2022. szeptember 20., kedd

Ismerje meg a Nagy Reset Királyt – III. Károlyt

Évtizedek óta próbálják az éghajlatváltozást radikális politikai változtatások indoklására felhasználni. A "Nagy Újraindítás" azonban a legambiciózusabb és legradikálisabb terv, amelyet a világ több mint egy generáció óta látott.

2020 júniusában a Világgazdasági Fórum ("WEF") és az akkori Károly herceg ("Károly") elindította a Nagy Újraindítást. Az indítást bejelentő cikkében Klaus Schwab azt írta, hogy "társadalmaink és gazdaságaink minden aspektusát" "át kell alakítani", az oktatástól kezdve a társadalmi szerződéseken át a munkakörülményekig. "Minden országnak, az Egyesült Államoktól Kínáig, részt kell vennie ebben, és minden iparágat, az olajtól és gáztól a technológiáig, át kell alakítani... Röviden, a kapitalizmus 'Nagy Újraindítására' van szükségünk".

mondta Charles: "Arany lehetőségünk van arra, hogy valami jót ragadjunk ki ebből a [koronavírus] válságból - a példátlan sokkhullámai talán fogékonyabbá teszik az embereket a változások nagy vízióira... Ez egy olyan lehetőség, ami még soha nem volt, és talán soha többé nem is lesz."

Röviddel az indulás után a The Hill azt írta: "Bár a Nagy Újraindítás (The Great Reset) számos részletét nem fogják nyilvánosságra hozni, amíg a Világgazdasági Fórum 2021 januárjában Davosban össze nem ül, a terv általános elvei világosak: a világnak masszív új kormányzati programokra és messzemenő politikára van szüksége... Vagy másképpen fogalmazva, egyfajta szocializmusra van szükségünk.".

Most, hogy több részlet is napvilágot látott, azt állítjuk, hogy A Nagy Újraindítás inkább a totalitárius kommunizmus radikális formája.

Charles A nagy visszaállítás

2020 januárjában, hat hónappal A nagy visszaállítás elindítása előtt Charles 30 év után először vett részt a WEF éves davosi találkozóján.

 

 

"A [WEF] küldetése [a "világ állapotának javítása"] és a következő 50 év alakításának sürgető szükségessége inspirált arra, hogy 30 év távollét után ma itt legyek Önökkel... Egy olyan válság közepén vagyunk, amelyet most már, remélem, jól értünk. A globális felmelegedés, az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség pusztító csökkenése az emberiség eddigi legnagyobb fenyegetései" - mondta Charles.

Charles három kapcsolódó eszközt indított útjára Davos 2020-ban: a Terra Cartát, a Fenntartható Piacok Kezdeményezést és a Fenntartható Piacok Tanácsát.

Amikor 2020 júniusában hivatalosan elindították a Nagy Újraindítást, azt nem Schwab vagy Bill Gates, hanem Károly, Wales akkori hercege és a brit trón várományosa tette.

Hivatalos honlapján 2020. június 3-án jelentette be: "A walesi herceg a mai napon Őfelsége Fenntartható Piacok Kezdeményezésén és a Világgazdasági Fórumon keresztül új globális kezdeményezést indított útjára, a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elnevezésű kezdeményezést.".

Egy királyi tweet pedig kijelentette: "A #TheGreatReset kezdeményezés célja, hogy a vállalkozások és közösségek "jobban építsenek vissza" azáltal, hogy a fenntartható üzleti gyakorlatokat helyezik működésük középpontjába, miközben megkezdik a koronavírus-járványból való felépülést", és csatolta az alábbi videót.

Clarence House a Twitteren

A WEF ugyanezen a napon egy videót tett közzé a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elindítása alkalmából. Ebben Charles hangsúlyozta, hogy a terv - beleértve a "zöld" politikát, amely világszerte megfojtaná a vállalkozásokat és az egyéni szabadságjogokat - sürgős. Megjegyezte, hogy ez nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást és ennek eléréséhez a szén-dioxid-árképzés alkalmazását jelentené. A Világbank szerint:

A szén-dioxid-árazás olyan eszköz, amely az üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátásának külső költségeit - a kibocsátásoknak azokat a költségeit, amelyeket a lakosság fizet meg, mint például a terméskárok, a hőhullámok és aszályok okozta egészségügyi költségek, valamint az áradások és a tengerszint emelkedése miatti vagyonvesztés - megragadja, és egy - általában a kibocsátott szén-dioxid (CO2) ára formájában megjelenő - ár révén a forrásukhoz köti.

