész iparágat és annak politikai befolyását jellemzi.

Kamala Harris alelnökjelölt például klasszis módon demonstrálta ezt a lelkiismeretlen tudatlanságot és hivatalos visszaélést a CNN-en, amikor megkérdezték tőle, hogy kapna-e olyan vakcinát, amelyet a választások előtt engedélyeztek és terjesztettek. Harris így válaszolt: "Nos, azt hiszem, ez mindannyiunk számára kérdés lesz".

"Azt mondom, hogy nem bíznék Donald Trumpban, és hiteles információforrásnak kellene lennie, amely annak a hatékonyságáról és megbízhatóságáról beszél, amiről beszél" - folytatta. "Nem fogom elhinni a szavát".

Vegyük észre, hogy a "biztonság" szó nem szerepelt a szókincsében. Vegyük észre azt is, hogy Harris még a vakcina szót is kihagyta a Trumpot besározó diatribe-jéből, mintha ő adta volna be az injekciót.
Harris megtévesztően kitért a legkritikusabb kérdés elől. Abszurd az a képmutatás, hogy a "hatékonyságot" és a "megbízhatóságot" a biztonság nélkül veszi figyelembe.

 

 

De ez történik az egész politikai spektrumban. Tiszta halálos őrület.

A valóság ellenőrzése

Oltóanyaggal kapcsolatos bizonytalanság, NEM biztonságos a genetikai anyagokat tartalmazó oltóanyag, még akkor sem, ha megtisztították őket a mérgező nehézfémektől és mérgező vegyi anyagoktól.

A VAKCINÁKAT SOHA NEM LEHET "BIZTONSÁGOSSÁ" TENNI MÉRGEZŐ ÖSSZETEVŐIK MIATT.

Ennek a ténynek az elhallgatása a népirtásban való bűnrészességgel jár (amellett, hogy határtalan ostobaságról tesz tanúbizonyságot).

De az intelligencia nagymértékű aláásása ezen a területen egyértelmű és meggyőző a tömeges agykontrollról. A politizáló terelés, a mérgező valóságot elkerülő elterelések kampányfinanszírozást generálnak, különösen a Big Pharma és a Big Biotech cégek részéről.
Vegyük észre, hogy ezzel az ostobasággal és őrültséggel szinkronban, amely a főáramban terjed, "kárelhárítást" adtak ki egy közös nyilatkozatban, amelyben biztosították, hogy a COVID-19 vakcinák biztonságosak és hatékonyak lesznek. A vezető iparosok, akik a népirtásra építenek, a vállalatok, akik több milliárd dolláros állami támogatásban részesülnek, és trilliókat keresnek a vakcinák okozta sérüléseken, genetikai károsodásokon és rákos megbetegedéseken - a világ vezető pénzcsinálói és népességszabályozói - azzal biztosítottak minket, hogy kijelentették, hogy ez lehetetlen!

 

 

A "vakcinák biztonságossága és hatékonysága" egy oximoron.

A halálosan aljas cégek

A kilenc vezető vállalatból álló csoport, amely vállalta, hogy csak "biztonságos és hatékony" COVID-19 vakcinákat hagy jóvá, tele van ugyanazzal a majomürülékkel, amelyet az AstraZenca, az Oxford és a Johnson & Johnson használ hamis ígéreteikhez.

Nyilvánvaló propagandájuk a közvélemény példátlan bizalmatlanságára reagál. Az oltóanyaggal kapcsolatos bizonytalankodás főáramba került. Az amerikaiak kevesebb mint 25%-a nyilatkozott úgy, hogy a jelen cikk megírásának idején a jóváhagyott oltásokat beadatná.

Ez az új, monumentális, életmentő győzelem az önök és az aktivisták nagy családja számára abból a most már széles körben elterjedt nézetből ered, hogy "a Covid-19 vakcina fejlesztési folyamata politikailag szennyezett" - hirdették a sajtójelentések.

"Politikailag szennyezett?" Ez tényleg hír?

A vezető oltóanyag-iparosok és propagandisták mindig is "politikailag szennyezettek" voltak. Az egész oltóanyagipar ugyanazoktól a politikai finanszírozóktól származik, akik a világ összes háborúját hozták. Ha ezt nem hiszed el, tanulmányozd a politológiát és a banktörténetet, hogy átprogramozd az agyadat.

Az iparág sajtóközleménye szerint a PhRMA óriások ígéretet tettek arra, hogy "a beoltott egyének biztonságát és jólétét a legfontosabb prioritásunkká teszik".

EZ AZ ÍGÉRET HÜLYE és DECEPTÍV, minden képzeletet felülmúlóan.

Elhinné-e bármelyik ésszerűen tájékozott és intelligens ember, hogy a Merck, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Sanofi, Novavax, Moderna, AstraZeneca, Pfizer és BioNTech felsővezetői valóban a fogyasztók egészségét és biztonságát helyeznék a vállalati nyereség fölé?

TERMÉSZETESEN NEM!

A biztonság, a hatékonyság, az etikai és tudományos normák biztosítása

A PhRMA kartell biztosította a civilizációt, hogy az új vakcinák fejlesztői "továbbra is magas etikai és tudományos normákat fognak előírni a vakcinák tesztelési folyamatára". Csak "a biztonságosság és hatékonyság 3. fázisú klinikai vizsgálaton keresztül történő bizonyítása után" kérnének kormányzati engedélyt.

A "folytatni" szó különös. A jövőre vonatkozó ígéret kétséges. Különösen azért, mert a hálózati televízió már most (2020 szeptemberében) mutatja a COVID-19 címkével ellátott fiolák tömeges gyártását, tele a még nem bizonyítottan "biztonságos és hatékony" vakcinával, amelyet felhalmoznak és szétosztanak, hogy kielégítsék az "engedélyezett" milliárdos támogatásokat a "gyorsított" megrendelésekre.

 

 

Mi a baj ezzel a képpel?

Egyél szart és dögölj meg. Ezek a "magas etikai" aggályok és "tudományos normák" a korábbi katasztrófákra és botrányokra emlékeztetnek.

Emlékezzünk vissza, hogy az AstraZeneca "FluMist" orrspray-jét hasonlóan "biztonságosnak és hatékonynak" hirdették, mielőtt 2016-ban kivonták a forgalomból, mert több embert ölt meg, mint amennyin állítólag segített.

Emlékezzünk vissza a FluMist vakcina három százalékos hatékonyságára. Ez nem múlta felül a kétszámjegyű százalékos arányt, amikor ez az "injekciómentes" H1N1 sertésinfluenza elleni szer megbetegítette és megölte az embereket.

Emlékezzünk az orvostörténetre. A Merck nagy nyilvánosságot kapott gyermekbénulás elleni vakcinái bénult polio áldozatok tömegeit eredményezték, és az ezt követő "gyengített" vírusuk világjárványos rákos megbetegedéseket okozott. Ha ez nem lenne elég rossz, a Merck hepatitis B vakcinája, amelyet Greenwich Village-ben meleg önkénteseknek, Közép-Afrikában feketéknek és a Willowbrook State School szellemi fogyatékos gyermekeinek adtak Staten Islanden, HIV/AIDS-t hozott a világra.

Ez "etikus" és "biztonságos" volt? Ez "engedélyezett" volt?

