A Kercsi-szorosban is provokáló ukiknak valójában semmi esélyük sincs Oroszország ellen, egy valódi harci konfliktus esetén. Csak arra várnak, hogy Amerika kisegítse őket, még több fegyverrel, vagy akár légierővel és csapatokkal is.
Ha ez megtörténik, – akkor közvetlen harci érintkezésbe kerül az orosz és az amerikai haderő. S ezzel ki is tört a III. Világháború…

Orosz csatarepülőgépek és harci helikopterek jelentek meg az ukrán határ mentén

Mivel az ukránok kercsi provokációja nyomán egyre feszültebb lesz a helyzet Oroszország és Ukrajna között, – az Orosz védelmi minisztérium 500 csatarepülőgépet és 340 harci helikopter telepített az ukrán határ teljes hosszában.
Ezt persze már az ukránok is észre vették, s az Ukrán Védelmi minisztérium szóvivője; Vadim Skibitsky, azonnal világgá is kürtölte.
Vajon mit is vártak ilyen pofátlan provokáció nyomán az ukik? Akiknek valójában semmi esélyük sincs Oroszország ellen, egy valódi harci konfliktus esetén. Csak arra várnak, hogy Amerika kisegítse őket, még több fegyverrel, vagy akár légierővel és csapatokkal is.
Ha ez megtörténik, – akkor közvetlen harci érintkezésbe kerül az orosz és az amerikai haderő. S ezzel ki is tört a III. Világháború…
Akkor Ukrajnából nem marad semmi, de Közép-Európából sem. Magyarország is megszűnik létezni.
A Háttérhatalomnak már régen célja, hogy kirobbantsa ezt a világháborút, s mindeddig csakis a higgadt Medvén múlott, hogy ez nem történt meg.
De kell nekik Oroszország, kellenek nekik az orosz föld kincsei; az olaj, a gáz, az arany, a gyémánt, s egyéb ásványi anyagok. S úgy gondolják, hogy ez a háború korlátozott atomcsapásokkal megnyerhető. Mialatt ők jól elbújnak földalatti városaikban, melyeket az utóbbi évtizedekben ásattak ki maguknak.
Na ez az, amiben tévedtek. Ha kitör a Harmadik Nagy Háború, ők is éppen olyan célpontok lesznek, mint bárki más, – mert oroszok és a velük szövetséges kínaiak, nagyon is jól tudják, hogy hol kell majd keresniük őket, ha itt lesz az ideje.
Az elvakított és megvásárolt ukrán elit pedig nem is gondol arra, hogy csupán könnyen félredobható bábok ők, egy hatalmas világpolitikai játszmában, melyben a Háttérerőknek annyit számít Ukrajna, mint légypiszok a papíron. És az sem számít nekik, ha rádióaktívvá válik a teljes ország, Közép-Európával együtt. Lényeg a cél: Oroszország megsemmisítése, kincseinek megszerzése.
Na, ezt nem fogják hagyni az oroszok. Vezethet be akármilyen katonai kormányzást, hadiállapotot az ukrán állam, egy valódi katonai konfliktus kirobbanása esetén, előbb végez a pöffeszkedő ukrajnai elittel a saját kizsigerelt, kizsákmányolt népe, – mielőtt az első orosz katonát meglátnák.
És már csak hab a tortán az a tény; hogyha az ukrán népfelkelés nem tudja időben átvenni az országban a hatalmat, ebben segíthet neki a határ mentén telepített orosz légierő, melynek személyzete, már Szíriában kipróbált veteránokból áll, s melynek gépei szükség esetén Ukrajna teljes területét lefedik, – és segítheti még az a 25 taktikai, speciális zászlóalj, melyek már ott állomásoznak a határ mentén.
Ennek ismeretében szinte érthetőnek tűnik Porosenko kétségbeesése. De erre nem lehet mást mondani: Nem kellett volna évekig gyilkolászni Donbassz népét, nem kellett nehéz tüzérséggel lövetni a donyecki civil lakótelepeket, – de nem kellett volna évekig kizsigerelni,kifosztani saját ukrán honfitársait sem. – És nem kellett volna éveken keresztül provokálni az oroszokat. Mindezeknek úgy tűnik így, vagy úgy, de hamarosan vége lesz…
Fort Russ / Fort András