Úgy döntöttem, hogy nem írom meg ezt a cikket - körülbelül egy hete, amikor először hallottam róla.

Ha hitelt adunk az EOTW jóslatoknak, amelyek pontos dátumot adnak a katasztrófára, akkor mindig csak "egg on your face" - és ez nem csak dátumot, hanem pontos időpontot is ad! Mégis, a multidiszciplináris megközelítés érdekes, és a dátum nincs túl messze, ami azt jelenti, hogy nem kell sokáig várnunk a hipotézis tesztelésére.

2022. szeptember 23-án, pénteken, 05:07 UT-kor egy erőteljes koronális tömegkitörés (CME) csapódik be a Földbe -egy Carrington-szerű esemény-, amely beharangozza a világ végét, ahogyan mi ismerjük. Ez Ali Al-Rubaidi tudós szerint a múlt hónapban a ResearchGate-en közzétett tanulmányában, amely "a tudományon és a Koránon alapul" - egy multidiszciplináris megközelítés, amit furcsának találok.

Közvetlenül a tanulmányból vettem ki:

"Ez a rövid tanulmány a következő napvihart jósolja, amely a CME-vel kezdődik a Nap zenitben lévő helyén, az indonéziai Riauban, az őszi napéjegyenlőség idején, 2022. szeptember 23-án, 5:07 UTC körül. A Barlang fejezet (18:17) versének értelmezési módszerünk alapján a [tazāwaru] kifejezés a versben a Naphoz kapcsolódó negatív és déli irányultságot jelöli.

"Továbbá az IMF-Bz komponens déli iránya és negatív polaritása, amely a magnetoszférával való erős kölcsönhatást jelzi, szintén döntő fontosságú a geomágneses vihar kialakulásához. Következésképpen a versben szereplő [tazāwaru] kifejezés a Nappal korrelálhat, hogy a CME 2022. szeptember 23-i, a Nap zenitpozíciójában történő előfordulására utaljon."

Egy másik érdekes szakasz:

"A napviharok emberre gyakorolt következményei az olyan félelmetes égi látványosságoktól, mint a sarki fény, a mindennapi életben egyre fontosabbá váló technológiai rendszerekre gyakorolt finom, de esetleg káros hatásokig terjednek.

"Például az elektromos áramátviteli hálózatok és a kommunikációs vonalak bizonyítottan érzékenyek a napjelenségekre (Joselyn 1992). Az Egyesült Államokban az internet egy napi kiesése 7 milliárd dollárba kerül, míg az elektromos hálózat meghibásodása 40 milliárd dollárba. Minden más rendszer az elektromos hálózattól függ (Jyothi 2021).

"Ezért biztos, hogy ha a Carrington esemény megismétlődése ma következne be, az tönkretehetné modern technológiai infrastruktúránkat. Ez nagy valószínűséggel egy globális élelmiszerválság összetett helyzetét kínálná, amely pusztítást okozna a helyi gazdaságokban és polgári zavargásokat váltana ki.

"A Világbank 2022. augusztus 15-i élelmezésbiztonsági jelentése (The world bank 2022) szerint a rekordmagas élelmiszerárak olyan világméretű válságot idéztek elő, amely további milliókat taszít súlyos szegénységbe, súlyosbítja az éhezést és az alultápláltságot, és azzal fenyeget, hogy visszafordítja az évek óta tartó fejlődési fejlődést. Például több mint 17,4 millió jemeni élelmezési bizonytalanságban él; az elkövetkező hónapokban várhatóan 7,3 millióan fognak vészhelyzetben éhezni (ENSZ 2022).

"Következésképpen azt állítjuk, hogy az emberek felkészítése az általunk előre jelzett következő Carrington eseményre kritikus lépés a negatívról a pozitív hatásra való áttérés szempontjából, amelyet az emberek felfogásának felidézése érdekében kell bemutatni, hogy csökkentsük a napviharok hatását az emberek életére."

 

 

A tanulmány következtetése:

"A világ jelenleg élelmiszerhiányos problémával küzd. Egy napvihar kialakulása nagyban megnehezítené az emberek életét.

"Ennek eredményeképpen azt javasoljuk, hogy az emberek felkészítése a következő napviharra, amelyet előre látunk, létfontosságú lépés a negatívról a jelentős eredményre való áttérésben, amelyről ki kell mutatni, hogy felkeltse az emberek észlelését, hogy csökkentse a napvihar hatását az emberek életére.

"Azt állítjuk, hogy az Isten barlangjában található bizonyítékok feltárása valószínűleg hozzájárul az emberek tudatosságának növeléséhez, hogy óvatosan kezeljék egy napvihar következményeit. A mítoszok és legendák valószínűleg beágyazódnak a tudatalattiba. Ezért Isten, mint a legjobb teremtő, olyan céllal látja el a Hét alvó mesét, amely valószínűleg az emberek szemléletváltásához vezet a kihívást jelentő helyzetekben.

"Továbbá azt állítjuk, hogy az identitásunkat kódoló vers (18:17) megfelel a Napviharnak, és az értelmezési megközelítésünket használva felfedhetjük identitásunkat a vers egy-egy szaván belül."

TUDOMÁNY AZ ELŐREJELZÉS MÖGÖTT

A napkitöréseket és a CME-ket a Nap légköréből származó mágneses energia robbanásszerű kisülései okozzák.