Vajon a Johnson & Johnson azbeszttel szennyezett babapora is hasonlóan "engedélyezett", "biztonságos" és "hatékony" volt? Vajon ez a siker "magas etikai és tudományos normákat" követett? Később kiderült, hogy ez a "talkumpor" izzadásgátló rákot okoz.

Mennyire lehet "etikus" és "biztonságos" a Moderna készülő COVID-19 vakcinája, ha még csak nem is vakcina! A vállalat szövetségi bejelentései szerint ez egy "genetikai terápia". A beadott AIDS-szerű vírus olyan "mRNS-t" juttat a szervezetbe, amely megváltoztatja az emberi genomot, és az embereket GMO-kká változtatja. Vajon hány évvel a "gyorsított ütemtervén" túl hány évbe telhet a rákos és egyéb halálos betegségek bejelentése? Senki sem tudja vagy ismeri el.

Folytathatnám a hülyeség, az őrület, a népirtó kétszínűség és a politikai képmutatás további példáit, de minden "értelmes ember" érti a lényeget.

 

 

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem bajai

Most, e sorok írásakor azt olvashattuk, hogy az AstraZeneca egy "potenciálisan megmagyarázhatatlan betegség" után leállította a COVID-19 vakcina késői stádiumban lévő kísérletét. A vakcinát, amelyet az AstraZeneca a hírhedt Oxfordi Egyetem kutatóival közösen fejleszt, az egyik "vezető jelöltnek" tekintik.

A vállalat vizsgálja a "vezető jelölt" vakcina beadását követően egy önkéntesnél fellépő "harántirányú myelitis" esetét.

Az oltóanyag okozta sérülést "a gerincvelő általában fertőzések által okozott gyulladásaként írják le" - írja a New York Times egy névtelen forrásra hivatkozva.

Mindeközben Paul Offit, Amerika vezető oltáspárti propagandistája, akinek hatalmas összeférhetetlen érdekei vannak a szabadalmakban és a vállalati szerződésekben, egy alávaló, aljas szájú, aljas teremtmény, akit a philadelphiai gyermekkórház "oltóanyag-szakértőjének" neveztek, azt mondta, hogy az AstraZeneca oltása egy olyan majom adenovírus nagy dózisú beadását jelenti, amelyet úgy alakítottak ki, hogy ne tudjon szaporodni.

"Ezért fontos, hogy a kutatók megvizsgálják, hogy a nemkívánatos eseményt nem az erre a nagy vírusadagra adott reakció váltotta-e ki valahogyan" - mondta Offit a Bloomberg.com szerint.

 

 

A nyilvánvaló dolgok cenzúrázása

Offit, Anthony Fauci, a népirtásban részt vevő társaik, a Big PhRMA és a korrumpált cinkos média eltitkolja a "károsodás" legerősebb, legegyszerűbb, tudományos magyarázatát. A "gerincvelő fertőzések által okozott transverse myelitis gyulladása" nem nehezen érthető, és nem is önmagában a "fertőzések" okozzák. Valójában injekciók.

Ebben az esetben a fertőző forrás szó szerint majomürülék volt (azaz egy állatkertben gyűjtött, ember alatti főemlősök széklete). Ebből a "szarból" Oxford ügynökei adenovírus "vektorokat" nyertek, és genetikai mutánsokká alakították őket. Ebből készült az Oxford/AstraZeneca "vezető jelölt" vakcina.

Tehát itt van, hogy mi történt valószínűleg a "transverse myelitis" okozásához:

A beadott adenovírus vakcina vírus és idegen fehérje "hatóanyagokat", valamint szennyeződéseket tartalmazott. Még ha a készítményt sterilizálták is, ami a közzétett eljárás szerint nem történt meg, a beadott vírusdarabok - fehérjék és genetikai anyag - a gerincvelő egyik szakaszának mindkét oldalán landoltak. Ez károsította a gerincvelői idegek körüli szigetelőanyagot, az úgynevezett "mielint". Ez egy zsírszerű szövet, amely az idegsejtek rostjait borítja.

 

 

A károsodást a myelinhez tapadt idegen fehérjékre adott "immunreakció" okozta. A "fertőzést" az injekció okozta.

Vagyis a szervezet jól működő immunsejt-testőrségét becsapták. Felmérték az adenovírus-fehérje-mielin kombinációt, amelyet az immunológiában és a vakcinológiában "ANTIGÉN KOMPLEX"-nek neveznek. A beteg természetes, egészséges immunitása megbolondult. A természetes immunsejtek megtámadták a gerincet, célba véve az injekcióból képződött antigénkomplexeket. Ez okozta a gyulladást és az áldozat idegeinek pusztulását.

És ez a leggyakoribb eset. Ma világszerte minden vakcina immunológiailag megváltoztatja, kiváltja, károsítja és megbetegíti az embereket, autoimmun betegségeket okozva. Ez a fajta "patogenitás" váltja ki az oltások legtöbb halálos kimenetelű eredményét. Ezt az igazságot bizonyítja az a közel 100 új "autoimmun betegség", amelyekről azóta számoltak be, hogy az oltóanyagipar elkezdett hazudni a vakcinák "biztonságosságáról és hatékonyságáról"; elhanyagolva és eltitkolva a megbetegedések és halálozások e leggyakoribb okát.

Elég, ha azt mondjuk, hogy a vakcinákat soha nem lehet biztonságossá tenni, mert mind olyan idegen fehérjéket és genetikai anyagokat tartalmaznak, amelyek ugyanazokat a patogén folyamatokat indítják el, amelyeket az AstraZenica/Oxford áldozata is elszenvedett.

Következtetés

A nemzetek dollármilliárdokat fektettek be egy hazugságba. A COVID-19 vakcinákat soha nem lehet biztonságossá tenni, és hatékonyságuk bizonyítása közegészségügyi ostobaság.

Ennek az orvosi tudományos csalásnak a politizálása tragédia. A folyamatos gyakorlat, a hivatalnokok hivatali visszaélései és a tömeges képmutatás eltereli a figyelmet a politikát, a banki befektetéseket, a népességszabályozást és az agykontrollt alátámasztó keményebb valóságról.

Az emberi és pénzügyi erőforrásokat sokkal jobban ki lehetne osztani vagy el lehetne költeni a COVID-19 és minden más ember okozta betegség orvoslására, ha az "energiagyógyászat" multidiszciplináris területein elért eredményeket alkalmaznánk. Ez a fókusz felváltja a kémiát és a gyógyszerészetet. A biológia és a biokémia-biofizika alapjaival foglalkozik. Ez az energiáról és annak az elektrogenetikára és a molekuláris biológiára gyakorolt hatásairól szól.

Az energiagyógyászat és annak változatos tudományágai és gyakorlati alkalmazásai magukban foglalják a hang, a fény, a természetes növényi rezonanciák, frekvenciák és spirituális gyakorlatok használatát, amelyek biztonságosak és bizonyítottan hatékonyak, messze túl azon, amit a megvesztegetett vagy ostoba politikusok, a Big Pharma bábjai és a velük cinkos média beismer.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/az-oltasi-tetovazas-a-foaramba-kerul-a-politikusok-es-a-gyogyszergyarak-megorulnek

Az ő harcuk a mi harcunk is. "Haszontalan evők" egyesüljetek. Vasvillák készenlétben

Az elit megalopolisz terve Hollandia, Belgium és Németország egy szeletére

Tristate City - A holland gazdák csődjének oka - Hollandia

Az elit Megalopoliszt épít, ahol a plebs rovarokat fog enni.

