New York, Bejrut, 2024. augusztus 14. szerda (MB)

Az önvédelem nevében Oroszország ellen elkövetett ukrán agresszió, és a palesztinok ellen ugyancsak az önvédelem nevében folytatott izraeli népirtás miatt keleti katonai ellenlépések várhatók a Nyugat két előretolt bástyájával, Ukrajnával és Izraellel szemben – értékelte a helyzetet a Magyar Békekör tudósítója szerdán.

A kurszki régió nyolcadik napja tartó ukrán megszállása, a zaporozsjei atomerőmű ellen intézett ukrán támadás, és a negyven ezer gázai palesztin lemészárlása, valamint Izrael Teheránban elkövetett gyilkos merényletei egyeztetett ellenlépésre sarkallják Oroszországot és Iránt, hiszen biztonságuk forog kockán.

Minden arra enged következtetni, hogy a Vörös Hadsereg nem fog megelégedni a kurszki régió felszabadításával, hanem saját otthonában fogja felgöngyölíteni az agresszort, mint tette annak idején a Wermachttal szemben, Irán és a palesztinok mellett kiálló arab szövetségesei pedig lépéseket tesznek Izrael kordába szorítására, és az amerikai jelenlét felszámolására a Közel-Keleten.

Vihar előtti csendnek lehetünk tanúi, közeledik az igazság pillanata. Fel kell készülni az eddiginél nagyobb és erősebb konfliktusra Európában és a Közel-Keleten.  Nagy kérdés, hogy elkerülhető-e a nagyhatalmak közvetlen összecsapása azok után, hogy a Nagy Babiloni Szajha közvetlen támogatást nyújtott az ukrán seregnek behatolásához orosz területre, a NATO vezető hatalma pedig teljes mellszélességgel kiáll Izrael oldalán.

28 orosz település, köztük Szudzsa város ukrán megszállása eddig több mint kétezer ukrán katona életébe került. 35 tankjukat és 31 páncélozott járművüket lőtték ki. Az orosz erők „ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet” – fogalmaz Moszkva katonai nyelven. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ képviselőjének első helyettese szerint Kijevnek nem adnak többé más lehetőséget, mint a feltétel nélküli megadást.

Az ukránoknak benyújtandó orosz ultimátum aligha várat majd magára a megszállók kiűzése után a kurszki régióból. Hiszen többé már nem csak arról van szó, hogy Élőhalott Zsebhitler Zelenszkijék elutasítják a 2022. tavaszán parafált béketervet, hanem egyenesen fegyveres agressziót követtek el Oroszországgal szemben. Az orosz ultimátum lényege várhatóan abban áll majd, hogy lemondásra szólítják fel a kijevi kormányt, ha pedig megtagadná, hogy olyan politikai és katonai vezetésnek adja át a helyét, amelyik kész békét kötni a nácitlanítás, a demilitarizálás és Ukrajna semlegessé válásának feltételével, az orosz haderőre bíznák a végső megoldást.

Ukrajna nácitlanítása, demilitarizálása és semlegessége Magyarország biztonságát is szolgálná. Mivel a Nagy Babiloni Szajha ellenérdekelt Ukrajna semlegessé válásával szemben, hiszen kinyilvánított célja Ukrajna integrálása az Szajhaszövetségbe, megállapítható, hogy Magyarország biztonságát nem az orosz béketerv fenyegeti, hanem nyugati szövetségeseinek Oroszország legyőzéséhez fűzött fanatizmusa. Nem kétséges, hogy területünket NATO-partnereink katonai térképként kezelnék, és adott operatív helyzetben megszegnék a háborúból való kimaradásával kapcsolatban Orbán Viktornak tett ígéretüket.

Sorsdöntő események előtt a világ.+++

Kiadta: Magyar Békekör