Al-Rubaidi tanulmányának célja, hogy tájékoztassa a tudományos közösséget a szeptember 23-án várható napviharok által jelentett veszélyekről, valamint hogy "felkészítse a közösséget arra, hogy megismerkedjen az említett viharok következményeivel és azzal, hogyan lehet korlátozni hatásukat".

A napviharok három fő elemből állnak: a napkitörésekből, a napproton-eseményekből (SPE-k) és a koronális tömegkilövellésekből (CME-k). A CME-k és a Föld mágneses mezeje közötti kölcsönhatás geomágneses vihart eredményezhet. Nem minden napvihar hozza létre mindhárom összetevőt, bár a legerősebbek gyakran igen (Marusek 2007).

Bár a kitörési sugárzásnak és a napenergiás részecskéknek jelentős és megfigyelhető hatásai vannak, a mágneses viharok, amelyek a Föld mágneses terének a napszél elkerülhetetlen inhomogenitásaira adott reakciója, a legáltalánosabb emberi következményekért felelősek (Joselyn 1992).

A CME-k magukban foglalják az elektromosan töltött naprészecskék és a mágneses mezők világűrbe való kibocsátását. Ez a mágneses felhő 13-5 nap alatt éri el a Földet (bár a leggyorsabbak 15-18 óra alatt is megérkezhetnek), és a földi mágneses mezővel kölcsönhatásba lépve intenzív elektromos áramokat hoz létre, amelyek károsíthatják és tönkretehetik az emberi technológiát (Jyothi 2021).

 

 

További érdekességet jelent, hogy történetesen éppen egy monstre napfolt fújja jelenleg a Nap hátsó oldalát. A NASA STEREO-A űrszondája szeptember 5-én a késő esti órákban rögzítette ezt a csodálatos full-halo CME-t:


A CME NASA-modellje azt mutatja, hogy a Földtől távolodva közvetlenül a Vénusz felé tart:

 

Ez lesz a második alkalom egy héten belül, hogy a Vénuszt jelentős napvihar sújtja (egy korábbi CME szeptember 1-jén csapott le, valószínűleg ugyanez a farsidei napfolt indította el).

"Ez nem mindennapi esemény" - mondja George Ho, a Johns Hopkins Alkalmazott Fizikai Laboratórium munkatársa. "Sok tudományos lap fogja ezt még évekig tanulmányozni."

Ho az európai Solar Orbiter űrszonda fedélzetén lévő energetikai részecske-detektor vezető kutatója - és most is rengeteg adatot kap. A Solar Orbiter éppen most hajtott végre egy közeli elrepülést a Vénusz mellett (mindössze 6420 km távolságra), hogy beállítsa a Nap körüli pályáját. Tökéletes helyzetben van a vihar megfigyeléséhez.

 

 

Ez a grafikon az űrszonda fölött elmosódó energetikai részecskék hullámát mutatja:

"Nyugodtan mondhatom, hogy a szeptember 5-i esemény az egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) napenergetikai részecske (SEP) vihar, amit eddig láttunk... A >10 MeV és >50 MeV részecskék intenzitása a vihar kezdete óta nem csökkent" - folytatta Ho.

"Ez egy nagyon gyors és erős bolygóközi lökésre utal, és a belső helioszféra hosszú ideig tele lehet ezekkel a nagy energiájú részecskékkel. Azt hiszem, az elmúlt néhány napciklusban csak néhány ilyet láttam".

Tisztázzuk, hogy a Földet nem érinti ez a vihar, amely a Nap túloldalán zajlik. Azonban a mögöttes robbanás az AR3088 mágneses baldachinjában történt - az a szörnyű és furcsán mágnesezett (merőleges) napfolt, amelyet augusztus végén tárgyaltunk (link itt) - most a távoli oldalon halad át, nyilvánvalóan még nagyobb és dühösebb, mint korábban, és a Nap forgása úgy áll, hogy a hónap folyamán ismét a Föld felé fordítja, ami vészjóslóan jól időzíti Al-Rubaidi felhívását a "nagyra".

A NASA modellje az 1859-es Carrington eseményről.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy egy erős, Carrington-szerű CME fog becsapódni a Föld légkörébe szeptember 23-án?

Nem.

De vajon három péntek múlva is az égre fogom-e szegezni a tekintetem?

Igen. Így lesz.

A vallásos írások hatalmas eszközök. Gyakran tartalmaznak figyelmeztetéseket a múltban bekövetkezett ciklikus katasztrófákra, amelyek ismétlődésre vannak ítélve, és ezekből lehet okulni. Más szóval, nem utasítom el ezt a jóslatot - nem utolsósorban azért, mert a saját szememmel látom a tüzes AR3088-at, amely lassan, de biztosan halad a Nap túlsó oldala körül.

Továbbá, és csak hogy további összefüggéseket adjak hozzá, Al-Rubaidi jóslata egybeesik a Federal Reserves következő ülésével, ami szintén egy olyan időpont, amely Jim Rickards pénzügyi szakértő szerint a következő nagy pénzügyi összeomlás, a következő nagy gazdasági világválság időpontját fogja beharangozni.

És mindezt anélkül, hogy megemlítenénk a napbombázás és a trópusi viharok intenzitása közötti egyértelmű összefüggést.

Valami közeleg, az biztos - maradjanak velünk a frissítésekért.

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/carrington-szeru-koronakilokodes-cme-csapodik-a-foldbe-szeptember-23-an-penteken