2022. július 24., vasárnap

Mennyire korrupt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök?

Az orosz invázió előtt a CIA jelentései egy olyan mocskos és "jelentős korrupcióba" keveredett oligarchával hozták kapcsolatba, hogy a Külügyminisztérium megtiltotta neki a beutazást az Egyesült Államokba.

Most a CIA propaganda úgy állítja be Zelenszkijt, mint aki nemesebb, mint Winston Churchill és szentebb, mint Teréz anya.

Kérem, álljon fel az igazi Volodimir Zelenszkij!

2019-ben a CIA által irányított Szabad Európa Rádió beszámolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kapcsolatáról Ihor Kholomojszkij ukrán oligarchával, akinek a Külügyminisztérium 2021 márciusában megtiltotta az Egyesült Államokba való belépést "jelentős korrupciója" miatt. Lásd az alábbi videóriportot.

 

Ez a jelentés ironikus, tekintve, hogy amióta Ukrajna és Oroszország háborúja több mint négy hónapja elkezdődött, a Szabad Európa Rádió a többi nyugati médiával együtt úgy ábrázolta Zelenszkijt, mint valami Winston Churchill és Teréz anya reinkarnációját, kampányt indított a Nobel-békedíjra való jelöléséért, és egy extravagáns zenei tiszteletadásra inspirálta a 2022-es Grammy-díj átadásakor.

A világtörténelem egyik legnagyobb piramisjátékának irányítása

Eközben 2022 januárjában az amerikai igazságügyi minisztérium polgári jogi panaszt nyújtott be - a negyediket ellene -, amelyben azt állítják, hogy Kholomojszkij és Gennagyij Bogoljubov, akiknek a PrivatBank, Ukrajna egyik legnagyobb bankjának tulajdonosa volt, elsikkasztották és becsapták a bankot 5,5 milliárd dollárral, amely eltűnt.

Állítólag 2008 és 2016 között csalárd hiteleket és hitelkereteket szereztek, és a bűncselekményből származó bevételük egy részét számos fedőcég bankszámláin keresztül mosták tisztára, elsősorban a PrivatBank ciprusi fiókjánál, mielőtt a pénzeszközöket az Egyesült Államokba utalták volna, ahol egy Miamiban működő társukon keresztül folytatták az illegális pénzmosást.

Az ellopott pénz egy része a 2014-es Majdan-puccsot követően az ukrán kormánynak nyújtott IMF-hitelekből származott, amelyeket az Ukrán Nemzeti Bank a Privatbankba fizetett ki.

 

 

A The American Spectatorban megjelent profil szerint Kholomoisky milliókat mosott tisztára az ohiói Clevelandben és szerte a Középnyugaton, ahol "a [régió] egyik legnagyobb ingatlanbérbeadójaként" "a világtörténelem egyik legnagyobb Ponzi-játékát irányította".

Még más oligarchák, akiktől nem idegen az erőszakos bűnözés, is elsápadtak.

Az 1963-ban Szovjet-Ukrajnában született Kholomojszkij azok közé tartozott, akik a szovjet összeomlás után, az 1990-es évek elején hasznot húztak a korábban állami tulajdonban lévő vállalatok, például acélművek és gázkutak tűzáras áron történő eladásából.

A The American Spectator szerint Kholomoisky két előnnyel rendelkezett más feltörekvő oligarchákkal szemben. Először is, rendelkezett kohászati háttérrel - a fémek és ötvözetek előállításának és formázásának tudományával -, amelyek iránt kereslet mutatkozott. Másodszor, Kholomojszkij "olyan kegyetlenséget mutatott, amely még más oligarchákat, akiktől nem idegen az erőszakos bűncselekmény, is megrémített".

A Forbes magazin egyik írója arról számolt be, hogy egy alkalommal látta, amint "baseballütőkkel, vasrudakkal, gáz- és gumilövedékes pisztolyokkal, valamint láncfűrészekkel felfegyverzett felbérelt banditák százai erőszakkal [elfoglalnak]" egy acélgyárat, amelyre Kholomoisky szemet vetett.

A teljes Bond-főgonosz hatás érdekében Kholomoisky egy cápatartályt helyezett el az irodájában. Állítólag nem zárkózott el attól sem, hogy a látogatók fejét beledugja, emlékeztetőül, hogy soha ne tegyenek keresztbe neki.

Barátságos arcot öltött: Kholomoisky pózol egy fotóhoz 2014-ben. [Forrás: nypost.com]

 

 

Egy zsidó finanszírozza a neonácikat

Oleg Noginszkij, a Szállítók Vámuniójának elnöke szerint a 2014. februári ukrajnai Euro-Maidan forradalom után Kholomojszkij "felbérelte azokat a fickókat, akik az odesszai mészárlást végrehajtották" - a megbuktatott oroszbarát elnök, Viktor Janukovics több tucatnyi támogatójának megölését, akik egy szakszervezeti épületben rejtőztek el.

A Dnyipropetrovszki terület kormányzójaként 2014 és 2016 között Kholomojszkij az ukrán hadsereggel együtt működő oroszellenes egységeket pénzelte Donyeckben és Luhanszkban, amelyek az elszakadás mellett szavaztak, miután a Maidan utáni kormány megpróbálta rájuk erőltetni az ukrán nyelvet.

Ezek közé az egységek közé tartozott a neonáci Azov zászlóalj, amely terrorizálta a kelet-ukrajnai lakosságot, valamint a Dnipro és Aidar zászlóaljak, amelyeket néha személyes verőlegénycsapatként vetettek be Kholomoisky pénzügyi érdekeinek védelmére.

