Putyin részleges mozgósítása után elfogynak a külföldi járatok.


Amir Tsarfati újságíró szerint az orosz légitársaságok leállították a jegyértékesítést a 18 és 65 év közötti orosz férfiaknak, hacsak nem tudják igazolni, hogy a védelmi minisztérium engedélyezte az utazást.

FRISSÍTÉS Az orosz turisztikai ügynökség vezetője szerint eddig nem vezettek be korlátozásokat a külföldi utazásokra, és az Aeroflot, az ország zászlóshajóját tartó légitársaság közölte, hogy nem korlátozza a jegyeladást.

Szerdán minden Oroszországból elérhető külföldi célállomásra induló járat elkelt, miután Vlagyimir Putyin elnök "részleges" mozgósítást hirdetett az ország 25 millió tartalékosának.

A Moszkvából Grúzia, Törökország és Örményország fővárosaiba - amelyekbe az oroszok számára nem szükséges vízum - szeptember 21-re induló járatok Putyin bejelentése után perceken belül elérhetetlenné váltak az aviasales.ru, Oroszország vezető utazástervező honlapja szerint.

Moszkvai idő szerint délig a Moszkvából Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Üzbegisztánba és Kirgizisztánba induló közvetlen járatok sem jelentek meg a honlapon.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/breaking-az-orosz-legitarsasagokat-utasitottak-hogy-ne-adjanak-el-jegyeket-18-es-65-ev-kozotti-orosz-ferfiaknak