A svájci banknak október 27-én kell bemutatnia a fordulat tervét, amely határidő az alkalmazottak szerint a körülményekre való tekintettel túlságosan messze van.

A Credit Suisse (CS) - Get Credit Suisse Group American Depositary Shares Report dolgozói számára az elmúlt néhány nap nehéz volt.

Hogyan lehet megőrizni a nyugalmat, amikor körülötted mindenki azt találgatja, hogy a céged csődbe mehet?

A svájci bank nehézségei a 2008-as pénzügyi válság sötét emlékeit idézték fel. A legvadabb spekulációk odáig mennek, hogy a svájci céget a 2022-es év lehetséges Lehman Brotherseként mutatják be.

A Lehman 2008 szeptemberében bekövetkezett összeomlása a nagy gazdasági világválság óta a legsúlyosabb válságot váltotta ki. A globális pénzügyi rendszer összeomlásának elkerülése érdekében a szövetségi kormány hatalmas mentőcsomagjára volt szükség.

A Credit Suisse-nak több pénzügyi botlás következményeivel is szembe kellett néznie, többek között 2021-ben 5,1 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el egy ügyfelétől, az Archegos Capital Managementtől.

A történethez megkérdezett alkalmazottak számára azonban a banknál kialakult helyzet aggasztó, de közel sem olyan, mint ami a Lehmannál történt.
Ez egy "kivárásra váró" helyzet

"Várni és látni kell" - mondta a TheStreetnek október 3-án egy alkalmazott, aki egy legalább 200 fős csapatot irányít New Yorkban. Az alkalmazott névtelenséget kért, hogy beszélhessen a TheStreettel, mert jelenleg kemény döntések vannak folyamatban, és az alkalmazott nem tudja, hogy a jövője a bankon belül garantált-e.

(MSN) https://twitter.com/goldsilver_pros/status/1576991947239002112