A jelentés: "Az emberi augmentáció - egy új paradigma hajnala. Stratégiai következmények projekt" címmel az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma ("MoD") és a német Védelmi Minisztérium közösen tette közzé 2021 májusában.

"Ezt a dokumentumot olvasni őszintén szólva borzongató, mivel az emberi augmentáció hadviselésben való alkalmazásának gondolatát a szerzők kész ténynek tekintik. Nagyon részletesen dokumentálja az emberek augmentálásának módjait" - írta Dr. Robert Malone - "fontos megérteni, hogy a bemutatott emberi augmentáció fejlesztése túlmutat a hadviselésen, azt sugallja, hogy az emberek mostantól géntechnológia segítségével fogják irányítani saját evolúciónkat".

A Dawn of a New Paradigm (Egy új paradigma hajnala) című jelentést azért rendelték meg, hogy a "Globális stratégiai trendek: A jövő ma kezdődik" című, 2018-ban közzétett jelentésben foglaltakra, amely a védelem és a biztonság 2050-ig terjedő jövőbeli kontextusát írja le.

A Global Strategic Trends 2018-as promóciós videója szerint: "Már a negyedik ipari forradalom kellős közepén vagyunk, ahol a fizikai, a digitális és a biológiai világ határai felpuhulnak és összeolvadnak. Ez a forradalom gyorsabban és intenzívebben zajlik, mint bármelyik korábbi felfordulás, ezért gondosan kell kezelnünk a változásokat, aktívan ösztönözve, nem pedig passzívan csodálva azokat, különben növekvő nyugtalanságot, sérelmeket és esetleg társadalmi forradalmat tapasztalhatunk."

 

 

Az emberi augmentáció - egy új paradigma hajnala

A "Human Augmentation - The Dawn of a New Paradigm" ("DNP") című kiadvány egy "gondolatmenet, amelynek célja, hogy megalapozza az emberi augmentációval kapcsolatos részletesebb kutatásokat és fejlesztéseket". A jelentés megállapítja:

"A Védelmi Minisztérium Fejlesztési, Koncepciók és Doktrínaközpontja ("DCDC") a német Bundeswehr Védelmi Tervezési Hivatalával együttműködve dolgozott az emberi augmentáció ("HA") jövőbeli következményeinek megértésén, megalapozva ezzel a részletesebb védelmi kutatás és fejlesztés alapjait.

"A projekt német, svéd, finn és brit védelmi szakemberek kutatásait foglalja magában annak megértése érdekében, hogy az olyan újonnan megjelenő technológiák, mint a géntechnológia, a bioinformatika és az agy-számítógép interfészek lehetősége hogyan befolyásolhatják a társadalom, a biztonság és a védelem jövőjét. Az etikai, erkölcsi és jogi kihívások összetettek, és alaposan át kell gondolni őket, de a HA a stratégiai előnyök új korszakának eljövetelét jelezheti, amelynek lehetséges hatásai a haderőfejlesztés teljes spektrumára kiterjednek." - mondta.

Feltételezhetjük, hogy bár ez a jelentés az Egyesült Királyságból és Németországból származik, a világ legtöbb nagy kormánya párhuzamos erőfeszítéseket tesz.

 

 

A HA részben azért válik egyre fontosabbá, mert az ember és a gépek közötti összekötő kapocs - állítja a DNP - "az emberre mint platformra való gondolkodás és embereink egyéni szintű megértése alapvető fontosságú a sikeres HA-hoz". A továbbiakban az "emberi platform" kulcsfontosságú elemeit fizikai, pszichológiai és szociális elemként határozza meg.

A DNP a HA mellett érvelve megállapítja (lásd az alábbi képeket):

Human Augmentation – Az új paradigma hajnala , 24. oldal

Human Augmentation – Az új paradigma hajnala , 24. oldal

Dr. Malone kiemelte a DNP néhány tartalmát a "Human Augmentation - The Dawn of a New Paradigm" című cikkében, amelyet ITT olvashat. Azzal zárta mondandóját, hogy "Arra kérek mindenkit, hogy olvassák el ezt a jelentést. Szívják magukba ezt az információt, és készüljenek fel a közelgő csatára".

 

 

Aki képtelen elhinni, hogy a HA-t civileken fogják használni, vagy hogy az "általuk" megálmodott jövő valóban most van, annak érdemes megemlíteni a Dassault Systèmes nevű, 3D-s élményt nyújtó cég munkáját, amely "virtuális univerzumokat biztosít az üzleti életnek és az embereknek, hogy fenntartható innovációkat képzeljenek el". A Dassault 2016-ban a francia kormány által támogatott programot vezetett a "jövő iparának" - a negyedik ipari forradalomnak - a forradalmasítására és átalakítására.

A Dassault alábbi, 2020-as promóciós videója azt mutatja be, hogy az emberi augmentáció hogyan fog hatni mindannyiunkra. Elmagyarázza, hogy a csúcstechnológiai gyártók "milyen nagyszerű helyzetben vannak a dolgok ipari internetének (IIoT) felhasználásához". És hogy a 3DEXPERIENCE platformjuk "zökkenőmentesen összekapcsolja a teljes gyártási és ellátási lánc ökoszisztémát", ahol az emberek és a gépek érzékelőkkel vannak összekapcsolva.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/az-emberi-novekedes-lesz-az-emberiseg-halala