Milyen veszély ülteti egy asztal mellé a New-York-i liberális drámaíró esszéistát és a vidéki konzervatív pénzügyi gurut, az idősebbik Bush kormányának távozásra kényszerült tagját, hogy aztán mélyen egyet is értsenek? Egy holland halászhajón beszélgetve kezdik el a körülöttünk zajló világszintű - a totális elnyomás irányába mutató - folyamatokat közösen értelmezni.
E négyrészesnek ígért beszélgető film első részében, melyet bő egy éve, 2021 augusztusában rögzítettek, C.J. Hopkins és Catherine Austin Fitts nem csupán látszatdemokráciánkat és e kereteken belül létező szabadságunkat fenyegető veszélyek természetét próbálják meghatározni személyes történeteik, saját megtapasztalásaik alapján, de a fennálló, végzetesen pusztító gazdasági renddel szemben egy győztes-győztes, valóban virágzásra képes emberi világ alapképletét is felcsillantják.
Kijózanító, és egyben reményt adó igazi csemege ez a szűk negyven perc.
Forrás: https://www.oval.media/en/mrglobal-2/

Lopnak. Mi a következménye? Semmi. Ezért még inkább lopnak. Gigantikus méretekben. Stabil törvényi kiskapukkal és kormányzati titkolózással. Mindezt hosszú évtizedek óta média-szemfényvesztéssel ( 9/11-gyel, vírussal ... ) leplezetten. Aki figyelemmel kíséri Bogár László gondolatait a "nemlétező-háttérerőről", illetve a történész Borvendég Zsuzsanna feltárásait Magyarország kifosztásáról azt érdekelni fogja mindaz az elképesztő kormányzati kifosztás módszertan, amit a pénzügyi guru Catherine Austin Fitts (CAF) beszélgetőtársának C.J. Hopkins drámaírónak, mint az Egyesült Államokban bevett gyakorlatról kifejt. Igen, nehéz a téma, mert a monetáris-fiskális politika összefüggésrendszerét és a rejtett pénzszivattyúk mechanizmusait kell leleplezni és megérteni, de remek a felállás, hiszen az Egy csónakban evezünk című film e második részében A pénzügyi puccs alcímmel CAF egy bölcsésznek CJH-nek magyarázza el mindezt. CAF az idősebbik Bush kormányának - távozásra kényszerült - tagjaként a legközvetlenebb tapasztalatokkal rendelkezik az USA közösségeinek - és a dolláron keresztül - a világ kifosztásáról. Az elmúlt három év folyamatai pedig ezt felgyorsított globális hatalmi és pénzügyi puccsot hivatottak konszolidálni. Ha hagyjuk megtörténni...
(Tallián Hedvig)

A kovidiotizmusban kicsúcsosodó évtizedek óta zajló megtévesztés magasiskolájának leleplezése zajlik ebben a harmadik részben. A liberális szatíraíró és a konzervatív befektetési bankár történelmi példák említésétől sem riadva vissza, megkísérli feltárni a propaganda működésének aljasan kifinomult eszköztárát.
Asztal melletti, étkezés utáni beszélgetésükből nyilvánvalóvá válik a tét nagysága, hiszen a tényleges valóság megőrzése és az új normális kiépülése közti választás határozza meg a jövőt. Napjainkban egy végső ütközetben csapnak össze az emberi szabadság elkötelezettjei és a totális digitális alávetettséget kényszerítők erői.
Ki fog győzni, kérdezheti a néző, és rá kell jönnie, nem menekülhet a válaszadás elől. Ugyanis a C.J. Hopkins és Catherine Austin Fitts beszélgetésébe intim módon becsempészett nézőnek végül szembesülnie kell önmagával és döntenie, kik közé tartozik, a cinkosok, a senki földjén botorkálók vagy a szabadságot választó bátor szembehelyezkedők közé?