 

 

A Világbank: Világbank: Carbon Pricing Dashboard

Lényegében ez egy szén-dioxid-adó - egy árcédula életünk minden aspektusára, és végső soron az egész földi életre. Mi, mint minden aerob élet - akár a szárazföldön, akár a levegőben vagy a vízben - szén-dioxidot bocsátunk ki a légzés melléktermékeként vagy kilégzéskor. A légzés az élet természetes és szükséges része. Milyen messzire hajlandóak elmenni a javasolt szénadóval? Milyen árat fognak a fejünkre tenni? És ki jár jól anyagilag?

Ezekre a kérdésekre a válaszok nyitva állnak, de amint azt a cikk következő szakaszából kiderül, Charles úgy pozicionálta a brit monarchiát, hogy átvegye az irányítást, tőkét kovácsoljon és hasznot húzzon az általuk bevezetni szándékozott szén-dioxid-adóból.

A WEF YouTube-csatornáján csak egy rövid részlet található Károly 5 perces beszédéből, amelyet a The Great Reset (A nagy visszaállítás) elindítása alkalmából mondott. A teljes beszéd alább olvasható.

https://youtu.be/jeLhZqNda2w

A királyi család élete: Károly herceg a koronavírus miatti "nagy visszaállítás" arany lehetőségéről beszél, 2020. június 3. (5 perc)
Bővebben: Károly király segített megszervezni az eredeti Great Reset találkozót a Világgazdasági Fórummal a Covid-19 alatt, LifeSite News, 2020. szeptember 9.

Károly, az ökofasiszta

Amint arról a The Telegraph a múlt héten beszámolt, Károly a trónról továbbra is a zöld napirendet fogja erőltetni, azonban inkább "kiemelni" fogja, mint kampányolni, ahogy azt évtizedek óta teszi. A nemzethez intézett első televíziós beszédében múlt pénteken Károly azt mondta:

"Többé nem lesz lehetőségem arra, hogy annyi időt és energiát fordítsak azokra a jótékonysági szervezetekre és ügyekre, amelyek iránt oly mélyen érdeklődöm. De tudom, hogy ez a fontos munka mások megbízható kezében folytatódni fog."

https://youtu.be/mdNLsh6sLdg

The Telegraph: III. Károly király először szól a nemzethez, 2022. szeptember 9. (9 perc)

Amint arról a The Telegraph beszámolt, az uralkodó valószínűleg nem vesz részt a COP27 konferencián. Az sem valószínű, hogy feladja életművét.

A COP27 klímatárgyalások alatt, még idén, a Terra Carta Action Forum - egy 10 éves "helyreállítási terv" a magánszektor számára - kerül megrendezésre. Ennek házigazdája a King's Sustainable Markets Initiative ("SMI").

Az SMI a Károlyi és a WEF közötti együttműködés, és a Terra Carta megbízásából Károlyi indította útjára a 2020-as davosi konferencián. Az SMI és a Terra Carta a Károly által egyszerre elindított három eszköz közül kettő, a harmadik a Fenntartható Piacok Tanácsa.

 

 

A Terra Carta

A Terra Carta, amely nevét a történelmi Magna Chartáról kapta, egy 17 oldalas "Föld Charta", amelyet Charles készített, és 2021. január 11-én tett közzé. Azt állítja, hogy a "természet alapvető jogait és értékeit" a globális gazdaság középpontjába kell helyezni. Célja, hogy a következő évtizedben 10 milliárd dollárt (7,3 milliárd font) gyűjtsön és fektessen be. Az önkéntes keretrendszer arra kötelezi a vállalatokat és a befektetőket, hogy biztosítsák, hogy üzleti tevékenységük összhangban legyen a világ biológiai sokféleségének megőrzésével (a bioszféra 50%-ának védelme az évszázad közepére) és a nettó nulla kibocsátás elérésével 2050-ig.

Az alábbi videóban Gardner Goldsmith elmagyarázta, hogy mit jelent Károlyi Terra Carta a 800 éves Magna Carta számára.

A videó megtekintéséhez kattintson az alábbi képre a Rumble oldalon.

Liberty Conspiracy: Károly király "Terra Carta" v Magna Carta, 2022. szeptember 13. (15 perc)

A COP26-ot megelőzően Károly folytatta Terra Carta-kampányát. Sir Jony Ive, a Royal College of Art munkatársa Károly társult Károlyhoz, hogy a COP26-on megrendezze a Terra Carta Design Lab-ot. A cél az volt, hogy a diákokkal együtt dolgozzanak "olyan kis formaterveket hozzanak létre, amelyek nagy hatással lehetnek a világ fenntartható jövőbe való átmenetére". A diákok által tárgyalt témák közé tartozott az üvegházhatású gázok csökkentése, a biológiai sokféleség növelése és a fejlődő országok környezetközpontú gazdasági fejlődésének támogatása.