Kholomojszkij akkori kormányzó Jurij Berezával, a Dnyipro zászlóalj vezetőjével 2014 márciusában. [Forrás: kyivpost.com]

 

 

Burisma és a CIA

A New York Post arról számolt be, hogy Kholomojszkijnak "ellenőrző részesedése" volt a Burisma Holdingsban - abban az ukrán energetikai vállalatban, amely havi 50 ezer dollárért alkalmazta Hunter Bident igazgatósági tagként. A külügyminisztériumi e-mailekből idézett orosz média a Burismát "Kholomoisky pénzügyi birodalmának részeként" említette.

Hat hónappal Hunter Biden távozása után a Burisma kinevezte Cofer Blacket az igazgatótanácsába - és ezt a pozíciót továbbra is fenntartja. Black CIA-tiszt volt, aki a szeptember 11-i támadásokat követően a CIA Terrorelhárítási Központjának igazgatója volt.

Ez a kinevezés kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a Burisma egy olyan CIA-frontműveletként szolgált-e, amelynek célja a kelet-ukrajnai oroszellenes milíciák finanszírozásának segítése volt.

 

 

Ihor és Volodimir egy csónakban evez...

Kholomojszkij és Zelenszkij kapcsolata körülbelül 2012-ig nyúlik vissza, amikor Zelenszkij és partnerei egy televíziós produkciós cégben, a Kvartal 95-ben elkezdtek rendszeres tartalmakat készíteni a Kholomojszkij tulajdonában lévő televízióállomások számára.

A 2000-es évek óta ismert komikus és színész Zelenszkij néhány évvel azután kezdte meg politikai felemelkedését, hogy főszerepet vállalt a "A nép szolgája" című politikai szatírában, amelyet 2015-ben kezdtek sugározni Kholomoisky csatornáján.

A sorozatban Zelensky egy szerény történelemtanár szerepében tűnt fel, akinek az órán elhangzó korrupcióellenes szónoklatát egy diák lefilmezi, az interneten vírusként terjed, és országos tisztséget nyer neki.

Az élet utánozza a művészetet, és Zelenszkij a műsor indulása után három és fél évvel, a szavazatok több mint 73%-ával megnyerte a valódi ukrán elnöki tisztséget.

Zelenszkij kihasználta a korrupcióval kapcsolatos széles körű közfelháborodást, de 2019-es kampányát a Kholomojszkijhoz fűződő kapcsolata miatt kétségek övezték a korrupcióellenes jóhiszeműségével kapcsolatban.

A kampány hevében a hivatalban lévő Petro Porosenko egyik szövetségese, Volodimir Ariev a Facebookon közzétett egy táblázatot, amely állítólag azt mutatja, hogy Zelenszkij és televíziós produkciós partnerei olyan offshore cégek hálózatának haszonélvezői voltak, amelyeket 2012-től kezdve hoztak létre, és amelyek állítólag 41 millió dollárnyi pénzt kaptak a Kholomojszkij Privatbankjától.

Ariev nem szolgált füstölgő bizonyítékokkal, bár az oknyomozó újságírók konzorciuma által 2021 októberében közzétett Pandora-iratok - 11,9 millió kiszivárgott dokumentum - azt mutatják, hogy az állítólagos rendszer legalább néhány részlete megfelel a valóságnak.

Konkrétan a Pandora-iratok a hálózat tíz olyan vállalatáról tárnak fel információkat, amelyek megfelelnek az Ariev táblázatában részletezett struktúráknak, és azt mutatják, hogy Zelensky és partnerei a Brit Virgin-szigeteken (BVI), Belize-ben és Cipruson székhellyel rendelkező vállalatokat használtak.

 

 

A Forbes magazin jelenleg 20 és 30 millió dollár közé teszi Zelensky nettó vagyonát - ezt az összeget nem kereshette volna meg pusztán tévés előadóként és komikusként.

Zelenszkijnek állítólag pazar ingatlanjai vannak London központjában, Olaszországban és Miami Beachen, ahová visszavonulhatna, ha Ukrajnából menekülni kényszerülne.

Zelensky házának külseje az olaszországi Fort dei Marmi-ban. Kattintson a nagyításhoz. [Forrás: alamy.com]

Zelenszkij két társa az offshore-hálózatban, akik a televíziós produkciós cégének is tagjai voltak, befolyásos pozíciókat töltöttek be a kormányában. Szerhij Shefir Zelenszkij legfőbb elnöki tanácsadója, míg Ivan Bakanov egészen a közelmúltig a rettegett Ukrán Biztonsági Szolgálatot (SBU) vezette, amely Európa legnagyobb biztonsági szerve, és majdnem akkora, mint az FBI, annak ellenére, hogy Ukrajna 16-szor kisebb, mint az Egyesült Államok.

Ha te megvakarod a hátamat, én is megvakarom a tiédet.

Amellett, hogy Kholomojszkij pénzügyi támogatást nyújtott a 2019-es ukrajnai választások során, egy autót is biztosított Zelenszkijnek, és személyes ügyvédjét adta kölcsön neki, hogy kampánytanácsadója legyen, valamint a tulajdonában lévő különböző médiumokon keresztül népszerűsítette a jelöltségét.

A kettejük közötti szoros kapcsolat 2018-ban nyilvánvalóvá vált, amikor Zelenszkij a svájci Genfbe utazott Kholomojszkij születésnapjára, majd ezt követően még tíz alkalommal visszautazott Genfbe.

