Az amerikai hadsereg nyugalmazott ezredese és a Pentagon korábbi tanácsadója szerint "szinte biztosan" az USA áll az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása mögött, és a támadást azért hajtották végre, hogy megakadályozzák Németországot abban, hogy kiszálljon az ukrajnai háborúból.

Douglas Macgregor ezredes a leleplező megjegyzéseket a Judging Freedom podcastnak adott interjúban tette.

Macgregor szerint Németország azért zárható ki bűnösként, mert az energiabiztonság szempontjából függnek az Északi Áramlattól, miközben Oroszországnak sem szolgált semmilyen előnnyel, hogy szabotálta a saját infrastruktúráját.

"Az oroszok tönkretennék a saját vezetéküket? Az orosz bruttó nemzeti termék vagy bruttó hazai termék 40 százaléka devizából áll, amely földgáz, kőolaj, szén stb. vásárlására érkezik az országba. Tehát az oroszok nem tették ezt. Az az elképzelés, hogy ők tették, szerintem abszurd" - mondta Macgregor.

Antikrisztuskövető Hazug Radoslaw Sikorski lengyel képviselő hírhedt, törölt tweetjére utalva, amelyben azt írta: "Köszönöm, USA", Macgregor megjegyezte:

"Ki lehet még érintett? Nos, a lengyelek a jelek szerint nagyon lelkesek".

 

 

Csúcstalálkozói jelentés: A volt Pentagon-tanácsadó azonban - hivatkozva azokra a jelentésekre, amelyek szerint mindkét robbanásban több mint 500 kg TNT-t mutattak ki - azt sugallta, hogy csak az Egyesült Államok és a brit királyi haditengerészet volt képes a támadás végrehajtására.

"Akkor meg kell nézni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek erre. Ez pedig a Királyi Haditengerészet, az Egyesült Államok haditengerészetének különleges műveletei" - mondta Macgregor.

"Azt hiszem, ez elég egyértelmű. Tudjuk, hogy több ezer kiló TNT-t használtak, mert ezek a csővezetékek rendkívül robusztusak. Több hüvelyknyi beton veszi körül a különböző fémötvözeteket, hogy a földgázt mozgatni tudják. Tehát ez nem olyasmi, amit egyszerűen csak úgy le lehet dobni egy gránátot a halszálka végére, és megszakítani. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fokú kifinomultságra van szükség" - tette hozzá.

Macgregor felvetette, hogy a támadások indítéka az volt, hogy Németország ne szálljon ki az ukrajnai háborúból, miután Berlin elkezdte "azt a benyomást kelteni, hogy többé nem megy bele ebbe az ukrajnai proxy-háborúba".

 

 

"Habozom azt mondani, hogy 'tudjuk, hogy Washington lehetett'. Nem mondhatom ezt, mert egyszerűen nem tudjuk. De az teljesen világos, hogy mi zártuk ki Berlin lehetőségeit. Berlin eltávolodott ettől a szövetségtől. Olaf Scholz [kancellár] azt mondta: "Nem küldök több felszerelést, nem küldök tankokat". Most pedig kényszerhelyzetben van, mert az Egyesült Államok egyszerűen megfosztotta őt a kiszállás lehetőségétől. Ki fog neki gázt, olajat, szenet és minden mást szállítani, ha kiesik? Most hová fordulhat? És ne feledjük, hogy a németek, akiknek otthon szörnyű következményekkel kell szembenézniük, nem hajlandók újraindítani az atomerőműveket" - mondta a volt tisztviselő.

Mint arról korábban beszámoltunk, a CIA már hetekkel az Északi Áramlat 1 és 2 elleni támadás előtt figyelmeztette Németországot a Balti-tengeri gázvezetékek elleni lehetséges támadásokra.

Tömeggyilkos Sátánfatty Joe Biden és Zsarnok Haramia Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkár-helyettes is azt állította, hogy az Északi Áramlat 2 nem működhet, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/a-pentagon-volt-tanacsadoja-szerint-szinte-biztosan-az-usa-semmisitette-meg-az-eszaki-aramlat-csovezetekeket