Háborúban állunk Európában. De nem Oroszországgal. Az ellenségnek nincsenek bakancsai a földön, tankjai, géppuskái vagy bombái; nem látjuk.

Ez egy fondorlatos, alattomos, sokfejű hidra, amely alakítja az életünket, és amelyet azok segítenek, akiknek az lenne a feladata, hogy minket képviseljenek. Európa szívében kritikus harcvonal nyílt meg ezzel az amorf ellenséggel szemben. Hollandiában.

A bátor holland gazdák mozgósították traktoraikat, hígtrágyás tartálykocsijaikat és szalmabáláikat; utcára vonultak, hogy tiltakozzanak, amint arról először itt beszámoltunk, és nem hagyják abba.

A gazdák tiltakozásának viharos nyara után, amelyet az úgynevezett "szennyezési" rendeletek - a holland kormány rendelete, amely a következő nyolc évben akár 70 százalékkal is csökkenteni fogja a gazdák nitrogén-kibocsátását - miatt indítottak, a holland mezőgazdasági miniszter, Henk Staghouwer mindössze kilenc hónapos hivatalban töltött idő után lemondott, és újságíróknak azt mondta, hogy nem ő volt a megfelelő személy a feladatra. Valóban.

 

 

Jól tesszük, ha odafigyelünk. A mi nevünkben tiltakoznak. Szembeszállnak azzal, amit találóan úgy jellemeztek, hogy "egy milliárdosok által támogatott, népes választói kör nélküli "zöld" elit által kidolgozott, korporatizált "fenntarthatósági" menetrend".

Az olyan láthatatlan intézmények, mint a Világgazdasági Fórum, a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány, valamint a transznacionális vállalatok sokasága, kulcsfontosságú "érdekeltek" ebben a szorosan összefonódott hálózatban. Ezek azok a nem megválasztott személyiségek, akik befolyásolják a világ állítólag szuverén államainak kormányzati politikáját.

A holland kormány 25 milliárd eurót tervez költeni 11 200 gazdaság kisajátítására - állítólag azért, hogy 2030-ig a felére csökkentse a nitrogénkibocsátást. Ez a gazdaságok 20 százalékának elvesztését jelenti, míg további 33 százalékuk kénytelen lesz csökkenteni a termelést és az állatállományt.

A csökkentések őrülete a globális élelmiszer- és műtrágyahiány idején történik, amikor Hollandia az USA után a második legnagyobb élelmiszerexportőr. Most azt kockáztatja, hogy Srí Lanka nyomdokaiba lép, és az élelmiszerexportőr helyett jelentős importőrré válik.
Az időzítés mellett az is gyanússá teszi a holland gazdákat, hogy a nitrogénkibocsátás korlátozása aránytalanul nagy mértékben érinti a mezőgazdaságot, miközben az ipar és a közlekedés is jelentős szennyező. Ennek azonban van logikája, ha a földjeik és megélhetésük kisajátításának konkrét indítéka a Tristatecity.

A Tristatecity egy "intelligens város" projekt, amely 2015-ben kezdett koncepcióként megjelenni. Peter Savelberg holland tanácsadó víziója egy óriási megapolisz létrehozása Hollandiától Belgiumon keresztül a németországi Ruhr-vidékig, amely 30-45 millió embert foglal magában. (ER: lásd az alábbi térképet; az RH kép a németországi Ruhr-vidéket mutatja, beleértve Essen és Dortmund városokat, az LH képen).

 

 

Hogyan élhetett volna túl egy ilyen projekt ebben a szén-dioxid-tudatos korban a környezetvédelemért lelkesedők öko-jámborságát? Aligha nyilvánvaló, hogy felhőkarcolók építése és nagy területek betonnal való beborítása hogyan lehet fenntarthatóbb, mint a mezőgazdasági területek, de a projekt azzal büszkélkedik, hogy támogatja az ENSZ összes fenntarthatósági célját.

Persze, hogy támogatja - papíron. A Brabant régióra összpontosító agrártechnológiát is igyekszik előmozdítani, amely magában foglalja a vertikális gazdálkodást (pl. hidroponikus termesztés). Talán nem véletlen, hogy a Financial Times szerint a belga kormány is elkezdte felvásárolni a termőföldeket, állítólag a holland "válság" elkerülése érdekében. Más szóval a Tristatecity a Világgazdasági Fórum klasszikus "negyedik ipari forradalom" koncepciója.

Peter Savelberg mögött a holland munkaadói szervezet, a VNO-NCW, nyugdíjalapok és ingatlanfejlesztők állnak. Úgy vélik, hogy a 45 millió lakosú Tristatecity jobban versenyezhetne a befektetésekért és a tehetségekért más globális megavárosokkal, különösen a kínaiakkal. És így elkerülhetetlenül szükség van a Tristatecitynek holland termőföldekre a lakhatáshoz.

Eközben a Trisztánváros lakói feltehetően bogarakon fognak élni - mert kevesebb mezőgazdasági terület lenne, ahol élelmiszert lehetne termelni számukra. Ezért van szükség a vertikális gazdálkodásra. Kevés más iparág lenne, ahol dolgozhatnának, mivel az ipar működéséhez szükséges fosszilis tüzelőanyagok kimerülnek.

Németországban már most a dezindusztrializáció jeleit tapasztaljuk, ahogy az orosz gáz eltűnik, és a kiszáradt Rajna ironikus módon megakadályozza a szén szállítását. A nulla szén-dioxid-kibocsátás egyre inkább valósággá válik.

Az ENSZ "fenntartható fejlődési" programja, az Agenda 2030, a WEF és a Nagy Újraindítás elleni egyre nagyobb ellenállás ellenére a holland kormány - többek között talán az ENSZ nemrégiben tartott magas szintű fóruma által ösztönözve, amelyen Hollandia idén nyáron részt vett - az úgynevezett "éghajlatváltozás" és a "természetvédelem" erényének hangoztatásához folyamodott, hogy fondorlatos és álságos ürügyet találjon a céljai megvalósításához szükséges földterületek megszerzésére.

 

 

Feltűnő, hogy maga a Tristatecity körüli marketingfelhajtás elcsendesedett (mindössze néhány százan követik a Facebook-oldalát - ER: szerintünk ez az), és a projekt szükségét érezte, hogy nyilvános nyilatkozatot adjon ki, amelyben azt állítja, hogy nincs köze a nitrogéncsökkentési programokhoz.

Itt az Egyesült Királyságban egyelőre talán elkerültük a holland gazdák sorsát, bár kormányunk augusztus 11-ig pénzügyi ösztönzőt kínált a gazdáknak, hogy hagyják el gazdaságaikat. Továbbra is szükség van az éberségre.

Miközben a walesi iskolák bátorítják a gyerekeket, hogy egyenek bogarakat, Franciaország a rovartermesztés innovációs országává vált, és itt találhatóak a világ legnagyobb rovarfarmjai.

Az Ynsect nevű startup 224 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől - köztük a hollywoodi sztár, Robert Downey Junior FootPrint Coalition nevű szervezetétől -, hogy megépítse második rovarfarmját az észak-franciaországi Amiens-ben. (ER: Quelle surprise, innen származik Macron is.)

A cég lisztkukacokat tenyészt, amelyekből fehérjéket állítanak elő az állattenyésztés, a kedvtelésből tartott állatok eledele és a műtrágya számára. A "40 négyzetméteren elterülő, 40 méter magas üzem" a vezérigazgató és társalapító Antoine Hubert ígérete szerint "a világ legmagasabb vertikális farmja és a világ első szén-dioxid-negatív vertikális farmja" lesz.

A sokfejű hidra más módon is támad minket. A gázkijelölésnek számos formája van. Ennek egyik legutóbbi példája az volt, hogy a Chelsea Virágkiállítás fődíját egy olyan kertnek ítélték oda, amelynek központi eleme nem a virágok, hanem a hódok által megrágott fa volt - mintha az érintetlen természet felülmúlná a termesztést és a teremtést.

Júniusban csak hajszál híján maradtunk le 700 000 hektár mezőgazdasági terület elvesztéséről, amikor a "táj helyreállítására" (más néven "rewilding") szánt költségvetést 800 millió fontról 50 millió fontra csökkentették.

Ennek a háborúnak még nincs vége, és támogatnunk kell európai szövetségeseinket, ahogyan azt a második világháborúban tettük.

Ajánlott megtekintésre Jordan Peterson apokaliptikus figyelmeztetése arról, hogy mit is jelent valójában a "fenntarthatóság", valamint Michael Yon júliusi műsora, amikor a holland gazdák közé volt beágyazva.

Az ő harcuk a mi harcunk is. "Haszontalan evők" egyesüljetek. Vasvillák készenlétben.

Az olvasókat talán érdekli ez az eredeti dokumentum (úgy tűnik) a Hollandia, Belgium és a németországi Ruhr-vidékre vonatkozó Tristatecity-tervről (lásd az alábbi térképet). Nézze meg ezt a 13 perces videót

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/az-o-harcuk-a-mi-harcunk-is-haszontalan-evok-egyesuljetek-vasvillak-keszenletben

"Úgy táncolnak, mint a cukormázas kurvák a The Carnal Mind-ban, ahol a Sötétség Ura a porondmester"

 

Kutya költő közvetítés.......

Gondolkodtál már azon, hogy az olyan pop-tart hírességeknek, mint Miley Cyrus... Paris Jackson... és sok D-listás színésznek és csatlósnak miért van börtöntetkója? Miért van az alakjukon szétszórva egyfajta graffiti? Könnyen megengedhetnének maguknak gyönyörű műalkotásokat; nem mintha én a tetoválások rajongója lennék. Ez a sátáni odaadás cselekedete... az emberi test meggyalázása és elcsúfítása. Ugyanez vonatkozik a rendszeres bántalmazásra is.

Ez a degenerált viselkedés egy gyakori formája, amelynek célja a forma Teremtőjének kigúnyolása. Ide tartozik a szexuális perverzitás is, amely futótűzként terjed a hanyatló kultúrában. Oszd meg és uralkodj... azáltal, hogy a fajokat, és az osztályokat, és a vallásokat egymás ellen uszítják; ez is sátáni. A gyermekek és a gyermekkor megbecstelenítése nagyon magasan szerepel a Pokoli Birodalom prioritási listáján.

Talán a Kis Nagy Ember volt az; nem emlékszem. Volt egy indián, aki mindent fordítva csinált. Mindenben ellentmondásos volt. Ahogy egyre mélyebbre jutunk az apokalipszisben, a nihilizmus érzése egyre inkább áthatja a kultúrát. Az entrópia művészi formává válik azok számára, akiket a visszahatás elkapott. Azért tesznek rosszul dolgokat, mert jó érzés rosszat tenni. Ez egyfajta dac az ellen, amit nem értenek.

Ezekben az időkben? Bármennyire is jelentősek... csak egy puszta bukkanás a radaron. Minél jobban elragad valami, amiről úgy találod, hogy... annál fontosabb számodra, és annál jobban fáj, amikor elszakadsz tőle, nem... számít... mi... az... az... A legjobb, ha lehetőség szerint visszavonulsz minden olyan dologtól, ami egy szomorúan tévútra tévedt világhoz kapcsolódik; a rossz ételektől... a mérgező környezetektől... az ízléstelen szórakozásoktól... a csillogó ostobaságoktól... a brutális-állati szexektől... a röfögő, nyöszörgő hatalmi harcoktól egy olyan játékban, aminek a... vesztésére születtél.....

Mindezek egy rosszul megrajzolt élet gyümölcsei, amely kannibálissá vált önmagában, a körülötte lévő Világot utánozva, mintha valóban egy kollektív... rituális... öngyilkosság haláltánca lenne. Mondd, mi... a... kifizetődés? Hogy lehet az Élő Isten kínzása, aki benne lakozik, okos karrier lépés? Vagy a szemem válik egyre tisztábbá, vagy ez válik egyre fájdalmasabban nyilvánvalóvá.

Az emberek szidják a mesterséges intelligenciát. Eredetileg az emberi elme programozta, tehát... az AI nem lehet az Antikrisztus. Az Antikrisztus MINDIG... ♫az ember, aki a puha gépezetet működtető ember mögött guggol♫ Igen... mint a Mammon, ez is egy kollektív erőfeszítés... reprezentatív formába kristályosodott. Ez nem valóságos, DE annyi ember, aki valóságosnak látja... az illúziót még inkább és jobban megnöveli. Valóságosnak tűnik... nem igaz?

 

 

Ott van... az arcodban... a sátánizmus úgy jön, mint minden idők szó szerinti sötét lova... becsúszik a kultúra minden területére. A materializmus teremti meg ennek a színterét. Minden embert a testvére ellen fordít a személyes haszonért folytatott harcban. A sátánizmus vallása... a materializmus. Ezért van az, hogy az Emberiséget időről időre egy világító Bábel-toronnyal csapják le.

Egy szellemi háború anyagi megjelenítése áll előttünk. A Pokoli Királyság könyörtelenül háborút folytat a Mennyország ellen, és ezt az emberi szív csatamezején teszi. Az anyagi kultúra a földre húzza a szemet, és... felébreszti a Föld teremtményei iránti, ideiglenes formába hozott testi Szeretetet. Ez elnehezíti a szívet, és bánattal tölti el, mert SEMMI megnyilvánult dolog nem enyhítheti a megosztottság szenvedését Az Elkülönült Elmében.

A bőség látszatának közepette az ember a pusztaság pusztaságában lakik... üresség... üresség... üresség... bőven van. Mindenütt láthatjátok... a céltalanságot a lankadt elmében. Az emberek világérzéke egy homályos zűrzavar, és... az önérzetük nem létezik.

Most... Oroszország le fogja kapcsolni a villanyt és a fűtést Nyugat-Európában, mert Nyugat-Európát a ZATO megfélemlítette, hogy a ragasztógyár felé vezető úton a csődör lóvá váljon. Ukrajna, mint a fő célpont az Izrael helyettesítője számára a Gyilkos Emelet. Néhányan azt hiszik, hogy eljött az ő idejük és az egész Világ a rabszolgájuk lesz. Ez... nem... fog... meg... történni... megtörténni.

