Az Egyesült Királyság új programot vezetett be, amely egyösszegű, fiat pénzbeli kifizetéseket kínál azoknak a gazdáknak, akik beleegyeznek abba, hogy felhagynak a földműveléssel, és eladják a gyakran több generációra visszanyúló, családi tulajdonban lévő földjeiket a kormánynak.

A beszámolók szerint a készpénzt elfogadó gazdáknak vagy nyugdíjba kell vonulniuk, vagy olyan más munkát kell vállalniuk, amelyet a kormány jóváhagy. A brit kormány a programot "Basic Payment Scheme" (BPS) elnevezéssel illeti.

"A cél állítólag a zöldek politikai programjainak teljesítése" - írja Mike Campbell a The Counter Signal számára.

"Az idősebb gazdákat, akik nem akarnak változtatni a gazdálkodási módszereiken, arra kérik, hogy hagyják abba vagy adják el a földjeiket. Cserébe az új gazdák alternatív, környezetbarát gazdálkodási technikákat alkalmazhatnak".

Hollandia hasonló módon próbálja kiszorítani a mezőgazdaságot a "zöldítés" érdekében, bár ezt erőszakkal teszi, ahelyett, hogy a mezőgazdasági ágazatot a mezőgazdasági termelők előtt lógó készpénzzel ösztönzőként engedelmességre csábítaná.

Anglia környezetvédelmi minisztere szerint az Egyesült Királyság azért nem tud előrelépni a zöld menetrenddel, mert az idősebb gazdák "a változás útjában állnak". Más szóval, a zöldítés érdekében Angliában meg kell szüntetni a mezőgazdaságot, ami a népesség kiéheztetéséhez vezet, és egy új világrendet eredményez, amelyet az elit élvezhet.

 

 

Sok brit gazda a kormány és a piac korrupciója miatt annyira eladósodott, hogy lehet, hogy nem lesz más választásuk, mint bezárni a boltot.

A wuhani koronavírus (Covid-19) járványnak köszönhetően Nagy-Britannia már jó úton halad a mezőgazdaság felszámolása felé. Az ellátási lánc problémái, a piaci korrupcióval és az egekbe szökő inflációval párosulva már most sok gazdát akarata ellenére kiszorítanak az üzletből.

James Melville, egy kommunikációs és szponzorációs tanácsadó az Egyesült Királyságból twitteren közölte, hogy a vörös gázolaj, amelyet a mezőgazdasági gépekben, például a traktorokban használnak, most kétszer annyiba kerül, mint a jelenlegi inflációs helyzet előtt.

"A gazdák kénytelenek a vörös gázolajat adagolni" - tette hozzá Melville. "

A műtrágyaárak az egekbe szöktek. A gazdák kevesebb műtrágyát használnak. A kevesebb műtrágya alacsonyabb terméshozamot jelent a terményekben = mezőgazdasági válság #NoFarmsNoFood."

Másképp fogalmazva, a gazdákat kiszorítják az üzletből, ami gyakran családi vállalkozás, a központi banki főurak és a többi globalista építész, akik tökéletes viharhelyzetet teremtettek az egekbe szökő árak, az alacsony kínálat és az általános káosz miatt az egész piacon.

Mindez egyébként a "Nagy Újraindítás" része, amelyben a parasztok "nem birtokolnak semmit és boldogok lesznek", miközben a csúcson lévő kövér macskák a vagyonukban és a feleslegben sütkéreznek mindenki más kárára.

"A műtrágya, a gáz és szinte minden más, a munkájukhoz szükséges dolog árának emelkedése csábítóvá tette a kormány ajánlatát" - teszi hozzá Campbell a brit kormány által a családi gazdálkodóknak felajánlott készpénzkifizetésekről.

 

 

A felmérés szerint a brit farmerek 75%-a "komolyan érdeklődik" a gazdaságok bezárása iránt 30 kormányzati "ezüstért".

A BBC News, amely gyakran közöl álhíreket, közzétette a The Tenant Farmer's Association of England által végzett közvélemény-kutatás eredményét, amely szerint a legtöbb gazda erősen fontolgatja, hogy elfogadja a pénzt és lelép.

A brit gazdák mintegy 75 százaléka azt mondta az egyesületnek, hogy "erősen érdekelt" abban, hogy felhagyjon a mezőgazdasággal, eladja földjeit, és elvegye a kormánytól kapott pénzt.

A jelentések szerint Hollandia és Kanada is felajánlotta, hogy egyes esetekben megvásárolja a mezőgazdasági földeket. Devin Dreeshen volt kanadai mezőgazdasági miniszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Justin Trudeau miniszterelnök Nagy-Britannia nyomdokaiba lépve felajánlja a kanadai farmerek felvásárlását.

Melville egy külön tweetben ezt a trendet "minden eszköz elrablásának" nevezi, ami azt jelenti, hogy a kompromittálódott és beszivárgott kormányok szerte a Nyugaton erősen felduzzasztott, a dömping és az értéktelenedés határán lévő fiat valutákat kínálnak fel olyan kézzelfogható eszközökért cserébe, mint a termőföld.

"Eközben Amerikában Bill Gates 18 államban 242 000 hektárnyi mezőgazdasági földet vásárolt fel - és összesen 19 államban 268 984 hektárnyi többcélú földet, amivel ő a legnagyobb mezőgazdasági földtulajdonos az Egyesült Államokban" - tweetelte tovább Melville.

Valaki más a "Gmewizard.loopring.eth" Twitter-kezelővel (@GmeWizard) Melville tweetjeire reagálva azt tweetelte, hogy a vállalatok felvásárolják a mezőgazdasági területeket, "hogy fákat ültessenek és bérbe adják más vállalatoknak, hogy ellensúlyozzák a szén-dioxid-kibocsátási kreditjeiket".

 

 

"A műtrágya hiánya a füves földeken és a szárazság komolyan kimeríti a téli takarmányt, így az állományok száma csökkenni fog, ami kevesebb rendelkezésre állást és magasabb árat jelent" - tette hozzá ez a személy.

"Ez nem kapitalizmus, hanem klientúra, manipuláció, szigorú szabályozás a gazdákra, hogy kilépjenek és eladjanak" - írta egy másik, "Gee" (@CuriousMacaroon) nevű felhasználó. "Ez történik, ha a szabályozókat az általuk szabályozott intézmények pénzelik".

Egy másik "TechSavvy" (@PointClickDigi1) nevű személy linkelt egy cikket arról, hogy a Biden-rezsim hasonlóképpen felajánlja, hogy a szokásosnál is több pénzt fizet az amerikai farmereknek, hogy ne gazdálkodjanak.

A legfrissebb hírek a nyugati gazdaságok mesterséges leépítéséről a Collapse.news oldalon olvashatók.

A cikk forrásai a következők:

Gov.uk

TheCounterSignal.com

NaturalNews.com

Governing.com

https://pokolafoldon.hu/great-reset/a-brit-kormany-egyosszegu-kifizeteseket-kinal-a-gazdaknak-hogy-hagyjak-abba-az-elelmiszer-termesztest-es-adjak-el-foldjeiket