2023. december 26., kedd

dr. Peter McCullough: Az új fegyver

Forrás: McCullough Foundation

Gázai gyerekek

Figyelmeztetés azoknak, aki Németországba készülnek 20240108

Majdan-puccsra készül a Nyugat Belgrádban?

Belgrád, 2023. december 26. kedd (MB)

A Nyugat-barát ellenzék szerbiai választási veresége miatt a nyugati hatalmak törvénytelen hatalomátvételre készülnek Belgrádban – jelentette a Magyar Békekör tudósítója kedden.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió elítélte a választási eredményt, egyidejűleg a Szerb Erőszakellenes Koalíció erőszakos tüntetéseket tart a választás napja, december 18. óta. Napok óta ostromolják a belgrádi önkormányzat épületét. A rendőrség megakadályozta, hogy a tömeg behatoljon az épületbe, az összetűzésben 35-en súlyosan megsérültek.

„Senkinek se legyen kétsége, meg fogjuk védeni a választási eredményt” – jelentette ki  Alekszandar Vučić szerb elnök, akinek pártja, a Szerb Haladó Párt a szavazatok 47 százalékát nyerte el az erőszakellenes koalíció 23 százalékával szemben.

Megfigyelők úgy látják, hogy a Nyugat szeretné dűlőre vinni Szerbia geopolitikai hovatartozását, hiszen Vučić elnökletével el nem kötelezett úton jár: sem a Nyugattal, sem Oroszországgal nem köt szövetséget, hanem nemzeti érdekeinek igyekszik érvényt szerezni.

Az orosz külügyi szóvivő szerint a Nyugat ultimátumot adott Belgrádnak. Arra akarja kényszeríteni, hogy válasszon, de választása nem lehet Oroszország. A kialakult állapotot a 2014. évi majdani puccshoz hasonlította.+++

Kiadta: Magyar Békekör

A kínai diktatúra felé haladunk