2022. április 27., szerda

Kié lesz végül minden, beleértve Önt is? A világ vagyonának túlnyomó többsége mindössze két befektetési cég - a BlackRock és a Vanguard Group - tulajdonában van.

Együttesen az S&P 500 cégek közel 90%-át birtokolják, és befektetési részesedésükön keresztül titokban monopolhelyzetben ellenőrzik az összes iparágat.

Mostanra talán már ismeri a Világgazdasági Fórum szlogenjét: "2030-ra semmi sem lesz a tulajdonában". Ennek érdekében a BlackRock és más befektetési cégek felvásárolnak minden családi házat, amit csak találnak, és készpénzes ajánlatokat tesznek 20%-50%-kal a kért ár felett.

A lakásvásárlás az ország alapítása óta az amerikai álom része. A pénzügyi siker, a biztonság és a szabadság jelentős részét képezi. George Washington kijelentette, hogy "a magántulajdon és a szabadság elválaszthatatlanok". Most az alsó és középosztálybeli amerikaiakat szándékosan úgy helyezik el, hogy állandó bérlőkké váljanak, ami azt jelenti, hogy nem tudnak tőkét építeni.

Ez a vagyon újraelosztása az alsó- és középosztályból a felsőbb rétegek felé, és ez összhangban van a társadalmi átrendeződésre vonatkozó tervekkel, amelyeket olyan címszavak alatt írnak le, mint A nagy visszaállítás, Build Back Better, Agenda 21 és a 2030-as fenntartható fejlődési menetrend.

Ezek a programok mind ugyanazt a célt szolgálják: a tulajdon és a vagyon globális monopóliumát, a birtokosok és a nem birtokosok, a tulajdonosok és a birtokoltak, az uralkodók és az uraltak, az elit és a jobbágyok egyértelmű szétválasztásával.

A fenti 45 perces videó, a "Monopoly - Kövesd a pénzt" átfogó áttekintést nyújt arról, hogy valójában kié a világ. Mint kiderül, a világ vagyonának túlnyomó többsége mindössze két befektetési cég - a BlackRock és a Vanguard Group - tulajdonában van.

Együttesen az S&P 500 cégek közel 90%-ában rendelkeznek tulajdonnal,1 és befektetési részesedésükön keresztül titokban monopolhelyzetben ellenőrzik az összes iparágat. Röviden, az az elképzelés, hogy a piacon verseny van, egy okos illúzió.

A BlackRock felvásárolja az otthonokat

 

 

Mostanra talán már ismeri a Világgazdasági Fórum szlogenjét: "2030-ra semmi sem lesz a tulajdonában". Ennek érdekében a BlackRock és más befektetési cégek jelenleg minden egyes családi házat felvásárolnak, amit csak találnak, és 20%-50%-kal az eladási ár felett készpénzes ajánlatot tesznek.2

Attól függően, hogy Ön hol él, észrevehette, hogy a lakásokat a meghirdetést követő órákon belül eladják, ami szinte lehetetlenné teszi a lakáskeresést. A lakásvásárlók a saját államomban, Floridában bizonyára tapasztalják ezt a jelenséget.

A befektetési cégek egész környékeket vásárolnak fel. Csak egy példa: a texasi Conroe-ban egy 124 házzal rendelkező környéket 32 millió dollárért - 20%-kal a listaár felett - vásárolt meg a Fundrise LLC, egy ingatlan crowdfunding cég, amely aztán megfordult, és az összes házat egylakásos bérlakássá (SFR) alakította át.3 .

Befektetési szakértők szerint az SFR-ek "kivételesen vonzó befektetési eszközök", és ez az egyik szempont, amely a trendet mozgatja. A demográfiai változások, mint például a családalapítás és a megfizethetőségi korlátok szintén hajtóerőként szerepelnek.4 De ez valójában nem magyarázza meg teljesen, hogy mi történik.

