Az aranystandard megszűnése és a pénznyomtatási kísérlet 1971-es világméretű kezdete óta a lakosság egy végtelen adósságciklus áldozatává vált.

A bankok most annyi pénzt nyomtathatnak, amennyit csak akarnak. Ez viszont inflációt és adósságot teremt.

Az igazság az, hogy a pénznek nem lenne semmilyen értéke, ha nem létezne adósság. Ezért a bolygó leggazdagabb embereinek érdeke, hogy növeljék az adósságot a legszegényebbek körében, hogy saját vagyonuk értéke ne csökkenjen.

Itt rejlik a probléma. A jelenlegi adósságalapú pénzügyi rendszer közel áll ahhoz, hogy kifogyjon az útból, és a többség hamarosan a legalapvetőbb szükségleteket sem fogja tudni megfizetni.

Itt jön a képbe a Világgazdasági Fórum terve a Nagy Újraindításról, amelyben nem lesz semmink, és ennek látszólag örülni fogunk.

A jelenlegi Nagy Újraindítási Kezdeményezés a Világgazdasági Fórum (WEF) által a COVID-19 világjárványra válaszul kidolgozott gazdaságélénkítési terv. A projektet azonban először 2016-ban indították el, majd 2020 júniusában újraindították, és az újraindítás alkalmából egy videót tettek közzé, amelyben az akkori walesi herceg, III. Károly szerepelt.

Kérdezd meg magadtól:

Hogyan lehetséges, hogy a világ több mint 190 kormánya végül szinte pontosan ugyanúgy kezelte a Covid-járványt, és mostanra mindenhol mindennaposak a lezárások, a maszkmandátumok és az oltási kártyák?

A válasz talán a Young Global Leaders iskolában rejlik, amelyet Antikrisztuskövető Hazug Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum ("WEF") vezetője alapított és vezetett, és amelyen a mai prominens politikai és üzleti vezetők közül sokan átmentek a csúcsra vezető úton.

A The Great Reset egyik kimondott célja - sok más baljós cél mellett - az, hogy semmit se birtokoljatok, és örüljetek neki.

Ezt tartsák szem előtt, miközben a következőket olvassák...

Egy átlagos ember, aki házat szeretne vásárolni, elmegy a bankba, és jelzáloghitelt kér. A bank ezután pénzt ad nekik, ami valójában nem is létezik, csak számok formájában egy számítógép képernyőjén, és az illető kénytelen visszafizetni a nem létező pénzt kamatostul.

Az elmúlt évben azonban az ingatlanárak rekordmagasak voltak, míg a kamatlábak rekordalacsonyak. Ezek a kamatlábak azonban azóta meredeken emelkedtek. És csak egy irányba mennek.

 

 

Ez az ingatlanbuborék kipukkadásához fog vezetni, és sok embernek negatív saját tőkével terhelt házat fog hagyni.

Egy ingatlan akkor negatív saját tőkével rendelkezik, ha kevesebbet ér, mint a rajta lévő jelzáloghitel.

Például, ha Ön 200 000 fontért vásárolt egy ingatlant, 180 000 font jelzáloghitellel, és az ingatlan most 100 000 fontot ér, akkor negatív saját tőkével rendelkezik.

Ez azonnali problémát jelent, ha el akarja adni az otthonát. Két lehetősége van. Eladod 100 000 fontért, és a banknak kifizeted a 80 000 fontot vagy annál kevesebbet, amivel még tartozol, ráadásul a saját pénzedből. De ha nincs meg ez a pénzeszköz, akkor egyszerűen nem tudja eladni.

Ez azonban még nagyobb problémát jelent, ha az emelkedő kamatlábak miatt a jelzáloghitel visszafizetését sem engedheti meg magának.

Szeptember 22-én a Bank of England 0,5 százalékponttal 2,25%-ra emelte a kamatokat, ami 14 éve a legmagasabb szint.

Jövőre akár a 6%-ot is elérhetik. Ez a becslés a Bloomberg adatszolgáltató szerint azokon az árakon alapul, amelyeket a befektetők a hitelfelvételért fizetnek.

 

 

Képzeljük el tehát, hogy 200 000 fontos ingatlanodat 180 000 fontos jelzáloghitellel sikerült biztosítanod, amelynek kamatlába két évre rögzített 2%-os kamatláb mellett 2022 januárjában. Ez azt jelenti, hogy évente 3600 font kamatot kell fizetnie a banknak, ami havi 300 fontot jelent. Ez még azelőtt van, hogy Ön visszafizetné a jelzáloghitelt.