Az SMI honlapja szerint a laboratórium az SMI partnereinek támogatásával vált lehetővé: Royal College of Art, The Climate Pledge, Octopus Energy és Bank of America. A The Climate Pledge társalapítója az Amazon és a Global Optimism volt 2019-ben. A Global Optimism társalapítói Christiana Figueres és Tom Rivett-Carnac voltak, miután 2016-ban otthagyták az ENSZ-nél betöltött munkakörüket. Mindketten részt vettek abban a folyamatban, amely biztosította a párizsi éghajlatváltozási megállapodást.

A Terra Carta Design Lab négy győztese közül a ZELP egy olyan hordható eszköz tervezéséért, amely a szarvasmarhák számára a metánkibocsátás valós idejű semlegesítésére szolgál. Az SMI azt állítja, hogy az 1,6 milliárd szarvasmarha, amelyek egyenként naponta 400 liter metánt lélegeznek ki, a globális felmelegedés egyik fő okozója - ez az állítás megcáfolt, és a ZELP tervezőit több mint egy kicsit őrültnek tünteti fel.

 

 

Fenntartható piacok kezdeményezés

A Davos 2020-ban tartott beszédében Charles azt mondta:

"Mivel 2020-at "szuperévnek" tekintik, amely az emberek és a bolygó érdekében tett intézkedések évtizedét indítja el, lehetőség nyílik arra is, hogy a fenntartható piacok az idei év minden egyes fontos globális találkozóján a figyelem középpontjába kerüljenek... A lehető legnagyobb reményem, hogy idén önök is csatlakoznak hozzám a fenntartható piacokra való átállás és a gyors szén-dioxid-mentesítés felgyorsításában.".

Az SMI küldetése, hogy "összehangolt globális erőfeszítéseket tegyen annak érdekében, hogy a magánszektor felgyorsítsa a fenntartható jövőbe való átmenetet". Eddig több mint 500 vezérigazgató vállalta támogatását, és 47 szervezet kapta meg a Terra Carta "pecsétet".

A "pecsétet" azok a vállalatok kapják, amelyek csatlakoztak a Terra Carta-hoz, és "innovációra és vezető szerepvállalásra törekszenek iparágukban". A "Pecsét" kitüntetettjeit a Corporate Knights, egy kanadai cég értékelte, amelyet 2002-ben alapított Toby Heaps és Paul Fengler. Ha tudni szeretné, mely vállalatokat nem érdemes támogatni, a 47 "Seal" nyertes listáját ITT tekintheti meg.

Charles globális háborúja

A 2020 szeptemberében New Yorkban megrendezett Éghajlatvédelmi Hét megnyitójára felvett videóban Charles "új Marshall-szerű tervet" sürgetett a globális éghajlatváltozás elleni küzdelemre - utalva ezzel a második világháború utáni amerikai Európát segítő tervre.

A COP26-on tovább fokozta ezt a háborús retorikát, és katonai jellegű kampányt sürgetett:

"Hatalmas, katonai jellegű kampányra van szükségünk, hogy a globális magánszektor erejét mozgósítsuk, amely a globális GDP-t messze meghaladó mértékben, és a világ vezetőinek kormányait is meghaladó legnagyobb tisztelettel rendelkezik, és amely az egyetlen valós esélyt kínálja az alapvető gazdasági átmenet elérésére."

Sky News: COP26, Károly herceg szerint "az idő szó szerint kifutott", 2021. november 1.

Károly arra szólít fel, hogy a "globális magánszektor" vegye el a nemzeti kormányok, azaz a választott képviselőink tekintélyét, és katonai jellegű akciókkal - azaz államcsínyvel - vegye át az irányítást?

Nem, köszönöm, Charles. Nem a Terra Cartádra, nem a szén-dioxid-adóra vagy bármilyen más, az életből származó haszonszerzési tervre - és nem a globális háborúdra. Nem a Föld éghajlatáért vagy a Föld éghajlatával állunk háborúban. Az őrület egy formája azt hinni, hogy az éghajlatot - amely mindig is változott, mióta a Föld létrejött - lehet irányítani. És semmiképpen sem akarjuk, hogy a "globális magánszektor" hozza meg a döntéseket, nem is beszélve arról, hogy ő legyen a felelős mindenért, ami az életünket, a természetünket és a bolygónkat érinti.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/ismerje-meg-a-nagy-reset-kiralyt-iii-karolyt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése