A törvény értelmében az illetékes hatóságoknak tilos volt az antigéntesztek összetevőinek vizsgálata.

A civil társadalom csütörtökön lépett fel, hogy bizonyítékokat mutasson be a gyors antigéntesztek mérgező folyékonyságáról.

Hétfőn nagy port kavart egy sajtótájékoztatóra invitáló küldemény. A Covid-19 antigéntesztek során a folyadékon végzett, magánjellegű laboratóriumi elemzések "magas toxicitást" mutatnának - mondták a küldik. A sajtóközleményt az elmúlt 24 órában olvasták a legtöbben.

A MedUni professzora az élen jár

Nem véletlenül: csütörtökön Bécs első kerületében egy magas rangú testület ismerteti az eredményeket. Különösen az iskolákban, a vizsgált antigénteszteket már több ezer alkalommal használták.

A sajtótájékoztatót a "Wir-EMUs" felső-ausztriai csoport szervezi. A pódiumon felszólal Johann Missliwetz, a MedUni Wien nyugalmazott egyetemi tanára, igazságügyi patológus, valamint Madeleine Petrovic, a Zöldek volt szövetségi szóvivője és Georg Prchlik bécsi ügyvéd, az MFG Bécs vezetője. Emellett Klaus Samhaber tanár, a felső-ausztriai FLV (FPÖ pedagógus szakszervezet) tartományi elnökhelyettese és Florian Machl, a "Report24" újságírója is a pódiumon ül.

 

 

Az ügy tényállása:

Eredetileg az illetékes hatóságnak, a BASG-nek (Szövetségi Egészségügyi Biztonsági Hivatal) a törvény tiltotta, hogy "ezeket a teszteket az összetevők és a funkcionalitás szempontjából vizsgálja". Sok kritikus elme hegyezte a fülét.

"Az osztrákok biztonságának garantálásának megtagadása intenzív civil társadalmi és újságírói vizsgálatokhoz vezetett. Most a magánfinanszírozású laboratóriumi vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy a gyorstesztekben rendkívül mérgező anyagok vannak, amelyek már bőrrel érintkezve is hatnak" - áll a "Wir-EMUs" küldeményében.

Jogi következmények

Most a "független laboratóriumokban" végzett vizsgálatok eredményei kerültek terítékre. Az eredmények, mint kiderült, "sokkolóak". A sajtótájékoztatón tisztázzák az antigén tesztfolyadék toxicitását, de a jogi következményekről is szó lesz.

A vizsgálat terjedelme valószínűleg óriási lesz. A sajtóközlemény így folytatódik:

"Ausztriában ezeket az anyagokat és az ezzel járó veszélyeket sem a csomagoláson, sem a betegtájékoztatón nem tüntetik fel, míg külföldön az emberek jól ismerik a problémát.

Feltételezhető, hogy a vámjog, a környezetvédelem, valamint a büntetőjog területén számos törvényt megszegtek, kulcsszó: § 89 StGB Gefährdung der körperlichen Sicherheit, kezdve a behozataltól egészen az iskolai és lakószobai használatig.".

A sajtótájékoztatót a Youtube élőben is közvetíti.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/az-antigentesztek-magas-toxicitasanak-bizonyiteka-robbanasveszelyes-bejelentes