Az Egyesült Királyság kedden azzal fenyegetőzött, hogy teljesen betiltja a Twittert, és esetleg börtönbe zárja Elon Muskot, ha megsérti a készülő "online biztonsági törvényt" azzal, hogy lehetővé teszi a szabad véleménynyilvánítást a platformján.

A lépés alig néhány órával azután történt, hogy az EU a Twitter teljes betiltásával fenyegetőzött, ha Musk engedélyezi a szabad beszédet a platformon, az USA pedig a 230. szakasz "reformjával" fenyegetőzött, hogy a közösségi médiavállalatok "elszámoltathatók" legyenek az általuk okozott "károkért".

A CNBC-től:

A brit online biztonsági törvényjavaslat kötelezővé tenné a közösségi médiaszolgáltatók számára, hogy foglalkozzanak mind az illegális posztokkal, mind a "legális, de káros" anyagokkal - ez a homályos meghatározás a technológiai iparág egyes szereplőinek kritikáját váltotta ki, mivel aggályosnak tartják, hogy ez elfojtja a szólásszabadságot.

"A Twitternek és az összes közösségi médiaplatformnak meg kell védenie felhasználóit az oldalukon történő károkozástól" - mondta a CNBC-nek egy brit kormányszóvivő.

"Új online biztonsági törvényeket vezetünk be a gyermekek védelme, a visszaélések megelőzése és a szólásszabadság védelme érdekében" - mondta a szóvivő. "Minden olyan technológiai cégnek, amelynek felhasználói vannak az Egyesült Királyságban, be kell tartania az új törvényeket, különben súlyos bírságokkal és az oldalaik blokkolásával kell szembenéznie".

A Twitterhez hasonló platformok számára még nagyobb lenne a tét az online biztonságról szóló törvényjavaslat értelmében, amely súlyos jogsértések esetén börtönbüntetéssel fenyegeti a cég vezetőit, valamint az éves globális forgalom akár 10%-áig terjedő büntetéssel.

A jogszabály, amelyet a brit törvényhozóknak még jóvá kell hagyniuk, várhatóan még idén törvényerőre emelkedik.

 

 

Musk a nap folyamán, az EU fenyegetéseinek megjelenése után azt mondta, hogy "a szólásszabadságtól rettegők szélsőséges ellenreakciója mindent elmond".

"A szólásszabadság alatt egyszerűen azt értem, ami megfelel a törvénynek. Ellenzem a cenzúrát, amely messze túlmutat a törvényen. Ha az emberek kevesebb szólásszabadságot akarnak, akkor kérni fogják a kormányt, hogy hozzon erre vonatkozó törvényeket. Ezért a törvényen túllépés ellentétes az emberek akaratával" - mondta Musk.

Népszerű

  • Az Egyesült Királyság kormánya a Twitter betiltásával és Elon Musk börtönbüntetésével fenyegetőzik, ha engedélyezi a szólásszabadságot

  • Neocon Mark Levin: „Nem vagyok nacionalista”, azok, akik az „Amerika az első”, „skizofrének”

  • Jeff Bezos megtámadja Elon Muskot a Twitteren, Sam Hyde „F*ggot C**ksucker”-nek nevezi

  • „A szólásszabadság alatt egyszerűen azt értem, ami megfelel a törvénynek”: Elon Musk tisztázza álláspontját az EU-fenyegetések után

  • A Fehér Ház a 230-as reformok szakaszát hirdeti, miután Elon Musk Twitter-vásárlással kapcsolatos kérdést tett fel

Igazán figyelemre méltó, hogy ezek a nyugati rezsimek hogyan ítélik el Kínát és Oroszországot a másként gondolkodók elleni kemény fellépésért, miközben saját országukban aktívan totális háborút folytatnak a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás ellen saját alattvalóik ellen.

Egy komment:

Komolyan? Az emberek tényleg azt hiszik, hogy a kísértetbaba Musk lesz a szólásszabadság megmentője? Ha ha ha ha

Musk egy túlságosan előléptetett mély állami eszköz, akinek a személyes életrajzát 2015-ben alaposan leleplezték!

"Szóval miért gondolom, hogy ezek a cégek hamisak? Kezdjük Musk Mike Griffinhez fűződő kapcsolataival. Griffin 2005 és 2009 között a NASA vezetője volt, de Musk oldalán megtudjuk, hogy Griffin az In-Q-Telnek is dolgozott,
a CIA kockázati tőke részlegének! Ez talán a legnagyobb vészjelzés az egész oldalon.

Érdekes módon ezt az információt Griffin saját oldaláról is kitörölték. Mi is pontosan az In-Q-Tel?

"Az In-Q-Tel csúcstechnológiai vállalatokba fektet be azzal a kizárólagos céllal, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség és más hírszerző ügynökségek a legmodernebb információs technológiával legyenek felszerelve a következőkben.
az Egyesült Államok hírszerzési képességének támogatására."

Ez a kulcs az egész rejtély megfejtéséhez, ezért javaslom, hogy olvassa el többször is, hogy beleélje magát.

Azt javaslom, hogy az In-Q-Tel nem csak "befektetett" Musk összes cégébe, hanem valójában létrehozta őket, és őt magát is. Tudjuk, hogy a CIA sok fedőcéget hoz létre, hiszen a mainstream beismeri ezt. De általában
hogy ezt azért teszik, hogy megkönnyítsék a különböző belföldi titkos műveleteket. De sok bizonyítékon megbotlottunk, hogy a cégeket még az amerikai út szempontjából is alapvetőbb okokból hozzák létre"

Idézet a 4. oldalról itt:
https://mileswmathis.com/musk.pdf

Az egész cikk Muskot szögezi le. Személyes vagyonának exponenciális növekedése a felemelkedésének korai szakaszából származó tündérmesékre épül. Mint látni fogja, ha elolvassa az egész cikket.

https://www.pokolafoldon.hu/blog/a-uk-kormanya-a-twitter-betiltasaval-es-potencialis-bortonnel-fenyegeti-elon-muskot-ha-engedelyezi-a-szolasszabadsagot