A BBC több olyan csoportot is látott, az egyikben több százezer taggal, amelyben a "vakcina" szó helyett a [répa] emoji jelenik meg. A Facebook algoritmusai inkább a szavakra, mint a képekre összpontosítanak. A csoportokat arra használják, hogy meg nem erősített állításokat osszanak meg olyan emberekről, akiket vagy megsebesítettek, vagy megöltek a vakcinák.

Miután a BBC értesítette a Facebook anyavállalatát, a Metát, a csoportokat eltávolították.

"Eltávolítottuk ezt a csoportot, mert megsértette a káros félretájékoztatásra vonatkozó irányelveinket, és minden más hasonló tartalmat ennek az irányelvnek megfelelően fogunk felülvizsgálni. Továbbra is szorosan együttműködünk a közegészségügyi szakértőkkel és az Egyesült Királyság kormányával a Covid vakcinákkal kapcsolatos félretájékoztatás további kezelése érdekében" - áll a cég közleményében.

A csoportok azonban azóta újra megjelentek a kereséseinkben.

Az egyik általunk látott csoport már három éve létezik, de 2022 augusztusában "ugratások, fogadások és vicces videók" megosztására szolgáló csoportból átnevezte magát, hogy az oltóanyaggal kapcsolatos történetekre összpontosítson.

Az igen nagy létszámú csoport szabályai szerint: "Használj kódszavakat mindenre". Hozzáteszik: "Soha ne használd a c szót, a v szót vagy a b szót" (Covid, vaccine, booster). A csoportot több mint egy éve hozták létre, és több mint 250 000 tagja van.

Marc Owen-Jones dezinformációs kutatót, a katari Hamad Bin Khalifa Egyetem docensét hívták meg, hogy csatlakozzon hozzá.

"Olyan emberek számoltak be olyan rokonokról, akik röviddel a COVID-19 vakcina beadása után meghaltak" - mondta. "De ahelyett, hogy a "COVID-19" vagy a "vakcina" szavakat használták volna, sárgarépát ábrázoló emojikat használtak".

"Kezdetben kissé összezavarodtam. Aztán kattant a fejem - hogy ezzel a Facebook álhíreket észlelő algoritmusait próbálják kikerülni, vagy látszólag kikerülni"."

Kíváncsi lennék, hogy a Parlament oltássérült bajnoka, Sir Christopher Chope mond-e erről valamit? Éppen most készül elindítani egy új, a COVID-19 oltáskárosodással foglalkozó pártközi parlamenti csoportot.

 

 

A BBC segítőkészen elmagyarázza, hogy az ONS tavaly közölte a halálos vakcinasérülés kockázatát - ami arra utal, hogy ezek az emberek biztosan mind tévednek, vagy legalábbis nem szabadna megengedni, hogy beszéljenek egymással.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal 2021-es adatai szerint 5 millióból egy az 5 millióhoz a Covid vakcina okozta halálozás kockázata, míg a Covid maga 35 000 halálozással ötmillióból, ha nem oltják be, akkor maga a Covid okozta halálozás kockázata 35 000 halálozás ötmillióból.

Még ha a vita kedvéért feltételezzük is, hogy ezek az adatok helyesek, nem bontják le őket korosztályok szerint, és csak a halálesetekre vonatkoznak, a sérülésekre nem. Dr. Peter Doshi és munkatársai nemrégiben készült tanulmánya szerint a vakcinakísérletek során a vakcinák nagyobb valószínűséggel okoztak súlyos sérüléseket, mint hogy megelőzték volna azokat.

Az Oxford, a Harvard és a Johns Hopkins Egyetemek nemrégiben megjelent tanulmánya hasonlóképpen megállapította, hogy a 18-30 év közötti fiatal felnőtteknél a vakcinák 18-98-szor nagyobb valószínűséggel okoztak súlyos sérülést, mint hogy megelőzték volna azt. A BBC és a Facebook viszont nem hisz abban, hogy ezek a sérülések léteznek, vagy legalábbis abban, hogy a sérülteknek lehetővé kellene tenni, hogy beszéljenek egymással és kölcsönös támogatást keressenek.

Ezért fizetik ezek az emberek a jogdíjat - hogy a BBC körbejárhassa és betilthassa a támogató csoportjaikat?

A Facebook azt mondja, hogy eltávolítja azokat a tartalmakat, amelyek azt állítják, hogy a vakcinák veszélyesebbek, mint a betegség, amely ellen védelmet nyújtanak. De mi van, ha a bizonyítékok ezt mutatják? Eltávolítja a szakmailag lektorált tudományos tanulmányokat, amelyek ellentmondanak a politikájának?

 

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-bbc-azzal-buszkelkedik-hogy-eltavolittatta-a-facebookrol-a-250-000-tagot-szamlalo-oltaskarosultakat-tamogato-csoportot