A Nagy Újraindítás gyorsan közeledik, és semmi sem lesz többé ugyanolyan, mint régen.

1. Ne várjatok karácsonyt 2022-ben. Nem lesznek utcai lámpák, és nem lesz sok szórakozás vagy ünneplés. Nagyon kevés karácsonyfa fog állni a városok főterein, és amik vannak, azok sem lesznek kivilágítva. A kifogás az energiaválság és az elviselhetetlen költségek lesznek. Szokás szerint a globális felmelegedéssel kapcsolatos átverés lesz az ürügy. És a karácsonyt jövőre sem fogják nyilvánosan ünnepelni. Vagy soha többé. A templomok és kocsmák gyorsan bezárnak, és feltartóztathatatlanul haladunk a Chrislam felé. (Nézz utána - Tony Blair is ezt favorizálja.)

A kereszténységet nem a letargia vagy a hit hiánya tette tönkre, hanem a keresztény vezetők könyörtelensége, akik évek óta népszerűtlen szélsőbaloldali politikai álláspontot képviselnek, és akik árulásukat azzal tetézték, hogy a zárva tartás idején istentiszteleteket mondtak le és templomokat zártak be. A századforduló óta eltelt 20 év alatt 30%-kal csökkent az istentiszteletekre járók száma, és az elmúlt két évben további 20%-kal esett vissza. Számszerűleg az anglikán egyház mára kisebbségi szektává vált. Ha az anglikán egyház sport lenne, akkor népszerűségét tekintve valahol a lacrosse és a nyúlfutás között helyezkedne el. Talán meglepően hangzik, de Angliában többen járnak rendszeresen mecsetekbe, mint plébániatemplomokba. Canterbury érseke segített megölni az egyházat, amelyet állítólag ő vezet, és Anglia többé nem nevezhető keresztény országnak. (A templomok és kocsmák gyorsan bezárnak, és a maszkfétis visszatérőben van. Ha nem látja a kialakulóban lévő mintát, akkor alaposabban meg kell vizsgálnia az új, elfogadható vallás elemeit).

2. Miután egy komikus műsorát törölték az Edinburgh-i Fesztiválon, a Pleasance Theatre Trust igazgatója azt mondta, hogy `A Pleasance egy olyan helyszín, amely a szólásszabadság bajnoka, és nem cenzúrázzuk a komikusok anyagát`. Egy Jerry Sadowitz nevű komikusról azonban így folytatta: `Az első előadásán bemutatott anyag nem elfogadható, és nem felel meg az értékeinknek'. És így miután néhány néző panasza érkezett, a színház, amely azt állítja, hogy a szólásszabadság védelmezője, és nem cenzúrázza a komikusokat, lemondott egy előadást, mert néhányan panaszkodtak. Már senki sem érti az iróniát, ugye? És miért nem tudnak a panaszosok egyszerűen kisétálni vagy nem menni többet?

3. A kormányok nem vesződtek azzal, hogy megépítsék az összes új házat, amit ismételten megígérnek, mert nincs értelme. Miért építsenek több ezer új házat, ha a következő egy-két évben emberek milliói fognak meghalni, a többiek pedig hamarosan kis lakásokban fognak élni a belvárosi magasházakban?

4. Ernest Hemingway azt mondta, hogy egy országot kétféleképpen lehet tönkretenni: háborúval és inflációval. Milyen igaza volt. A Nagy Újraindítás hívei nem kockáztatnak.

5. A tanácsok mindenütt újraerdősítik a parkokat és a közlekedési szigeteket, hogy a csalánfélék, a szeder, a dokk, az óriáskóró és a japánkóró virágozhasson. Feltehetően azért, hogy élőhelyet biztosítsanak a patkányoknak, valamint a mostanában a vidékre engedett vaddisznóknak és bölényeknek.

6. Nyilvánvaló, hogy Sunak Heródes király bájával rendelkezik, és Sir Klaus Schwab (akit az angol királynő lovaggá ütött, feltehetően az összeesküvés érdekében tett szolgálataiért) szellőzőnyílása. Ne feledjük, Sztálint úgy hirdették, mint `a dolgozó nép bölcs tanítóját és védelmezőjét'. Sunaknak mégis megvan az új 400 000 fontos úszómedencéje, amit élvezhet. (Vajon tényleg meg fogja tölteni az állítólagos szárazság és vízhiány közepette?) Ha Sunak lesz a miniszterelnök, az adófizetők özöne fog kivándorolni. De hová mehetnek?

