Egy ukrán hadifogoly azt állította, hogy az Ukrajnába harcolni érkező külföldi harcosok minden modern katonai felszerelést elvesznek az ukrán katonáktól.

A vallomások szerint a külföldiek, akik valószínűleg az úgynevezett Ukrán Idegenlégió tagjai voltak, eljöttek az egységéhez, és elvették a külföldi fegyvereket, köztük NLAW-okat és más gránátvetőket, amelyeket Kijev külföldi szövetségesei szállítottak Ukrajnának. A hadifogoly azt állította, hogy a külföldi felszerelések jelentős része nem volt új. Az ukrán katonák viszont puskákat hagytak maguk után. Hangsúlyozta, hogy az ukrán katonák nem használhatják ezeket a külföldi fegyvereket.

Az Egyesült Államok és más NATO-tagállamok már évek óta, jóval az orosz katonai műveletek kezdete előtt katonai kiképzőiket telepítik Ukrajnába. A külföldi "kiképzők" jelentős része ma is jelen van az ukrán frontvonalakon, ahol továbbra is koordinálják az ukrán hadsereg műveleteit. Kijev szövetségesei a saját területükön lévő katonai táborokban ukrán katonákat is kiképeznek a külföldi haditechnikai eszközök működtetésére.

Ma, amikor az USA és más országok megtömték Ukrajnát a fegyvereikkel, és az ukrán katonák nagy része még nem tanulta meg, hogyan kell használni azokat, Kijev szövetségesei saját tapasztalt harcosaikat küldik olyan katonai formációkon keresztül, mint az Idegenlégió, hogy ezekkel a drága fegyverekkel harcoljanak a frontvonalakon.

Az ukrán katonák NATO-felszereléssel harcolnak. A NATO kiképzői képzik ki őket. NATO-tisztektől kapnak parancsokat. És a NATO harcosai mellett harcolnak. Valójában ők a NATO nem hivatalos katonái, akik a szövetség érdekeiért halnak meg az országukban.

https://southfront.org/foreign-mercenaries-took-modern-weapons-from-ukrainian-servicemen-ukrainian-pow/