Amikor Kholomojszkij az izraeli Tel-Avivba költözött, Zelenszkij a Szabad Európa Rádió szerint háromszor utazott oda, hogy meglátogassa őt.

Zelenszkij azt állította, hogy kapcsolata Kholomojszkijjal nem politikai jellegű volt; inkább a televíziós munkája miatt látogatta meg.

Zelenszkij azonban gondoskodott arról, hogy megjutalmazza őt, amikor elnök lett. Eltávolította Kholomojszkij ellenfeleit, a főügyészt, az Ukrán Nemzeti Bank elnökét és saját miniszterelnökét, aki megpróbálta szabályozni Kholomojszkij ellenőrzését az állami tulajdonú villamosenergia-vállalat felett.

Az ukrán parlament egy olyan intézkedést is elfogadott, amely megakadályozta, hogy Kholomojszkijnak magasabb adót kelljen fizetnie bányászati tevékenységei után.

Zelenszkij és Kholomojszkij az ukrán elnöki palotában tartott megbeszélésen. [Forrás: economictimes.indiatimes.com]

 

 

Nem egy oroszlán vezető

Zelenszkijnek a Kholomojszkijhoz fűződő hosszú távú kapcsolatai meghazudtolják az amerikai politikusok által "oroszlánként vezető" (August Pfluger, R-TX) és "hihetetlen bátorságú" (Adam Schiff, D-CA) üdvözölt ember makulátlan nyilvános képét.

A neoliberális Zelensky, aki átfogó privatizációs kezdeményezést terjesztett elő, tizenegy ellenzéki pártot tiltott be, és rémuralmat folytatott a politikai ellenfelekkel szemben.

Az áldozatok között van az ukrán baloldali erők egykori vezetője, Vaszilij Volga, és a Kononovics testvérek, az ukrán Ifjú Kommunista Liga vezetői, akiket azzal vádoltak, hogy oroszbarátok.

Annak ellenére, hogy a békeprogrammal kampányolt, Zelenszkij háborút provokált Oroszországgal azáltal, hogy a) februárban jelentős csapaterősítést hajtott végre Kelet-Ukrajnában; b) a tűzszüneti megállapodásokat megsértve fokozta Kelet-Ukrajna bombázását; és c) felszólított a Krím és az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájának otthont adó Szevasztopol városának Oroszországtól való visszafoglalására.

Térkép, amely az ukrán csapatok koncentrációját mutatja a kelet-ukrajnai határon a 2022. február 24-i orosz invázió előestéjén. Az orosz külügyminiszter-helyettes szerint Ukrajna 122 ezer katonát tömörített a donbásszi határon. A Duma továbbá azt állította, hogy olyan hírszerzési információk birtokában van, amelyek szerint ezek a csapatok támadást terveztek Donbászba, amit az orosz invázió megelőzött. [Forrás: consortiumnews.com]

A harcok kezdete óta Zelenszkij kerülte a tárgyalásokat, ehelyett egyre több fegyverért könyörgött a Nyugatnak, miközben külföldi zsoldosokat hívott Ukrajnába.

Guy Mettan svájci újságíró azt írta, hogy Zelenszkijt végső soron Ukrajna háborús pusztulásáért fogják felelőssé tenni, mivel "inkább országa tönkretételét választotta az időszerű kompromisszum helyett".

Ez az értékelés ellentmond a média jelenlegi Zelenszkij-rajongásainak, amelyek elfedik Kholomojszkijhoz fűződő kapcsolatait is, amelyeket maga a CIA is elismert.

https://pokolafoldon.hu/blog/mennyire-korrupt-volodimir-zelenszkij-ukran-elnok

A COVID QR-kódokat most már üzemanyag adagolására használják Srí Lankán, ahogy a gazdasági összeomlás felgyorsul

 

Úgy hallottuk, hogy Srí Lanka legújabb megközelítése az országban kialakult üzemanyag-válság kezelésére az, hogy a lakosok Wuhan koronavírus (COVID-19) QR-kódjainak segítségével adagolják az üzemanyagot.

Úgy tudjuk, hogy Srí Lankán csak úgy lehet benzint vásárolni, ha valaki okostelefonon keresztül felmutatja a COVID "útlevelét" - ez pontosan az a fajta kormányzati visszaélés, amelyre sokan figyelmeztettek, amikor először vezették be a QR-kódokat a járványügyben.

A COVID QR-kódok a fenevad jelének egy fajtája, egy digitális jel, amelyet fel kell mutatni ahhoz, hogy továbbra is részt vehessünk a kereskedelemben, mivel az üzemanyagra szükség van a vezetéshez, valamint az áruk és szolgáltatások előállításához és szállításához.

Oroszország ukrajnai "különleges művelete" viseli a legtöbb felelősséget Srí Lanka jelenlegi szörnyű helyzetéért, mivel az India déli csücskénél fekvő apró ország az egész világ gázért folytatott rohamában a megfelelő gázellátás fenntartásáért küzd.

A kevés gáz ára, amit Srí Lanka be tudott szerezni, az egekbe szökik, és a kormány megoldása az, hogy a lakosoktól COVID QR-kódok felmutatását követeli meg, hogy részesülhessenek belőle (Kapcsolódó: A gázszállításhoz szükséges COVID QR-kódok: A délkelet-ázsiai országban kialakult helyzetről bővebben a Srí Lanka-i üzemanyag-tüntetésekről szóló korábbi tudósításunkban olvashat).

