NEW YORK CITY, NY - A szerb teniszsztárt, Novak Djokovicot nyilvánították a 2022-es US Open bajnokának, miután az összes többi versenyző hirtelen, rejtélyes szívrohamban elhunyt.

A US Open elnöke, Patrick Galbraith ma reggel tette meg a bejelentést, miközben az utolsó játékost is elszállították egy mentőautóban.

"Hát, azt hiszem, már csak az oltásellenes fickó maradt, mivel ő az egyetlen teniszező, aki még életben van" - mondta Galbraith a riportereknek. "Novak Djokovic a US Open 2022-es győztese!"

Az idei torna eseménydús volt, a mérkőzéseket gyakran szakították meg hirtelen sürgősségi osztályra való utazások és véletlenszerű halálesetek miatt szívgyulladás és masszív vérrögök miatt. A források szerint a vitatott döntés azután született meg, hogy az egyetlen hátralévő két versenyző, Matteo Berrettini és Casper Ruud a második meccsükön mindketten a mellkasukat szorongatták és elestek.

"Nem tudjuk megmagyarázni, hogy miért halnak meg ezek az egészséges fiatal sportolók, de úgy gondoljuk, hogy vagy a globális felmelegedéshez vagy a rasszizmushoz lehet köze" - mondta Galbraith. "Szeretnénk gratulálni Djokovicnak ahhoz a hihetetlen győzelemhez, amit csak úgy ért el, hogy túlélte ezt a rejtélyes járványt."

Sajnos Djokovic nem vehette át a díjkiosztón a trófeát, mivel nem volt beoltva.

Mikor kezdődött a Walkover-szabály a teniszben?

https://www.pokolafoldon.hu/blog/djokovics-a-us-open-bajnoka-miutan-az-osszes-tobbi-jatekos-szivrohamban-meghalt