Nemzetgyilkos Sátánfatty Kathy Hochul New York kormányzója szükségállapotot hirdetett annak érdekében, hogy az egész államban növeljék a gyermekbénulás elleni védőoltások számát.

Az egészségügyi tisztviselők szerint New York városában és négy szomszédos megyében a szennyvízminták pozitívak voltak a poliovírusra.

A sürgősségi rendeletet múlt pénteken adták ki, és felhatalmazza a sürgősségi egészségügyi dolgozókat, szülésznőket és gyógyszerészeket, hogy csatlakozzanak azon szolgáltatók hálózatához, akik a gyermekbénulás elleni védőoltásokat beadhatják.

A BBC tudósítása szerint: A gyermekbénulást az 1955-ben megkezdett védőoltásokkal nagyrészt sikerült felszámolni az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokat 1979-re gyermekbénulás-mentesnek nyilvánították.

New York-i tisztviselők szerint azonban az állam egyes részein túl alacsony az oltási arány. A pénteki sürgősségi nyilatkozat célja a lankadó immunizálási arányok növelése.

A gyermekbénulás ellen nincs gyógymód, de a vakcinával megelőzhető. A főként gyermekeket érintő vírus jellemzően izomgyengeséget és bénulást, a legsúlyosabb esetekben pedig maradandó fogyatékosságot és halált okoz.

New York állam egészségügyi minisztériuma közölte, hogy a jelenlegi 79%-os átlagról 90% fölé kívánja emelni az oltási arányt.

"A gyermekbénulással kapcsolatban egyszerűen nem kockáztathatunk" - mondta Dr. Mary Bassett egészségügyi biztos egy nyilatkozatban. "Ha Ön vagy gyermeke oltatlan vagy nem naprakész az oltásokkal, a bénulásos megbetegedés kockázata valós".

Hozzátette, hogy "minden egyes észlelt paralítikus gyermekbénulásos esetre több száz másik fertőzött juthat".

 

 

Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is inaktivált gyermekbénulás elleni vakcinát használnak a rutin gyermekkori program részeként. Az Egyesült Államokban a CDC oltási adatai szerint a kisgyermekek 93%-a kapott legalább három adag gyermekbénulás elleni oltást.

A hatóságok azután kezdték el ellenőrizni az államban a poliovírus miatt a szennyvizeket, hogy júliusban a New York Citytől északra fekvő Rockland megyében egy be nem oltott férfi megfertőződött a vírussal - ez volt az első feljegyzett eset 2013 óta -, és bénulást szenvedett.

Az esetet később genetikailag összekapcsolták a bénulásos gyermekbénulással, amelyet a közeli Nassau megyében augusztusban gyűjtött szennyvízmintában találtak.

Orange megyében, Sullivan megyében és New York City öt kerületében vett szennyvízminták szintén pozitívak voltak a paralítikus gyermekbénulás vírusra.

Vajon a New York-iaknak is felajánlják-e ugyanazt a vakcinát, amelyet a 2-es típusú oltásból származó poliovírus kezelésére terveztek? Ez ugyanaz a típusú gyermekbénulás, amelyet a közelmúltban az Egyesült Királyságban több mint négy évtized óta az első járvány kitörésekor is azonosítottak.

Júniusban az Egyesült Királyság egészségügyi tisztviselői arra figyelmeztették a szülőket, hogy gyermekeiket mindenképpen oltassák be gyermekbénulás ellen, miután a betegséget okozó vírus több, egymással szoros kapcsolatban álló változatát találták meg a szennyvízben.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének (UKHSA) véleménye szerint a vírust az orális gyermekbénulás elleni vakcinában található polio egyik törzse okozta.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/new-yorkban-szuksegallapotot-hirdettek-ki-a-gyermekbenulas-miatt