AMIT TÖRTÉNIK... amit én látok, és ez csak az én nézőpontom. Nem teljes. Nagyon keveset tudok, ez igaz, DE... azt látom, hogy MINDENKIT kihívás elé állít a látszat félelme... a nyereség reménye... a veszteség fenyegetése... az anyagi hallucináció összes kísértete... úgy táncolnak, mint a cukorkadobozos kurvák a testi elmében, a Sötétség Urával mint cirkuszmesterrel.

Mindannyiunkat értékrendünk és törekvéseink szerint tesztelünk a Szándékunk eszközén keresztül. A Világ egy része úgy gondolja, hogy mindenki másnak kemény tél jön. Mindannyiunkat az ellenállásunk és tagadásunk szintjén fog érni a csapás. Ez MINDENKI... az egyedüli ok a mostani időszak MINDEN megdöbbentő változása mögött. Az elbűvölő ÉS rettegés Világa... úgy emelkedik fel, mint egy tükörfüggöny, amely visszatükrözi számotokra azt a jelenést, amit az elmétek konstruál, a törekvéseitek és vágyaitok szerint. Ti... látjátok... azt... ami... ti... vagytok, ahogyan azt látjátok, amire vágytok vagy amitől féltek... ahogyan az vagytok, amit láttok.

Azok, akik megteremtették ezt a kemény telet, ajándékba csomagolva fogják találni a küszöbükön. Azok, akik nem tudják, hogyan működik a Világ valójában, élőben adnak elő egy előadást arról, hogy mi történik, ha nem tudjátok, és azt hiszitek, hogy tudjátok.

 

 

Ne törődjünk a 3. világháborúval... vagy a másik három lovassal. Ne törődjetek a Rolodex fenyegetésekkel... vagy a kaleidoszkópszerű látványosságokkal, amelyek jönnek és mennek, mint a sivatagi délibáb; a soha meg nem talált oázis, amely csak a különálló elmében létezik... a sehová vezető sivatagban. Mit kergetsz? Ha nem kapod el... megmenekülsz a csalódástól, ami abból fakad, hogy összetéveszted valami mással. Ha elkapod, kaktuszkörte lesz belőle.

Csak Isten tudja oltani a szomjadat! Csak Isten adhat neked vigaszt és menedéket egy végtelenül bizonytalan világban. Minden veszteség és csalódás, amit elszenvedsz, CSAK azért van, hogy Isten felé fordítson. Milyen erős lehet az ellenállásod... hogy fenntartod azt Isten akaratával szemben... ahonnan az ellenállás akaratát egyáltalán kapod? Ez egy olyan csata, amit... nem... nyerhetsz meg.

Nem tudod megvédeni magad azokkal a feltételekkel szemben, amelyeket TE TEREMTETTÉL, hogy elrejtsd magad Isten elől. Ez visszanyúlik a Kerthez... nem igaz? Persze... ezeket a történeteket csak allegóriákból ismerjük, és azokból a képekből, amelyeket gyermeki elménk rajzol, hogy megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. A lépcsők el vannak rejtve a testi elme elől, DE... mit fogsz mondani az ajtóőröknek, ha... te... véletlenül... megérkezel... a bemutatás céljára?

Olyan könnyű lehetne, és mi olyan nehézzé tesszük. A helyes út csak s-e-e-m-m-s a nehezebb út. Oly sokan bújunk a zavaró tényezők közé, kielégülést ÉS feloldozást remélve. A könyörtelen Remény igába szorítja a szívet és az elmét, meggyőzve arról, hogy ez... ezúttal... más... lesz... más... lesz. Ezúttal más lesz ÉS... heh heh... más, DE... az eredmény MINDIG ugyanaz; az öröm minden pillanatát ugyanannyi fájdalom ellenpontozza. Minden emelkedésnek meg kell kapnia egy relatív csökkenést. Így működik a valódi tudomány.

Megismétlem: vagy vezetsz, vagy vezetnek. Vagy hátrafelé ülsz egy elszabadult lovon, vagy... az Isteni alatt ülsz, aki hajtja az utadat ÉS irányítja... az... irányodat, mint azok a hindu plakátok, ha esetleg láttad volna őket.

KI AD NEKED TANÁCSOT? Ez egy nagyon komoly kérdés. A tanácsadód(ak)at... a... szándékaid... vonzzák.... A legmagasabb szeretet a Személytelen Szeretet, mert Istent utánozza, aki mindenkire egyformán ragyog. Engedjétek el a Hamis Ént, ÉS a Természet... amelyről azt mondják, hogy irtózik a vákuumtól, elő fog... hozni... valamit..., ami... helyettesíti... azt...

Amit keresel, az már ott van, csak rosszul azonosítva. Nem válsz valami újdonsággá. Visszatérsz ahhoz, aki valójában vagy. Az Emlékezet ennek a forrása, ÉS... Az Isteni az Emlékezet és a Képzelet forrása. Menj a forráshoz. Ez világosnak tűnik számomra, de... ez nem egy általános nézőpont, valami... furcsa... okból kifolyólag.

Minden, amin keresztülmész, arra szolgál, hogy megmentsen attól, amin keresztülmész, azáltal, hogy felismered, mi okozza azt, ami történik. Mindez a világrengető változás, ami előttetek zajlik... egy kitalált forgatókönyv, hogy lássátok, hol van az igazi hűségetek, ÉS... egy kapu a világrengető változáshoz, ami bennetek zajlik. Hozzátok... őket... harmonikus... összhangba... egymással.

 

Vége az átvitelnek.......

https://www.pokolafoldon.hu/blog/ugy-tancolnak-mint-a-cukormazas-kurvak-a-the-carnal-mind-ben-ahol-a-sotetseg-ura-a-porondmester

Ismerje meg a Nagy Reset Királyt – III. Károlyt

Évtizedek óta próbálják az éghajlatváltozást radikális politikai változtatások indoklására felhasználni. A "Nagy Újraindítás" azonban a legambiciózusabb és legradikálisabb terv, amelyet a világ több mint egy generáció óta látott.

2020 júniusában a Világgazdasági Fórum ("WEF") és az akkori Károly herceg ("Károly") elindította a Nagy Újraindítást. Az indítást bejelentő cikkében Klaus Schwab azt írta, hogy "társadalmaink és gazdaságaink minden aspektusát" "át kell alakítani", az oktatástól kezdve a társadalmi szerződéseken át a munkakörülményekig. "Minden országnak, az Egyesült Államoktól Kínáig, részt kell vennie ebben, és minden iparágat, az olajtól és gáztól a technológiáig, át kell alakítani... Röviden, a kapitalizmus 'Nagy Újraindítására' van szükségünk".

mondta Charles: "Arany lehetőségünk van arra, hogy valami jót ragadjunk ki ebből a [koronavírus] válságból - a példátlan sokkhullámai talán fogékonyabbá teszik az embereket a változások nagy vízióira... Ez egy olyan lehetőség, ami még soha nem volt, és talán soha többé nem is lesz."

Röviddel az indulás után a The Hill azt írta: "Bár a Nagy Újraindítás (The Great Reset) számos részletét nem fogják nyilvánosságra hozni, amíg a Világgazdasági Fórum 2021 januárjában Davosban össze nem ül, a terv általános elvei világosak: a világnak masszív új kormányzati programokra és messzemenő politikára van szüksége... Vagy másképpen fogalmazva, egyfajta szocializmusra van szükségünk.".

