A donyecki, luhanszki, zaporizzsjai és herszoni tartományi hatóságok összehangolt bejelentések sorában hozták nyilvánosságra terveiket.

Az Egyesült Államok máris kijelentette, hogy elutasítja a "látszat" népszavazás eredményét; ami roppant érdekes, tekintve, hogy Biden választási győzelmének hitelességét még mindig sokan vitatják.

Az orosz csapatok azután vonultak be az orosz nyelvű tartományokba, hogy a Kijevvel évek óta fennálló feszültségek nyílt konfliktusba torkolltak az ukrán erők ellen harcoló fegyveres helyi milíciákkal. A kijevi kormány oldalán harcolók között volt a gyűlölt neonáci Azov zászlóalj, akiket olyan atrocitások elkövetésével vádoltak, amelyekről akkoriban még a NEWSWEEK is így számolt be: "ISIS stílusú háborús bűnök".

Ez 2014-ben volt, és a nyugati média azóta is szépíti az ilyen jelentéseket, ha egyáltalán beszámol róluk, hogy a nyugati közvélemény ne kapjon teljes képet a történtekről.

A 2014-es krími népszavazáshoz hasonlóan, amikor a krími orosz többség tömegesen szavazott az Orosz Föderációba való visszacsatolás mellett, Ukrajna orosz ajkú tartományai valószínűleg ugyanígy fognak szavazni.

Kijev és nyugati szövetségeseik az MSM bűntársaikkal megalapozatlan állításokat tehetnek "illegális" népszavazásokról és manipulált szavazásokról, de várható, hogy az orosz anyanyelvű kelet-ukránok újra egyesülni akarnak Oroszországgal.

Végül is Kelet-Ukrajnát évszázadokra visszanyúló kapcsolatok fűzik Oroszországhoz, míg a mai Nyugat-Ukrajna mindig is inkább nyugati orientációjú volt.

 

 

Bár állítólagosan támogatja a demokráciát, a Nyugat máris elítélte a tervezett népszavazás tervét.

Ha és amikor a szavazás megtörténik, annak messzemenő következményei lehetnek. Ha Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon az Orosz Föderációba való visszacsatolás mellett szavaz, Moszkva többé nem fog "különleges katonai műveletet" folytatni Ukrajnában. Ehelyett a műveletet az orosz haza védelmének fogja tekinteni.

Ami a Kremlt illeti, ez nagy különbség.

A nyilvánvalóan elfogult nyugati MSM tudósítások ellenére Oroszország eddig jelentős visszafogottságot tanúsított a különleges katonai művelet során. Ez meg fog változni, ha az orosz nyelvű tartományok az Orosz Föderációhoz való csatlakozás mellett szavaznak.

Akkor Ukrajna és nyugati támogatóik donyecki, luhanszki, zaporizzsjai és hersoni akcióit maga Oroszország elleni támadásnak fogják tekinteni. Ez utat nyit a válaszok bármelyikének, amelyek mindegyike egyformán komor.

Rövid távon ez az ukrajnai háború drámai eszkalációját eredményezheti. Ha ez megtörténik, a Nyugat elkerülhetetlenül belekerülhet egy közvetlen katonai konfliktusba Oroszországgal, és végül talán Kínával és Iránnal is.

Hosszabb távon ez Ukrajna felbomlásához és Közép-Európa térképének teljes átrajzolásához vezethet. Mindez a nyugati média összejátszásával és sok ártatlan vér elvesztésével fog megvalósulni. Szerk.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/kelet-ukrajna-nepszavazast-tervez-az-orosz-foderaciohoz-valo-visszacsatlakozasrol