"A Moderna Covid injekciója - amelyet több mint 121 millió alkalommal adtak be azóta, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság ("FDA") decemberben megadta a sürgősségi felhasználási engedélyt - 10 összetevőt tartalmaz" - írta a Factcheck.org 2021 májusában - "az mRNS bejuttatásához egy SM-102 nevű összetevőt használ".

Mi tehát az SM-102 és káros-e? Derítsük ki

Az SM-102 egy lipid, amelyet online rendelhetünk laboratóriumi felhasználásra. "Ionizálható amino-lipidként" emlegetik.

Az első dolog, amit minden jó "vegyész" tesz, amikor egy új "vegyszert" rendel, hogy megnézi az anyagbiztonsági adatlapot ("MSDS") biztonsági adatlapját.1 2 Lásd az SM-102 biztonsági adatlapját. Itt 3 oldalt fogok felsorolni a Cayman online felsorolt SM-102 termékének megfelelően.

A fent felsorolt szimbólumok eléggé maguktól értetődőek, de ennek ellenére elmagyarázom őket. Ez a lipid a következő veszélyek között szerepel: folyékony és gőz formájában gyúlékony, lenyelve vagy belélegezve akut mérgező, egészségre veszélyes és mutagén (rákot okoz). A felsorolás szerint 90% etanol és 10% SM-102, és a lehetséges expozícióból származó elsősegélynyújtási intézkedések és kezelés szerint vérszegénységet, köhögést, CNS depressziót, álmosságot, fejfájást, szívkárosodást, fásultságot (gyengeség, kimerültség), májkárosodást, narkózist, reproduktív hatásokat és teratogén hatásokat okoz.

Az alábbiakban a Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Hatóság (OSHA gyorskártya a piktogramok jelentésének gyors és egyszerű felismeréséhez).

A második oldal alján lévő kis piktogram a kék piros és sárga rombuszsorozattal azt jelenti, hogy ez a termék átmeneti munkaképtelenséget vagy maradványsérülést okozhat, és ég (lobbanáspontja nagyobb, mint a szobahőmérséklet) és stabil. Az alábbiakban a benzin és a gázolaj analóg piktogramjai találhatók. Az SM-102 egészségügyi szempontból (kék) veszélyesebb, mint a benzin és a gázolaj.

A harmadik oldal megerősíti azt, amit a 2. oldal elsősorban mutat, vagyis azokat a védekezési feltételeket/intézkedéseket, amelyeket alkalmazni vagy alkalmazni kell az SM-102 kezelése során.3 Én mindig gondoskodtam arról, hogy ezeket az ajánlásokat szó szerint betartsam.

Mindenkinek tudnia kell, hogy ezt a "történetet" a "FactCheck.org" "tényellenőrzésnek" vetette alá, és az állításuk szerint, idézem:

A Cayman Chemical kutatási célokra kínálja az SM-102 egy olyan változatát, amelyet kloroformba, egy potenciálisan mérgező vegyi anyagba csomagolnak. Tehát a Cayman Chemical biztonsági adatlapja erre a termékre vonatkozóan a kloroformra vonatkozó figyelmeztetéseket tartalmaz - nem pedig az SM-102-re.

Tudom, hogyan kell elolvasni az adatlapokat. Ez elengedhetetlen része a biztonságos munkavégzésnek a laboratóriumi környezetben. Ez a legelső dolog, amit megteszek. Valóban gúnyolódtak már velem, hogy "túl óvatos" vagyok, mert nagyon szigorúan elolvasom és betartom az SDS-lapokat, de amikor koponyát és keresztcsontot látok, azt úgy értelmezem, hogy igyekeznem kell, hogy ne legyek koponya és keresztcsont. Továbbá, ha valaki megsérül vagy megsérül a termék nem megfelelő kezelése miatt, a seggemet fedezik.

