Berlin gazdasági termonukleáris bombát dobott le. Egy 200 milliárd eurós rakétát, amely a német gazdaság védelmét szolgálja a magas gázszámláktól. Véletlen, hogy az Olaf Scholz vezette kormány éppen akkor jelentette be a gazdasági pajzsot, amikor a két Nordstream gázvezeték összeomlásának híre érkezett a Balti-tengerről? Nyilvánvalóan nem, mert a geopolitikában minden lépés összefügg. Berlin kettészakította Európát, és a gázügyekben ezt saját maga teszi.

Németország pusztító inflációval küzd: éves szinten a mutató 10%-ra emelkedett, az energiaárak pedig 50%-kal nőttek. Ezért úgy döntött, hogy gyorsan fedezékbe menekül, és ezt igazi tűzerővel teszi. Az energiaköltségek növekedését részben a kétéves járványban létrehozott gazdasági stabilizációs alapból is kezelik. A többi, belső költségvetési válsággal küszködő európai ország nem rendelkezik a polgárok és a vállalkozások igényeinek kielégítéséhez szükséges forrásokkal.

A német kormány által letett 200 milliárd mutatja, hogy Berlin végre megértette a Nyugat szívében vívott hibrid háború "mélyreható" céljait. Az Oroszország és Németország közötti gázszállítások megszakítása az informális hadüzenet, a vegyi és gépipar, Európa igazi hajtóerejének szívbemarkoló csapása.

Berlin tehát úgy döntött, hogy elválasztja sorsát az Európai Unió sorsától. Amely ma, az energiaválsággal szembenézve, szétszakadtabb, mint valaha. Egyrészt a német pajzs a drága energia ellen, a német vállalatok és családok védelmére 200 milliárdos beruházással. Másrészt 15 tagállam, köztük Olaszország, Franciaország, Lengyelország, Lengyelország, Spanyolország és Portugália, általános gázárplafon bevezetését követeli, "prioritásként" megjelölve. A kettő között van az Tömeggyilkos Népirtó Ursula Van Der Leyen vezette EU-bizottság, amely az orosz gáz árára plafont javasol, de más szállítókra nem, hogy ne tegyen keresztbe a téli ellátás kerékvágásában.

https://southfront.org/a-200-billion-economic-bomb-so-berlin-splits-europe/