Most, hogy több részlet is napvilágot látott, azt állítjuk, hogy A Nagy Újraindítás inkább a totalitárius kommunizmus radikális formája.

Charles A nagy visszaállítás

2020 januárjában, hat hónappal A nagy visszaállítás elindítása előtt Charles 30 év után először vett részt a WEF éves davosi találkozóján.

 

 

"A [WEF] küldetése [a "világ állapotának javítása"] és a következő 50 év alakításának sürgető szükségessége inspirált arra, hogy 30 év távollét után ma itt legyek Önökkel... Egy olyan válság közepén vagyunk, amelyet most már, remélem, jól értünk. A globális felmelegedés, az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség pusztító csökkenése az emberiség eddigi legnagyobb fenyegetései" - mondta Charles.

Charles három kapcsolódó eszközt indított útjára Davos 2020-ban: a Terra Cartát, a Fenntartható Piacok Kezdeményezést és a Fenntartható Piacok Tanácsát.

Amikor 2020 júniusában hivatalosan elindították a Nagy Újraindítást, azt nem Schwab vagy Bill Gates, hanem Károly, Wales akkori hercege és a brit trón várományosa tette.

Hivatalos honlapján 2020. június 3-án jelentette be: "A walesi herceg a mai napon Őfelsége Fenntartható Piacok Kezdeményezésén és a Világgazdasági Fórumon keresztül új globális kezdeményezést indított útjára, a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elnevezésű kezdeményezést.".

Egy királyi tweet pedig kijelentette: "A #TheGreatReset kezdeményezés célja, hogy a vállalkozások és közösségek "jobban építsenek vissza" azáltal, hogy a fenntartható üzleti gyakorlatokat helyezik működésük középpontjába, miközben megkezdik a koronavírus-járványból való felépülést", és csatolta az alábbi videót.

Clarence House a Twitteren

A WEF ugyanezen a napon egy videót tett közzé a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elindítása alkalmából. Ebben Charles hangsúlyozta, hogy a terv - beleértve a "zöld" politikát, amely világszerte megfojtaná a vállalkozásokat és az egyéni szabadságjogokat - sürgős. Megjegyezte, hogy ez nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást és ennek eléréséhez a szén-dioxid-árképzés alkalmazását jelentené. A Világbank szerint:

A szén-dioxid-árazás olyan eszköz, amely az üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátásának külső költségeit - a kibocsátásoknak azokat a költségeit, amelyeket a lakosság fizet meg, mint például a terméskárok, a hőhullámok és aszályok okozta egészségügyi költségek, valamint az áradások és a tengerszint emelkedése miatti vagyonvesztés - megragadja, és egy - általában a kibocsátott szén-dioxid (CO2) ára formájában megjelenő - ár révén a forrásukhoz köti.

 

 

A Világbank: Világbank: Carbon Pricing Dashboard

Lényegében ez egy szén-dioxid-adó - egy árcédula életünk minden aspektusára, és végső soron az egész földi életre. Mi, mint minden aerob élet - akár a szárazföldön, akár a levegőben vagy a vízben - szén-dioxidot bocsátunk ki a légzés melléktermékeként vagy kilégzéskor. A légzés az élet természetes és szükséges része. Milyen messzire hajlandóak elmenni a javasolt szénadóval? Milyen árat fognak a fejünkre tenni? És ki jár jól anyagilag?

Ezekre a kérdésekre a válaszok nyitva állnak, de amint azt a cikk következő szakaszából kiderül, Charles úgy pozicionálta a brit monarchiát, hogy átvegye az irányítást, tőkét kovácsoljon és hasznot húzzon az általuk bevezetni szándékozott szén-dioxid-adóból.

A WEF YouTube-csatornáján csak egy rövid részlet található Károly 5 perces beszédéből, amelyet a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elindítása alkalmából mondott. A teljes beszéd alább olvasható.

https://youtu.be/jeLhZqNda2w

A királyi család élete: Károly herceg a koronavírus miatti "nagy visszaállítás" arany lehetőségéről beszél, 2020. június 3. (5 perc)
Bővebben: Károly király segített megszervezni az eredeti Great Reset találkozót a Világgazdasági Fórummal a Covid-19 alatt, LifeSite News, 2020. szeptember 9.

Károly, az ökofasiszta

Amint arról a The Telegraph a múlt héten beszámolt, Károly a trónról továbbra is a zöld napirendet fogja erőltetni, azonban inkább "kiemelni" fogja, mint kampányolni, ahogy azt évtizedek óta teszi. A nemzethez intézett első televíziós beszédében múlt pénteken Károly azt mondta:

"Többé nem lesz lehetőségem arra, hogy annyi időt és energiát fordítsak azokra a jótékonysági szervezetekre és ügyekre, amelyek iránt oly mélyen érdeklődöm. De tudom, hogy ez a fontos munka mások megbízható kezében folytatódni fog."

https://youtu.be/mdNLsh6sLdg

The Telegraph: III. Károly király először szól a nemzethez, 2022. szeptember 9. (9 perc)

Amint arról a The Telegraph beszámolt, az uralkodó valószínűleg nem vesz részt a COP27 konferencián. Az sem valószínű, hogy feladja életművét.

A COP27 klímatárgyalások alatt, még idén, a Terra Carta Action Forum - egy 10 éves "helyreállítási terv" a magánszektor számára - kerül megrendezésre. Ennek házigazdája a King's Sustainable Markets Initiative ("SMI").

Az SMI a Károlyi és a WEF közötti együttműködés, és a Terra Carta megbízásából Károlyi indította útjára a 2020-as davosi konferencián. Az SMI és a Terra Carta a Károly által egyszerre elindított három eszköz közül kettő, a harmadik a Fenntartható Piacok Tanácsa.

 

 

A Terra Carta

A Terra Carta, amely nevét a történelmi Magna Chartáról kapta, egy 17 oldalas "Föld Charta", amelyet Charles készített, és 2021. január 11-én tett közzé. Azt állítja, hogy a "természet alapvető jogait és értékeit" a globális gazdaság középpontjába kell helyezni. Célja, hogy a következő évtizedben 10 milliárd dollárt (7,3 milliárd font) gyűjtsön és fektessen be. Az önkéntes keretrendszer arra kötelezi a vállalatokat és a befektetőket, hogy biztosítsák, hogy üzleti tevékenységük összhangban legyen a világ biológiai sokféleségének megőrzésével (a bioszféra 50%-ának védelme az évszázad közepére) és a nettó nulla kibocsátás elérésével 2050-ig.

Az alábbi videóban Gardner Goldsmith elmagyarázta, hogy mit jelent Károlyi Terra Carta a 800 éves Magna Carta számára.

A videó megtekintéséhez kattintson az alábbi képre a Rumble oldalon.

Liberty Conspiracy: Károly király "Terra Carta" v Magna Carta, 2022. szeptember 13. (15 perc)

A COP26-ot megelőzően Károly folytatta Terra Carta-kampányát. Sir Jony Ive, a Royal College of Art munkatársa Károly társult Károlyhoz, hogy a COP26-on megrendezze a Terra Carta Design Lab-ot. A cél az volt, hogy a diákokkal együtt dolgozzanak "olyan kis formaterveket hozzanak létre, amelyek nagy hatással lehetnek a világ fenntartható jövőbe való átmenetére". A diákok által tárgyalt témák közé tartozott az üvegházhatású gázok csökkentése, a biológiai sokféleség növelése és a fejlődő országok környezetközpontú gazdasági fejlődésének támogatása.

