“A Robert Koch Intézet (RKI) ajánlásokat tett közzé a H5N1-gyel fokozottan érintkező emberek számára a fertőzés megelőzésre vonatkozóan. Ezek eddig a baromfiipar alkalmazottai voltak, de hamarosan a fejőstehenekkel dolgozó tejipari alkalmazottak is ide tartoznak majd.

Az RKI többek között bizonyos védőruházat viselését, FFP1-es maszkot és szemvédőt, illetve ezek megfelelő tisztítását javasolja. Ezenkívül be kellene oltani azokat az embereket a normál influenza ellen, akik a H5N1-gyel szoros kapcsolatban állnak.

Az oltás (a sima influenza elleni) ugyan nem véd a madárinfluenza ellen, de a célja az lenne, hogy az érintettek ne fertőződjenek meg egyszerre mindkét vírussal, mert az ahhoz vezethet, hogy a vírusok továbbfejlődnek a genetikai információik kölcsönös cseréje révén.

Oltások és gyógyszerek
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már jóváhagyott különböző oltóanyagokat – és ügyeltek arra, hogy szükség esetén ezek viszonylag gyorsan elérhetőek legyenek. „Minden vakcina a meglévő influenza elleni oltóanyagok előállítási technológiáira támaszkodik, és egy pandémia esetén viszonylag gyorsan előállíthatók, tovább tesztelhetők és forgalomba hozhatók” – mondja Anke Huckriede, a holland Groningen Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetének vakcinológia professzora. Az Európai Bizottság már 665.000 adag H5N1 oltóanyaghoz biztosított hozzáférést. Ez legalább a tejiparban dolgozók beoltásához elegendő lenne.”

Anke Huckriede a holland Groningen Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetének vakcinológia professzora ezt nyilatkozta a H5N1 ellen jóváhagyott oltásokról:

“A vakcinák hatékonyságát a jelenlegi H5N1 vírus ellen még nem tudták embereken letesztelni.”


Szóval nyílt titok, hogy készülődnek az újabb emberkísérletre!!!


Forrás: https://www.apotheken-umschau.de/krankheiten-symptome/infektionskrankheiten/so-bereitet-sich-deutschland-auf-eine-vogelgrippe-ausbreitung-vor-1123033.html

Biró Éva fordítása