2023. március 13., hétfő

Ernst Wolff: Amerikai bankcsőd ... Rendszerszintű összeomlás

Forrás: Ernst Wolff @ YouTube
US-Bankenpleiten – droht der Systemkollaps?
https://youtu.be/MR4mG0limY0

Richard Vobes: Na ne!

Forrás: Richard Vobes @ YouTube
https://youtu.be/LzwjMBKJweE

Egyetemistákat küld a frontra Kijev – Amerikai vegyi fegyver érkezett Kramatorszkba

 

Moszkva, 2023. március 13. hétfő (MB)

Az ukrán egyetemek rektorai parancsot kaptak a kormánytól, hogy rúgják ki a nem jól tanuló diákokat, hogy behívhassák őket katonai szolgálatra – tudatta a TASZSZ hétfőn.

Az ukrán fegyveres erők vezérkari főnökének közlése szerint azokat is behívhatják, akiket eddig egészségügyi okokból mentesítettek a katonai szolgálat alól.

Luhánszki katonai közlés szerint az ukránok kiképzetlen katonákat vetettek be Kremennajánál.

Alekszander Sulgin, Oroszország Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) akkreditált képviselője szerint amerikai gyártású vegyi fegyvereket szállítottak Kramatorszkba, a Kujbisev üzembe. A ládákon dupla vörös csík, és BZ felirat. A BZ amerikai mérgező anyag. A szállítmányt külföldi állampolgárok, amerikaiak és más Nagy Babiloni Szajha fennhatósága alá tartozó államok kiképzői kísérték a helyszínre. Noha Amerika tagadta, hogy köze volna hozzá, Sulgin szerint konkrét bizonyítékok birtokába kerültek az USA beavatkozásáról.+++

Kiadta: Magyar Békekör

Vilcsek Ernő: Ki áll a hátuk mögott ?

Átalakuló világ – Iráni-szaúdi kiegyezés

 

Teherán, Peking, 2023. március 13. hétfő (MB)

A Nyugat csökkenő, és a Kelet növekvő globális érdekérvényesítő képességének jeleként Irán és Szaúd-Arábia kiegyezett egymással, és helyreállítja 2016-ban megszakadt diplomáciai viszonyát. Megállapodásuk kínai közvetítéssel született – jelentette a Magyar Békekör hétfőn.

Teherán és Rijád ragaszkodik a szuverenitás és egymás belügyeibe való be nem avatkozás elveihez, és azt tervezi, hogy helyreállítja az együttműködést a kereskedelem, a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a technológia területén – áll az iráni-kínai-szaúdi közös közleményben.

Az Öböl-térség két nagy riválisának kiegyezésében a két ország nemzetbiztonsági tanácsának vezetői, az iráni Ali Samkani és a szaúdi Mohammed Ali Aiban játszott vezető szerepet. Megfigyelők ebből arra következtetnek, hogy kiegyezésük biztonsági kérdésekre is kiterjed.

Az iráni-szaúdi megállapodás megfelel a Perzsa-öböl térségére vonatkozó orosz kollektív biztonsági koncepciónak, és hozzájárul a térség problémáinak rendezéséhez – tudatta Leonyid Sluckij, az Orosz Állami Duma külügyi bizottságának elnöke.

Mindkét ország kapcsolatban áll a biztonsági együttműködésre is kiterjedő Sanghaji Együttműködési Szervezettel (SCO). Irán felvételét kérte a szervezetbe, Szaúd-Arábia pedig 2022-ben dialógus-partneri viszonyba került vele.

Az iráni-szaúdi újjáéledő együttműködésben kulcsszerepet játszik az Észak-Déli szállítási korridor, mely Oroszországon keresztül tranzit teherforgalomra nyit lehetőséget Európa és India, Irán és a Perzsa-öböl között. A folyosó kiépítéséről 2000-ben kötött indiai-iráni-orosz megállapodáshoz eddig 10 ország csatlakozott: Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oman, Örményország, Szíria, Tádzsikisztán, Törökország és Ukrajna. Bulgária megfigyelőként vesz részt benne. (Lásd:https://bekekor.wordpress.com/2023/03/06/a-vilaggazdasag-kozpontja-azsiara-tevodik-at/

A rijádi és a teheráni nagykövetséget, a tervek szerint két hónapon belül megnyitják.+++

Kiadta: Magyar Békekör