Az SMI honlapja szerint a laboratórium az SMI partnereinek támogatásával vált lehetővé: Royal College of Art, The Climate Pledge, Octopus Energy és Bank of America. A The Climate Pledge társalapítója az Amazon és a Global Optimism volt 2019-ben. A Global Optimism társalapítói Christiana Figueres és Tom Rivett-Carnac voltak, miután 2016-ban otthagyták az ENSZ-nél betöltött munkakörüket. Mindketten részt vettek abban a folyamatban, amely biztosította a párizsi éghajlatváltozási megállapodást.

A Terra Carta Design Lab négy győztese közül a ZELP egy olyan hordható eszköz tervezéséért, amely a szarvasmarhák számára a metánkibocsátás valós idejű semlegesítésére szolgál. Az SMI azt állítja, hogy az 1,6 milliárd szarvasmarha, amelyek egyenként naponta 400 liter metánt lélegeznek ki, a globális felmelegedés egyik fő okozója - ez az állítás megcáfolt, és a ZELP tervezőit több mint egy kicsit őrültnek tünteti fel.

 

 

Fenntartható piacok kezdeményezés

A Davos 2020-ban tartott beszédében Charles azt mondta:

"Mivel 2020-at "szuperévnek" tekintik, amely az emberek és a bolygó érdekében tett intézkedések évtizedét indítja el, lehetőség nyílik arra is, hogy a fenntartható piacok az idei év minden egyes fontos globális találkozóján a figyelem középpontjába kerüljenek... A lehető legnagyobb reményem, hogy idén önök is csatlakoznak hozzám a fenntartható piacokra való átállás és a gyors szén-dioxid-mentesítés felgyorsításában.".

Az SMI küldetése, hogy "összehangolt globális erőfeszítéseket tegyen annak érdekében, hogy a magánszektor felgyorsítsa a fenntartható jövőbe való átmenetet". Eddig több mint 500 vezérigazgató vállalta támogatását, és 47 szervezet kapta meg a Terra Carta "pecsétet".

A "pecsétet" azok a vállalatok kapják, amelyek csatlakoztak a Terra Carta-hoz, és "innovációra és vezető szerepvállalásra törekszenek iparágukban". A "Pecsét" kitüntetettjeit a Corporate Knights, egy kanadai cég értékelte, amelyet 2002-ben alapított Toby Heaps és Paul Fengler. Ha tudni szeretné, mely vállalatokat nem érdemes támogatni, a 47 "Seal" nyertes listáját ITT tekintheti meg.

Charles globális háborúja

A 2020 szeptemberében New Yorkban megrendezett Éghajlatvédelmi Hét megnyitójára felvett videóban Charles "új Marshall-szerű tervet" sürgetett a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemre - utalva ezzel a második világháború utáni amerikai Európát segítő tervre.

A COP26-on tovább fokozta ezt a háborús retorikát, és katonai jellegű kampányt sürgetett:

"Hatalmas, katonai jellegű kampányra van szükségünk, hogy a globális magánszektor erejét mozgósítsuk, amely a globális GDP-t messze meghaladó mértékben, és a világ vezetőinek kormányait is meghaladó legnagyobb tisztelettel rendelkezik, és amely az egyetlen valós esélyt kínálja az alapvető gazdasági átmenet elérésére."

Sky News: COP26, Károly herceg szerint "az idő szó szerint kifutott", 2021. november 1.

Károly arra szólít fel, hogy a "globális magánszektor" vegye el a nemzeti kormányok, azaz a választott képviselőink tekintélyét, és katonai jellegű akciókkal - azaz államcsínyvel - vegye át az irányítást?

Nem, köszönöm, Charles. Nem a Terra Cartádra, nem a szén-dioxid-adóra vagy bármilyen más, az életből származó haszonszerzési tervre - és nem a globális háborúdra. Nem a Föld éghajlatáért vagy a Föld éghajlatával állunk háborúban. Az őrület egy formája azt hinni, hogy az éghajlatot - amely mindig is változott, mióta a Föld létrejött - lehet irányítani. És semmiképpen sem akarjuk, hogy a "globális magánszektor" hozza meg a döntéseket, nem is beszélve arról, hogy ő legyen a felelős mindenért, ami az életünket, a természetünket és a bolygónkat érinti.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/ismerje-meg-a-nagy-reset-kiralyt-iii-karolyt

A 3. világháború lehet a horizonton Tajvan miatt, és Biden szítja a tüzet, a demokrata figyelmeztet

 

Az ohiói kongresszusi küldöttség egy volt demokrata képviselője bírálta Joe Biden elnök kijelentéseit arról, hogy Kína támadása esetén az Egyesült Államok megvédhetné Tajvant.

A Newsweek beszámolója szerint Dennis Kucinich, aki Cleveland polgármestere is volt, és 2004-ben és 2008-ban is indult az elnökválasztáson, azzal vádolta meg Joe Bident, hogy "veszélyes játszmákba" bocsátkozik, és a világot a harmadik világháború veszélyének teszi ki a CBS 60 Minutes című műsorában vasárnap sugárzott interjúban tett megjegyzései miatt.

Biden a következő választ adta arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok hadserege megvédi-e azt az önigazgatású szigetet, amely Kína szerint a területéhez tartozik: "Igen, ha valóban egy példátlan támadásra kerülne sor".

Arra a kérdésre, hogy ez azt jelentené-e, hogy Ukrajnától eltekintve az Egyesült Államok fegyveres erőinek amerikai katonáit bevetnék-e Tajvan védelmére egy kínai invázió ellen, Biden azt válaszolta: "Igen".

Kucinich Twitter-bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy Biden alelnök ismét megsértette az Egyesült Államok hivatalos "stratégiai kétértelműség" politikáját azzal, hogy nem volt hajlandó nyilatkozni a Tajvant érintő fegyveres beavatkozás lehetőségéről, és ezzel kitette az Egyesült Államokat Kína súlyos reakciójának lehetőségének.

 

 

"Az USA felkészült a háborúra [Kínával] Tajvan miatt? NEM" - tweetelte Kucinich.

 

 

"Kínának van a világ legnagyobb haditengerészete, parti őrsége, kétmilliós hadserege, első számú a hajóépítésben és az acélgyártásban. Mégis amerikai csapatokkal védi Tajvant [mondja] Prez a 60 Min. Aztán a WH azt mondja 'Nem'. Veszélyes játék [a] csapatainkkal, mint bábukkal."

A tweetet Kucinich egy "WWIII" hashtaggel zárta le.

A Fehér Ház a CBS-nek és más hírforrásoknak adott nyilatkozatban reagált Biden elnök megjegyzéseire, amelyben közölték, hogy álláspontjuk Tajvannal kapcsolatban nem változott.

"Az elnök ezt már korábban is mondta, többek között Tokióban az év elején. Akkor is világossá tette, hogy Tajvan-politikánk nem változott. Ez továbbra is igaz" - mondta a Fehér Ház szóvivője.