 

 

A világ többi részén is napirenden van az üzemanyag-ráció?

Úgy tűnik, hogy a Srí Lanka-i COVID QR-kódot benzinadagoló QR-kóddá alakították át, ami azt jelenti, hogy a lakosok a rendelkezésre álló készletek függvényében valamilyen gördülő alapon juthatnak üzemanyaghoz.

Más szóval, amint némi benzin elérhetővé válik, bizonyos lakosok értesítést kapnak arról, hogy megjelenhetnek benzinért - feltéve, hogy a kódjukat "aktiválták". Azok, akiknek nincs aktív QR-kódjuk, nem vásárolhatnak benzint.

 

 

Tekintettel arra, hogy Sri Lankán kívül számos más országban is használták a kovid QR-kódokat, és látva, hogy az üzemanyaghiány és az infláció mostanában Oroszország és szövetségesei kivételével nagyjából minden országot sújt, feltételezhető, hogy ez az új bevezetés más országokra is át fog terjedni.

 

 

Ahogy például Európában elzárják a gázcsapokat, megvan rá az esély, hogy az olyan országokban, mint Németország és Hollandia, az európaiaknak is megmondják, hogy nekik is fel kell mutatniuk a QR-kódjukat, hogy fűteni tudják otthonukat és üzleteiket ezen a télen.

"Meghúzzák a csavarokat, hogy mindent megtegyenek azért, hogy a ppl-t rávegyék az App-ra" - tweetelte valaki "GetBackToLife - #NoJabsForKids" (@TinyFighterGirl) néven.

Valaki más "Luther" (@LutherBurgsvik) tweetelt egy linket a FuelPass.gov.lk-ra, bár úgy tűnik, hogy Sri Lankán kívülről nem érhető el - kivéve talán egy VPN (virtuális magánhálózat) segítségével -, mivel a főoldalon egy üzenet jelenik meg, amely szerint:

"Nemzeti üzemanyagbérlet: Ön nem jogosult"

"Nem kétséges, itt jön a polgárháború" - tette hozzá a GetBackToLife Twitter-fiókja egy külön tweetben.

Egy másik, "Rozalyn Gracia" (@graccie_roz) nevű tweetelő azt írta, hogy szerinte Srí Lankát "szándékosan megrendezték, hogy utat csináljanak ennek", hogy példát mutassanak a világ többi részének, akiket utánozhatnak, miközben a gazdasági dominók tovább dőlnek.

"Pontosan ez az Agenda 2030 lényege" - tette hozzá. "Isten segítsen rajtunk, ha az emberek nem ébrednek fel időben".

Források többek között:

Twitter.com

NaturalNews.com

https://pokolafoldon.hu/great-reset/a-covid-qr-kodokat-most-mar-uzemanyag-adagolasara-hasznaljak-sri-lankan-ahogy-a-gazdasagi-osszeomlas-felgyorsul

Orosz brigádok készen állnak a NATO által támogatott nácik kiűzésére az országból

 

Orosz odesszai dandár készen áll a DÉL-UKRAJNAI offenzívára

Az orosz erők Odesszai dandárja befejezte a harci koordinációt a Herszon régióban. Az orosz katonák azt állították, hogy a közeljövőben támadó akciók kezdődnek Nikolajev és Odessza irányában.

Igor Markov odesszai állampolgár, aki az ukrán "Haza" párt vezetője volt, jelenleg az odesszai dandár vezetője állította: "Az Odesszai Brigád megalakult és befejezte a harci koordinációt. A közeljövőben a szövetséges erőkkel együtt megkezdjük Nikolajev városának és a Hős Odessza városának felszabadítását, nem lesz részünkről kegyelem az ukronáciknak, zsoldosoknak és bármilyen Bandera söpredéknek. Az egyetlen mód, hogy megmentsék az életüket, ha azonnal leteszik a fegyvert, különben mindenkit, aki ellenáll, elpusztítunk.

Túlnyomórészt mindannyian Ukrajna polgárai. Nagy számban Odessza, Nyikolajev lakói, izmaili, belgorod-dnyeszteri, kijevi, donbászi srácok, sőt, még egy nyugat-ukrajnai is van. Ez a mi földünk, és mi megtisztítjuk a náci söpredéktől. Itt vannak őseink sírjai!"

Az orosz Odesszai Brigád tagjai modern fegyverekkel és katonai felszereléssel rendelkeznek. A brigád összetétele ismét megmutatta, hogy a harc nem ukránok és oroszok, hanem ideológiák és értékek között zajlik.

Emlékezni lehet arra, hogy az ukrán fegyveres erőkben elég zsoldos van különböző országokból.

 

 

KADYROV_95

tegnap 9:00 órakor

?Ukrajnaiak, hány embereteknek kell még meghalnia a drogos Zelenszkij hamis felhívásaiért? Nem látjátok, hogy a Nyugat a mobilizált civil lakosságot pusztítja Ukrajna kezével? Nem értitek, hogy az ukrán fegyveres erők nem harci állásokat, hanem a donbászi, orosz és ... saját városaik civil lakosságát lövik?

Európa a nyilatkozataival és katonai támogatásával egy konkrét célt követ - arra kényszeríti Oroszországot, hogy a különleges műveletről egy teljes körű HARC-ra váltson át, mindenféle fegyvereket használva a teljes frontvonalon. Szüksége van erre az ukrán népnek?

Természetesen nem. És a Nyugatnak? És hogyan! A NATO naivan azt hiszi, hogy egy ilyen háború meggyengíti az Orosz Föderációt.