A Bank of England azonban azóta 6%-ra emelte a kamatlábakat, ami azt jelenti, hogy az utcai bankoknál elérhető legjobb ajánlatok 8%-nál kezdődnek. Önnek 2024 januárjában kell megújítania, de most már évi 14 400 font kamatot kell fizetnie a 180 000 fontos jelzáloghitele után. Ez havi 1200 fontnak felel meg. Ismétlem, ez még azelőtt van, hogy a jelzáloghitelt visszafizetné.

Hirtelen a havi törlesztési költségei 300%-kal nőttek. Ha ehhez hozzáadjuk az energiaköltségek, az üzemanyagköltségek és az élelmiszerárak nevetséges emelkedését, akkor hirtelen olyan helyzetben találja magát, hogy már nem engedheti meg magának a jelzáloghitel törlesztését. De a háza is negatív tőkével rendelkezik, így nem tudja eladni.

Most jön a bank, és visszaveszi a házát. A lehető leggyorsabban eladják, általában a piaci értéknél alacsonyabb áron. Most még többel tartozik a banknak, mint amennyivel tartozna, ha saját maga adta volna el az ingatlant.

De ön nem tudja visszafizetni a banknak, ezért csődöt kell jelentenie. Ez azonban most azt jelenti, hogy a bank elvesztette a pénzt, amit adott önnek, ami valójában soha nem is létezett.

Hirtelen az országnak olyan emberek sokasága maradt, akik már nem engedhetik meg maguknak a meglévő lakásukat, nem tudnak másik lakáshoz jutni, mert csődöt kell jelenteniük, és nem is tudnak felkerülni az ingatlanpiacra.

A kormánynak két választása van. Vagy hagyja, hogy milliók legyenek hajléktalanok, vagy gondoskodik arról, hogy több millió ingatlan álljon rendelkezésre bérbeadásra. Így lehetővé teszi a bankok számára, hogy bérbe adják a visszavett házakat, ami hosszú távon azt is lehetővé teszi a "pánikba esett" bankok számára, hogy visszaszerezzék azt a pénzt, ami eleve nem is létezett.

Ez most azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre annyi meglévő ingatlan, amennyit meg lehetne vásárolni.

De ezt a problémát az új építkezések sem fogják megoldani.

Ez azért van, mert, amint azt talán meglepődve tapasztalja, a nagybankok felvásárolták az összes új építésű lakást, hogy bérbe adják azokat.

 

 

2021 júliusában a Lloyds Banking Group, az Egyesült Királyság legnagyobb jelzáloghitelezője bejelentette, hogy az Egyesült Királyság egyik legnagyobb magánbérbeadójává kíván válni, és a következő 10 évben 50 000 lakást kíván megvásárolni.

A Lloyds akkor azt mondta -

"Az Egyesült Királyságban minden ötödik háztartás magánbérletben lakik, és a kereslet a következő öt évben növekedni fog. Mivel sok hagyományos magánbérbeadó hagyja el a piacot a szabályozás és az adózás változásai miatt, ez tovább fogja befolyásolni a bérlakások kínálatát"."

Látja, hová vezet mindez?

A jelenlegi Nagy Újraindítási Kezdeményezés a Világgazdasági Fórum (WEF) által a COVID-19 világjárványra válaszul kidolgozott gazdaságélénkítési terv. A projektet azonban először 2016-ban indították el, majd 2020 júniusában újraindították, és az újraindítás alkalmából egy videót tettek közzé, amelyben az akkori walesi herceg, Tömeggyilkos Népirtó III. Károly szerepelt.

A kezdeményezés kimondott célja, hogy elősegítse a globális COVID-19-válságból való újjáépítést oly módon, hogy a fenntartható fejlődést helyezze előtérbe.

Akasztófavirág Antikrisztuskövető Klaus Schwab, a WEF vezérigazgatója a Nagy Újraindítás három központi elemét ismertette: az "érdekelt felek gazdasága" feltételeinek megteremtése; az "ellenállóbb, igazságosabb és fenntarthatóbb" módon történő építkezés, a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) mérőszámok felhasználásával; és "a negyedik ipari forradalom innovációinak hasznosítása".

A Nagy Újraindítás egyik kimondott célja - sok más baljós cél mellett - az, hogy semmit sem fogsz birtokolni, és ennek örülni fogsz.

 

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/ez-egy-csapda-a-kormanyuk-a-megelhetesi-valsagot-gyartotta-hogy-elomozditsa-a-nagy-ujrainditas-tervet