Csomagolódjon be és tartsa magát melegen.

Hétfőn Európa fogyasztóit komor figyelmeztetésben részesítették, hogy az előttük álló tél hosszú, hideg és kellemetlen lesz, mivel a globális energiaellátás kihívásokkal küzd.

Arra kérték őket, hogy ennek megfelelően csökkentsék a termosztátokat, és tegyenek meg minden szükséges "magatartási változtatást", mivel a régiót a globális földgázszállító hálózatokat érintő "példátlan kockázatok" fenyegetik.

A párizsi székhelyű Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) negyedéves gázjelentésében az Európai Unió (EU) országainak legalább 13 százalékkal kellene csökkenteniük a felhasználást a tél folyamán, ha az ukrajnai háború közepette teljes orosz leállás következne be.

A csoport szerint a csökkentés nagy részét a fogyasztói magatartásból, például a termosztátok egy fokkal történő leállításából és a kazánok hőmérsékletének beállításából, valamint az ipari és közüzemi takarékosságból kellene fedezni.

Németország már kiadott egy saját figyelmeztetést az előttünk álló bajokra - jelentette a Breitbart London, figyelmeztetve, hogy a helyzet rendkívül feszült, és fennáll a lehetősége annak, hogy az ország kifogy a gázból.

 

 

Az EU pénteken megállapodott arról, hogy a fogyasztói felhasználás és a kínálat ellenőrzésének előírásával előírja az áramfogyasztás legalább öt százalékos csökkentését a csúcsidőszakokban.

A német kormány arra figyelmeztet, hogy a téli hónapokban elfogy a gáz

Az AP jelentése szerint a tanulmányban azonosított másik veszélyt egy késő téli hideghullám jelentette, amely különösen nagy kihívást jelentene, mivel a földalatti gáztartalékok a szezon végén lassabban áramlanak, mivel kevesebb gáz van és alacsonyabb a nyomás a tárolóbarlangokban.

Az EU már 88 százalékra töltötte fel a tárolókat, megelőzve a tél előtt kitűzött 80 százalékos célt. Az IEA 90 százalékot feltételezett az orosz lekapcsolási forgatókönyvében.

A hazai fogyasztóknak végül kevesebbel kell beérniük, mivel a kormányok vészhelyzeti energiatakarékossági intézkedéseket léptettek életbe.

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/energiavalsag-europanak-fel-kell-keszulnie-a-hosszu-hideg-telre