A magántulajdon elleni háború

A lakásvásárlás az ország alapítása óta az amerikai álom része. A pénzügyi siker és a biztonság jelentős részét képezi. Most az alsó- és középosztálybeli amerikaiakat szándékosan úgy helyezik el, hogy állandó bérlőkké váljanak, ami azt jelenti, hogy nem tudnak tőkét építeni. A lakásvásárlás lehetőségét, még ha meg is engedhetik maguknak, megfosztják tőlük azok a cégek, amelyek készpénzes ajánlatokkal túllicitálhatják őket.

 

A "60 Minutes" egyik legutóbbi epizódjában (fent) Lesley Stahl valóban jó munkát végzett annak feltárásában, hogy miért szöknek az ingatlanárak az egekbe. Nem csak arról van szó, hogy ezek a befektetési társaságok egy gombnyomással fel tudják vásárolni a lakásokat, hanem mesterségesen felhajtják mind a lakások, mind a bérleti díjak árát.

A floridai Jacksonville-ben például 2021-ben átlagosan 31%-kal emelkedtek a bérleti díjak, a texasi Austinban pedig 40%-kal. Úgy tűnik, ennek két oka van: Nem építünk elég lakást, és amit építenek, azt a vállalati bérbeadók piaci ár felett vásárolják meg.

A vállalati ingatlanbefektetők meg sem nézik a lakásokat, amelyekre licitálnak, és jellemzően lemondanak az ellenőrzésekről. A ház bármilyen állapotban lehet, és órákon belül eladható. Ahogy Stahl megjegyzi, "ez komoly hátrányba hozza az első lakásvásárlókat", mivel sok akadályon kell átugraniuk, mielőtt hitelt tudnának felvenni és az üzletet lezárni.

A kormány becslései szerint jelenleg 4 millió lakás hiányzik, és ez a hiány tovább nő. A Stahl által megkérdezett egyik ingatlanbefektetési cég azt állítja, hogy hetente átlagosan 200-300 kiadó lakást listáznak, és hetente 10 000 bérleti megkeresést kapnak.

Nem is annyira rejtett vagyonátcsoportosítás

Amint azt a Kultúrhuszárság egyik tweetje megjegyezte:5

"Ez a vagyon újraelosztása, és nem a gazdagok vagyonát osztják újra. Ez a normális amerikai középosztály, a föld sója, amely a világ leghatalmasabb szervezeteinek és magánszemélyeinek kezébe kerül. A hagyományos pénzügyi eszköz örökre eltűnt.

A lakástőke a fő pénzügyi elem, amelyet a középosztálybeli családok a vagyonépítéshez használnak, és a BlackRock, egy szövetségi tartalék által finanszírozott pénzintézet felvásárolja az összes házat, hogy biztosítsa, hogy a fiatal családok nem tudnak vagyont építeni... Ez a társadalom alapvető átrendeződése.".

Valóban, és ez pontosan egybecseng a társadalmi átszervezésre vonatkozó tervekkel, amelyeket olyan címszavak alatt írnak le, mint A nagy újjászervezés, Build Back Better, Agenda 21 és a 2030-ig tartó fenntartható fejlődési menetrend (lásd az alábbi videókat).6,7

 

 

Ezek az agendák mind ugyanarra a célra dolgoznak együtt, ami a tulajdon és a vagyon globális monopóliuma, a birtokosok és a nem birtokosok; a tulajdonosok és a birtokoltak; az uralkodók és az uraltak; az elit és a jobbágyok egyértelmű szétválasztásával.

A "fenntartható fejlődés" menetrendje egy terv az önök rabszolgasorba taszítására.

