A mozgósítás (és a kötelező védőoltás) megkerülése 10 év börtönbüntetést vonhat maga után

Oroszország részleges mozgósítása a világ egyik legszigorúbb kötelező védőoltási rendeletévé változott
Az orosz védelmi minisztérium 2021 júniusában kötelezővé tette a COVID oltást a teljes személyi állomány - beleértve a sorkatonákat is - számára.

Szeptember végén tudósítójuk egy rövid Telegram-üzenetet gépelt, amelyben arra volt kíváncsi, hogy ez a politika a most mozgósított 300 ezer oroszra is vonatkozik-e.

Nos, most már megvan a válasz.

2021 őszén minden oroszországi régióban elfogadták a kötelező védőoltás valamilyen formáját. Egy évvel később a régiók már a katonai szolgálatra behívott állampolgárokat is beoltják.

Akárcsak a regionális oltási rendeletek esetében, a végrehajtás és az alaposság is változó lesz. De ez aligha megnyugtató.

A kötelező oltás új formája sokkal szélsőségesebb, mint amit korábban Oroszországban alkalmaztak. A mozgósítás előtt a kötelező védőoltás jellemzően a foglalkoztatási státuszhoz volt kötve. Emiatt a Kreml többször (és szánalmasan) azt állította, hogy Oroszországban nincs "igazi" kötelező védőoltás, mivel az ember bármikor felmondhatott a munkahelyén.

A mozgósított oroszok 10 év börtönnel néznek szembe, ha megpróbálnak kibújni a katonai szolgálat alól. Ennek kiterjesztésével ez azt jelenti, hogy a kötelező védőoltás elkerülésének kísérlete egy évtizedet jelenthet a rácsok mögött.

 

 

Más szóval, Oroszország most fogadta el a világ egyik legszigorúbb kényszeroltási politikáját.

Az oroszokat arra kérik, hogy kockáztassák az életüket egy egyre kétségesebb ukrajnai háborúban, cserébe pedig erőszakkal beadnak nekik egy nem bizonyított (és valószínűleg lejárt szavatosságú) genetikai hígítót.

Ez rendben van? Ha-ha. Már semmi sincs rendben.

A ROSZTOVI RÉGIÓBAN MOZGÓSÍTOTT EMBEREKET BEOLTJÁK A KORONAVÍRUS ELLEN
Erre a járvány megelőzése érdekében van szükség.

A Don régió lakói azt kérdezték, hogy a mozgósított polgárokat beoltják-e a koronavírus ellen. A regionális sajtóközpont válaszolt erre a kérdésre.

 

 

A katonák egészségügyi ellátása az állam számára prioritás. Az orosz védelmi minisztérium egészségügyi főorvosának 2021. június 18-án kelt 129. számú rendelete szerint a kötelező immunizáció a katonai személyzet minden kategóriájára vonatkozik, beleértve a mozgósításra behívottakat is,

- A rosztovi regionális kormány képviselője elmondta.

Meg van határozva, hogy a sorkatonákat és a katonákat a járványok megelőzése érdekében oltják, így a védőoltás számukra kötelező. Az oltási naptárnak és a járványügyi jelzéseknek megfelelően végzik.

Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök szeptember 21-től részleges mozgósítást jelentett be. A tervek szerint 300 000 embert hívnak be. "A cárgrádi Rosztov-on-Don összegyűjtötte a mozgósítás részleteit."

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/oroszorszag-megkezdi-a-mozgositott-allampolgarok-beoltasat