Izraeli tudósok azt állítják, hogy "tiszta szerencse", hogy már a járvány kitörése előtt dolgoztak a COVID-19 vakcinán.

Annak ellenére, hogy a vakcinák kifejlesztése gyakran 10-12 évet vesz igénybe, izraeli kutatók azt akarják elhitetni velünk, hogy "tiszta szerencsének" köszönhetően a következő 90 napon belül elkészülhet a koronavírus elleni új vakcina:

Ofir Akunis tudományos és technológiai miniszter szerint izraeli tudósok a küszöbön állnak az új koronavírus elleni első vakcina kifejlesztésében. Ha minden a tervek szerint halad, a vakcina néhány héten belül elkészülhet, és 90 napon belül forgalomba kerülhet - áll a közleményben.

"Gratulálunk a MIGAL-nak [a Galilei Kutatóintézetnek] ehhez az izgalmas áttöréshez" - mondta Akunis. "Biztos vagyok benne, hogy további gyors előrelépés várható, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a súlyos globális COVID-19 fenyegetésre szükséges választ adjunk" - mondta Akunis, utalva az új koronavírus által okozott betegségre.

A MIGAL tudósokból álló csoportja az elmúlt négy évben vakcinát fejlesztett ki a baromfit érintő hörgőbetegséget okozó fertőző hörghurutvírus (IBV) ellen. A vakcina hatékonyságát az Állatorvosi Intézetben végzett preklinikai kísérletek bizonyították.

"Az alapkoncepciónk az volt, hogy a technológiát fejlesszük ki, és nem kifejezetten egy ilyen vagy olyan vírus elleni vakcinát" - mondta Dr. Chen Katz, a MIGAL biotechnológiai csoportjának vezetője. "A vakcina tudományos kerete egy új fehérje-expressziós vektoron alapul, amely egy kiméra szolubilis fehérjét képez és választ ki, amely önaktivált endocitózissal juttatja be a vírus antigént a nyálkahártya szöveteibe, ami a szervezetben a vírus elleni antitestek képződését idézi elő."

Az endocitózis egy olyan sejtfolyamat, amelynek során az anyagok úgy jutnak be a sejtbe, hogy az anyagot sejtmembrán veszi körül, és egy vezikulát képez, amely a bevitt anyagot tartalmazza.

Katz szerint a preklinikai vizsgálatokban a csoport bebizonyította, hogy az orális vakcinázás magas szintű specifikus anti-IBV antitesteket indukál.

"Nevezzük ezt tiszta szerencsének" - mondta. "Úgy döntöttünk, hogy a koronavírust választjuk a rendszerünk modelljéül, csak azért, hogy bizonyítsuk a technológiánk koncepcióját".

De miután a tudósok szekvenálták a jelenlegi világméretű járványt okozó új coronavírus DNS-ét, a MIGAL kutatói megvizsgálták azt, és megállapították, hogy a baromfi coronavírus nagy genetikai hasonlóságot mutat az emberi vírussal, és ugyanazt a fertőzési mechanizmust használja, ami növeli annak valószínűségét, hogy nagyon rövid időn belül hatékony humán vakcinát érjenek el, mondta Katz.

"Már csak a rendszert kell hozzáigazítanunk az új szekvenciához" - mondta. "Ennek a folyamatnak a közepén járunk, és remélhetőleg néhány héten belül a kezünkben lesz a vakcina. Igen, néhány héten belül, ha minden sikerül, akkor lenne egy vakcinánk a koronavírus megelőzésére".

A MIGAL lenne felelős az új vakcina kifejlesztéséért, de aztán át kell esnie egy szabályozási folyamaton, beleértve a klinikai vizsgálatokat és a nagyüzemi gyártást is - mondta Katz.

Akunis elmondta, hogy utasította minisztériuma főigazgatóját, hogy gyorsítsa fel az összes engedélyezési folyamatot azzal a céllal, hogy az emberi vakcina a lehető leggyorsabban piacra kerüljön.

"Tekintettel arra, hogy világszerte sürgős szükség van egy humán koronavírus elleni vakcinára, mindent megteszünk a fejlesztés felgyorsítása érdekében" - mondta David Zigdon, a MIGAL vezérigazgatója. A vakcina "90 napon belül elérheti a biztonsági jóváhagyást" - mondta.

Zigdon szerint ez egy orális vakcina lesz, ami különösen hozzáférhető lesz a lakosság számára.

Bármit is gondoljunk a vakcinákról általában, a kifejlesztésük hosszú és bonyolult folyamat, és a legtöbb mainstream forrás szerint 10-12 évbe telik, mire egy vakcinát a nyilvánosság számára jóváhagynak.

Furcsa módon ezek az izraeliek azt állítják, hogy történetesen már a járvány kitörése előtt dolgoztak a koronavírus ezen törzsén, ami "előnyt" jelentett számukra a versenytársakkal szemben. Micsoda véletlen egybeesés!

Szeretnék, ha azt hinnénk, hogy a baromfi- és az emberi koronavírusok annyira "hasonlóak", hogy az előbbin végzett munka alkalmazható az utóbbira is, ami nem feltétlenül igaz, mivel a vakcináknak nagyon specifikusnak kell lenniük.

Az "elég közel" nem működik a vakcináknál.

És úgy hangzik, mintha valami "általános" sablonon dolgoznának a tüdőoltásokhoz, amelyet "könnyen" módosítani lehetne más "hasonló" vírusokhoz. De az influenza elleni oltások állítólag azért nem működnek szezonról szezonra, mert minden évben új vírus van, és mindent elölről kell kezdeniük, és a koronavírus ugyanilyen lenne.

Érdekes módon egy hasonló cikk jelent meg erről az oltóanyagról a Times Of Israelben, de abban a cikkben nem említették, hogy a "szerencse" milyen szerepet játszott a vakcina gyors kifejlesztésében, de azt igen, hogy már 4 éve dolgoztak ezen a generikus sablonon.

Furcsa módon ez a második cikk meglehetősen ellentmondásos állítást tesz - azt állítja, hogy megtalálták az interneten a genetikai szekvenciát, és ezt alkalmazták a "sablonjukra". Melyik az? Dolgoztak már a COVID-19-en vagy sem?

Ettől függetlenül ez a második cikk azt a megdöbbentő állítást is megfogalmazza, hogy a vakcina már 90 napon belül elkészülhet.

Ahhoz, hogy ezt az oltóanyagot a piacra siettessék, ilyen rövid idő alatt biztosan nem lehet megfelelően tesztelni, és aki beveszi, az szó szerint a saját kezébe veszi az életét.

Emlékeznek még a sertésinfluenza elleni vakcina okozta pusztításra? Az embereket annyira megragadta a média által keltett hisztéria, hogy hajlandóak voltak bevenni egy nem megfelelően előállított és tesztelt vakcinát.

Emlékezzünk vissza, hogy a média által a gyermekbénulás körül keltett hisztéria miatt Jonas Salk első gyermekbénulás elleni vakcináját megfelelő tesztelés nélkül siettették a piacra, és az valóban gyermekbénulást okozott a gyermekeknél, és csendben vissza kellett vonni, miközben hamisan állították, hogy "győzelmet aratott" a gyermekbénulás felett.

És ezúttal is ugyanez történhet: a vakcina engedélyezéséhez szükséges szokásos "bürokráciát" az elsöprő közvéleményi kereslet és félelem miatt lemondanak, és ez az új vakcina végül sokkal több embert ölhet meg, mint a coronavírus valaha is fog.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/tiszta-szerencse-hogy-mar-a-jarvany-kitorese-elott-dolgoztak-a-covid-19-vakcinan