Oroszország a történelme során mindig készen állt bármilyen háborúra, így ez a forgatókönyv nem szörnyű számára. Nekünk megfelel, ha Oroszországgal szemben NATO-sisakosok állnak, de helyette az önök apáit, férjét, testvéreit és fiait küldik. Titeket, ukránok, a halálba taszítanak!Van kiút.

 

 

Ahhoz, hogy Oroszország ne hirdesse ki a HÁBORÚT, az ukrán népnek le kell vennie a füléről az álhazafiság zelenszkiji tésztáját, ki kell vonulnia Kijev utcáira, és seggberúgni az összes korrupt vezetést, amely nem árkokat ás, hanem csak "hősies" halálra uszítja az egész népet.

Tudják meg, hogy a hírhedt azovi nép nem harcolt a végsőkig, hanem megadta magát a meleg és kielégítő fogságnak.

Bandera és Aidarovtsy az első adandó alkalommal hátramenekül. Az úgynevezett nem létező Icskeria sájtánjai az ukránok szerencsétlenségén próbálják magukat reklámozni, kilométerekre a frontvonaltól készült videókkal. Az egyszerű ukránokat pedig géppuskákkal küldik harckocsik ellen.

A Nyugatnak is van kiút a válságból. Az európaiaknak azt mondták, hogy Oroszország a hibás a benzin és az élelmiszerek árának emelkedéséért, holott egy bolond számára is világos, hogy ezeknek az országoknak a tartalékalapjait Ukrajna fegyverkezésére költötték. A szankciók nem Oroszországot, hanem Európát sújtották. Az első miniszterelnöki fejek már repültek. Európa akkor fog fellélegezni, ha a hideg idő beállta előtt az államok összes első emberét leváltják. Egyébként ezen a télen Oroszország nem fog tudni mindenkit időben gázzal fűteni.

Vagy inkább képes rá, de nem akarja.

Európaiak, ukránok, ébredjetek fel! Mentsétek a génállományotokat, ne Zelenszkij státuszát.

Ahhoz, hogy az igazság győzedelmeskedjen, harcolni kell érte, nem pedig egy drogfüggőnek és egy árulónak engedni.

https://southfront.org/russian-odessa-brigade-ready-for-offensive-in-southern-ukraine/

Nagy a baj, Tömeggyilkos Bioterrorista Biden halálos beteg

Szlovénia felszedi a szögesdrót akadályokat

 

Szlovénia megkezdte a 2015-ös migránsválság idején a horvát határ mentén lefektetett több száz kilométer hosszú szögesdrót és egyéb akadályok eltávolítását. A sorompó lebontására vonatkozó döntés azonban megosztotta a határ közelében élőket. A horvátok nagyon nem örülnek, hogy csak úgy több ezer migráns vonul át a falvakon és városokon naponta. Félnek attól ami az elmúlt időszakban történt Szerbiában, hogy migránsok lövöldöztek egymásra.
Félnek nagyon, hogy az utcák nem lesznek biztonságosak!

https://fmr-europe.com/news.php?extend.527

Dr. Fiszter Zsuzsa; A népnyúzó végrehajtóknál fog kikötni a kormány “rezsicsökkentése”

 

A kormány az elmúlt pár hét intézkedéseivel , a Kata elkaszálásával és a brutális energia áremelés következtében semmi mást sem csinált csak a magyar emberek alól húzta ki az eddig is bizonytalan talajt, a megélhetést…

És ki tudja még hányszor fogja megforgatni a sárban a magyar családokat az átmenet nélkül bevezetett intézkedéseivel.

Ezek következtében kevesebb elkölthető bevétel marad a családoknál. De akár a megélhetésüket is veszélybe hozhatja és nyilván a hiteltörlesztésüket is.

És a bajt csak tetézi az egyre növekvő infláció és az élelmiszerek drágulása. Sokan fognak szembesülni, ha így marad a jogi rendelkezés, hogy vagy esznek és fizetik a rezsit vagy pedig a hitel törlesztést fizetik a továbbiakban. Mivel a kettő együtt nem biztos, hogy menni fog.

Felháborító, hogy semmilyen átmenet nélkül hozták ezeket a rendelkezéseket. Egy bizonyos a kezdő lökést már megadta a kormány, hogy a hiéna követeléskezelőkhöz, ezt követően pedig a népnyúzó végrehajtókhoz kerüljenek az emberek.

Kijelenthető, hogy hitelbedőlési és végrehajtási hullámot indít el ezzel a kormány. Ennek hatása pedig már az ősz folyamán érezhető lesz.

Követeljük, hogy ne dobja oda az embereket, családokat a nemzet sanyargatóinak a kormány! Ne váljanak a gazdasági válság haszonélvezővé!

Mielőbb megoldásokat várunk el ennek megelőzése érdekében! Ezért is fogunk tüntetni országszerte a rezsimegszorítások ellen augusztus elsején. Nem hagyjuk annyiban, hogy családok ezrei menjenek újból tönkre a nemzet sanyargatásából jól élő végrehajtók és követeléskezelők által!

Dr. Fiszter Zsuzsanna, ‘Mi Hazánk’ Fb

A brit kormány "egyösszegű" kifizetéseket kínál a gazdáknak, hogy hagyják abba az élelmiszer-termesztést és adják el földjeiket

 

Az Egyesült Királyság új programot vezetett be, amely egyösszegű, fiat pénzbeli kifizetéseket kínál azoknak a gazdáknak, akik beleegyeznek abba, hogy felhagynak a földműveléssel, és eladják a gyakran több generációra visszanyúló, családi tulajdonban lévő földjeiket a kormánynak.