Májusi tokiói útja során Biden elnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok "elkötelezte magát" Tajvan védelme mellett, tekintettel a térségben folytatott kínai katonai tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra.

Ez az idézet jut eszembe... "Elegem van abból, hogy öregemberek háborúkat álmodnak fiataloknak, hogy azokban haljanak meg".

https://www.pokolafoldon.hu/politika/a-3-vilaghaboru-lehet-a-horizonton-tajvan-miatt-es-biden-szitja-a-tuzet-a-demokrata-figyelmeztet

A kenyér Magyarországon drágult a legjobban – Washington tovább korlátozza a török szuverenitást

 

Brüsszel, Ankara, Berlin, 2022. szeptember 20. kedd (MB)

Az Európai Unió országai közül a kenyér Magyarországon drágult a legjobban. Augusztusban 66 százalékkal került többe, mint tavaly augusztusban – tudatta az Eurostat jelentése alapján a Magyar Békekör kedden.

Még az utánunk következő Litvániában, Észtországban és Szlovákiában is fele annyit (32-33 százalékkal) drágult a kenyér, mint idehaza – tűnik ki az EU statisztikai intézetének kimutatásából.

Az Eurostat megerősíti azokat a nemzeti statisztikai adatokat, amelyek szerint „abnormális élelmiszer-áremelkedés” tapasztalható Unió-szerte. Egy négytagú olasz családnak például havi 175 euróval (70 ezer forinttal) többe kerül a kenyér, mint tavaly – írja az ANSA olasz hírügynökség.

Itáliában különleges hitelkonstrukciókkal igyekeznek segíteni az áremelkedés miatt különösen nehéz helyzetbe került nyugdíjasokon. A hitel havi törlesztő része nem haladhatja meg a nyugdíj egyötödét. Nem tapasztalható tolongás az előnyösnek mondott hitel felvételéért – jegyezte meg az ANSA.

Az európai gazdaság mozdonyának tartott Németországban augusztusban 45,8 százalékkal emelkedtek a termelési költségek 2021. augusztusához képest. Legfőbb oka az energiaár emelkedésének tulajdonítható, ez pedig a brüsszeli szankciópolitikának. A német energiaárak tavaly augusztusa óta 139 százalékkal növekedtek.

Az Egyesült Államok – szokásához híven – NATO szövetségeseivel szemben is szankciót alkalmaz, ha az amerikai érdekeket keresztező, vagy nem szolgáló lépéseket tesznek. Washington most Törökországot fenyegette meg azzal, hogy ha nem szünteti be az Visa és a Mastercard helyébe lépett orosz Mir hitelkártya használatát, pénzügyi szankciókkal sújtja a török bankokat. A fenyegetés hatására a Halkbank, a Ziraat Bankasi, a VakifBank, az Is Bankasi és a Denizbank felfüggesztette annak lehetőségét, hogy Mir hitelkártyával török lírát lehessen felvenni.

Ankara alig egy hónapja kötött megállapodást az orosz bankkal a Mir használatáról. Ezzel is elő akarta segíteni a Törökországba irányuló orosz turizmus fellendülését. Az amerikai zsarolás következtében Törökország bevételektől eshet el turistaforgalmának várható mérséklődése miatt.

Az amerikai pénzügyminisztérium más országokat is megfenyegetett azzal, hogy szankciókat foganatosít ellenük, ha bevezetik a Mir fizetőeszköz-rendszert. Egyúttal feketelistára tette Vlagyimir Komljevet, a Mir elnök-vezérigazgatóját.

Az amerikai finánctőke fenn akarja tartani egyeduralmát a nemzetközi fizetési rendszerben. A Visa és a Mastercard oroszországi használatának megtiltása után, a Mir-t is megpróbálja megfojtani – állapította meg a Békekör tudósítója.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Oroszország mozgósításra készül

Szeptember 20-án az Orosz Föderáció Állami Duma jóváhagyta az orosz büntető törvénykönyv módosításáról szóló törvénytervezet módosításait, amely a mozgósítási időszakok, a hadiállapot és a háborús súlyosbító körülmények figyelembevételét javasolja egy bűncselekmény esetében.

A törvényjavaslatot egyhangúlag fogadták el.

A módosítások az orosz büntető törvénykönyv 63. cikkének "l" bekezdését érintik, amely a büntetést súlyosbító körülményeket magyarázza. Az ilyen körülmények a következőképpen kerülnek leírásra: "a bűncselekmény elkövetése rendkívüli állapot, természeti vagy egyéb közkatasztrófa, valamint tömeges zavargások során, fegyveres konfliktus vagy katonai műveletek körülményei között".

A módosítások emellett több új cikket is bevezetnek a büntető törvénykönyvbe: "Önkéntes megadás" (352.1. cikk) és "Fosztogatás" (356.1. cikk).

Feladás esetén a fogvatartott háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, ha nem merülnek fel árulás jelei. A törvénytervezet kimondja, hogy "az e cikk szerinti bűncselekményt első alkalommal elkövető katona mentesülhet a büntetőjogi felelősség alól, ha intézkedéseket tett a szabadulása érdekében, visszatért az egységéhez vagy a szolgálati helyére, és fogsága alatt nem követett el más bűncselekményt".

A "Fosztogatás" cikk (356. cikk (1) bekezdés) úgy módosult, hogy 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Ugyanakkor azt javasolják, hogy súlyosbító körülménynek tekintsék a bűncselekmény elkövetését "mozgósítás vagy hadiállapot idején, háborús időben" (63. cikk).

 

 

A törvénytervezet szerint a katonai egység mozgósítás és hadiállapot idején történő jogosulatlan elhagyása (a Büntető Törvénykönyv 337. cikke) súlyosabban lesz büntetendő: kettőtől tíz napig - öt évig terjedő szabadságvesztés; tíz naptól egy hónapig - hét évig terjedő szabadságvesztés; - egy hónapon túl - öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Ugyanakkor a hadiállapot idején, háborús időszakban vagy fegyveres konfliktus vagy hadviselés körülményei között, valamint a katonai vagy harci műveletekben való részvétel megtagadásáért, valamint a katonai vagy harci műveletekben való részvétel megtagadásáért, ha az alárendelt nem teljesíti a főnök parancsát, amelyet a megállapított eljárásnak megfelelően adtak ki, két-három évig terjedő szabadságvesztéssel javasolt büntetni (a Büntető Törvénykönyv 332. cikkének 2.1. része).

Az orosz jogrendszer közelgő változásainak célja valószínűleg az orosz fegyveres erőkbe történő részleges mozgósítás jogi alapjainak megteremtése. Ez várható volt az elmúlt hetekben, miután az ukrán csapatoknak sikerült visszaszerezniük az ellenőrzést szinte a teljes Harkiv környéki terület felett, és az orosz offenzíva a frontvonalakon szinte leállt.

A kijevi rezsimnek körülbelül egy-két hónapja van arra, hogy bármilyen támadó műveletet kidolgozzon a déli vagy keleti régiókban, amelynek előkészítéséről mindkét fél katonasága beszámolt. Ekkor az orosz és az L/DPR közös erőinek egységeit jelentősen megerősítik az újonnan besorozott katonákkal. Az orosz különleges katonai művelet Ukrajnában hamarosan véget érhet, és valódi háború fog kitörni.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/oroszorszag-mozgositasra-keszul