Elfogultság nélkül megnéztem az SM-102 biztonsági adatlapját, mint ahogyan azt minden olyan vegyi anyag vagy új termék esetében tenném, amelyet a vizsgálatokban vagy a laboratóriumi munkában való felhasználás szempontjából érdekelhet. És a fentieket találtam. Most, mélyebbre ásva, vagy inkább maradva abban a gondolkodásmódban, hogy megvásárolom ezt a terméket, és laboratóriumi kontextusban használom, rákattintottam a "Kit, Mixture & Library Option(s)" fülre, és ez elvezetett a csinos kis "build-your-own-LNP" kithez (Lipid Nanoparticle (LNP-102) Exploration Kit), amelyből az SM-102 tartalmazza a kationos lipid456-ot ebben a kitben. (Csak emlékeztetőül: a P-fizer p-f-termékek kationos lipidje az ALC-0315). A Mod(e)rna LNP-k analóg kationos lipidje ez az SM-102.

https://cdn.caymanchem.com/cdn/msds/35425m.pdf/ https://www.caymanchem.com/product/33474
Vegyük észre az LNP-102 készlet anyagainak SDS-ében, hogy az anyag / keverék alkalmazása idézőjelben így szól:

Ez a termék kutatási célra szolgál - Nem humán vagy állatgyógyászati diagnosztikai vagy terápiás célra.

Most akkor. Leülsz?

Menjen fel az Egyesült Királyság kormányának itt felsorolt honlapjára. Itt egy képernyőkép, ami miatt kétszer is megnéztem.

https://www.gov.uk/government/publications/regulatory-approval-of-covid-19-vaccine-moderna/information-for-healthcare-professionals-on-covid-19-vaccine-moderna

[A genotoxicitási és karcinogenitási vizsgálatok tekintetében] in vitro és in vivo genotoxicitási vizsgálatokat végeztek a "vakcina" új SM-102 lipidkomponensével. Az eredmények arra utalnak, hogy az emberre gyakorolt genotoxicitási potenciál nagyon alacsony. Karcinogenitási vizsgálatokat nem végeztek.

 

Oh. Tehát nagyon alacsony. In vitro és in vivo modellekben. És hány állatot teszteltek? Hát jó. Hmm. És nincs rákkeltő vizsgálat. Nem rákkeltő hatásuk van. Igen, így van.

Összefoglalva, a Mod(e)rna injektálható termékek az LNP-102 készlet LNP-it használják, amely viszont az SM-102 kationos lipideket használja, amelyek az MSDS szerint erősen mérgezőek. Ez azt is jelenti, hogy laboratóriumi minőségű LNP terméket használnak embereken.

Hacsak nincs egy új verziója az SM-102-nek, amely nem laboratóriumi minőségű, akkor Houston, akkor van egy problémánk.

És egyébként ott van ez a cikk: "Az mRNA-LNP platform preklinikai vakcinavizsgálatokban használt lipid nanorészecske komponense erősen gyulladásos" címmel.

Referenciák:

1 https://support.nlm.nih.gov/knowledgebase/article/KA-03976/en-us

2 https://file.medchemexpress.com/batch_PDF/HY-134541/SM-102-SDS-MedChemExpress.pdf

3 https://cdn.caymanchem.com/cdn/insert/33474.pdf

4 Schoenmaker, Linde et al. "mRNS-lipid nanorészecskés COVID-19 vakcinák: Structure and stability." International journal of pharmaceutics vol. 601 (2021): 120586. doi:10.1016/j.ijpharm.2021.120586.

5 Evers, Martijn J.W., Kulkarni, Jayesh A., van der Meel, Roy, Cullis, Pieter R., Cullis, Pieter R.: "Az oltóanyagot a szervezetbe juttató gyógyszerek és az oltóanyag-összetétel javítása,
Vader, Pieter, Schiffelers, Raymond M., 2018. A legkorszerűbb tervezés és a gyors
lipid nanorészecskék nukleinsav-szállításra szolgáló, keverési és gyártási technikái. Small
Methods 2 (9), 1700375. https://doi.org/10.1002/smtd.v2.910.1002/.
smtd.201700375.

6 Pozitív töltésű ionizálható amincsoportokat tartalmaz, amelyek a részecskeképződés során kölcsönhatásba lépnek az anionos mRNS-szel, és az internalizáció során megkönnyítik a membránfúziót is.

7 Ndeupen, S., Qin, Z., Jacobsen, S., Bouteau, A., Estanbouli, H., & Igyártó, B. Z. (2021). A preklinikai vakcinavizsgálatokban használt mRNA-LNP platform lipid nanorészecske komponense erősen gyulladásos. iScience, 24(12), 103479. https://doi.org/10.1016/j.isci.2021.103479.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-moderna-covid-vakcinai-mergezo-laboratoriumi-minosegu-sm102-t-fecskendeznek-az-emberekbe