A beszámolók szerint a készpénzt elfogadó gazdáknak vagy nyugdíjba kell vonulniuk, vagy olyan más munkát kell vállalniuk, amelyet a kormány jóváhagy. A brit kormány a programot "Basic Payment Scheme" (BPS) elnevezéssel illeti.

"A cél állítólag a zöldek politikai programjainak teljesítése" - írja Mike Campbell a The Counter Signal számára.

"Az idősebb gazdákat, akik nem akarnak változtatni a gazdálkodási módszereiken, arra kérik, hogy hagyják abba vagy adják el a földjeiket. Cserébe az új gazdák alternatív, környezetbarát gazdálkodási technikákat alkalmazhatnak".

Hollandia hasonló módon próbálja kiszorítani a mezőgazdaságot a "zöldítés" érdekében, bár ezt erőszakkal teszi, ahelyett, hogy a mezőgazdasági ágazatot a mezőgazdasági termelők előtt lógó készpénzzel ösztönzőként engedelmességre csábítaná.

Anglia környezetvédelmi minisztere szerint az Egyesült Királyság azért nem tud előrelépni a zöld menetrenddel, mert az idősebb gazdák "a változás útjában állnak". Más szóval, a zöldítés érdekében Angliában meg kell szüntetni a mezőgazdaságot, ami a népesség kiéheztetéséhez vezet, és egy új világrendet eredményez, amelyet az elit élvezhet.

 

 

Sok brit gazda a kormány és a piac korrupciója miatt annyira eladósodott, hogy lehet, hogy nem lesz más választásuk, mint bezárni a boltot.

A wuhani koronavírus (Covid-19) járványnak köszönhetően Nagy-Britannia már jó úton halad a mezőgazdaság felszámolása felé. Az ellátási lánc problémái, a piaci korrupcióval és az egekbe szökő inflációval párosulva már most sok gazdát akarata ellenére kiszorítanak az üzletből.

James Melville, egy kommunikációs és szponzorációs tanácsadó az Egyesült Királyságból twitteren közölte, hogy a vörös gázolaj, amelyet a mezőgazdasági gépekben, például a traktorokban használnak, most kétszer annyiba kerül, mint a jelenlegi inflációs helyzet előtt.

"A gazdák kénytelenek a vörös gázolajat adagolni" - tette hozzá Melville. "

A műtrágyaárak az egekbe szöktek. A gazdák kevesebb műtrágyát használnak. A kevesebb műtrágya alacsonyabb terméshozamot jelent a terményekben = mezőgazdasági válság #NoFarmsNoFood."

Másképp fogalmazva, a gazdákat kiszorítják az üzletből, ami gyakran családi vállalkozás, a központi banki főurak és a többi globalista építész, akik tökéletes viharhelyzetet teremtettek az egekbe szökő árak, az alacsony kínálat és az általános káosz miatt az egész piacon.

Mindez egyébként a "Nagy Újraindítás" része, amelyben a parasztok "nem birtokolnak semmit és boldogok lesznek", miközben a csúcson lévő kövér macskák a vagyonukban és a feleslegben sütkéreznek mindenki más kárára.

"A műtrágya, a gáz és szinte minden más, a munkájukhoz szükséges dolog árának emelkedése csábítóvá tette a kormány ajánlatát" - teszi hozzá Campbell a brit kormány által a családi gazdálkodóknak felajánlott készpénzkifizetésekről.

 

 

A felmérés szerint a brit farmerek 75%-a "komolyan érdeklődik" a gazdaságok bezárása iránt 30 kormányzati "ezüstért".

A BBC News, amely gyakran közöl álhíreket, közzétette a The Tenant Farmer's Association of England által végzett közvélemény-kutatás eredményét, amely szerint a legtöbb gazda erősen fontolgatja, hogy elfogadja a pénzt és lelép.

A brit gazdák mintegy 75 százaléka azt mondta az egyesületnek, hogy "erősen érdekelt" abban, hogy felhagyjon a mezőgazdasággal, eladja földjeit, és elvegye a kormánytól kapott pénzt.

A jelentések szerint Hollandia és Kanada is felajánlotta, hogy egyes esetekben megvásárolja a mezőgazdasági földeket. Devin Dreeshen volt kanadai mezőgazdasági miniszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Justin Trudeau miniszterelnök Nagy-Britannia nyomdokaiba lépve felajánlja a kanadai farmerek felvásárlását.

Melville egy külön tweetben ezt a trendet "minden eszköz elrablásának" nevezi, ami azt jelenti, hogy a kompromittálódott és beszivárgott kormányok szerte a Nyugaton erősen felduzzasztott, a dömping és az értéktelenedés határán lévő fiat valutákat kínálnak fel olyan kézzelfogható eszközökért cserébe, mint a termőföld.

"Eközben Amerikában Bill Gates 18 államban 242 000 hektárnyi mezőgazdasági földet vásárolt fel - és összesen 19 államban 268 984 hektárnyi többcélú földet, amivel ő a legnagyobb mezőgazdasági földtulajdonos az Egyesült Államokban" - tweetelte tovább Melville.

Valaki más a "Gmewizard.loopring.eth" Twitter-kezelővel (@GmeWizard) Melville tweetjeire reagálva azt tweetelte, hogy a vállalatok felvásárolják a mezőgazdasági területeket, "hogy fákat ültessenek és bérbe adják más vállalatoknak, hogy ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátási kreditjeiket".

