Ha drágakövekről beszélünk, akkor a bolygó misztériumáról beszélünk. A kristályok, kvarcok, ásványok, drágakövek, mint az ametiszt, achát, smaragd, kvarc, turmalin, gránát, rubin, zafír, gyémánt és még sok más, valamint az arany, ezüst, réz... szépsége, színe és fénye mind az Üreges Földdel kapcsolatos, és az Agharti lények ajándéka.
Drága ékszerek, amelyeket évmilliók során erőfeszítéssel és az elemekkel kovácsoltak. A nagyszerű tulajdonságokkal és rendkívüli rezgésekkel rendelkező ásványokat, amelyek a történelem legfontosabb pillanatait és szereplőit kísérték, a történelem különböző kultúrái és népei védelemre, gyógyításra és orvoslásra, a hosszú élet és a spirituális fejlődés érdekében használták. Számos talizmán van, amelyet a történelem híres emberei használtak.
De sokan vágytak rájuk, akik ellopták vagy tisztességtelenül szerezték meg őket. Az emberek becsvágya, a népek inváziói, háborúi és küzdelmei, egyesek uralma és rabszolgasága mások felett okán, nagy szerencsétlenségek és balszerencse sújtotta azokat, akik ellopták őket, fájdalmak és átkok kísérik őket mind a mai napig, mint a Hope gyémánt, a Sancy, a Koh-i-noor, a Fekete Orlov, a lila Delhi zafír és más drágakövek esetében, amelyekkel tulajdonosaik nemzedékeken át mindenféle tragédiákon és szörnyű halálokon mentek keresztül

Ebben az új dokumentumfilmben kicsit mélyebbre merülünk a drágakövek, különösen a kvarckristályok, ametisztek, achátok, smaragdok, gránátok, rubinok, zafírok, gyémántok és sok más drágakő lenyűgöző világában.
A nagy ékszerek mindig is a hatalom, a királyi családok, a hírességek vagy a nagy vagyonokat szerzettek kezében voltak: az ókori Oroszország Romanov-ékszerei, a Fekete Orlov, a vörös foszforeszkáló Hope-gyémánt, a Koh-i-Noor, amely most a brit koronában van, a Kék Szív a Titanicról...
Ezek hihetetlen kövek, amelyeket évmilliárdokkal ezelőtt kovácsoltak a Föld belsejében, és amelyek, ha egyszer napvilágra kerülnek, az ember belső énjének legjobb vagy legrosszabb oldalát hozzák ki. Sokukat gyilkosságok, rablások után szerezték meg, ami generációról generációra szerencsétlenséget okozott a tulajdonosoknak és családjuknak.
A legtöbb esetben a becsvágy, a kapzsiság, az irigység... és olyan körülmények övezik őket, amelyekben így vagy úgy jelen van a bűnözés, megmaradnak a kristályok emlékezetében, felhalmozva azokat a negatív frekvenciákat, amelyek aztán továbbadódnak leendő tulajdonosaiknak, sok esetben balszerencsét, bajt és szerencsétlenséget hozva családjuknak, a Wittelsbach gyémánt, Elizabeth Taylor gyémántja, a Bálványszem, az Agra, a Fekete Hercegnek nevezett spinell, az elátkozott Heron-Allen ametiszt, XII. Alfonz gyűrűje és még sok más.
Sok szerző úgy véli, hogy a "kövek átkának" ezt a valóságát életre szóló leckeként kell felfogni: a rossz cselekedeteknek következményei vannak.

Az elrejtett kincsek a kalózkalandok, a keresők, az arab sivatagok vagy a karibi szigetek világába visznek el minket képzeletünkkel, sok olyan kincsről van szó, amelyet még nem találtak meg, mint a templomosok kincse, a montseguri katharok, a bölcs Salamon ophiri aranybányái, mások, mint El Dorado, a limai kincs és még sok más.
E kincsek némelyike az őket elrejtő emberekhez vagy a hajókhoz kapcsolódik, amelyeken hajótörést szenvedtek. Mások mitikus kincsek, amelyeket mitológiai lények őriznek, legyenek azok óriások, dzsinnek vagy sárkányok. El is lehet őket varázsolni, mások ajándékot és örömöt hoznak gazdájuknak, és csak tiszta és igaz szívvel érhetők el... és vannak, amik csak szenvedést hoznak, mert lopásba, bűncselekményekbe, ambíciókba keveredtek.
Ez azért van így, mert ők nem a bolygó e felszíni világához tartoznak, hanem annak belsejéhez, az Agharti varázslatos világához és gyönyörű városaihoz, mint Shamballah, Erks, Telos, földalatti városokhoz, amelyeket fejlett lények és más, Atlantiszból, Lemúriából és Hyperboreából menekültek laknak.
A víz alatti kincsek paradicsoma kétségtelenül a Karib-tenger, ahol Amerika felfedezése óta több ezer hajó, gálya, fregatt és elsüllyedt hajó található, de a történelem során, szerte a bolygón sok más kincset is találunk, mint például Alarik kincsét, Priamosz kincsét, amely a mitikus Trója városának felfedezéséhez vezetett, a Homok Iramját, a Son Bhandar barlangok kincsét (India), a Zafír könyvét... és még sok mást, amelyeket még fel kell fedezni.