A magántulajdon elleni háború évtizedekre nyúlik vissza. 1976-ban, az ENSZ első, Habitat 1 elnevezésű, az emberi településekről szóló konferenciáján8 az ENSZ a 10. pontban9 kijelentette, hogy

"A földet ... nem lehet közönséges vagyontárgyként kezelni, amelyet magánszemélyek ellenőriznek, és amely ki van téve a piaci nyomásnak és a piaci hatékonyság hiányosságoknak. A föld magántulajdona a vagyon felhalmozásának és koncentrációjának egyik fő eszköze is, és ezért hozzájárul a társadalmi igazságtalansághoz; ha nem ellenőrzik, a fejlesztési tervek tervezésének és végrehajtásának egyik fő akadályává válhat. A földhasználat állami ellenőrzése ezért nélkülözhetetlen."

Az elképzelés nyilvánvalóan az, hogy az olyan magánbefektetési cégek, mint a Vanguard és a BlackRock, megakadályozhatják a társadalmi igazságtalanságot azáltal, hogy felvásárolnak minden magántulajdont és bérbe adják azt. Így senki (a befektetőiken kívül) nem tud vagyont szerezni.

A magántulajdon és a szabadság elválaszthatatlanok. ~ George Washington

Erről szól a "méltányosság", és ennek semmi köze az egyenlőséghez. A "társadalmi méltányosság" hihetetlenül igazságtalan, mivel megfosztja a tehetséggel és lendülettel rendelkezőket attól a lehetőségtől, hogy valamit kihozzanak magukból.

 

 

A magántulajdon és a szabadság elválaszthatatlanok

Az ENSZ emberi településekről szóló menetrendje, az Agenda 21 és a 2030-as fenntartható fejlődési menetrend közvetlen ellentétben áll az Egyesült Államok Bill of Rights-jával és az ország alapító elveivel. George Washington kijelentette: "A magántulajdon és a szabadság elválaszthatatlanok". Hasonlóképpen John Adams is kijelentette, hogy "A tulajdonnak biztonságosnak kell lennie, különben a szabadság nem létezhet".

1992-ben a Föld-csúcstalálkozón az Éghajlatváltozási Egyezmény főtitkárhelyettese és az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ügyvezető igazgatója, Maurice Strong kijelentette:10

"A jómódú középosztály jelenlegi életmódja és fogyasztási szokásai, amelyek magukban foglalják a magas húsfogyasztást, a nagy mennyiségű fagyasztott és készétel fogyasztását, a fosszilis tüzelőanyagok, készülékek, otthoni és munkahelyi légkondicionáló berendezések és kertvárosi lakások használatát, nem fenntarthatóak".

Ha a húsfogyasztás, a fagyasztott élelmiszerek, a fosszilis tüzelőanyagok használata, a háztartási gépek, a légkondicionáló berendezések és az egylakásos házak "nem fenntarthatóak", akkor értelemszerűen minden fenntartható fejlődési terv célja mindezek megszüntetése. Ez egyes országokban könnyebben megvalósítható, mint más országokban. Ahogy azt a Cook Country News Herald 2012-ben kifejtette:11

"Mivel a Kongresszus nem ért egyet az ENSZ összes ilyen, a tulajdonunk elrablására és a gazdaságunk tönkretételére irányuló rendszerével, ezért azokat végzéssel, végrehajtási utasításokkal, kiáltványokkal, irányelvekkel és a helyi közösségeknek adott nagylelkű támogatásokkal fogadják el...".

Röviden, a technokrata elit különböző eszközökkel próbálja kijátszani az amerikai alkotmányt és a Bill of Rights-t. Ilyen például az a törekvés, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetét és az Egészségügyi Világszervezetet globális hatalmi központokká tegyék, ahol a tagállamok kénytelenek betartani az általuk meghatározott napirendeket, aláásva ezzel a nemzeti szuverenitást.

Amint azt a fenti Agenda 21 videóban kifejtettük, az Agenda 21 nem áll meg a magánlakás- és földtulajdon korlátozásánál. Magában foglalja a következőket is:

Röviden, a globális elit azt akarja elhitetni veled, hogy a bolygó megmentésének egyetlen módja az, ha a rabszolgájuk leszel. Ez egy tragikus végkifejlet, az biztos. Ha sikerrel járnak, gyakorlatilag az összes alkotmányos jogotok és szabadságotok megszűnik.

