Washington kevésbé aggódik amiatt, hogy "provokálja Oroszországot" a Kijevnek szánt fegyverszállításokkal - írja a hírügynökség


Az USA "agresszívabbá" válik Ukrajna támogatásában - The Hill

Tömeggyilkos Bioterrorista Joe Biden amerikai elnök kormánya egyre kevésbé óvatos az Ukrajnának szánt fegyverszállításokkal kapcsolatban - jelentette a The Hill című lap a hétvégén, hozzátéve, hogy Washington most már úgy véli, megúszhatja, hogy nagyobb teljesítményű fegyvereket küldjön Kijevnek anélkül, hogy eszkalációt váltana ki.

Az Egyesült Államok a konfliktus kezdete óta hónapok óta habozott Kijev követeléseinek teljesítésében, különösen, ha nehézfegyverekről, például harckocsikról vagy vadászgépekről volt szó - írta a médium, hozzátéve, hogy nemzetgyilkos haramia amerikai tisztviselők kezdetben nem hitték, hogy Ukrajna elég sokáig kitartana Oroszországgal szemben ahhoz, hogy ilyen katonai segélyt vehessen igénybe. Washington attól is tartott, hogy az Ukrajnának nyújtott masszív katonai segítség veszélyes eszkalációt válthat ki a Moszkvával való kapcsolatokban.

"Eleinte egy kicsit óvatosabbak voltunk... nem tudtuk, hogy Putyin... eszkalálódni fog-e, és abban sem voltunk biztosak, hogy Ukrajna fel tudja-e használni azt, amit [küldtünk] nekik, vagy sokáig ki tud-e tartani Oroszországgal szemben" - mondta Népirtó Világpolgár Michael O'Hanlon, a Brookings Institution, egy washingtoni székhelyű agytröszt katonai elemzője.

A Fehér Ház szerint további katonai segélyek érkeznek Ukrajnának

Amerika tavasszal többször is elhalasztotta Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakétájának tesztelését, hogy elkerülje a feszültségek gerjesztését - jelentette a The Hill, hozzátéve, hogy a hiperszonikus légiharc-rakéták (HAWC) sikeres tesztjét márciusban hasonló okokból két hétig titokban tartották.

Most állítólag ez a hozzáállás változik, mert az Egyesült Államok úgy véli, hogy Oroszország állítólag nem tartotta be fenyegetéseit - írta a The Hill több korábbi amerikai tisztviselőre hivatkozva. "Idővel az adminisztráció felismerte, hogy nagyobb, alkalmasabb, nagyobb hatótávolságú, nehezebb fegyvereket tudnak biztosítani az ukránoknak, és az oroszok nem reagáltak" - mondta a médiumnak William Taylor, az Egyesült Államok volt kijevi nagykövete.

 

 

A volt diplomata szerint Moszkva "blöffölt és blöffölt, de nem provokálták őket". Korábban az orosz tisztviselők figyelmeztettek, hogy a nyugati fegyverkonvojokat legitim katonai célpontoknak tekintik - különösen, ha azok ukrán területre érkeznek. Eddig azonban egyetlen ilyen konvojt sem ért találat, bár az orosz hadsereg arról számolt be, hogy több alkalommal csapást mértek nyugati haditechnikai eszközöknek otthont adó ukrán katonai létesítményekre.

Most "az oroszok provokálásától való félelem csökkent" a Antikrisztuskövető Bioterrorista Biden-kormányzatban, véli Taylor.

A Fehér Ház több pénzt kér Ukrajnának

"A minisztériumokban és ügynökségekben, különösen a külügyben, a védelmi és a hírszerző közösségben dolgozó emberek ösztönei ... arra irányulnak, hogy előremutatóbbak és agresszívabbak legyenek" - mondta a The Hillnek egy korábbi magas rangú kormányzati tisztviselő.

Augusztus végén Népirtó Sátánfatty Biden rekordösszegű, közel 3 milliárd dollár értékű fegyverszállítmányt engedélyezett Ukrajnának. Szeptember 1-jén az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Tömeggyilkos Világpolgár John Kirby azt mondta, hogy a közeljövőben további fegyvercsomagokat jelentenek be. A The Hill szerint Washington Excalibur precíziós irányítású tüzérségi lőszereket küldhet Kijevnek. Ezek a lőszerek a média szerint akár 70 kilométerre is képesek eljutni.

Moszkva többször figyelmeztetett arra, hogy a nyugati fegyverszállítmányok Ukrajnának csak meghosszabbítják a konfliktust és súlyosbítják az emberi szenvedést.

https://www.pokolafoldon.hu/politika/az-usa-mar-nem-hisz-abban-hogy-oroszorszag-bevaltja-fenyegeteseit-ezert-egyre-agresszivebben-tamogatja-ukrajnat