Az idei Tour de France kerékpárverseny 2022. július 1-jén kezdődött és 24-én ér véget Párizsban.

Tour de France - Feladta a versenyt Victor Lafay: "Mindannyian negatívak vagyunk a Covid-tesztekre. Valami másról van szó, mert mindannyiunknak el van cseszve a tüdeje"

LE MEDIA EN 4-4-2

Furcsa betegség járja át a Tour de France mezőnyét, és napról napra buktatja a profi kerékpárosokat. És mivel oknyomozó újságírók nem nyomoznak - ahogy azt a szakmai etikai charta is előírja -, úgy gondoltuk, illő, hogy rászegezzük az orrunkat, csak hogy egy kicsit megelőzzük azt, ami egy napon kiderül.

Az Eurosport France videójában a sportújságíró Victor Lafay versenyzőt keresi fel, hogy megértse, miért hagyta ott a Cofidis csapatának e tagja a Saint-Etienne felé vezető úton. "Beteg vagy, sérült vagy, van magyarázatod, mert ez nem megszokott tőled, az előző versenyeken nagyon jól láttunk, hogyan magyarázod mindezt?". A 26 éves szakember válasza meglepő: "Beteg vagyok, nem én vagyok az egyetlen, beszéltem Castroviejóval a csoportban, aki szintén nem kap levegőt. Nehezen kapok levegőt, oxigénhiányom van, és ez egyre rosszabb és rosszabb. Semmit sem tehetek!"

Teljesen természetes, hogy az újságíró ezután megkérdezi tőle, hogy nem kapta-e meg a kovidot. Erre Victor Lafay azt válaszolja: "Az összes Covid teszt negatív, és a pelotonban egy csomóan vannak, ugyanazok, akik mind negatívak a Covidra. Tehát lehet, hogy valami másról van szó? Sokunknak ugyanazok a tünetei vannak".

 

 

A Le Monde viszont megkereste a futót, hogy megértse Victor Lafay feladását, és a magyarázatok ugyanazok:

"Nincs erő, aztán lehetetlen lélegezni. Beszéltem róla a pelotonban, sokan vannak, akiknek ez van. Castroviejo (Ineos), ő mondta, hogy ugyanez volt, Pierre Rolland (B&B Hôtels KTM) is, Naesen (AG2R Citroën), aki visszavonult, szintén mesélt róla. Mindannyian negatívak vagyunk a Covid-tesztekre . Tehát vagy negatívak vagyunk, de még mindig megvan, vagy valami másról van szó. Sokat beszélünk a Covidról, de lehet, hogy valami másról van szó. Mindenesetre mindannyiunknak el van cseszve a tüdeje. És ha az izmok nem kapnak oxigént, egy idő után már nem tudnak működni."

Legnagyobb megdöbbenésünkre az újságírók nyomozása itt megáll. Helyénvaló lett volna megkérdezni egy sportorvost, az olimpiai csapat korábbi orvosát, Martine Gardénalt. Utóbbi nem aprózza el, és már az év elején elmagyarázta nekünk, amit minden sportoló tud, és nem mer kimondani:

"Vannak sportolók, akik arra panaszkodnak, hogy nagyon fáradtak. Egy júniusban közzétett tanulmány - mindez azért hallgat, hogy ne halljuk, hogy ezeknek az injekcióknak mellékhatásai vannak - az erő és a fáradtság csökkenését jelentette be, ami 40%-kal módosította az eredményeket. Ez óriási, az eredményeink felét elveszítjük".

Egy másik témában a korábbi labdarúgó Matt Le Tissier vizsgálatot akart a sportban bekövetkező sok szívmegállással kapcsolatban: " Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi ember, nem csak a focisták, hanem általában a sportolók, a teniszben, a krikettben , a kosárlabdában... hányan estek össze közülük? " A korábbi válogatott középpályás, a Premier League első száz gólt szerző középpályása számára nem szabad tovább hallgatni, beszélni kell: "És egy bizonyos ponton ki kell mondanunk magunknak, hogy ez nem normális, és vizsgálatot kell indítani.".

 

 

2021-ben a dán futó, Jakob Fuglsang teljesítménycsökkenésre panaszkodott, miután beoltották a Covid elleni második adaggal.

(ER: menj le a 2. bejegyzéshez. A főcím fordítása: "A 2. adagom óta nem tudok továbbmenni". A mezőny néhány versenyzője a Tour de France alatt húzta maga után a nyomorúságot. A második Covid-injekciótól fájt a szervezetük).

De hogy segítsük újságíróinkat - ha még maradtak bátrak -, adunk nekik néhány támpontot, hogyan menjenek el és készítsenek interjút ezekkel a sportolókkal:

(ER: A böngészők le tudják fordítani ezeket a cikkeket magyarra)

Sarah Atcho sprinter a Pfizer harmadik adagja után szívburokgyulladásban szenved

3 fiatal kerékpáros, akiket szívproblémák érintettek a Pfizer vakcina beadása után

Christophe Lemaitre az oltása miatt visszavonul

Jacques Borlée megjegyzi, hogy az oltás után elveszítették a sportolói erejét

A szörfözés világbajnoka, Kelly Slater elítéli 5 szerettei halálát az injekciót követően

Richard Harvard kosárlabdázó a védőoltás miatti szívproblémák miatt leállítja szezonját

Az egykori profi kosárlabdázó, Ben Madgen szívburokgyulladást kapott a Pfizer vakcina beadása után

Adama Traoré labdarúgó a mellkasát szorongatva összeesik a pályán

Kyle Warner, profi hegyi kerékpáros szívburokgyulladással, testtartási tachycardiával és ízületi gyulladással Pfizer injekció után

Florian Dagoury, az apnoe világcsúcstartója, szívizom- és szívburokgyulladással diagnosztizálták a Pfizer-oltása után

Antoine Méchin triatlonos a Moderna vakcina miatt fejezi be szezonját

Jérémy Chardy teniszező kénytelen volt felfüggeszteni szezonját: „Sajnálom, hogy megkaptam az oltást! »

Nos, itt abbahagyjuk, a rendszer újságírói már mindezzel is megelégszenek, visszatérünk az összeesküvésünkhöz.

https://pokolafoldon.hu/pandemia/tour-de-france-a-kerekparosok-abbahagyjak-mert-a-tudojuk-el-van-cseszve