Öt évtizede küzdök az abszurd mítosz ellen, miszerint a gyógyszergyártók és az orvosok meghosszabbították a várható élettartamot.

Attól tartok, ez egy öncélú propaganda, amely kizárólag a gyógyszeripar és az orvosi szakma népszerűsítésére szolgál.

Az egyszerű tény az, hogy a 19. század végén és a 20. század elején a csecsemőhalandóság borzasztóan magas volt.

A csecsemők gyakran még az első születésnapjuk előtt meghaltak.

Ez pedig azt a benyomást keltette, hogy a felnőttek várható élettartama alacsonyabb volt, mint amilyen valójában volt.

Ez egyszerűen megmagyarázható.

Ha egy csecsemő közvetlenül születése után meghal, egy másik pedig 80 éves koráig él, akkor az átlagos várható élettartam körülbelül 40 év.

 

 

A jobb ivóvíz, a jobb csatornázási lehetőségek, a jobb lakhatás és a jobb ételek azt jelentik, hogy ma már ritka, hogy a csecsemők meghalnak. A csecsemőhalandóság aránya drámaian javult.

Ez pedig drámai hatással volt a várható átlagos élettartamra.

Ha 100 csecsemőből egy meghal közvetlenül a születése után, a többi 99 pedig 80 éves koráig él, akkor az átlagos várható élettartam közel 80 év.

Ez a statisztikai anomália lehetővé teszi a gyógyszergyártók és az orvosi intézményrendszer számára, hogy azt állítsák, hogy ők a felelősek a várható élettartam javulásáért - és hatalmas tapsot érdemelnek.

Az igazság az, hogy a várható élettartamban bekövetkezett változás szinte teljes egészében a tisztább ivóvíznek, a jobb csatornázási lehetőségeknek, a jobb lakhatásnak és a jobb élelmiszereknek köszönhető, ahogyan azt korábban már említettem.

Az orvostudomány nagyon kevés jelentős javulást ért el.

A legnagyobb előrelépés az antibiotikumok véletlenszerű felfedezése volt közel egy évszázaddal ezelőtt.

 

 

És az antibiotikumok által a fertőzésekkel szemben nyújtott előnyünket elherdálták az abszurd túladagolással és azzal, hogy a gazdáknak megengedték, hogy antibiotikumokat adjanak a legtöbb vagy az összes szarvasmarhájuknak. Ezek a katasztrofális hibák az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok kialakulásához vezettek.

A gyógyszergyártók és az orvosok gyakorlatilag semmilyen hatással nem voltak az életkilátásokra. Sőt, azt lehet állítani, hogy összességében többet ártottak, mint használtak. Harminc évvel ezelőtt egyértelműen bizonyítottam, hogy az orvosok a három legnagyobb gyilkos egyike - a rák és a keringési betegségek mellett.

Az orvosi intézményrendszer és a gyógyszeripar által megvásárolt újságírók azonban továbbra is fenntartják kedvenc és legerősebb hazugságukat, azt sugallva, hogy ők és csakis ők a felelősek a várható élettartam javításáért.

Természetesen nem hajlandók vitatkozni erről a mítoszról, mert tudják, hogy a vitát elveszítenék.

https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-legnagyobb-es-leghatalmasabb-hazugsag-amit-az-orvosok-mondanak