Július, ahogy azt sok figyelmes ember észreveszi, furcsán eseménydús hónapnak bizonyul, különösen a kormányok bukása vagy más módon való bajba kerülése szempontjából. Gondolunk itt természetesen Japánra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra, Észtországra és a Srí Lanka-i nagy kitörésekre.

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk egy négy tűzvészből álló római tűzsorozatról, amelyek közül az utolsó kettő kényelmesen egymás melletti hétvégéken történt. A média a magyarázatok skáláját járta végig, nem túl meggyőzően. Lásd az erről szóló cikkünket:

A negyedik tűzvész Rómában pár héten belül.

Az Anglia délnyugati részén fekvő Salisbury Plainben hat napon át tüzek pusztítottak. Ezt sokkal könnyebb megmagyarázni: "éles lőgyakorlat" és "bevetés előtti kiképzés". Nem számít, úgy tűnik, hogy július 11-én kezdődött a sok tűzsorozat, és tegnapra, július 15-re el kellett volna oltani őket, de ma reggel újra fellángoltak.

Salisbury Plain legalábbis a brit hadsereg egyik legnagyobb gyakorlóterülete, sőt, az egyik legnagyobb gyakorlóterepe, valamint az ikonikus Stonehenge és más régészetileg figyelemre méltó területek. Ez a terület tehát nem egy több szempontból is jelentős terület. És topográfiai szempontból sokkal több lehet, mint egy "síkság".

Enford és Urchfont környéki területek, ahol a tüzek egy része kitört. A környék lakói arra panaszkodtak, hogy nem szeles időben hatalmas mennyiségű, bűzös füstöt tapasztaltak:

 

 

TWITTER FRISSÍTÉSEK: salisbury plain tüzek

Tekintse meg a következő jelentéseket:

Már majdnem eloltották a Salisbury Plain tüzet Enford közelében

Salisbury Plain tűz: A tűzoltóság teljes nyilatkozata, mivel ma tombol a tűz

A Salisbury Plain tüzek: A MOD elnézést kér a helyiek zavarásáért

A minisztérium elnézést kér a Salisbury Plain erdőtüzek miatt

***

Nézze meg ezt is London exkluzív Belgravia negyedéből két nappal ezelőtt, július 14-én:

Belgravia-tűz: lángok lobbantak a híres Eaton Square közelében, ahol a volt Chelsea-tulajdonos, Roman Abramovics és Nigella Lawson lakott.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/tuzek-romaban-most-salisbury-plain