7. A kínai polgárok panaszkodnak, hogy az életüket az állam irányítja az okostelefonjaikon lévő egészségügyi alkalmazásokon keresztül. A Covid tesztelést a társadalmi ellenőrzés egyik formájaként használják. Ha Kínában egy gyógyszertárban megfázás elleni gyógyszert veszel, a telefonod azonnal csipogni kezd, hogy szólj, menj el egy covid-tesztre. Több ezer embert lehet órákon belül otthoni karanténba helyezni. Eléggé lehetetlen kijutni a rendszerből. Ezek az ellenőrzések az Egyesült Államokba, az Egyesült Királyságba, az EU-ba és Ausztrálázsiába is eljutnak, de úgy tűnik, a legtöbb embert ez nem érdekli. Mire észreveszik, már túl késő lesz bármit is tenni ellene.

8. Miért nem zárták be a Bank of Englandet? Egy évvel ezelőtt a Bank azt mondta, hogy az infláció 4%-on fog tetőzni. Nem tudta megjósolni a 2008-as válságot, és nevetségesen pesszimista volt a Brexittel kapcsolatban. A kormányzó, Andrew Bailey évi 575 338 fontot kap, és szánalmasan megbukott. (Az ő feladata az infláció 2%-on tartása.) A Bank felelőtlenül szórja a pénzt (saját nyugdíjasainak hatalmas fizetésemelésével), és teljesen haszontalannak nevezni túlságosan nagylelkű.

9. 30 000 fontot ítéltek meg egy vasúti dolgozónak, akit a hampshire-i rendőrség jogtalanul tartóztatott le a bűnügyi törvények alapján. (Megbilincselték, megeskették és őrizetbe vették, miközben 2020 májusában a vasútnál végzett munkából hazatérve műszakot vállalt.) Acquah úr azt mondta, hogy alacsonyabb összeget is elfogadna, ha nyilvánosan bocsánatot kérnének tőle, de Olivia Pinkney rendőrfőnök (aki állítólag 200 000 font körül keres) elismerte a jogi felelősséget, de elutasította az ajánlatot. Feltételezhetem, hogy Pinkney a teljes 30 000 fontot maga fizeti ki, és nem várja el, hogy a nyilvánosság köhögje ki? Nekem úgy tűnik, hogy a köztisztviselők aligha kérnek bocsánatot.

10. Szinte minden nap hallani olyan történetekről, amelyek arról szólnak, hogy a szabadon engedett kutyák megkínozták (és néha megölték) az embereket. Ezeket a történeteket azért hozzák nyilvánosságra, hogy felkészítsenek bennünket a kutyatartásra és az engedélyeztetésre vonatkozó szigorú új törvényekre.

11. Az Enfieldi Tanács eltörölte az Oktoberfestet, mert attól tart, hogy részeges antiszociális viselkedés alakulhat ki. Állítólag olyan panaszok érkeztek, hogy a résztvevők között rendbontó magatartás alakulhat ki. Az alkoholfogyasztást egyre inkább betiltják az Egyesült Királyságban. A hatóságok, amint azt bizonyára észrevették, gyorsan reagálnak az összeesküvők napirendjének megfelelő panaszokra - bár soha nem reagálnak az olyan panaszokra, mint például a mérgező, kísérleti kovász elleni védőoltásokkal kapcsolatos veszélyes és pontatlan tanácsok.

12. A lakástulajdonosokat itt már évek óta figyelmeztetik az intelligens mérőórák felszerelésének veszélyeire. Mindig is világos volt, hogy a hatóságok az okosmérőket az életünk ellenőrzésére fogják használni. És ez meg is történt. Mindenkit, aki csatlakozik az energiaszámlák kifizetésének megtagadására irányuló kampányhoz, ha intelligens mérővel rendelkezik, távolról előrefizetési tervre fogják átállítani. Az energiavállalatok az intelligens fogyasztásmérők felhasználóit anélkül is át tudják állítani előrefizetős tervre, hogy belépnének az otthonukba - egyszerűen távolról cserélik ki a mérőórákat. És egyértelmű, hogy ha egyesek nem fizetik a számláikat, akkor az árak mindenki más számára emelkedni fognak.

Copyright Vernon Coleman 2022. augusztus