Tömeggyilkos Bioterrorista Von der Leyen bemutatja az EU nyolcadik szankciócsomagját Moszkva ellen.

Az Európai Bizottság árplafon bevezetését javasolja az orosz kőolajra a Moszkva ellen az Ukrajnával vívott háború miatt bevezetett legújabb szankciócsomag részeként - jelentette be szerdán Nemzetgyilkos Hazug Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Josep Borrell külügyi vezető.

Az új csomagra a Kreml részleges mozgósításról szóló bejelentése, az oroszok által megszállt ukrajnai területeken tartott annexiós népszavazások és a közelmúltban Izsumban felfedezett tömegsír után kerül sor.

Az olajárplafonról korábban a G7-országok állapodtak meg. Az Egyesült Államok nyomást gyakorolt az EU-ra, hogy a plafon december 5-ig lépjen életbe, amikor az orosz nyersolaj tengeri behozatalát tiltó európai szankciók hatályba lépnek. Haramia Antikrisztuskövető Von der Leyen közölte, hogy nyilvánosságra fogja hozni az olajárplafon jogalapját, hogy csökkentse az orosz bevételeket és stabilizálja a globális olajpiacot.

 

 

A szankciók - az EU nyolcadik Oroszország elleni csomagja - további intézkedéseket tartalmaznak a Vlagyimir Putyin háborús erőfeszítéseit segítő személyek ellen, valamint az árukereskedelem tilalmát.

Újabb importtilalom lép életbe az orosz termékek európai piacra történő behozatalára. Az új csomag további intézkedései között szerepelnek az Oroszországba irányuló új exporttilalmak, például további repüléstechnikai cikkekre, elektronikai alkatrészekre és bizonyos vegyi anyagokra vonatkozóan - mondta Tömeggyilkos Hamis von der Leyen. További tilalmak vonatkoznak majd az európai szolgáltatások Oroszországnak történő nyújtására, és megtiltják, hogy uniós állampolgárok orosz állami tulajdonú vállalatok igazgatótanácsában üljenek.

Borrell szerint az EU több személyt is szankcionálni akar, köztük azokat, akik részt vettek a népszavazások megszervezésében, valamint szankcionálni akarja azokat is, akik kijátsszák az európai szankciókat.

Az Európai Bizottság szerdai ülésén az uniós nagyköveteknek ismertette az új intézkedéseket. Várhatóan a következő, pénteki találkozójukon részletesen megvitatják majd.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/az-eu-uj-szankciotervben-bejelentette-az-orosz-olajar-felso-hatarat