Kié a termőföld és ki diktálja az élelmiszerpolitikát?

Nem a magánlakás-tulajdon az egyetlen dolog, amit az elitisták közelgő monopóliuma fenyeget. Bill Gates ma már az amerikai termőföldek egyik legnagyobb magántulajdonosa,12 és a globális élelmiszerpolitika felett is páratlan hatalmat gyakorol,13 amint azt az AGRA Watch jelentése14, "The Man Behind the Curtain: The Gates Foundation's Influence on the UN Food Systems Summit" (A Gates Alapítvány befolyása az ENSZ Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozójára).

Bár Gates csak egy ember, befolyását jelentősen növeli és felnagyítja az a tény, hogy olyan nagyszámú vállalatot és szervezetet finanszíroz, amelyek titokban teljesítik az utasításait. Amikor hosszú listákat látunk a csoportokról, automatikusan azt gondoljuk, hogy sok játékos van a játékban, holott valójában Gates az egyetlen szál, amely a legtöbbjüket vagy mindegyiket átszövi.

Az AGRA Watch 2014-es jelentésében15 "Három példa a Gates Alapítványi támogatásokkal kapcsolatos problémákra" rávilágít arra, hogy Gatesnek a globális élelmiszertermelésbe történő hatalmas befektetései miért nem oldották meg az előttünk álló nagyon is valós problémák egyikét sem. Mindenekelőtt, az általa támogatott megoldások közül sok olyan "sebtapasz", amely valójában a gyökérproblémákat súlyosbítja.

Ilyen például a géntechnológiával módosított (GE) élelmiszerek kifejlesztésének finanszírozása, amelyeket úgy terveztek, hogy bizonyos tápanyagokban magasabb legyen a tápanyagtartalmuk. A probléma az, hogy ezek a növények végül a helyi sokféleséget néhány GE-fajtával helyettesítik, amelyek még a helyi körülményeket sem veszik figyelembe. Így a "dúsított" növényfajták erőltetésével az alultápláltság valójában tovább mélyül, mivel a biológiai sokféleség csökken.

Másodszor, "a terméshozamra való makacs összpontosítás" ellentmond a kutatásoknak, amelyek szerint az alacsony terméshozam vagy az elégtelen termelés nem okozza a világ éhezését. "Ma már bőséges bizonyíték van arra, hogy a probléma inkább a szegénység és a hozzáférés hiánya, amelyet a helyi élelmiszerrendszerek tönkretétele és az élelmiszerek kereskedelmi forgalomba hozatala tovább mélyít" - jegyzi meg az AGRA Watch, hozzátéve:

"A Gates Alapítvány és az AGRA által nyújtott támogatások továbbra is a hozamra összpontosítanak, és ezzel Afrikát egy olyan rendszerre készítik elő, amely inkább a profitorientált, hozamorientált kereskedelmi gazdálkodók igényeinek felel meg, mint a helyi közösség számára változatos növényeket termesztő parasztok vagy kisgazdák számára."

További észrevételek olvashatók az AGRA Watch cikkében16 "Philanthrocapitalism: The Gates Foundation's African Programs Are Not Charity" című, 2017 decemberében megjelent cikkében, amelyben a filantrokapitalizmust úgy írják le, mint "kísérletet arra, hogy a piaci folyamatokat jótékony célokra használják", amely azonban eleve problematikus, "mivel a piacok nem alkalmasak arra, hogy társadalmilag építő célokat hozzanak létre".

Másképp fogalmazva, a Gates-féle emberbaráti tevékenység minden egyes megoldott probléma után több új problémát teremt. Gates a szintetikus marhahús-iparban is befektetett, és nem meglepő módon felszólítja a nyugati nemzeteket, hogy térjenek át a 100%-ban hamis marhahúsból készült étrendre17 - mindezt a környezet megmentésének nevében. Ez ugyanaz az érv, amelyet az Agenda 21 és a többi fenntartható fejlődési program is követel.