 

 

"A műtrágya hiánya a füves földeken és a szárazság komolyan kimeríti a téli takarmányt, így az állományok száma csökkenni fog, ami kevesebb rendelkezésre állást és magasabb árat jelent" - tette hozzá ez a személy.

"Ez nem kapitalizmus, hanem klientúra, manipuláció, szigorú szabályozás a gazdákra, hogy kilépjenek és eladjanak" - írta egy másik, "Gee" (@CuriousMacaroon) nevű felhasználó. "Ez történik, ha a szabályozókat az általuk szabályozott intézmények pénzelik".

Egy másik "TechSavvy" (@PointClickDigi1) nevű személy linkelt egy cikket arról, hogy a Biden-rezsim hasonlóképpen felajánlja, hogy a szokásosnál is több pénzt fizet az amerikai farmereknek, hogy ne gazdálkodjanak.

A legfrissebb hírek a nyugati gazdaságok mesterséges leépítéséről a Collapse.news oldalon olvashatók.

A cikk forrásai a következők:

Gov.uk

TheCounterSignal.com

NaturalNews.com

Governing.com

https://pokolafoldon.hu/great-reset/a-brit-kormany-egyosszegu-kifizeteseket-kinal-a-gazdaknak-hogy-hagyjak-abba-az-elelmiszer-termesztest-es-adjak-el-foldjeiket

Az USA végének kezdete - Oroszország és Kína hivatalosan is bejelentette az "új globális tartalékvaluta" létrehozását

És ismét, mint az Egyesült Államokban és a Nyugaton gyakran megtörténik a következetes hírekkel, senki sem vette észre, és úgy tűnik, senkit sem érdekel.

Ha az elmúlt egy hónapban pislogtál, akkor lehet, hogy lemaradtál róla...

Kína és Oroszország az amerikai dollár ellen foglalkozik. És ahogy az gyakran megtörténik az Egyesült Államokban és a Nyugaton a következetes hírekkel, úgy tűnik, senki sem vette észre, vagy még csak nem is érdekli őket.

Az év eleje óta írok arról a lehetőségről, hogy Oroszország és Kína megkérdőjelezi az amerikai dollár globális tartalék státuszát. Most ez megtörtént.

Aki odafigyel, annak nem lehet meglepetés, hogy Oroszország és Kína erősíti gazdasági kapcsolatait az Oroszországgal szembeni folyamatos nyugati szankciók közepette, amelyek az ország ukrajnai háborúja következtében Oroszországgal szemben érvényben vannak.

Ami azonban néhány embert meglephet, az az, hogy Oroszország és a BRICS-országok, köztük Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika hivatalosan is dolgoznak saját "új globális tartalékvalutájukon" - jelentette az RT június végén. Úgy tűnt, senki sem vette észre.

Az országaink valutáinak kosarán alapuló nemzetközi tartalékvaluta létrehozásának kérdését dolgozzák ki - mondta Vlagyimir Putyin a múlt hónapban a BRICS üzleti fórumán.

És persze, mivel Oroszországot kizárták a SWIFT-rendszerből, Kínával és a BRIC-országokkal is párosul, hogy "megbízható alternatív mechanizmusokat dolgozzanak ki a nemzetközi fizetésekhez", hogy "csökkentsék a nyugati pénzügyi rendszertől való függőséget".

Eközben Oroszország más lépéseket is tesz a BRIC-országok közötti szövetség megerősítésére, többek között a kereskedelem átirányításával Kínába és Indiába - írja a CNN:

 

 

Vlagyimir Putyin elnök szerdán azt mondta, hogy Oroszország átirányítja a kereskedelmet "megbízható nemzetközi partnerekhez", mint Brazília, India, Kína és Dél-Afrika, mivel a Nyugat megpróbálja megszakítani a gazdasági kapcsolatokat.

"Aktívan részt veszünk kereskedelmi forgalmunk és külgazdasági kapcsolataink átirányításában megbízható nemzetközi partnerek, elsősorban a BRICS-országok felé" - mondta Putyin a virtuális BRICS-csúcstalálkozó résztvevőihez intézett nyitó videóbeszédében.

Tény, hogy "az Oroszország és a BRICS-országok közötti kereskedelem 38%-kal nőtt, és az év első három hónapjában elérte a 45 milliárd dollárt" idén - áll a jelentésben. Eközben az orosz nyersolajeladások Kínába rekordot döntöttek az idei év tavaszán, kiszorítva Szaúd-Arábiát Kína elsődleges olajszállítójaként.

"A BRICS-partnerekkel együtt megbízható alternatív mechanizmusokat dolgozunk ki a nemzetközi elszámolásokhoz" - mondta Putyin.

Putyin folytatta, kijelentve a múlt hónapban: "Megerősödtek a kapcsolatok az orosz üzleti körök és a BRICS-országok üzleti közösségei között. Tárgyalások folynak például indiai üzletláncok oroszországi megnyitásáról [és] a kínai autók, berendezések és hardverek arányának növeléséről a mi piacunkon"."

 

 

Júniusban Putyin azzal is vádolta a Nyugatot, hogy figyelmen kívül hagyja "a piacgazdaság alapelveit", például a szabad kereskedelmet. "Aláássa az üzleti érdekeket globális szinten, ami negatívan befolyásolja az emberek jólétét, valójában minden országét" - mondta.

