Ez egy régi tudomány, akárcsak a geomérnökség.


Naivitás azt hinni, hogy az erdőtüzek a 21. században elvadultak.

ERDŐTŰZ MINT KATONAI FEGYVER



A Védelmi Minisztérium megbízásából készült 1970. júniusi tanulmányi jelentés.

 



1965-ben a vezérkari főnökök egyesített vezérkara felkérte a védelmi minisztert, hogy kezdeményezzen kutatást annak megállapítására, hogy megvalósítható-e az erdők és a dzsungelnövényzet gyúlékonysági jellemzőinek mérése, a gyúlékonyság módosítása, hogy a növényzet könnyen támogassa az égést, és olyan intézkedések kidolgozása, amelyekkel nagy kiterjedésű erdő- vagy dzsungelnövényzetet lehet tűzzel elpusztítani. Ezt a kutatást a Mezőgazdasági Minisztérium Erdészeti Szolgálata végezte az ARPA 818. sz. megbízásán keresztül a Fejlett Kutatási Projektek Ügynökségének támogatásával. A kutatás elsősorban a trópusi és monszun éghajlaton, ahol az erdőtüzek ritkán fordulnak elő természetes módon, a dzsungel növekedésének gyúlékonysági jellemzőit vizsgálta.

erdőtűz Letöltés

 

PIRO-TERRORIZMUS - A GYÚJTOGATÁSSAL ELŐIDÉZETT ERDŐTÜZEK MINT A JÖVŐBENI TERRORISTA TÖMEGPUSZTÍTÓ FEGYVEREK VESZÉLYE

2006. augusztus
Tanulmányok a konfliktusokról és a terrorizmusról 29(5):23

DOI:10.1080/10576100600698477

Projekt: Piroterrorizmus - fenyegetések, jövőbeli tendenciák és enyhítés

Szerzők: K: Robert A Baird, Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma

 

 

ABSZTRAKT


Az Egyesült Államokat komolyan fenyegeti a jövőbeni pirotechnikai támadás veszélye. Meg kell határoznunk a veszélyt, meg kell értenünk Amerika sebezhetőségét vele szemben, és lépéseket kell tennünk a hazánkat fenyegető veszély mérséklésére. Miközben Amerika a csempészett nukleáris fegyverek és radiológiai bombák könnyen látható forgatókönyveire összpontosít, az Al-Kaida és más terrorszervezetek alkalmazkodnak ahhoz, hogy elkerüljék biztonsági és átvilágítási rendszereinket.

Ahelyett, hogy drága, bonyolult és könnyen felderíthető nukleáris vagy radiológiai bombákat használnának, egy jövőbeli terrorista könnyedén meggyújthat több hatalmas erdőtüzet, amelyek súlyosan károsítanák regionális gazdaságainkat, hatással lennének katonai erőinkre és terrorizálnák az amerikai lakosságot. Egy opportunista terrorista egy több megatonnás nukleáris fegyverrel potenciálisan egyenértékű tűzvészt okozhatna.

Ezt a jelenséget piroterrorizmusként definiálják: gyújtogatásos támadások alkalmazása a civil lakosság terrorizálására és a kormány kényszerítésére, hogy a terroristák politikai vagy társadalmi céljainak megfeleljen. A taktika a gyújtogatás, azaz a tulajdon tűzzel történő elpusztítása nyereségvágyból vagy bosszúból. A politikai és pszichológiai szándék az, ami megkülönbözteti a piroterrorizmust a gyújtogatástól.

Ez a dokumentum leírja a piroterrorizmust, megvitatja, hogy a meglévő terrorista taktikák és a jövőbeli szándékok hogyan határozzák meg a fenyegetést, felméri Amerika sebezhetőségét a piroterrorizmussal szemben, és meghatározza a különböző intézkedéseket, amelyeket az amerikai kormánynak meg kell tennie e sebezhetőség csökkentése érdekében.

Ha a terrorista szervezetek taktikaként használják a gyújtogatást, és nyilvánosan vállalják a felelősséget az általa okozott hatalmas tüzekért, akkor a lakosság körében a biztonságos haza megítélése gyorsan romlana. A tűz pusztítása túlterhelné a tűzoltó erőforrásokat, gyengítené a regionális gazdaságokat, tönkretenné a kritikus infrastruktúrát, befolyásolná a katonai erők felkészültségét, és politikai nyomást gyakorolna a nemzeti vezetésre a politika megváltoztatása érdekében.global-brain-chip-and-mesogens LetöltésA témában több szakirodalom is létezik, de úgy gondolom, hogy ez a két dokumentum meghatározza és bizonyítja a lehetőségek spektrumát és egy egyszerű megállapítást: az erdőtüzek csak akkor vadulnak el, ha az emberek hagyják őket elszabadulni. Ez azonban ritkán történik meg.Leggyakrabban piroterrorizmusról van szó.Sok életet mezőgazdasági és élelmiszeripari üzemek tüzei vettek el mostanában. Folytatódik?

https://www.pokolafoldon.hu/hihetetlen/az-erdotuz-mint-katonai-fegyver-es-a-piroterrorizmus