 

 

A médiát és az orvostudományt teljesen ellenőrzik

A mainstream média és a gyógyszeripar két másik fontos terület, amelyet a monopólium-központú "mély állam" vett át. Mindkét iparág túlnyomórészt a BlackRock és a Vanguard tulajdonában van,18 így azt gondolni, hogy a mainstream média az igazságról fog beszámolni, enyhén szólva vakmerő, különösen, ami az egészségügyet és az orvostudományt illeti.19

Az allopátiás orvoslást egyébként a kapzsiság fogságában lévők irányítják, amióta John D. Rockefeller 1901-ben megalapította a Rockefeller Orvosi Kutatóintézetet, és kampányt folytatott a természetgyógyászat felszámolása érdekében, ami a normális volt, hogy azt kőolajalapú, szabadalmaztatott gyógyszerekkel váltsa fel.

Mindent, amit nem lehetett szabadalmaztatni, eltöröltek, és az ismert gyógymódokat kuruzslásként utasították el. Rockefeller ezt ugyanúgy érte el, ahogyan Gates és más technokraták ma is teszik - a média ellenőrzésével.

A WHO-szerződés a COVID báránybőrbe bújtatott farkasa

A WHO világjárványügyi szerződése talán a legnagyobb fenyegetés, amellyel eddig szembesültünk, és nagyban hozzájárul majd a Nagy Újraindítás végrehajtásához. Amint azt egy 2022. márciusi cikkemben20 megjegyeztem, a pandémiáról szóló szerződés közvetlen fenyegetést jelent a nemzetek szuverenitására, hogy saját maguk és polgáraik számára hozzanak döntéseket, és ha hatályba lép, mindenhol aláássa a demokráciát.

2021. május 24-én az Európai Tanács bejelentette, hogy támogatja egy nemzetközi pandémiaszerződés létrehozását, amelynek értelmében a WHO-nak hatalmában állna az egyes nemzetek alkotmányát saját alkotmányával helyettesíteni a "pandémiamegelőzés, felkészültség és reagálás" zászlaja alatt21.

2022. március 3-án a Tanács engedélyezte a nemzetközi megállapodásra irányuló tárgyalások megkezdését. Az alábbi, az Európai Tanács honlapjáról származó infografika22 összefoglalja a folyamatot.

A WHO minden, a világjárvánnyal kapcsolatos döntése felülírná a nemzeti és állami törvényeket. Végül minden egészségügyi vonatkozású döntés a WHO joghatósága alá kerülhet, mivel a szerződés kimondott céljai között nem csak a jövőbeni világjárványok elleni védekezés szerepel, hanem egy erősebb egészségügyi keretrendszer is, amelyben a WHO a globális egészségügyi ügyek koordináló hatósága lenne általánosságban.24

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója szintén hivatalosan kijelentette, hogy a WHO főigazgatójaként "központi prioritása", hogy a világot az egyetemes egészségügyi lefedettség felé terelje.25 Ahogy Dr. Peter Breggin26 megjegyezte, utalva Ghebreyesus 2022. január 24-én a WHO végrehajtó bizottságához intézett beszédére, amelyben kifejtette globális egészségügyi tervét: "A kommunizmus szelleme érződik a dokumentumban".

 

 

WEF: A világot a legjobban egy önjelölt koalíció irányítja.

A WEF 2010-es "Globális újratervezés" című jelentése27 szerint a világot az "érdekeltek" - multinacionális vállalatok, kormányok, nemzetközi szervek, mint az ENSZ és a WHO, valamint kiválasztott civil társadalmi szervezetek - önmaga által kiválasztott koalíciója irányítja a legjobban, amely aztán a világ lakossága nevében hoz döntéseket.