A Bloomberg júniusi írása szerint Hszi elnök visszhangozta Putyin érzéseit:

"A világgazdaság politizálása, instrumentalizálása és fegyverként való felhasználása a globális pénzügyi rendszerben elfoglalt domináns pozíciót kihasználva a szankciók önkényes bevezetésére csak ártana másoknak, valamint saját magának is, és az emberek világszerte szenvednének. Azok, akik megszállottan erőfölényben vannak, kiterjesztik katonai szövetségüket, és saját biztonságukat keresik mások kárára, csak biztonsági zűrzavarba kerülnek."

A fejlemények nyilvánvalóan tovább erősítik azt a régóta vallott meggyőződésemet, hogy egy aranyfedezetű globális tartalékvaluta van úton - amiről már hónapok óta írok.

Az is megdöbbent, hogy úgy tűnik, senkit sem érdekel, hogy az elmúlt fél évszázad vitathatatlanul legnagyobb változása következhet be a globális makrogazdasági játéktéren.

Persze, az ukrajnai konfliktus kontextusában ez a hír egyfajta "szokásosnak" tűnhet, ami azt eredményezheti, hogy a média és a pénzügyi világ lekicsinyli. De ha ezt az információt önmagában, kontextus nélkül tesszük közzé - hogy egy összehangolt globális kihívás zajlik az amerikai dollárral szemben -, az évtizedek óta a legnagyobb hír lenne. Képzeljék el, ha Kína és Oroszország csak úgy a semmiből dobná ezt be a semmiből? Ne feledjük, hogy mindkét ország évek óta dolgozik és készül erre a helyzetre.

Úgy értem, szent ég, nézzük csak meg Oroszország kincstári állományát egészen 2018-ig visszamenőleg:

 

 

Ahogy már korábban is megjegyeztem, Oroszország ugyanebben az időszakban növelte aranykészletét:

És ez a szalagcím 2020-ban jelent meg, alig néhány hónappal Oroszország ukrajnai inváziója előtt.

Gondolja valaki, hogy ez véletlen egybeesés?

 

 

A Nikkei akkoriban azt írta:

A dollármentesítés 2014 óta prioritás Oroszország és Kína számára, amikor Moszkva és a Nyugat közötti gazdasági együttműködés bővítésébe kezdtek, miután Moszkva a Krím elcsatolása miatt elhidegült a Nyugattól. A dollár kiváltása a kereskedelmi elszámolásokban szükségszerűvé vált az Oroszország elleni amerikai szankciók megkerülése érdekében.

Ergo, úgy tűnik számomra, hogy a BRIC-országok pontosan megértik, hogy az USA - és a mi dollárunk - milyen bizonytalan pénzügyi helyzetben van. A dollár közelmúltbeli erősödése ellenére ezek a nemzetek egy több évtizedes terv közepén vannak a dollármentesítéssel. Már az ukrajnai konfliktus kezdete előtt Kína és Oroszország is aranyat halmozott fel, és azon dolgozott, hogy a tranzakciókat ne az amerikai dollárban denominálják. Ez egy újabb "titok" volt, ami nyíltan kiderült.

Emlékeztek, hogy milyen "őrült" volt ez a címlap alig 6 hónappal ezelőtt, amikor először jósoltam meg?

Mindenki azt mondta, hogy ez túlzás. Ma már nem annyira az.

Eközben a BRIC-konferencia óta az Oroszország és Kína közötti kapcsolatok egyre szorosabbra fűződnek, sőt, Japán a héten még figyelmeztetett is a páros "katonai kapcsolatainak erősödésére" - ugyanakkor Kína alaposan megvizsgálta Nancy Pelosi képviselőházi elnök tervezett tajvani útját.

 

 

Japán a múlt héten közölte:

"A jelenlegi agresszió eredményeként lehetséges, hogy Oroszország nemzeti ereje közép- és hosszú távon csökkenhet, és megváltozhat a térségen belüli katonai egyensúly és a Kínával való katonai együttműködés.

Japán közelében Oroszország lépéseket tett a Kínával való együttműködés erősítésére, például közös bombázórepülések és közös hadihajóvitorlázások révén, amelyekben az orosz és a kínai hadsereg is részt vesz, valamint olyan lépéseket tett, amelyek az ilyen katonai együttműködést stratégiai koordinációnak állítják be".

Japán szerint ezt a két ország közötti összehangolódást "a jövőben is szorosan figyelemmel kell kísérni".

Miközben a gazdasági fogaskerekek a színfalak mögött forognak, Kína Tajvannal kapcsolatban is egyre feszélyezettebbé válik. A CNN szerint az ország "az elmúlt hónapokban többször is hadi repülőgépeket küldött Tajvan önhatalmúlag kikiáltott légvédelmi övezetének azonosító zónájába", és nemrég utalt a Tajvan feletti repüléstilalmi övezet gondolatára Nancy Pelosi tervezett látogatása előtt.

Biden elnök ezen a héten kommentálta Pelosi utazási terveit, kijelentve: "A hadsereg szerint ez most nem jó ötlet. De nem tudom, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban".

Biztosak vagyunk benne, hogy Pelosi végül mégis elmegy. Ne feledjük, ez ugyanaz a nő, aki végigtáncolta a kínai negyedet, miközben Covid elterjedt az Egyesült Államokban, Kínából, hogy bebizonyítsa, nem rasszista.

Már hallom, ahogy Tajvan felé tart:

https://pokolafoldon.hu/politika/oroszorszag-es-kina-hivatalosan-is-bejelentette-az-uj-globalis-tartalekvaluta-letrehozasat