Jövő hónaptól felső korlátot szabnak a nagykereskedelmi villamosenergia- és gázszámláknak

A jelenlegi piaci árak kevesebb mint a fele lesz

A kormány szerint a megállapodás megakadályozza a vállalatok összeomlását

LONDON, szept. 21. (Reuters)

- Nagy-Britannia szerdán közölte, hogy a jövő hónaptól a piaci ár kevesebb mint felében maximálja a villamos energia és a gáz nagykereskedelmi árát a vállalkozások számára, követve a fogyasztókra vonatkozó hasonló rendszert, ezzel enyhítve az egyre magasabbra szökő energiaköltségek nyomását.

Nagy-Britannia közölte, hogy a villamos energia nagykereskedelmi árát megawattóránként (MWh) körülbelül 211 fontban (239 dollár), a gázét pedig 75 fontban (MWh) maximálják.

"Azért léptünk közbe, hogy megakadályozzuk a vállalkozások összeomlását, megvédjük a munkahelyeket és korlátozzuk az inflációt" - mondta Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter.

 

 

A felső határ szintjét a kormány szerint az idén télen várható nagykereskedelmi árak kevesebb mint felében határozták meg. Az árat szeptember 30-án fogják megerősíteni.

A szolgáltatók kompenzációt kapnak a nagykereskedelmi gáz- és villamosenergia-egységárak csökkentéséért, amelyet a nem lakossági fogyasztókra hárítanak át - közölte a kormány.

A rendszer kezdetben október 1-től 2023. március 31-ig lesz alkalmazandó minden nem háztartási energiafelhasználóra, beleértve a jótékonysági szervezeteket és a közszférát, például az iskolákat és a kórházakat, valamint a vállalkozásokat is.

A kormány bejelentette továbbá, hogy az Észak-Írországban élő háztartások számára az Egyesült Királyság többi részén működő hasonló rendszerrel azonos szintű támogatást nyújt.

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/nagy-britannia-felere-csokkenti-az-aram-es-gazarakat-a-vallalkozasok-szamara