Ha megnézzük, azt találjuk, hogy minden globalista programnak, függetlenül attól, hogy minek nevezik, ez a célja. Mindannyian azon dolgoznak, hogy elvegyék a hatalmat az emberektől azáltal, hogy a választott tisztségviselőket irrelevánssá teszik. Minden hatalom egy önmaga által kiválasztott, önjelölt elit kezében lesz. Ha azt hiszed, hogy szándékukban áll azt tenni, ami a legjobb az embereknek, akkor ideje felébredni, mert nyilvánvalóan álmodsz.

Már jóval több mint 100 éve azt teszik, ami a legjobb nekik, még akkor is, ha a döntéseik megmérgezték az élelmiszer-ellátásunkat, a talajunkat, a levegőnket és a vizünket. Még akkor is, ha ez tönkretette a környezetünket, és nem biztonságos gyógyszereket és mérgező élelmiszereket eredményezett; még akkor is, ha ez éhezéshez, betegségekhez és halálhoz vezetett.

Hazudtak, csaltak, és minden létező alattomos, erkölcstelen és etikátlan trükköt bevetettek. Kényszerítettek, megvesztegettek és manipuláltak. Lassan, de biztosan beszivárogtak a társadalom minden területére azzal a szándékkal, hogy megváltoztassák azt a saját céljaik érdekében.

A technológia, amely a technokrácia alapját képezi, lehetővé tette, hogy a megalomániások eme önjelölt csoportja virágozhasson, és az árnyékban építse ki hatalmi struktúráját. Csak most kezdik igazán megmutatni valódi arcukat, az abszolút hatalom és ellenőrzés iránti vágyukat.

Ahogy a New American munkatársa, C. Mitchell Shaw28 megjegyezte: "Ha nem fizetsz a termékért, akkor te vagy a termék". TE és a személyes adataid a Google, a Twitter, a Facebook és az Instagram termékei. Ezek a platformok mind az Ön személyes adatait adják el profitért. Ez az üzletük.

Az adataidat a mesterséges intelligenciának is betáplálják, és algoritmusokat hoznak létre, hogy profilozzanak és manipuláljanak téged. Mindent, amit mondasz és teszel, felhasználnak ellened. Ezeknek a megalomániásoknak a végcélja mindig ugyanaz: pénzt keresni rajtad, még akkor is, ha ez árt neked vagy megöl, és manipulálni téged, hogy elfogadd az ajánlatukat, hogy uralkodjanak rajtad. Az egésznek akkor lesz vége, ha elég ember ébred rá, hogy mit csinálnak, és nem hajlandóak a programjukat követni.

Notes

1 The Conversation May 10, 2017

2 Investment Watch June 11, 2021

3, 4 Financial Samurai January 8, 2022

5 Twitter Cultural Husbandry June 8, 2021

6 UN 2030 Agenda

7 JBS.org Stop Agenda 2030

8 UN Habitat Conferences

9 YouTube New American December 21, 2020 at 5:16

10 International Journal of Environmental Studies June 16, 2016: 339-340

11 Cook County News Herald December 8, 2012

12 The Guardian April 5, 2021

13 Lew Rockwell August 22, 2020

14 The Man Behind the Curtain: The Gates Foundation’s Influence on the UN Food Systems Summit (PDF)

15 CAGI.org Three Examples of Problems with Gates Foundation Grants July 21, 2014

16 Third World Network, Philanthrocapitalism: The Gates Foundation’s African Programs Are Not Charity

17 Forbes March 22, 2021

18 Rights and Freedoms June 15, 2021

19 The Defender June 18, 2021

20 Lifesite News March 31, 2022

21, 23, 24, 26 America Out Loud February 18, 2022

22 European Council March 3, 2022

25 National Review June 14, 2017

27 WEF, Everybody’s Business, Report of the Global Redesign Initiative, 2010

28 New American September 21, 2020

Featured image is from OffGuardian

https://www.pokolafoldon.hu/great-reset/kie-lesz-vegul-minden-beleertve-ont-is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése